vrijdag 9 januari 2009

Hitflits: Adele na bijna een jaar op #1

De hele week zat ‘Ayo technology’ van Milow op de eerste plaats te azen, maar uiteindelijk moet hij genoegen nemen met een derde plek. ‘Verliefdheid’ van Jordy van Loon heeft hem ingehaald, maar ‘Dochters’ van Marco Borsato blijkt nog net even sterker te zijn en blijft dus #1 in de Single Top 100, voor de zesde week.

B-Yentl pakt deze week een top 10-notering met ‘No one but you’. Het nummer stijgt in de zesde week van 21 naar #8. Ook top 10, maar dan al in de tweede week, is er voor ‘Rap das armas’ van Cidinho e Doca dat stijgt van 33 naar #9. En terug bij de bovenste tien is ‘So incredible’ van Ilse DeLange, dat van 15 naar #10 stijgt. Zal zeker komen door de optredens rond de jaarwisseling en de Mega-award die zij op 1 januari ontving.

Grote stijgers zijn er voor Dries Roelvink met ‘Maria Magdalena 2008’ (van 29 naar #13), Gio met ‘Jij hebt me’ (van 28 naar #14), ‘Another day’ (vorige week 3FM Megahit) van Bertolf (van 37 naar #17) en ‘Single ladies (put a ring on it)’ van Beyoncé (van 48 naar #20).

In de eerste echte singlelijst van 2009 zijn we verlost van alle kerstnummers, met uitzondering van ‘Christmas eve (I'm missing you)' van Tessa op #83. Veertien echte binnenkomers kunnen we begroeten, waarvan Rihanna de hoogste pakt op #30 met ‘Rehab’. Daaronder nieuw werk van ondermeer Mooi wark met ‘Wij goan naor huus’ (op #35), ‘Circus’ van Britney Spears (op #47), Meck feat. Dino met ‘So strong’ (op #53), ‘Use somebody’ van Kings of Leon (op #59), de nieuwe Megahit, ‘Meer’ van Judith (op #69) en ‘Run’ van Leona Lewis (op #77).

De Album Top 100 kent wel een nieuwe #1. Met de single ‘Make you feel my love’ redde Adele het net niet; het nummer zakt deze week van 2 naar #5. Maar met het album ‘19’ lukt het haar wel, want dat stijgt in de 47ste week van 5 naar #1. Het album was vorig jaar niet hoger gekomen dan de vierde plek. Naar #2 stijgt ‘The Priests’ van the Priests en van 7 naar #3 gaat ‘Incredible’ van Ilse Delange. ‘Wit licht’ van Marco Borsato valt terug van 1 naar #4.

De hoogste binnenkomer is ‘The Cats 100’ van the Cats op #12. De single ‘Another day’ van Bertolf doet het bijzonder goed en dat heeft zijn weerslag op het album ‘For life’, dat binnenkomt op #74. Net binnen op #95 is ‘For Emma, forever ago’ van Bon Iver. En ronduit teleurstellend is de binnenkomst van ‘Troost – oudejaarsconferentie 2008’ van Youp van het Hek op een 35ste plaats.

Na een zeer rustige eerste week, zijn we nu weer een beetje op nivo met achttien binnenkomers in de Single Top 100, waarvan er vier op herhaling gaan. In de Album Top 100 is het met met vier echte binnenkomers nog redelijk rustig. Al met al genoeg stof voor een nieuwe Megaman. Na het weekend kun je deze tegemoet zien.

zondag 4 januari 2009

Megaman bij week 1 – 3 januari 2009

Welkom bij de Megaman.
Op 23 mei 1969 zond de VPRO tussen 12.00 – 14.00 uur de allereerste Top 30 uit op Hilversum III, gepresenteerd door Joost den Draayer. Deze Top 30 is de verre voorloper van de huidige Single Top 100, en dus bestaat deze lijst dit jaar 40 jaar! Alle hitparades van de afgelopen 40 jaar vindt je terug op Dutch Charts, waaronder natuurlijk de allereerste Top 30!

Maar er is meer, want ook de Megaman gaat al een tijdje mee. De allereerste Megaman (toen nog voor Planet) was op 20 februari 1999. Halverwege 2007 zijn we voor ons zelf begonnen met deze Megaman-blog. En dus bestaat de Megaman dit jaar 10 jaar! Later komen we hier op terug.

Dan nu over naar de eerste Megaman van 2009, waarin Marco voor het eerst een dubbelslag slaat, Jordy van Loon geen Megahit krijgt, P!nk liever nuchter blijft en de Gebroeders Ko met Fons aan de haal gaan. Dit en meer over de hits in de Single Top 100.

Tevens besteden we alsnog aandacht aan de nummers die in de laatste week van 2008 binnenkwamen (met uitzondering van de kersthits).

In de Album Top 100 is geen enkel nieuw album binnengekomen. En daarom zijn er deze week ook geen albumsnippers.

Veel plezier met deze Megaman.

Eerste dubbelslag voor Marco Borsato

Marco Borsato: Dochters (1) *** terug op #1 / vijfde week op #1 ***
‘Kwart over zeven op zondagmorgen
Hoor ik de voordeur heel zachtjes open gaan
En val ik gerust in slaap, ze is thuis
Ik was `r veel liever op gaan halen,
maar ze had me gevraagd of ik er niet wilde gaan staan
Ze vind nu inmiddels haar weg, naar huis’

Toch een beetje vreemd als je je dochter toestaat om op zondagmorgen om kwart over 7 thuis te komen? Wij denken dat vele ouders, en dan vooral moeders, niet graag hun dochter dat zien doen. Maar ja, wat wil je. De tekst is geschreven voor Day, de dochter van John Ewbank en Vivian Ewbank-Reijs, geboren op 27 november 2004. Dus het duurt nog een tijd eer zij op zondagmorgen om kwart over 7 mag thuiskomen!


‘Dochters’ gaat natuurlijk over alle dochters, waaronder Jada Maria, de dochter van Marco & Leonie, geboren op 3 december 2002. Ook nog ver verwijderd van de uitgaansleeftijd …

En omdat het nummer over iedere dochter kan gaan, spreekt het zoveel mensen aan. Na een afwezigheid van drie weken, is ‘Dochters’ weer terug op #1, nu in de vijfde week. De download verliest langzaam terrein (#5), maar de cd-single staat nog steeds bovenaan, en doet het nummer terugstijgen naar de eerste plaats. In navolging van ‘Stop de tijd’, dat na één week terugsteeg naar de eerste plaats. ‘Wit licht’ is de minst succesvolle #1 van het gelijknamige album; dat nummer stond twee weken bovenaan, en daar bleef het bij.

Het album ‘Wit licht’ staat nog steeds op #1, nu in totaal voor de zesde week. Daarmee slaat Marco een dubbelslag. En dat is voor het eerst. Voorgaande dubbelslagen misten telkens, doordat de single (net) van de eerste plaats zakte, terwijl het album op #1 binnenkwam.

Verliefdheid geen Megahit

Jordy van Loon: Verliefdheid (6)

‘Verliefdheid’ van Jordy van Loon was het Serous request anthem van 2008. Op zondag 21 december maakten Giel Beelen, Paul Rabbering en Coen Swijnenburg dit bekend. Vervolgens maakte Armin van Buuren tijdens zijn nachtelijk verblijf in het Glazen Huis in Breda, een speciale remix.

Zowel de gewone versie als de remix zijn van 19 tot en met 24 december het meest aangevraagd, en daarmee is ‘Verliefdheid’ de #1 in de Top serious request 2008. Traditiegetrouw wordt dit nummer dan in de eerste week van het nieuwe jaar, de 3FM Megahit. Maar dit keer wordt met deze traditie gebroken: niet ‘Verliefdheid’ is de nieuwe Megahit, maar ‘Another day’ van Bertolf (#37 in de lijst).

Dankzij alle bekendheid rond Jordy van Loon in de bewuste week, is ‘Verliefdheid’ vele malen gedownload. Genoeg voor een vierde plek in de Download Top 50, waarmee het nummer van 35 naar #6 stijgt in de Single Top 100. Dus die Megahit heeft het plaatje helemaal niet nodig. Als ‘Verliefdheid’ niet verder doorstijgt (wat niet meer te verwachten is, omdat de actie al weer een aantal weken achter de rug is), blijft ‘Chelsea deggar’ van the Fratellis, het Serious request item van 2006, de grootste hit die dit gebeuren heeft voortgebracht. Het nummer behaalde op 3 februari 2007 de vierde plaats. We moeten daarbij wel aantekenen, dat in 2007 lange tijd twee nummers op de nominatie stonden om Serious request anthem te worden. Naast het nummer was ook ‘Valerie’ van Mark Ronson feat. Amy Winehouse lange tijd in de race. Het zal je dan ook niet verwonderen dat ‘Valerie’ toen het op één na meest aangevraagde nummer was. En tot op heden de enige #1-hit die dit gebeuren opleverde, naar de miljoenen Euros natuurlijk voor het Rode Kruis, waar het allemaal om te doen was.

Overigens doet ‘Waiting so long’, het speciaal door Novastar geschreven themanummer voor Serious request, het ook niet gek. Het nummer stijgt in de derde week van 9 naar #5, en staat dus zelfs een plaatsje hoger als het door de dj’s gekozen anthem!

Red! voor 5 jaar onder de pannen

RED!: Step into the light (8)

‘Step into the light’ van Red! zakt in de tweede week van de eerste naar de tweede plaats van de Single Top 100. Door het uitblijven van een fysieke single moet het nummer het alleen nog met de download stellen, die gezakt is naar de derde plek. Toch valt de val naar een achtste plek wel mee. Op 4 oktober 2008 zakte ‘Oktober’ van Bløf van #1 naar #12. De grootste val vanaf #1 werd ook vorig jaar gemaakt. Op 5 juli stortte ‘Viva Hollandia’ van Wolter Kroes maar liefst van 1 naar #52! Overigens is Red! niet de eerste winnaar van een talentenjacht dat al na één week van de eerste plaats zakt. Men2b, winnaar van ‘Popstars – the rivals’ zakte op 1 januari 2005 met ‘Bigger than that’ naar de tweede plek. Raffish, de verliezer destijds, pakte toen alsnog de eerste plaats met ‘Plaything’. Een runner up is er nu niet, maar wel iemand die Marco Borsato heet!

Op vrijdagavond 19 december was de finale van ‘Popstars 2008’. Op die avond werd de definitieve samenstelling bekend van Red! Dat zijn Steffie Zoontjes, Brandi Russell en Déon Léon geworden. Vlak na de kerst hebben ze een contract gesloten met Warner music, die hen vijf jaar onder de hoede zal nemen. Deze maand duiken ze de studio in voor de opname van hun tweede single. ‘Step into the light’ komt volgende week vrijdag, 16 januari, uit op cd-single.

Steffie is geboren op 14 oktober 1990 in Heemskerk. Zingen doet ze eigenlijk altijd al. Op Koninginnedag 1998, ze was nog maar acht jaar, had ze haar eerste optreden in Castricum. Vanwege haar voorliefde voor musicals, volgde twee jaar een opleiding aan de NKT theaterschool in Purmerend, waar ze ook een zangcoach had. Zingen vindt ze het heerlijkste wat er is. En dus deed ze verschillende audities, onder andere voor Kinderen voor kinderen. En van X-factor tot Popstars. Ze werd aangenomen aan het ROC in Amsterdam en volgt daar sinds twee jaar de muziekopleiding Daarnaast werkt ze in een sieradenwinkel en in de horeca, en heeft ze haar eigen band What’s next. Steffie die komt er wel, daar heeft ze Red! helemaal niet voor nodig. Want zoals Steffie het zelf zegt: “Ik vind het heerlijk om zoveel mogelijk dingen te zingen, ik zie het als een uitdaging en ik leer daar veel van. Vol enthousiasme ervaar ik alle dingen die ik meemaak in de muziekwereld.”

Brandi is van oorsprong Amerikaanse, geboren in Kentucky op 31 mei 1982, en opgegroeid in Florida waar ze aan de universiteit de opleiding muziektheater volgde. Vervolgens deed als zangeres, danseres en actrice ervaring op. Voor Universal studio’s in Orlando en Japan, met muziekproducties voor Walt Disney, met theaterproducties als ‘Gréase’ en ‘Litte shop of horrors’ en op cruiseschepen van de Holland Amerika Lijn. Zo belandde ze ook in Nederland, waar ze docente muziektheater en tapdance is in Tilburg, Almere en Houten. Daarnaast maakt ze deel uit van de muziekgroep Chanapyré. Brandi is getrouwd met Michel en heeft een dochter Simontje.

Déon Léon komt uit Amsterdam, waar hij op 31 juli 1990 is geboren. Hij doet de Mbo opleiding sport en beweging en is daarnaast leraar streetdancen. Hij zingt en danst al zijn hele leven en na de eerste serie van Idols in 2003, wist hij het zeker: zanger worden. De eerste optredens gaf hij bij de Countryclub van zijn oma. Via dezelfde oma, belandde hij in café ’t Mannetje in Amsterdam, waar hij maandelijks mocht optreden. Vervolgens deed Déon mee aan diverse talentenjachten. De eerste in Mijdrecht was direct een succes en leverde hem een optreden op Koninginnedag 2003 op voor meer dan 2.000 mensen. Daarnaast deed hij ervaring op in diverse café waaronder ‘Bolle Jan’, de kroeg van René Froger zijn vader. Het meedoen aan de talentenjacht ‘Jack’s café’ in Heemskerk leverde hem een eigen single: ‘Everything’ van Michael Bublé. Zijn grote voorbeeld is zanger Bono van U2, omdat zijn stem echt geweldig is en omdat hij het publiek zo goed kan bespelen. En zijn grootste wens is om ooit voor een uitverkochte Arena te staan.

Cidinho e Doca rapt voor de armen

Cidinho e Doca: Rap das armas (33) *** hoogste eersteweeks ***

Cidinho e Doca zijn twee Brazilianen en brengen ‘funk carioca’, dat betekent ‘funk uit Rio de Janeiro’. Het ritme van funk carioca wordt gemaakt met behulp van twee drummachines, waarbij gebruik wordt gemaakt van samples van samba drums. Tati Quebra Barraco is één van de belangrijkste vertolkers van het genre. Sinds 2000 waait deze muziekstroming langzaam over naar Europa. De Britse M.I.A. heeft het genre voor een groter publiek toegankelijk gemaakt, met onder andere ‘Paper planes’ (#77 deze week).

Cidinho e Doca scoren hun eerste hit met ‘Rap das armas’ dat letterlijk ‘pistool rap’ betekent. Als je de clip van ‘Rap das armas’ bekijkt, weet je waarom. De twee rappers kennen elkaar sinds jonge leeftijd. Ze zaten op dezelfde school en hadden dezelfde favorieten onder de zwarte zangers: Michael Jackson en Steve B. Tussen het voetballen, begonnen ze hun eigen nummers te schrijven. ‘Rap das armas’ stamt al uit 1994, maar is nu bekend omdat het nummer op de soundtrack staat van de film ‘Tropa de elite’ uit 2007, dat gaat over het dagelijkse leven van de B(atalhão) de O(perações) P(oliciais) E(speciais), een speciale politiemacht die de strijd met de drugsmaffia aanbindt.

De tekst van ‘Rap das armas’ gaat over het volgende:
‘Alles wat we willen, is gelukkig zijn,
Vrij kunnen lopen door onze wijk,waar we zijn geboren,
Trots zijn en weten dat de armen een plekje hebben’

Fragmazangeres was eerst model

Fragma: Memory (51)

Eind 2007 nam het Duitse Fragma alvast een voorproefje op het jaar 2008 met ‘Toca’s miracle 2008’, dat tot #18 kwam. Het echte nieuwe werk hebben de Marco en Dirk Duderstadt, Joern Friese en Ramon Zenker, de mensen achter Fragma, bewaard voor 2009. ‘Memory’, hun zesde notering, is geremixed door Klaas, die in 2008 ook verantwoordelijk was voor de remix van ‘Infinity 2008’ van the Guru Josh project, dat een #2-hit werd.

‘Memory’ wordt gezongen door Damae (=Daniela Klein), die al sinds 2000 bij de groep zit, maar niet alle (hit)nummers zong. Zingen doet ze dankzij haar vader, die gitaar speelde en liedjes voor haar zong. Ze studeerde ballet en zong in diverse koren. Maar voordat ze zelf ging zingen, werd ze model. Op haar veertiende werd ze ontdekt door een fotograaf van het Duitse tienerblad Bravo. Door haar modellenwerk kreeg ze aanbiedingen om mee te spelen in films en werd ze benaderd door muziekproducers, maar die sloeg ze af. Ze wilde liever zingen in een punkbandje, op skateboards rondrijden, kortom haar eigen gang gaan.

Maar het liep anders, want op een feestje kwam ze Ramon Zenker tegen, die op zoek was naar een zangeres voor zijn act Fragma. Het klikte tussen de twee en sindsdien is Damae de officiële zangeres van Fragma. Daarnaast werd ze presentatrice voor het duitse Onyx TV, en maakte nummers met andere acts als Kyau vs Albert, Distant soundz, 4Clubbers. Met London beat nam ze een nieuwe versie op van hun #1-hit ‘I’ve been thinking about you’. In Stockholm nam ze haar eigen singles ‘Not over you’ en ‘Never be lonely’ op.

P!nk blijft liever nuchter

P!nk: Sober (52)

2008 was een turbulent jaar voor zangeres P!nk. Haar huwelijk met motorcrosser Corey Hart liep ten einde. En als een artiest een (diep) dal door moet, levert dat muzikaal gezien vaak mooie nummers op. Denk maar aan Marvin Gaye en zijn album ‘Midnight love’ dat hij grotendeels schreef tijdens zijn verblijf in België, bijna failliet en verslaafd.

P!nk kwam vorig jaar met het album ‘Funhouse’, dat in zo’n tien landen de eerste plaats bereikte, waaronder Nederland. Wereldwijd zijn er meer dan drie miljoen van verkocht. ‘So what!’ was de eerste single die bij ons tot #10 kwam. ‘Sober’ is de tweede single van het album en haar negentiende hit. Het nummer schreef ze naar aanleiding van een feestje bij haar thuis. Iedereen was dronken behalve zij zelf. Daarop verzocht ze iedereen om weg te gaan. Daarna ging ze naar het strand met maar één regel in haar hoofd: ‘How do I feel so good sober?’, oftewel ‘Hoe voel ik me nuchter zo goed?’ Ze kwam er achter dat het niets had te maken met alcohol, maar met jezelf. En daarmee was het nummer ‘Sober’ geboren.

Gebroeders Ko met Fons aan de haal

Gebroeders Ko: Nie prate nie & nie zingen nie (65)

In 2007 kreeg de KPN-spot ‘Goeie moggel’ de Gouden Loekie. Vorig jaar werd ‘De dommel’, het vervolg hierop, derde. Eerste werd ‘Thuiszorg’ van de SP. In 2009 zullen de spotjes van Fons, ook van KPN, maar dan voor goedkoop bellen en internetten, zeker hoge ogen gooien. In de eerste spot is schnabbelzanger Fons zijn stem kwijt, waarop zijn vrouw de KPN belt omdat hij niet kan bellen. In het vervolg ‘Fons is terug’ heeft hij zijn stem terug, maar begaat tijdens een optreden een stommiteit: vier mannen aan de bar zingen zijn ‘hit’ niet mee, en worden ‘uitgemaakt’ voor mietjes. Gevolg: Fons wordt enigszins ‘verbouwd’ en kan zijn handen niet meer gebruiken. Dus belt zijn vrouw weer met KPN, want Fons kan nu ook niet internetten. Of z’n abonnement weer kan worden aangepast.

De broers Gerard & Ton Koopmans, oftewel de Gebroeders Ko hebben een goed oor voor hypes, en komen dan ook met het nummer ‘Nie praten ie & nie zingen nie’, waarin de verhaallijnen uit beide spotjes worden bezongen. Het eerste exemplaar van ‘Nie praten nie & nie zingen nie’ kregen de broers op vrijdag 19 december uitgereikt in Raamsdonkveer, door … Fons, een creatie van zanger/acteur Albert van Benthem, die ook te zien is in de clip bij het nummer. Albert is wel vaker te zien als figurant, onder andere in tv-series als GTST en ONM. Daarnaast timmert hij ook zelf aan de weg als zanger met de single ‘Jij bent de liefste voor mij’. KPN vindt het allemaal best, want het is allemaal gratis reclame, en dus mag Fons overal opdraven. Ze staan volledig achter de single. Op maandag 19 december gaven de broers een miniconcert in het Glazen Huis in Breda en doneerden € 1000,-- aan Serious request 2008.

In 2008, toen de broers het elfjarig bestaan vierden, werden ze op 26 november voor de vierde maal in vijf jaar tijd, uitgeroepen tot ‘beste party act’. Met uitzondering van 2006, wonnen ze deze award al sinds 2004.

Nederlandse zangeres helpt Kate Ryan

Kate Ryan: I surrender (68)

Na twee covers, ‘Voyage voyage’ (#11 in 2007) en ‘Ella elle l’a’ (#5 in 2008), komt Kate Ryan met een nieuw nummer: ‘I surrender’. Geen cover, maar ook geen eigen nummer. ‘I surrender’ is geschreven door twee componisten die in het danscircuit zeer bekend zijn. De eerste is Darren Tate, die als Angelic en DT8 hits scoorde. De andere componist/tekstdichter, is Victoria Jane Horn. Zij maakte samen met Rui da Silva het nummer ‘Feel the love’. Daarnaast schreef ze vorig jaar het nummer ‘Right here (departed)’ voor de Amerikaanse zangeres Brandy.

‘I surrender’ staat op het album ‘Free’ van Kate Ryan. Daarop doet Jeanette Olsson de achtergrondzang. Naast de albumversie van ‘I surrender’, staan er op de cd-single nog twee versies, de ‘PF pumping radio edit’ en de ‘PF pumping extended mix’. Op beide nemen Diane Senders en Ingrid Simons de achtergrondzang voor hun rekening. Diane Senders deed dat ook op ‘Elle elle l’a’ en zong mee op het album ‘…Baby one more time’ van Britney Spears. Ingrid Simons zong mee op het album ‘Hart en ziel’ van Danny de Munk. Daarnaast maakte ze deel uit van Say when en scoorde als B.B. Queen vier hits in de jaren ’90.

Jetsetterz hebben opvolger al klaar liggen

Jetsetterz: Dame un beat (70)

Jetsetterz is een project van DJ Styles en DJ Jeroen Post.

Als Michael Jackson deed Jeroen Post (Woerden, 25 juni 1975), op zijn negende mee aan de miniplaybackshow. Maar voordat hij zou gaan zingen in een jongensgroep, werd Jeroen banketbakker en bakte er twee jaar lang op los. Zijn wens, zingen in een groep, werd vervuld toen een oproep kwam voor deelname aan een boyband. Samen met Charly Luske, Robin Zijlstra en Edwin van der Tolen maakte hij enig tijd deel uit van Velvet, de eerste Nederlandse boyband. Ze scoorden een hit met ‘Weg van jou’ (#72 in 1997). Naast Velvet werkte Jeroen ook nog drie dagen op de bloemenveiling in Aalsmeer.

Via Velvet kwam hij in contact met muziekzender TMF, waar hij na een screentest in 1997, vanaf 1998 fulltime aan de slag kon en bleef tot 2007. Tegenwoordig begeleidt hij nog wel nieuwe vj’s. In 1998 stond Jeroen weer in de hitparade, nu samen met een keur van artiesten als de groep Hoop doet leven, dat het gelijknamige nummer had opgenomen, waarvan de opbrengst ten bate kwam aan de slachtoffers van de orkaan Mitch. Het nummer stond vier weken genoteerd, met als hoogste plaats #84. In 2000 vormde hij met drie anderen de zang en dansgroep JPX, die met ‘Shining star’ een hit scoorden (#53). En naast al deze bezigheden is Jeroen ook nog actief als presentator en dj, zowel in de clubs als op de radio (op 100% NL met het programma ‘100%P.O.S.T.’). Voor Jeroen bestaan geen (muzikale) grenzen.

DJ Styles heeft ook een C.V., maar die is nog niet zo uitgebreid als die van Jeroen Post. Hij is geboren als Patrick Gezius in 1981 in Nederland, maar is wel van Surinaamse afkomst. Tot zijn zestiende was het alleen maar voetbal voor hem telde. Daarna koos hij voor de muziek en draaide in 1999 voor het eerst op een bootfeestje. Tussen 2000 – 2005 maakte hij uit van het team the Violatorz, dat elk weekend door Nederland reisde en optrad in diverse clubs. In 2007 begon hij samen met Emile Ratelband de Club Swing in Arnhem, waar ook DJ Jeroen Post regelmatig optreedt. Samen maakten ze als Jetsetterz het nummer ‘Dame un beat’. Mocht dat nummer niet veel verder komen, geen nood. ‘Cuba’, de opvolger ligt al klaar!

Samenwerking Cascada en Chris Martin?

Cascada: What do you want from me? (93)

‘What do you want from me?’ van Cascada is het vierde nummer dat twee weken genoteerd staat en niets met de kerst te maken heeft. Het was hun tweede hit in 2008, de eerste was ‘What hurts the most’ dat tot #35 kwam. Cascada komt evenals Fragma (zie onder #51), uit Duitsland. Cascada is een project van de producers DJ Manian and Yanou. Zangeres is Natalie Horler. In april 2008 zou Chris Martin, zanger van Coldplay hebben aangekondigd om samen te werken met Cascada. Natalie Horler, zangeres van Cascada, heeft dit gerucht echter ontkend. Wel wist te melden dat binnenkort het derde album van Cascada verschijnt, en dat de groep weer op tournee gaat door Groot-Brittannië en de Verenigde Staten van Amerika.

Identiteit Fake blood onthuld

Fake blood: Mars (94)

Mars’ van Fake blood was in de zomer van 2008 zeer populair op de diverse vakantiebestemmingen. Maar lange tijd was onduidelijk wie er achter Fake blood. Totdat een Belgische radioluisteraar het mysterie onthulde: achter Fake blood is een project van Touché + Boy & bit. Eh ja? En daarachter zit de Britse dj en producer Theo Keating (Londen, 1972). Wellicht dat er meer bellen gaan rinkelen als we melden dat hij de ene helft is van the Wiseguys die met ‘Ooh la la’ in mei 1998 een weekje op #87 stonden. Daarnaast heeft hij het project Black Ghosts, met voormalig Simian zanger Simon Lords. En nu dus Fake blood.

Verlate kersthit van drie zusjes

Lisa, Amy & Shelley: The power of Christmas (98)

Het is niet de eerste keer dat er in de eerste hitparade van het jaar een kerstnummer staat. Sterker nog, deze week staan er nog acht (!) andere, en dat danken ze aan de download. Hier zijn ze:
#13: Mariah Carey: ‘All I want for Christmas’
#19: Wham!: ‘Last Christmas’
#32: Chris Rea: ‘Driving home for Christmas’
#45: Band aid: ‘Do they know it’s Christmas?’
#58: Tessa: ‘Christmas eve (I’m missing you)/
#59: John Lennon, Yoko One, the Plastic Ono band & the Harlem community choir: ‘Happy Xmas (war is over)’
#81: Bianca Ryan: ‘Why couldn’t it be Christmas everyday?’
#86: Grad Damen: ‘Samen in de arreslee’

The power of Christmas’ haalde net de laatste lijst van 2008, maar bleef steken in de Bubbling under, op #102. Maar deze week stijgen ze vier plaatsen, en belandden op #98 in de Single Top 100. Eigenlijk is ‘The power of Christmas’ een mini-kerstalbum. Naast het titelnummer staan er nog de volgende nummers op:
- Mashmallow world
- Twinkle twinkle little me
- Sleigh ride

De zusjes Lisa, Amy & Shelley Vol wonnen in 2007 de Nederlandse finale van het Junior Eurovisie Songfestival met het zelfgeschreven nummer ‘Adem in, adem uit’. Het nummer bereikte in de Europese finale de elfde plaats en kwam in de Single Top 100 tot #55. Daarna scoorden ze nog met ‘Zet ‘m op’ dat vorig jaar tot #60 kwam. Tevens verscheen vorig jaar hun debuutalbum ‘300%’ dat tot #26 kwam.

Overigens mogen de meisjes wel uitkijken, want hun Wikipedia pagina staat op de nominatie te worden verwijderd! Zij waren winnaars van de nationale finale, dat lijkt ons al genoeg reden om er een pagina aan te wijden.