zondag 14 april 2013

The passion levert eerste twee hits

Op 28 maart, Witte Donderdag, vond voor de derde keer het evenement The passion plaats. The passion is een hervertelling van de laatste uren van het leven van Jezus, waarin bekende Nederlanders hun opwachting maken en Nederlandstalige popliedjes worden gezongen. Dit keer was het mediaspektakel, dat rechtstreeks op tv werd uitgezonden, neergestreken in Den Haag. Een recordaantal van 2,3 miljoen mensen hebben er naar gekeken.

Jim Bakkum: Zo stil (22)

Voor het eerst levert The passion hits op. Jim Bakkum, die de rol van Petrus had, zong ‘Zo stil’ van Bløf (#14 in 2012). De tekst is van bassist Peter Slager van de band, die het had vertaald uit het Duits. Een fan had de band getipt op het origineel: ‘Still’ van de Duitse punkrockband Jupiter Jones, die er in 2011 een #2-hit mee scoorden in Oostenrijk en een 10e plaats in eigen land. ‘Zo stil’ is de twaalfde notering voor Jim Bakkum, die zijn eerste succes in 2003 boekte met ‘Tell her’. Hij werd toen tweede tijdens de eerste editie van Idols, die gewonnen werd door Jamai Loman. Beide zijn actief in de musicalwereld.

Anita Meyer: Laat me nu toch niet alleen (84)

Tijdens The passion speelde Anita Meyer de rol van Maria, de moeder van Jezus. Zij zong samen met Guus Meeuwis ‘ Schouder aan schouder’, met Xander de Buisonjé ‘Hou me vast’ en alleen de nummers ‘Hart van mijn gevoel’, ‘Pak maar mijn hand’ en ‘Laat me nu toch niet alleen’. Het laatste nummer is na veel positieve reacties op single uitgebracht, waarmee Anita haar 26e notering scoort. De eerste, ‘The alternative way’ (ook gelijk #1), scoorde ze in 1976, elf jaar voordat Jim Bakkum werd geboren.

‘Laat me nu toch niet alleen’ was in 1995 een #4-hit voor Clouseau. Zij hadden het echter ook niet van zichzelf, maar van de Vlaamse zanger Johan Verminnen, die het nummer in 1973 had opgenomen. Verminnen had het nummer geschreven met Daniel Pierre Lanckmans onder zijn pseudoniem Dan Lacksman. Lacksman was producer onder andere van Two man sound en Deep forest.

Afgelopen week troffen Jim Bakkum en Anita Meyer elkaar weer, nu in de Wisseloord Studio’s voor het inzingen van het officiële ‘Koningslied’ van Radio 2.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten