vrijdag 19 april 2013

Hitflits: Bedanklied RTL Boulevard #1 vóór officiële Koningslied van Radio 2

Vorige week kenden we het nummer nog niet, maar in 3 dagen tijd weet het de eerste plaats te veroveren: ‘Koningin van alle mensen’ door RTL Boulevard United, met 18 bekende Nederlanders (zie foto). Het nummer, dat afgelopen dinsdag werd gepresenteerd, heeft een overwicht van 4% op ‘Blurred lines’ van Robin Thicke feat. T.I. & Pharrell, vorige week nog #1. ‘Koningin van alle mensen’ is een bewerking van de #1-hit ’15 miljoen mensen’ door Fluitsma & van Tijn uit 1996.
 Nadat Radio 2 en het Nationaal Comité Inhuldiging startten met een ‘Koningslied’ voor de nieuwe koning en koningin, kwam RTL Boulevard met een bedanklied voor de huidige Koningin Beatrix, dat zeer in de smaak valt. Inmiddels heeft dit lied van het Nationaal Comité Inhuldiging een gouden strik gekregen. ‘Koningin van alle mensen’ is dan ook officieel erkent. Dat lied is pas vanochtend gepresenteerd, en is vandaag al het meest gedownload. Dus volgende week #1. Meer over k(r)oningsliederen in de nieuwe Megaman.

TOP 3

1 E.W. RTL Boulevard: Koningin van alle mensen 
2  (1)   Robin Thicke feat. T.I. & Pharrell: Blurred lines
3  (3)   René Froger: Daar sta je dan 2013 (waar zijn al je vrienden)

Al na één dag boekte Psy een record op YouTube met de videoclip bij zijn nieuwe single ‘Gentleman’, dat meer dan 18,9 miljoen keer is bekeken. Na een week staat de teller op 162 miljoen views, want iedereen is toch benieuwd wat hij er van gebakken heeft. Daarnaast is het nummer ook flink gedownload, want ‘Gentlemen’, opvolger van de #1-hit ‘Gangnam style’, komt binnen op #8.

Het restant eerste weeks noteringen is precies op één hand te tellen:
#14 Nielson & Miss Montreal: Hoe
#35 3js: Zo mooi als jij
#81 Gino Kraus: Betoverd met je ogen
#90 Dennie Christian: Eens komt de dag
#94 W&W & Ummet Oczan: The code

Over naar de albumlijst, want ook die lijst kent een nieuwe #1. 


Geheel volgens verwachting komt ‘To be loved’ van Michel Bublé binnen op de eerste plaats van de Album Top 100. Het album verkoopt in de eerste week bijna twee zoveel als ‘In a time lapse’ van Ludovico Einaudi, waarover zo dadelijk meer. ‘To be loved’ is na ‘Call me irresponsible (9x in 2007), ook binnen op #1 en ‘Christmas’ (3x in 2011 en 2x in 2012), het derde #1-album van Bublé. Op ‘To be loved’ zingt hij nummers van zijn muzikale helden, als Dean Martin en Jackson 5, maar daarnaast ook met een held van hem: Bryan Adams. Het album zal zondag ook #1 komen in de Britse albumlijst.

TOP 3

1 E.W. Michael Bublé: To be loved
2  (29) Ludovico Einaudi: In a time lapse
3 E.W. René Froger: Liefde voro muziek

‘Sister act’, het Nederlandse cast album zakt van de eerste naar de achtste plaats, maar valt in de tweede week niet zo hard als ‘Breaking the rules’ van Mainstreet vorige week deed, naar #10, deze week verder onderuit naar #23.

We komen nog even terug op de #2, ‘In a time lapse’ van Ludovico Einaudi. Dat album stijgt  in de dertiende week vanaf 29. Hoogste plaats tot nu toe was #7, dat was op 13 maart. Aanleiding voor de stijging is het optreden dat de Italiaanse pianist vorige week vrijdag gaf in De Wereld Draait Door.
Niet alleen ‘In a time lapse’ bereikt een nieuwe hoogte, ook ‘Islands – the essential Einaudi’ uit 2012 profiteert van het optreden, want het gaat op herhaling op #24, 47 plaatsen hoger dan de stand op 15 december 2012: #71. Zelfs het album ‘The Royal Albert Hall concert’ uit 2010 krijgt een notering, op #93.

Over naar de andere eerste weeks noteringen:
#9 Edsilia Rombley: Sweet soul music NL
#14 Lee Towers: Sweet memories NL
#17 Major Lazer: Free the universe
#48 Fall out boy: Save rock and roll
#50 Sarah Brightman: Dreamchaser
#71 Tangarine: Seek & sigh deluxe edition  NL
#78 Bruce Springsteen: Collection 1973 – 2012
#79 Motorpsycho: Still life with eggplant
#80 Counting crows: Echoes of the outlaw roadshow
#88 Iron and wine: Ghost on ghost
#92 Hadewych Minis: Hadewych Minis NL
#96 Steve Earle & the Dukes (& Duchesses): The low highway

Achtergronden bij de albums staan iedere zaterdagmiddag op de nieuwssite van 3FM. De volledige hitlijsten staan op Dutch Charts. En na het weekend is er weer een nieuwe Megaman.

zondag 14 april 2013

Megaman bij week 15 – 13 april 2013

Nederland eerste land waar ‘Blurred lines’ de eerste plaats haalt.

En verder in deze Megaman:
Armin van Buuren scoort grootste hit, Gebroeders Ko maken eigen Koningslied, Toppers nummer lag jaar op de plank, twee hits voor the Passion en Krystl zingt over haar eigen achtbaan. Dat en meer over eerste weeks en/of bijzondere noteringen in de Single Top 100 van deze week.

Achtergronden bij de albumnoteringen staan op de nieuwssite van 3FM en de volledige lijsten vind je op Dutch Charts.

Blurred Lines bijna goud

Robin Thicke feat. T.I. + Pharrell: Blurred lines (1)       *** eerste week op #1 ***

De ‘unrated clip’ (zo’n half miljoen keer bekeken) en de gewone clip (3 miljoen keer) zullen er zeker toe hebben bijgedragen dat ‘Blurred lines’ van Robin Thicke feat. T.I. & Pharrell de nieuwe #1 is. Maar zonder die clips blijft het nummer nog steeds overeind en blijkt de kracht van het nummer.

Nederland de eerste

In Frankrijk staat ‘Blurred lines’ op #8, in Nieuw Zeeland op #2, en dus is Nederland het eerste land waar het de eerste plaats bereikt. Sowieso is het voor de drie artiesten hun grootste hit.


onderweg naar goud

Dagelijks gaan er van ‘Blurred lines’ zo’n 1000 stuks over de digitale toonbank. Met deze aantallen zal het nummer volgende week al de gouden status bereiken. En als de komende weken geen koningsliederen of nummers uit Volendam roet in het eten gooien, zou ‘Blurred lines’ wel eens lange tijd #1 kunnen blijven en komt de platinagrens (20.000 downloads) in zicht.

Voor zijn nieuwe album heeft Robin Thicke al zo’n 40 nummers klaar liggen, waaronder drie nieuwe nummers met Pharrell Williams. Met uitzondering van de samenwerking met Pharrell en T.I., komt er – vooralsnog – geen nummer op met anderen.

Grootste hit voor Armin van Buuren

Armin van Buuren feat. Trevor Guthrie: This is what it feels like (2) *** hoogste eerste weeks ***

Twee keer eerder scoorde Armin van Buuren een top 10-hit: ‘Going wrong’ met DJ Shah feat. Chris Jones (#5 in 2008) en ‘Not giving up on love’ vs Sophie Ellis-Bextor (#8 in 2010). Hoger dan een vijfde plaats was hij dus nog nooit gekomen. Met ‘This is what it feels like’ feat. Trevor Guthrie, binnen op #2, komt daar in één klap verandering in. Armin scoort er zijn 26e notering mee, en zijn grootste hit. Het nummer is de voorloper van zijn album ‘Intense’ dat op 3 mei uitkomt, waaraan onder andere Laura Jansen meewerkt.

Canadees

Op zijn 25 voorgaande hits, werkte Armin al samen met vocalisten uit diverse landen: vijf Britten, een Duitser, twee  Amerikanen, een Australiër, vijf Nederlanders en twee Nederlandse groepen. Een Canadees zat daar dus nog niet bij, maar daar komt deze week verandering in. Want Trevor Guthrie, de zanger op ‘This is what it feels like’ is geboren in North Vancouver, British Columbia, een provincie in het westen van … Canada!

Trevor Guthrie was er vroeg bij met muziek, want op zijn derde kroop hij al achter de piano. En een jaar later gaf hij zijn eerste concert! Vervolgens is hij gitaar gaan spelen en liedjes gaan schrijven. Van 1993 – 2005 was Guthrie zanger van de groep soulDecision dat vooral in eigen land succes had.

Armin van Buuren? Never heard of!

Via een vriend van hem in Vancouver die werkte met de Duitse dj Markus Schulz, kreeg Guthrie de track ‘This is what it feels like’, met het verzoek om het in te zingen. Vervolgens werd zijn bijdrage naar Armin gestuurd, die het nummer afrondde tot wat het nu is. Een half jaar geleden had Guthrie nog nooit van Armin van Buuren gehoord, en nu scoort hij dankzij hem een #2-hit!

koninklijk optreden

Op 30 april verzorgt Armin samen met het Concertgebouw Orkest, op het Java-eiland, een optreden voor de nieuwe koning en koningin. Het optreden vind plaats op verzoek van Willem Alexander en Maximá zelf, die dan bezig zijn met hun koningsvaart.Ruim een half jaar later, op 15 november, volgt ‘Armin only’, een concert van Armin in het Ziggo Dome in Amsterdam. Of Guthrie daar ook bij zal zijn is onbekend. Misschien dat Laura Jansen, die te horen is op het nummer ‘Sound of the drums’, in de buurt is en even langs komt.

Gebroeders Ko maken eigen Koningslied

Gebroeders Ko: Koning pils (13)

Aanstaande vrijdag wordt het officiële Koningslied gepresenteerd op Radio 2. De afgelopen week heeft een keur aan Nederlandse artiesten het lied ingezongen, maar daar waren de Gebroeders Ko niet bij. Konden ze niet, wilde ze niet? Nee, ze zijn niet gevraagd, en dat geldt voor bijna alle acts in het feestgenre. En dus maken ze hun eigen Koningslied, ‘Koning pils’, dat de broers hun 37e notering oplevert.

Prins Pils

Aanleiding voor het nummer ‘Koning pils’ is het beeld dat bestaat van onze toekomstige koning Prins Willem Alexander: hij is niet vies van een lekker biertje. Tijdens zijn studententijd in Leiden, waar hij aangesloten was bij studentenvereniging Minerva, kreeg hij als snel de bijnaam Prins Pils, vanwege zijn duidelijke voorkeur voor een lekker biertje. Daarnaast staat de prins bekend om zijn grote enthousiasme voor sport en is daardoor de afgelopen jaren vaak te gast geweest in het Holland Heineken House, waar het gerstenat ook rijkelijk stroomt. De branchevereniging van Nederlandse Brouwers hoopt dan ook dat hij als koning nog even veel van een glas bier zal genieten. Zeker als dat biertje afkomstig is van een Nederlandse brouwerij.

Bedanklied

‘Koning pils’ is een tegenhanger van de serieuze koningsliederen, want naast het nummer van Radio 2, zijn er meer. Zo komt RTL met een bedanklied voor Koningin Beatrix. Op initiatief van Albert Verlinde en Winston Gerschtanowitz van RTL Boulevard, zijn Jochem Fluitsma en Eric van Tijn de studio ingedoken om een nieuwe tekst te maken op ’15 miljoen mensen’, hun #1-hit uit 1996. Dit ‘Bedanklied’ is 9 april opgenomen met onder andere Frans Bauer, Wolter Kroes en Willeke Alberti. De opbrengst van het nummer, dat aanstaande dinsdag uitkomt, gaat naar het Prinses Beatrix Spierfonds. Willeke Alberti is ook te horen op het officiële Koningslied van Radio 2.

andere initiatieven

Naast Radio 2, de Gebroeders Ko en RTL4 zijn er nog diverse artiesten (al dan niet in groepsverband) die komen met hun eigen Koningslied of Bedanklied. Daaronder natuurlijk Oranjefanaat Johan Vlemmix die het nummer ‘Beatrix bedankt’ opnam en persoonlijk bij Paleis Huis ten Bosch afleverde. Vlemmix maakte zelfs drie nummers, maar was niet de eerste met een lied. Die eer gaat naar Dries Roelvink, die het nummer al had klaar liggen toen Koningin Beatrix haar aftreden bekend maakte. Het hoefde alleen nog maar te worden ingezongen. ‘Het Koningslied’ van Roelvink is al sinds 12 februari te koop.

En naast dit alles is er ook nog de ‘Kroningswals’ van André Rieu voor de nieuwe koning en koningin. Het nummer zakt echter in de tweede week van 59 naar 62. Met het album ‘Rieu Royale’ gaat het beter, want dat stijgt van 76 naar #3.

The passion levert eerste twee hits

Op 28 maart, Witte Donderdag, vond voor de derde keer het evenement The passion plaats. The passion is een hervertelling van de laatste uren van het leven van Jezus, waarin bekende Nederlanders hun opwachting maken en Nederlandstalige popliedjes worden gezongen. Dit keer was het mediaspektakel, dat rechtstreeks op tv werd uitgezonden, neergestreken in Den Haag. Een recordaantal van 2,3 miljoen mensen hebben er naar gekeken.

Jim Bakkum: Zo stil (22)

Voor het eerst levert The passion hits op. Jim Bakkum, die de rol van Petrus had, zong ‘Zo stil’ van Bløf (#14 in 2012). De tekst is van bassist Peter Slager van de band, die het had vertaald uit het Duits. Een fan had de band getipt op het origineel: ‘Still’ van de Duitse punkrockband Jupiter Jones, die er in 2011 een #2-hit mee scoorden in Oostenrijk en een 10e plaats in eigen land. ‘Zo stil’ is de twaalfde notering voor Jim Bakkum, die zijn eerste succes in 2003 boekte met ‘Tell her’. Hij werd toen tweede tijdens de eerste editie van Idols, die gewonnen werd door Jamai Loman. Beide zijn actief in de musicalwereld.

Anita Meyer: Laat me nu toch niet alleen (84)

Tijdens The passion speelde Anita Meyer de rol van Maria, de moeder van Jezus. Zij zong samen met Guus Meeuwis ‘ Schouder aan schouder’, met Xander de Buisonjé ‘Hou me vast’ en alleen de nummers ‘Hart van mijn gevoel’, ‘Pak maar mijn hand’ en ‘Laat me nu toch niet alleen’. Het laatste nummer is na veel positieve reacties op single uitgebracht, waarmee Anita haar 26e notering scoort. De eerste, ‘The alternative way’ (ook gelijk #1), scoorde ze in 1976, elf jaar voordat Jim Bakkum werd geboren.

‘Laat me nu toch niet alleen’ was in 1995 een #4-hit voor Clouseau. Zij hadden het echter ook niet van zichzelf, maar van de Vlaamse zanger Johan Verminnen, die het nummer in 1973 had opgenomen. Verminnen had het nummer geschreven met Daniel Pierre Lanckmans onder zijn pseudoniem Dan Lacksman. Lacksman was producer onder andere van Two man sound en Deep forest.

Afgelopen week troffen Jim Bakkum en Anita Meyer elkaar weer, nu in de Wisseloord Studio’s voor het inzingen van het officiële ‘Koningslied’ van Radio 2.

Toppers nummer lag jaar op de plank

Jeroen - Gerard - Rene (Toppers): 1001 nacht (25)

Op 24, 25 en 26 mei vind voor de negende keer in de Amsterdam ArenA het meezingfestival ‘De Toppers’ plaats. Naast de Toppers zelf (Jeroen van der Boom, Gerard Joling en René Froger), zullen de Vengaboys, Tavaras, Jan Smit, Grant & Forsyth, 3js en cabaretier Najib Amhali, zorgen voor nog meer feestvreugde. Vorige week zondag kregen de Toppers uit handen van Frans Bauer een gouden DVD voor de editie van 2012.

Het thema van Toppers in concert 2013 is ’1001 nacht’ naar de gelijknamige vertellingen.  Niet vreemd dus dat de drie zangers een Arabisch liedje namen als opmaat naar de concerten. Ze kozen voor ‘C’est la vie’ van Khaled (#92 in 2012) en noemden het ‘1001 nacht’ en scoren nu al hoger dan het origineel!

jaar op de plank

Vorig jaar wilde René het nummer al gebruiken; hij zat toen in St. Tropez, waar het nummer een groot succes was. Maar dat bleek te kort te zijn voor de editie van 2012. Overigens heeft Paul Turner (stond begin 2012 in de finale van The voice of Holland) het nummer ook gecoverd, maar dan in het Engels.

Jaman niet goed genoeg voor de nieuwe volkszanger

Jaman: Spoken bestaan niet (55)

Twee hits in 2011, drie in 2013, maar vier in 2013 gaat niet meer lukken. Want ‘Spoken bestaan niet’ is pas de eerste notering voor Jaman (31) dit jaar. Op 5 april deed Janneman Ypey, zoals hij volledig heet, mee aan de talentenjacht ‘Bloed, zweet en tranen’ met het nummer  ‘Heb je even voor mij’ van Frans Bauer. Volgens de jury kwam hij echter niet in aanmerking voor de titel nieuwe volkszanger.

Showtek levert weer een anthem

Showtek: Slow down (Anthem Emporium 2013) (63)

Met ‘Cannonball’ hebben de broers Sjoerd en Wouter Janssen, beter bekend als Showtek, een vette top 10-hit gescoord. Het nummer, gezongen door Justin Prime (= Justin M. Putuhena)  bereikte in januari de 6e plaats. Zeven jaar na hun eerste hit, ‘Defqon 1 Anthem 2006’ (#47 in 2006), leveren ze weer een anthem af.

‘Slow down’ is het themanummer van het Emporium festival, een dancefestival in recreatiegebied De Berendonck in Wijchen, dat op 25 mei voor de negende keer wordt gehouden. Het thema dit jaar is ‘Colours of India’. Naast Showtek zelf, treden daar ondermeer Crookers, Nicky Romero, Shermanology en La Fuente op.

Nicki Minaj is druk met jureren

Nicki Minaj feat. Lil Wayne: High school (83)

Het lijkt er op dat de populariteit van Nicki Minaj wat aan het afnemen is. De laatste drie hits kwamen niet meer boven de 42e plaats uit. Daarvoor scoorde ze al dan niet met anderen drie top 5-hits. We verwachten echter niet dat ‘Highschool’ feat. Lil Wayne, afkomstig van het album ‘Pink Friday roman reloaded: the re-up’, het beter zal doen. Dat album is een upgrade van ‘Pink Friday roman reloaded, wat weer een upgrade was van ‘Pink Friday’. Kortom, weinig nieuws onder de zon dus. De fans veerden dan ook op toen ze bekend maakte met een echt nieuw album te komen, nog dit jaar. Dan heeft ze dus nog even.  Intussen heeft ze een nieuwe inkomstenbron gevonden en dat is jurylid in American idol.

Phillip Phillips ging zingen op aandrang van familie

Phillip Phillips: Home (86)

De talentenjacht American Idol heeft tot nu toe maar één winnaar opgeleverd, die ook internationaal veel succes oogst(e). Dat is Kelly Clarkson die de allereerste American Idol in 2002 won en sindsdien 20 miljoen albums en 36 miljoen singles verkocht. Na Kelly volgden nog tien winnaars, waarvan Jordin Sparks (seizoen 6 in 2007) voor ons het bekendste is.


Sinds het elfde seizoen is daar eentje bijgekomen, die qua verkopen records boekt: Phillip Phillips. ‘Home’, het winnende liedje van hem is al meer dan 4 miljoen keer verkocht, en dat is nog geen ander winnend liedje gelukt. Tijd voor een kennismaking dus met deze Phillips.

Phillip LaDon Phillips Jr. (Albany, Georgina, 20 september 1990) begon op zijn 14e met muziek maken. De interesse werd elke keer aangewakkerd, toen Phillips op bezoek ging bij zijn zwager Ben Neil, zelf gitarist/producer, die hem dan een paar nieuwe akkoorden leerde. Daarnaast komt Phillips uit een muzikale familie, zijn moeder speelt piano, zijn vader en zijn beide zusters zingen. Een omgeving die hem zeker gestimuleerd heeft om met muziek bezig te zijn.

ga toch zingen!

In 2009 formeerde hij de Phillip Phillips Band met één van zijn zusters en zwager Neil. Zingen deed hij nog niet in het openbaar, maar dat veranderde toen zijn familie hem een keer ‘betrapte’ met zingen. Vervolgens drongen zij er bij hem op aan, dat hij de zang voor zijn rekening moest nemen, hetgeen hij deed. Na de middelbare school ging Phillips industriële systeemtechniek studeren. Aangemoedigd door zijn familie gaf hij zich op voor American Idol, dat hij op 23 mei 2012 won, de avond dat hij ‘Home’ voor het eerst zong.

‘Home’ is geen eigen compositie, maar geschreven door Drew Pearson (die ook voor Ilse Delange schrijft) en Greg Holden (bekend van zijn #2-hit ‘The lost boy’, eind 2011). ‘Home’ staat op het album ‘The world from the side of the moon’ van Phillip Phillips, dat eind vorig jaar verscheen.

derde hit voor DJ Antoine

DJ Antoine: Bella vita (91)

Twee keer eerder trad de Zwitser Antoine Konrad (Basel, 23 juni 1975) alias DJ Antoine al op in dit Megatheater. In 2011 met ‘Welcome to St. Tropez’ vs Timati feat. Kamenne (#10 in 2011) en vorig jaar met ‘Sunlight’ feat. Tom Dice (#93). ‘Bella vita’, dat hij alleen opnam, bereikte de eerste plaats van de Zwitserse hitparade en staat op zijn ‘zevende studioalbum ‘Sky is the limit’, dat begin dit jaar verscheen.

Avril Lavigne is nog op zoek naar dat ene liedje

Avril Lavigne: Here’s to never growing up (93)

‘Complicated’ (#4 in 2002) heeft Avril Romana Lavigne (Belleville, Ontario, Canada, 27 september 1984), nooit kunnen overtreffen dan wel evenaren. Ze scoorde daarna nog elf hits, maar daar zat geen top 10-notering meer tussen. Lavigne,28, is inmiddels geen ‘Sk8er boi’ (#11 in 2002) meer.

nieuw album

Maar ja, er moet natuurlijk wel brood op de plank komen en dan het liefst met beleg. Dus begon Avril Lavigne rond mei 2011, drie maanden na het album ‘Goodbye lullaby’, te werken aan haar vijfde album. Het nieuwe album moet daarvan het tegenovergestelde worden, dus dat betekent meer pop en rock. ‘Here’s to never growing up’ is dan ook mede geschreven door Chad Kroeger, zanger en gitarist van Nickelback.

Op het album komen twee covers: ‘Bad reputation’ van Joan Jett en ‘How you remind me’ van Nickelback. Daarnaast doet Lavigne duetten met Chad Kroeger en Marilyn Manson. Volgens Lavigne mist er nog één nummer, een liedje dat ze zelf moet maken en heel belangrijk voor haar is. Als dat af is, kan het nu nog titelloze album worden uitgebracht. De planning is deze zomer.

Bridgit Mendler: actrice of zangeres

Bridgit Mendler: Ready or not (97)

Voor de derde keer in korte tijd scoort een actrice die ook een zangcarrière ambieert en alle drie staan tegelijk in de Single Top 100. De eerste op #95, is Demi Lovato met ‘Heart attack’. Het nummer bereikte de 36e plaats, in de week van binnenkomst. Lovato werd al snel gevolgd  door Ariana Grande feat. Mac Miller met ‘The way’. In de Amerikaanse hitparade kwam het nummer binnen op de tiende plaats, bij ons was de hoogste notering #22. Deze week zakt het naar de 52e plaats. De derde is Bridgit Mendler met ‘Ready or not’, binnen op #97. wat al geen goed teken is.

Bridgit Claire Mendler (Waskington D.C., 18 december 1992), is bekend van haar rol als Teddy Duncan in de serie ‘Good luck Charlie’, die wordt uitgezonden op het tv-kanaal van Walt Disney. Bridgit begon op haar achtste met acteren, en dat leidde vijf jaar later tot een rol in de film ‘General hospital’. In 2010 zong ze het thema van de serie ‘Good luck Charlie’, waarna anderen thema’s volgden. In 2011 sloot ze een contact met Disney Records voor het opnemen van het album ‘Hello my name is …’, waarvan ‘Ready or not’ de eerste single is. ‘Ready or not’ schreef Bridgit samen met Emanuel Kiriakou en Evan ‘Kidd’ Bogart. Bogart schrijft voor Demi Lovato en daarmee is de cirkel weer rond!

Krystl zingt over haar eigen achtbaan

Krystl: Circles (99)

Gelukkig dat Krystl Pullens (Santpoort-Noord, 2 juli 1983) in 2000 koos voor een zangcarrière boven een danscarrière (ze was al aangenomen op de dansacademie). Want anders hadden we ‘Circles’, en haar drie vorige hits moeten missen. En dat willen we niet, want we worden zo vrolijk van haar liedjes. Bovendien had ze 3FM dj Paul Rabbering dan nooit ontmoet, en dat had ze vast zelf weer niet willen missen, want hij is haar huidige vriend!

‘Circles’, deze week Megahit op 3FM,  schreef Krystl samen met Tjeerd Bomhof (zanger Voicst en actief onder de naam Dazzled kid). Het nummer gaat over de achtbaan waarin ze terecht kwam na de drie hits, een 3FM award voor beste nieuwkomer en Edison voor ‘beste nieuwkomer’, beide in 2011. Rode lopers, twijfels en gelukzalige momenten. Het nummer is de voorloper van haar tweede album, dat in het najaar verschijnt.