zondag 14 april 2013

Phillip Phillips ging zingen op aandrang van familie

Phillip Phillips: Home (86)

De talentenjacht American Idol heeft tot nu toe maar één winnaar opgeleverd, die ook internationaal veel succes oogst(e). Dat is Kelly Clarkson die de allereerste American Idol in 2002 won en sindsdien 20 miljoen albums en 36 miljoen singles verkocht. Na Kelly volgden nog tien winnaars, waarvan Jordin Sparks (seizoen 6 in 2007) voor ons het bekendste is.


Sinds het elfde seizoen is daar eentje bijgekomen, die qua verkopen records boekt: Phillip Phillips. ‘Home’, het winnende liedje van hem is al meer dan 4 miljoen keer verkocht, en dat is nog geen ander winnend liedje gelukt. Tijd voor een kennismaking dus met deze Phillips.

Phillip LaDon Phillips Jr. (Albany, Georgina, 20 september 1990) begon op zijn 14e met muziek maken. De interesse werd elke keer aangewakkerd, toen Phillips op bezoek ging bij zijn zwager Ben Neil, zelf gitarist/producer, die hem dan een paar nieuwe akkoorden leerde. Daarnaast komt Phillips uit een muzikale familie, zijn moeder speelt piano, zijn vader en zijn beide zusters zingen. Een omgeving die hem zeker gestimuleerd heeft om met muziek bezig te zijn.

ga toch zingen!

In 2009 formeerde hij de Phillip Phillips Band met één van zijn zusters en zwager Neil. Zingen deed hij nog niet in het openbaar, maar dat veranderde toen zijn familie hem een keer ‘betrapte’ met zingen. Vervolgens drongen zij er bij hem op aan, dat hij de zang voor zijn rekening moest nemen, hetgeen hij deed. Na de middelbare school ging Phillips industriële systeemtechniek studeren. Aangemoedigd door zijn familie gaf hij zich op voor American Idol, dat hij op 23 mei 2012 won, de avond dat hij ‘Home’ voor het eerst zong.

‘Home’ is geen eigen compositie, maar geschreven door Drew Pearson (die ook voor Ilse Delange schrijft) en Greg Holden (bekend van zijn #2-hit ‘The lost boy’, eind 2011). ‘Home’ staat op het album ‘The world from the side of the moon’ van Phillip Phillips, dat eind vorig jaar verscheen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten