vrijdag 8 mei 2020

Hitflits: net geen dubbelslag voor Drake; single ‘Toosie Slide’ terug op #2, album Dark Lane Demo Tapes binnen op #1

Zonder vooraankondiging, was er vorige week opeens een nieuw album van Drake, Dark Lane Demo Tapes dat vandaag de eerste plaats pakt in de Album Top 100. Na Scorpion, drie weken op #1 in 2018, scoort de Canadese muzikant nu zijn tweede #1-album.

Echt nieuw is Dark Lane Demo Tapes van Drake niet, meer een demo annex mixtape. De meeste van de veertien nummers had hij al eerder op YouTube en/of SoundCloud gezet. Op  echt nieuw werk hoeven de fans echter niet lang te wachten, want Drake kondigde ook direct een volledig nieuw album aan, nog deze zomer!

ALBUM TOP 5

1. EW  Drake: Dark Lane Demo Tapes (eerste week op #1)
2. (1)   Lil Kleine: Jongen Van De Straat (op 9,34%)
3. (2)   Dua Lipa: Future Nostalgia
4. (3)   the Weeknd: After Hours
5. (5)   Danny Vera: Pressure Makes Diamonds 1 & 2

Naast het album van Drake op #1 komt er geen enkel nieuw album binnen deze week. Wel gaan er vijf albums op herhaling, waaronder op #62 The New Abnormal (alsof ze wisten wat er zou komen) van the Strokes. In april stond het album een weekje op de 38e plaats.

Onder de vijf leden van the Strokes zit de 45-jarige Albert Hammond Jr., zoon van Albert Hammond Sr. die in de jaren ’70 en ’80 de ene na de andere top 10-hit scoorde. Qua albums kwam hij niet hoger dan de derde plaats, met Albert Hammond in 1974. 
Dan doet zijn zoon het deze week in de Vinyl 33 beter, want daarin stijgt The New Abnormal van the Strokes in de tweede week van de negentiende naar de eerste plaats!

SINGLES

Vorige week moest hij even inleveren, ‘Toosie Slide’ zakte van de tweede naar de vierde plaats. Maar deze week herneemt Drake zich en stijgt het nummer terug naar de tweede plaats van de Single Top 100. Tot halverwege de week stond het nummer zelfs op de eerste plaats. Uiteindelijk is het ‘Roses (Imanbek Remix)’ van SAINt JHN gelukt om de eerste plaats te behouden, ook al is het net.

SINGLE TOP 5

1. (1)   SAINt JHN: Roses (Imanbek Remix) (tweede week op #1)
2. (4)   Drake: Toosie Slide (op 2,08%)
3. (3)   the Weeknd: Blinding Lights
4. (2)   Davina Michelle & Snelle: 17 Miljoen Mensen (op 1,49%)
5. (9)   Bilal Wahib feat. Bizzey: Video Vixen

Op 2 februari maakten we voor het eerst kennis met de 24-jarige Amalaratna Zandile Dlamini, beter bekend als de Amerikaanse zangeres/rapper Doja Cat en haar nummer ‘Say So’. Na een aarzelende start op #98, belandde het nummer in de zevende week bij de bovenste 50. Daarna ging het via #19 naar #16.
Vervolgens viel ‘Say So’ terug naar #20 en tikte zelfs even #22 aan. Daarna hernam het zich en bereikt het deze week via #17, #14 en #13 vorige week, de bovenste tien. Na vallen en opstaan staat het in de vijftiende week op de negende plaats. ‘Boss Bitch’, de opvolger van ‘Say So’, boekt deze week ook winst. Het nummer stijgt in de vijfde week van de 99e naar de 96e plaats. Hoogste notering tot nu toe: #88.

Coronahits (7)

Na zes weken valt ‘17 miljoen mensen’ van Davina Michelle & Snelle uit de top 3. In de zevende week zakt de voormalige #1-notering naar de vierde plaats. Met ‘Anderhalf’ van Ali B feat. Poke & Judeska, deze week op #55, gezakt vanaf #32, zijn het de enige corona gerelateerde hits in de Single Top 100. ‘Living In A Ghost Town’ van the Rolling Stones, afgelopen week Top Song op NPO Radio 2, gaat het niet redden.

Zoals vorige week in de update van de Hitflits gemeld, pakte ‘Times Like These’ van Live Lounge All Stars de eerste plaats in de Britse singlelijst. Het nummer van Foo Fighters uit 2003, wordt ook in Nederland opgepakt, maar mist deze week nog een notering.

Hebben we tot slot nog de nieuwe noteringen van deze week voor je:
#33 Suzan & Freek: Weg Van Jou
#50 Drake feat. Playboi Carti: Pain 1993
#51 Broederliefde: Kippen
#75 Drake feat. Giveon: Chicago Freestyle
#76 Spanker feat. Kevin & Jonna Fraser: Villa
#78 Ava Max: Salt
#84 Marsmello & Halsey: Be Kind