vrijdag 21 januari 2011

Hitflits: finalisten van the Voice of Holland zetten de toon in de Single Top 100

Jan Smit heeft er alles aan gedaan om zijn #1-hit ‘Niemand zo trots als wij’ te prolongeren, maar zelfs Jan kan niet tegen The voice of Holland op. Er zijn van zijn single nu meer dan 20.000 exemplaren zijn verkocht, goed voor platina dus. Maar het is toch te weinig om de #1-positie te behouden.

De afgelopen week hebben de vier finalisten van The voice een bezoek gebracht aan diverse radio en tv-programma’s, met één doel: zoveel mogelijk downloads genereren van het liedje dat ze tijdens de halve finale lieten horen. Vandaag, vrijdag 21 januari 2011, is de balans opgemaakt en zijn er van ‘Kill for a broken heart’ van Ben Saunders de meeste downloads verkocht. En dus is hij, met een overwicht van bijna 26% op het nummer van Jan Smit, de nieuwe #1 in de Single Top 100.
Het levert Ben na ‘If you don’t know me by now’ (inmiddels goud) en ‘When a man loves a woman’ zijn derde #1-hit op. En dat allemaal voordat hij, wat de algehele verwachting is, zich na vanavond The voice of Holland mag noemen. Ben begint de finale van deze talentenshow met een forse voorsprong op de andere drie finalisten. Die komen allen achter elkaar binnen. Leonie Meijer met ‘Lost in yesterday’ op #3 (op ruim 50%), Kim de Boer met ‘Change’ op #4 (op ruim 51%) en Pearl sluit de rijen op #5 met ‘You must really love me’ (op ruim 60%).

En dan zijn we er niet wat The voice betreft, want er staan niet minder dan 17 (!) hits uit deze show in deze Single Top 100, waaronder alle vijf hits van Ben Saunders. En dat nog voordat deze show (officieel) een winnaar (m/v) heeft opgeleverd!

Naast de hits van de vier finalisten van The voice, komen er nog twintig ‘andere’ nummers de hitparade binnen. De hoogste daarvan, op #11, is ‘C’mon’ van Tiësto vs Duplo & Busta Rhymes. Het is het eerste hitwerk van Tiësto sinds ‘Who wants to be alone’ feat. Nelly Furtado, van een jaar geleden, dat niet hoger kwam dan de 34ste plaats. Vanaf april is Tijs Verwest op zaterdagnacht te horen in een eigen danceprogramma op 3FM. Niet verrassend dus dat zijn nieuwste hit ‘C’mon’ is uitgeroepen tot Megahit de komende week.

De overige eersteweeks noteringen zijn:
#31 de Staat: Sweatshop
#39 Ben l’Oncle soul: Soulman
#53 Kanye West & Jay-Z: H.a.m.
#55 the Partysquad & Adje, Gers, Jayh, Reverse: Ik ga hard
#60 Greg Parys: Why don’t we just fuck
#63 Chris Brown: Yeah yeah yeah
#66 Neon trees: Animal
#71 John de Bever: Kleine leugenaar
#74 Far east movement feat. Ryan Tedder: Rocketeer
#78 de Sunnyboys: Ik heb zin in bier
#79 Jettie Pallettie: Sleetje rijden
#84 Dazzled kid: Embrace
#85 Danny Nicolay: 1000 sterren
#87 DeJean: De nacht
#88 Alle 13 jaanke: Daar gaan we weer
#90 de Pitaboys: Waar is da feestje?
#92 John de Bever: Ik heb de maling aan wat mensen zeggen
#97 Ronnie Ruysdael: Hé lieve schat
#99 Adya & Geisha: Cherubino’s aria

Hij scoorde vier hits, twee met anderen en twee solo. Zijn solohits bereikten moeiteloos de top 10 en staan nog steeds genoteerd. We hebben het over Bruno Mars die #1 stond met ‘Just the way you are’ en #4 met ‘Grenade’. Deze week komt hij met zijn eerste album ‘Doo-wops & hooligans’ en dat haalt de eerste plaats van de Album Top 100 al in de eerste week.

Marco Borsato is dus wederom, voor de derde keer, zijn eerste plaats kwijt met ‘Dromen durven delen’, dat zelfs naar de zesde plaats zakt. De voorlaatste keer dat een album zo’n val maakte vanaf #1, was op 25 december 2010: ‘Michael’ van Michael Jackson. Alleen was dat al wel in de tweede week.

Het overwicht van ‘Doo-wops & hooligans’ op de #2, ‘Deleted scenes from the cutting room floor’ van Caro Emerald, is bijna 40%, die anders dus weer naar #1 zou zijn gestegen. Schrale troost voor Caro, Bruno zal het maar één week volhouden, want vandaag is ‘21’ van Adele uitgekomen. Daarvan zijn al meer dan 50.000 exemplaren uitgeleverd, waarvoor ze vanavond in The voice of Holland vast wel een platinaplaat krijgt.

Behalve ‘Doo-wops & hooligans’ van Bruno Mars stormen er nog twee albums de top 10 binnen. Op de derde plaats is dat ‘Ritual’, het tweede album van White lies. Hun eerste album ‘To lose my life’ stond 35 weken genoteerd, maar kwam al die tijd niet hoger dan #31. De andere eersteweeks notering is ‘Live on ten legs’ van Pearl jam dat binnenkomt op de negende plaats.

Dankzij Noorderslag het afgelopen weekend, boeken een aantal albums flinke winst of gaan op herhaling. Zo stijgt ‘Orchards/Lupine’ van DeWolff van 27 naar #11, ‘Bags & suitcases’ van Sabrina Starke van 50 naar #41 en ‘Tim Knol’ van Tim Knol van 51 naar #42.
Op herhaling, gaan ‘India Lima Oscar Victor Echo You’ van Schardinova (op #93) en ‘Loose fit’ van Ruben Hein (op #99).

The Decemberists is een folk band uit Portland, Oregan. Ze bestaan sinds 2000 en brachten in 2002 hun debuutalbum ‘Castaways and cutouts’ uit. Eind december 2005 sloten ze een contract met Capitol records, waarna ze in 2006 doorbraken bij een groter publiek met het album ‘The crane wife’, in 2009 gevolgd door ‘The hazards of love’.
‘The king is dead’, hun zesde studioalbum, namen ze een jaar geleden op in een boerderij in Portland. De titel verwijst vermoedelijk naar ‘The queen is dead’, het gelijknamige album van the Smiths uit 1986. Colin Patrick Henry Meloy, leadzanger van the Decemberists zegt beïnvloed te zijn door de muziek van die Britse groep. Aan ‘The king is dead’, nieuw binnen op #49, is meegewerkt door Peter Buck van R.E.M. Op 14 maart staat the Decemberists in Paradiso in Amsterdam.

Na een aantal weken met nog geen handvol binnenkomers, is het deze week weer prijs. Naast de drie hoge eersteweeks noteringen en het album van the Decemberists, komen er nog vijf albums voor het eerst binnen:
#22 Original soundtrack: Glee – the music: vol. 3 – showstoppers
#28 Charles Aznavour: Het allerbeste van Charles Aznavour
#83 Anna Calvi: Anna Calvi
#95 Social distortion: Hard times and nursery rhymes
#98 R. Kelly: Love letter

Dit weekend vinden twee finales plaats. Op zaterdagavond die van Popstars, waarin Simone Nijssen het opneemt tegen Dean Saunders, de broer van Ben. Maar vanavond volgt eerst die van The voice of Holland, waarin de finalisten met een beroemdheid (genoemd zijn Trijntje Oosterhuis, Adele, Bruno Mars, Duffy en Ben l’oncle soul) een duet zullen zingen. En daarna maken we ons op voor een nieuwe Megaman die je gewoontegetrouw weer na het weekend kunt verwachten. Talentenjacht of niet.

zondag 16 januari 2011

Megaman bij week 3 – 15 januari 2011

Welkom bij de Megaman, waarin Jan Smit in zijn dochter Emma de beste inspiratiebron vond, The voice of Holland de laatste coverhits levert, Britney Spears weer aangevallen wordt door Kanye West, Enrique Iglesias zingt wat anderen denken en Eliza Doolittle zingt wat anderen al zongen. Dat en meer over de hits in de Single Top 100 van deze week.

Dochter Emma beste inspiratiebron voor Jan Smit

Jan Smit: Niemand zo trots als wij (1) *** hoogste eersteweeks / eerste week op #1 ***

“Begin deze week al een gouden single, nu is ook de 13e nr.1 hit een feit! Emma, Liza en natuurlijk iedereen die me steunt onwijs bedankt!”, twitterde Jan Smit afgelopen vrijdag, toen hij hoorde dat ‘Niemand zo trots als wij’ binnen was gekomen op de eerste plaats van de Single Top 100.

beste inspiratiebron ooit

Jan had relaties met onder andere Ellemieke Vermolen en Yolanthe Cabau van Kasbergen, maar met Liza vond hij zijn ware geluk. Zij schonk hem op 17 november een dochter, Emma Monique Maria Alida. Twee dagen later schreef Jan de tekst van ‘Niemand zo trots als wij’.

“Zij lag op een zitzak, ik op de grond met m’n laptop. In een kwartier tijd had ik de tekst gemaakt. Dat ging zo snel omdat het echt is, de emoties komen rechtstreeks uit mijn hart. Dit is ons gevoel, zoals dat gekomen is na de geboorte van Emma. Maar ook de emotie tijdens de zwangerschap zit in het nummer verwerkt. Haar komst is voor mij de beste inspiratiebron ooit. Na de geboorte van onze dochter Emma is mijn leven pas echt compleet.

laatste single

‘Niemand zo trots als wij’, waarvoor Cees & Thomas Tol de muziek schreven, is waarschijnlijk Jan zijn laatste single … dit jaar. In de planning stond een vierde single van het album ‘Leef’, en daar is deze nu tussendoor gekomen. Volgend jaar zit Jan vijftien jaar in het vak, en daar wil hij zich goed op voorbereiden. Dus nieuw werk hoef je dit jaar niet meer van hem verwachten. In die bijna vijftien jaar scoorde Jan 26 hits, waarvan de helft de eerste plaats bereikten, en negen vanuit het niets. Van alle andere Nederlandse artiesten, heeft alleen Marco Borsato meer #1-hits gescoord: zestien stuks, waarvan acht in één klap op #1.

‘Niemand zo trots als wij’ kwam op vrijdag 7 januari uit en was al na vier dagen goud, goed voor meer dan 10.000 verkochte exemplaren en daarmee in aantallen de tweede dit jaar. De eerste was ‘Hello’ van Martin Solveig feat. Dragonette, dat na drie weken #1, het stokje overgeeft aan Jan. Let wel: de aantallen van Jan Smit werden bereikt door de fysieke cd-single, de aantallen van ‘Hello’ door de download. Het overwicht op ‘Hello’ is ruim 40%.

extra’s

Dat er van ‘Niemand zo trots als wij’ in korte tijd zoveel exemplaren verkocht zijn, komt niet alleen vanwege de strekking van het nummer. Het onderwerp dochters spreekt altijd tot de verbeelding, denk maar aan ‘Dochters’ van Marco Borsato. Maar de grote verkoop dankt Jan vooral aan de drie verschillende cd-singles die gelijktijdig zijn uitgegeven. Elke cd-single heeft als extra live nummers uit de ‘Leef je uit concerttour 2010’ en daarnaast staan er nog nummers op uit de Palingsoap en natuurlijk staat de videoclip van ‘Niemand zo trots als wij’ er op. Kortom, genoeg voer voor de fans dus, die het waarschijnlijk een jaar zonder nieuw werk van hun idool moeten doen.

‘Fysieke cd-singles, waar waren die dan te koop Megaman, want ik heb ze nergens zien liggen’, hoor ik je denken? Die worden inderdaad niet zozeer in de winkels verkocht, want die verkopen amper nog cd-singles. Maar van sommige artiesten kun je de cd-single via het internet bestellen en die wordt dan gewoon thuis bezorgd.

Die bestelde aantallen worden gewoon meegeteld voor de Single Top 100, dit in tegenstelling tot de andere hitparades waar alleen downloads nog (voor een deel) worden meegeteld. Wel heeft Jan een aantal instores gegeven bij filialen van de Mediamarkt. Overigens zijn er ook aardig wat downloads verkocht van ‘Niemand zo trots als wij’, want het nummer staat op de twintigste plaats van de Download Top 50

The voice of Holland – the liveshows (7)

Ben Saunders: I heard it through the grapevine (6)
Shary-An Nivalac: Ain’t got no (16)
Leonie Meijer: Just hold me (27)
Kim de Boer: Rolling in the deep (28)
Lenny Keylard: I want you back (38)
Pearl Josefzoon: Mesmerized (92)


Bovenstaande nummers werden gezongen in de zevende live show van The voice of Holland op vrijdag 7 januari 2011. In die kwartfinale vielen Meike, Bart, Nigel en Lenny af. Afgelopen vrijdag vond de halve finale plaats en moesten ook Anne, Jennifer, Esther en Shary-Ann afscheid nemen van The voice.

Nu zijn eindelijk de finalisten bekend: Ben, Leonie, Kim en Pearl. Alle vier zongen tijdens de show hun ‘eigen’ nummer, die direct na de uitzending kon worden gedownload. Voor de finale aanstaande vrijdag telt elke download twee keer mee. Het totaal aantal downloads is bepalend voor de tussenstand die avond. Op het moment dat we deze Megaman afronden, staan alle liedjes in de top 4, dus het is nog geen gelopen race. De komende week zullen de finalisten in diverse rtv-programma’s langskomen om hun nummers te promoten.

Enrique Iglesias zingt wat anderen denken

Enrique Iglesias feat. Ludacris & DJ Frank E: Tonight (I’m fuckin’ you) (11)

Met ‘I like it’ feat. Pitbull (#18) sloeg Enrique Iglesias al een andere weg in, meer dance en qua tekst gedurfder. Dat zette hij door op ‘Heartbeat’ feat. Nicole Scherzinger (#33), beide hits in 2010. En nu met ‘(I’m fuckin’ you)’ feat Ludarcis & DJ Frank E gaat hij nog een stapje verder. Maar toch vind Enrique dat hij niet te ver is gegaan.

“Muziek is veel directer dan voorheen, je kunt alles zeggen wat je wilt.” Volgens Enrique denken de meeste jongens en meisjes het, maar hebben het lef niet om het te zeggen. Maar laten we er niet te moeilijk over doen, het is maar een liedje, je moet het niet te serieus nemen. Gelukkig voor de (Amerikaanse) puriteinen is er ook een ‘gekuiste’ versie, getiteld ‘Tonight (I’m lovin’ you)’. Van de laatste is wel een videoclip beschikbaar, van de andere (nog) niet.

Op ‘Tonight (I’m fuckin’ you)’ of ‘Tonight (I’m lovin’ you)’ wordt Enrique bijgestaan door Ludacris en DJ Frank E. Ludacris was tweede keuze, want aanvankelijk zou rapper Tyga van de band Young money meedoen, maar die haakte af.

DJ Frank E heet volgens de burgerlijke stand van Denver, Colorado, Justin Franks. Hij begon in de muziek met het mixen van nummers. Vervolgens is hij gaan samenwerken met Adelio Lombardi, oprichter van Side 3 Enterntainment en eigenaar van de Site 3 studio’s in Denver. Daar leerde Franks nog meer de kneepjes van het vak en inmiddels is hij een veel gevraagd remixer/producer. Sinds 2008 heeft hij nummers geproduceerd voor onder anderen Black eyed peas, Nelly Furtado, Tiësto, Eminem, Madonna en Kanye West.

Britney Spears weer aangevallen door Kanye West

Britney Spears: Hold it against me (20)

Al in maart 2010 zijn de opnames gestart van het zevende studioalbum van Britney Jean Spears, dat op 15 maart verschijnt. Eind december lekte de demoversie uit van het nummer ‘Hold it against me’, gezongen door Bonnie McKee, één van de vier componisten. Aangezien Britney daar niet op te horen is, was het nog steeds gissen hoe het nummer uiteindelijk zou klinken. Op 10 januari was het eindelijk zover en ging het nummer in première. De dag daarna was het nummer op Itunes te downloaden, met als gevolg dat het nummer deze week binnenkomt op de twintigste plaats.

In het Verenigd Koninkrijk wordt ‘Hold it against me’ maandag, 17 januari, uitgebracht. Dat is meer dan een maand eerder dan gepland, vanwege de grote vraag. In de Verenigde Staten van Amerika verwacht muziekblad Billboard, dat het nummer meer dan 400.000 keer gedownload zal zijn als de instantie de hitlijsten opmaakt. Het zal daar dan voor Britney haar vierde #1-hit worden.

Kanye West weer boos

De Amerikaanse Itunes lijst wordt dus al aangevoerd door ‘Hold it against me’ en dat zit Kanye West niet lekker, want zijn nummer ‘H.a.m.’ feat. Jay-Z, staat op #2. En dat liet hij weten ook op Twitter: “Yo Britney, I'm really happy for you and I'mma let you be #1, but me and Jay-Z's single is one of the best songs of all time! LOL."

West die wel vaker uit de bocht vliegt (wie kent zijn uitlatingen niet richting Taylor Swift?), verontschuldigde even later met “On a serious note I'm truly happy for Avril Lavigne and Britney Spears. No hate in 2011...I thought LOL signified a joke.” Maar het kwaad was natuurlijk al geschied, en dus woed op de diverse sociale media een heftige discussie tussen voor en tegenstanders. Overigens is het niet de eerste keer dat Kanye West Britney Spears aanvalt. In 2007 verving Britney hem als openingsact bij de MTV Video Music Awards en daar was hij (ook) niet over te spreken.

Regi strikt voormalig Pussycat dolls zangeres

Regi feat. Kaya Jones: Take it off (23)

Reginald Paul Stefan Penxten (Hasselt, België, 4 maart 1976) is de man achter de successen van onder anderen Milk inc. en Sylver, en scoorde daar al meer dan twintig hits mee. In 2008 scoorde hij voor het eerst met een nummer onder zijn eigen naam, ‘I fail’, samen met Scala, goed voor een 37ste plaats. Dat nummer stond op het album ‘Registrated’, waarop vorig jaar het vervolg ‘Registrated 2’ verschenen is. Op dat album werkt hij met diverse zangeressen, maar ook onze eigen Roel van Velzen doet er op mee. Hoewel Regi weer een nummer met Scale heeft opgenomen, is niet dat nummer de eerste hit van het album, maar ‘Take it off’ feat. Kaya Jones.

Kaya Jones maakte van 2003-2004 deel uit van the Pussycat dolls. Vlak voor haar vertrek had ze nog de achtergrondvocalen ingezongen voor drie nummers voor het album ‘PCD’, waaronder ‘Don’t cha’. Kaya ging voor een solocarrière, zowel als zangeres als model. Achteraf kunnen we zeggen dat ze net te vroeg uit the Pussycat dolls is gestapt, want het grote succes kwam in 2005 met de single ‘Don’t cha’!

Kaya Jones is geboren op 28 augustus 1984 in Toronto, Canada als Chrystal Neria. In 1999 kwam ze onder contract bij R. Kelly, en twee jaar later maakte ze onder de naam Kaya Jones punknummers. In 2003 deed ze auditie voor the Pussycat dolls, en de rest is bekend. Sinds 2010 werkt ze samen met Regi Penxten.

Op Jim TV, de Vlaamse muziekzender, heeft Regi al sinds een aantal jaren een eigen realitysoap, waarin hij gevolgd wordt tijdens optredens en het produceren van liedjes. Vorige week zondag, 9 januari, ging het zesde seizoen van start.

Sieneke een jaar later

Sieneke: Doe dat nooit meer (52)

Over zo’n veertien dagen, op 30 januari 2011, zal bekend worden met welk liedje de 3js ons lang gaan vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival in mei in Düsseldorf. In de aanloop naar het Nationale Songfestival, zendt de TROS op vrijdagavond een vierdelige soap uit, rond het tot stand komen van de nummers van de 3js, waaruit dan gekozen kan worden. Precies een jaar geleden werd bekend welke vijf artiesten het nummer ‘(sha-la-lie) Ik ben verliefd’ zouden zingen tijdens de Nationale finale op 7 februari. Daaronder zat de toen nog onbekende Sieneke Peeters uit Nijmegen. Na een turbulente uitzending, mocht Sieneke ons land vertegenwoordigen en we weten inmiddels hoe het is afgelopen.

Met ‘Doe dat nooit meer’ scoort Sieneke haar derde hit. De titel zou op haar zelf kunnen slaan, namelijk nooit meer meedoen met het Eurovisie Songfestival! Vanaf 28 januari doet Sieneke mee aan ‘Sterren dansen op het ijs’ bij SBS6.

Taio Cruz wed op meerdere versies

Taio Cruz feat. Travie McCoy: Higher (54)

Voor 2010 was Taio Cruz (Londen, 23 april 1983) in onze hitparade nog een onbekende. Maar na 2010 kan niemand meer om hem heen. Hij scoorde in dat jaar drie noteringen, waarvan ‘Dynamite’ (#4 in oktober), na vijftien weken nog steeds genoteerd staat, deze week op #42. Achter die hit zat onder andere de Zweedse producer/componist Max Martin, die ook verantwoordelijk is voor ‘Hold it against me’, de nieuwste hit van Britney Spears (zie onder #20). Op ‘Higher’, dat Taio zelf schreef, krijgt hij hulp van Travie McCoy.

K3??

De versie met Travie McCoy is één van drie versies. Behalve de albumversie van Taio zelf op ‘Rokstarr’, heeft hij het nummer met twee andere vocalisten opgenomen. Naast Travie McCoy, dat werd opgenomen voor de Amerikaanse markt, is dat de Australische zangeres Kylie Minogue, die in de rest van de wereld is uitgebracht. Beide versies zijn hier verkrijgbaar en dan blijkt die met Travie McCoy populairder te zijn, want die komt binnen op #54. Daarnaast gaat het gerucht dat er nog deze maand een versie uitkomt met … K3! Dat zou dan de eerste Engelstalige hit van het drietal worden. Maar … eerst horen en dan geloven!

‘Pyro’ trekt album mee

Kings of Leon: Pyro (76)

‘Radioactive’, de vorige single van Kings of Leon bereikte eind september 2010 de 36ste plaats, twee weken na binnenkomst. ‘Pyro’, hit #5, doet het rustiger aan en komt binnen op de 76ste plaats, dan kan het bijna alleen nog maar beter worden. Mede dankzij ‘Pyro’ is het album ‘Come around sundown’ aan een nieuwe opmars bezig. Het album stijgt in de veertiende week van 18 naar #11, de hoogste plaats was #2 in oktober 2010.

Niton was eerst een instrumentaal nummer

Eric Prydz: Niton (82)

Zijn voormalige maatjes van de Swedish house club scoorden afgelopen jaar twee vette top 10-hits, waaronder een #1-positie voor ‘Miami 2 Ibiza’ met behulp van Tinie Tempah. Het lijkt er dus op de Zweedse dj/producer Eric Sheridan Prydz de Swedish house club te vroeg heeft verlaten. Of eigenlijk moest verlaten, want volgens Sebastian Ingrosso, maakte Eric door zijn verhuizing naar Londen, geen deel meer uit van de club.

Niton (the reason)’ is zijn vierde hit en de drie voorgaande bereikten allen de top 10, waarvan ‘Pjanoo’ in 2008 zelfs de derde plaats. De verwachtingen voor ‘Niton’ zijn dan ook hoog gespannen. Het nummer is de voorloper van een album waaraan hij al sinds 2005 aan werkt.

zanger erbij

Zoals veel dancetracks, was ‘Niton’ oorspronkelijk een instrumentale track die eerst is uitgeprobeerd in de clubs. Vervolgens is de Welse zanger/producer Jan Burton gevraagd om een tekst in te zingen. Prydz is niet de eerste die zijn stem leent. Burton is ook te horen op het nummer ‘Dangerous power’ van het Amerikaanse duo Gabriel & Dresden. Recentelijk werkte hij samen met Super 8 & Tab aan zijn debuutalbum. Eerder maakte Burton deel uit van het project Syntax.

Eliza Doolittle luistert goed naar anderen

Eliza Doolittle: Skinny genes (90)

Bij ons is ‘Skinny genes’ van de Britse Eliza Doolittle de tweede hitsingle, na ‘Pack up’ dat het twintig weken volhield, met als hoogste plaats #19. Maar in eigen land werd ‘Skinny genes’ al in april 2010 uitgebracht en bereikte daar de 22ste plaats. Ook onze zuiderburen hadden het nummer al in 2010 omarmd, waar het de tiende plaats bereikte. Bij ‘Skinny genes’ werd ook een videoclip bijgemaakt. Naar aanleiding van het succes van ‘Pack up’ is ‘Skinny genes’ opnieuw uitgebracht en is er ook een nieuwe videoclip bij gemaakt, waarvoor duidelijk meer budget was. Je mag zelf beoordelen welke je leuker vind.

van anderen

Eliza Doolittle (echte naam Eliza Sophie Caird), luistert goed naar liedjes van anderen. Voor ‘Pack up’ gebruikte ze ‘Pack up your troubles in your old kit-bag’, een oud oorlogsliedje uit de eerste Wereld oorlog. En ook ‘Skinny genes’ heeft ze niet helemaal van zichzelf. Het begin van het nummer is geleend van ‘Butterfly’ van Andy Williams uit 1957. Uit datzelfde nummer is ook het fluitje gesampled.

the Script vind het maar ‘Nothing’

the Script: Nothing (97)

De afgelopen drie jaar scoorde het Ierse the Script ieder jaar een hit en elk jaar kwamen ze hoger. Maar een echte knaller zat er nog niet bij, want ‘For the first time’ kwam vorig jaar niet verder dan de 25ste plaats. Het beste moet dus nog steeds komen. Gezien de titel ‘Nothing’ lijkt de groep er zelf niet al te veel vertrouwen in te hebben.

Een dozijn hits voor Avril Lavigne

Avril Lavigne: What the hell (98)

Het is de Canadese Avril Ramona Lavigne nooit gelukt om haar eerste hit ‘Complicated’ te evenaren. Dat nummer bereikte in 2002 de vierde plaats en hoger dan de elfde plaats is ze daarna nooit meer gekomen, dat was in hetzelfde jaar met ‘Sk8er boi’. Avril, 26, is nu acht jaar ouder en een scheiding rijker. Ze was bijna drie jaar getrouwd met Derick Whibley, leadzanger/gitarist van Sum 41. Ze zijn niet met ruzie uit elkaar gegaan, want Derick produceerde haar vierde studioalbum ‘Goodbye lullaby’, dat begin maart wordt uitgebracht. ‘What the hell’ is daar van de eerste single en haar twaalfde hit.