vrijdag 19 april 2013

Hitflits: Bedanklied RTL Boulevard #1 vóór officiële Koningslied van Radio 2

Vorige week kenden we het nummer nog niet, maar in 3 dagen tijd weet het de eerste plaats te veroveren: ‘Koningin van alle mensen’ door RTL Boulevard United, met 18 bekende Nederlanders (zie foto). Het nummer, dat afgelopen dinsdag werd gepresenteerd, heeft een overwicht van 4% op ‘Blurred lines’ van Robin Thicke feat. T.I. & Pharrell, vorige week nog #1. ‘Koningin van alle mensen’ is een bewerking van de #1-hit ’15 miljoen mensen’ door Fluitsma & van Tijn uit 1996.
 Nadat Radio 2 en het Nationaal Comité Inhuldiging startten met een ‘Koningslied’ voor de nieuwe koning en koningin, kwam RTL Boulevard met een bedanklied voor de huidige Koningin Beatrix, dat zeer in de smaak valt. Inmiddels heeft dit lied van het Nationaal Comité Inhuldiging een gouden strik gekregen. ‘Koningin van alle mensen’ is dan ook officieel erkent. Dat lied is pas vanochtend gepresenteerd, en is vandaag al het meest gedownload. Dus volgende week #1. Meer over k(r)oningsliederen in de nieuwe Megaman.

TOP 3

1 E.W. RTL Boulevard: Koningin van alle mensen 
2  (1)   Robin Thicke feat. T.I. & Pharrell: Blurred lines
3  (3)   René Froger: Daar sta je dan 2013 (waar zijn al je vrienden)

Al na één dag boekte Psy een record op YouTube met de videoclip bij zijn nieuwe single ‘Gentleman’, dat meer dan 18,9 miljoen keer is bekeken. Na een week staat de teller op 162 miljoen views, want iedereen is toch benieuwd wat hij er van gebakken heeft. Daarnaast is het nummer ook flink gedownload, want ‘Gentlemen’, opvolger van de #1-hit ‘Gangnam style’, komt binnen op #8.

Het restant eerste weeks noteringen is precies op één hand te tellen:
#14 Nielson & Miss Montreal: Hoe
#35 3js: Zo mooi als jij
#81 Gino Kraus: Betoverd met je ogen
#90 Dennie Christian: Eens komt de dag
#94 W&W & Ummet Oczan: The code

Over naar de albumlijst, want ook die lijst kent een nieuwe #1. 


Geheel volgens verwachting komt ‘To be loved’ van Michel Bublé binnen op de eerste plaats van de Album Top 100. Het album verkoopt in de eerste week bijna twee zoveel als ‘In a time lapse’ van Ludovico Einaudi, waarover zo dadelijk meer. ‘To be loved’ is na ‘Call me irresponsible (9x in 2007), ook binnen op #1 en ‘Christmas’ (3x in 2011 en 2x in 2012), het derde #1-album van Bublé. Op ‘To be loved’ zingt hij nummers van zijn muzikale helden, als Dean Martin en Jackson 5, maar daarnaast ook met een held van hem: Bryan Adams. Het album zal zondag ook #1 komen in de Britse albumlijst.

TOP 3

1 E.W. Michael Bublé: To be loved
2  (29) Ludovico Einaudi: In a time lapse
3 E.W. René Froger: Liefde voro muziek

‘Sister act’, het Nederlandse cast album zakt van de eerste naar de achtste plaats, maar valt in de tweede week niet zo hard als ‘Breaking the rules’ van Mainstreet vorige week deed, naar #10, deze week verder onderuit naar #23.

We komen nog even terug op de #2, ‘In a time lapse’ van Ludovico Einaudi. Dat album stijgt  in de dertiende week vanaf 29. Hoogste plaats tot nu toe was #7, dat was op 13 maart. Aanleiding voor de stijging is het optreden dat de Italiaanse pianist vorige week vrijdag gaf in De Wereld Draait Door.
Niet alleen ‘In a time lapse’ bereikt een nieuwe hoogte, ook ‘Islands – the essential Einaudi’ uit 2012 profiteert van het optreden, want het gaat op herhaling op #24, 47 plaatsen hoger dan de stand op 15 december 2012: #71. Zelfs het album ‘The Royal Albert Hall concert’ uit 2010 krijgt een notering, op #93.

Over naar de andere eerste weeks noteringen:
#9 Edsilia Rombley: Sweet soul music NL
#14 Lee Towers: Sweet memories NL
#17 Major Lazer: Free the universe
#48 Fall out boy: Save rock and roll
#50 Sarah Brightman: Dreamchaser
#71 Tangarine: Seek & sigh deluxe edition  NL
#78 Bruce Springsteen: Collection 1973 – 2012
#79 Motorpsycho: Still life with eggplant
#80 Counting crows: Echoes of the outlaw roadshow
#88 Iron and wine: Ghost on ghost
#92 Hadewych Minis: Hadewych Minis NL
#96 Steve Earle & the Dukes (& Duchesses): The low highway

Achtergronden bij de albums staan iedere zaterdagmiddag op de nieuwssite van 3FM. De volledige hitlijsten staan op Dutch Charts. En na het weekend is er weer een nieuwe Megaman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten