zondag 4 januari 2009

Gebroeders Ko met Fons aan de haal

Gebroeders Ko: Nie prate nie & nie zingen nie (65)

In 2007 kreeg de KPN-spot ‘Goeie moggel’ de Gouden Loekie. Vorig jaar werd ‘De dommel’, het vervolg hierop, derde. Eerste werd ‘Thuiszorg’ van de SP. In 2009 zullen de spotjes van Fons, ook van KPN, maar dan voor goedkoop bellen en internetten, zeker hoge ogen gooien. In de eerste spot is schnabbelzanger Fons zijn stem kwijt, waarop zijn vrouw de KPN belt omdat hij niet kan bellen. In het vervolg ‘Fons is terug’ heeft hij zijn stem terug, maar begaat tijdens een optreden een stommiteit: vier mannen aan de bar zingen zijn ‘hit’ niet mee, en worden ‘uitgemaakt’ voor mietjes. Gevolg: Fons wordt enigszins ‘verbouwd’ en kan zijn handen niet meer gebruiken. Dus belt zijn vrouw weer met KPN, want Fons kan nu ook niet internetten. Of z’n abonnement weer kan worden aangepast.

De broers Gerard & Ton Koopmans, oftewel de Gebroeders Ko hebben een goed oor voor hypes, en komen dan ook met het nummer ‘Nie praten ie & nie zingen nie’, waarin de verhaallijnen uit beide spotjes worden bezongen. Het eerste exemplaar van ‘Nie praten nie & nie zingen nie’ kregen de broers op vrijdag 19 december uitgereikt in Raamsdonkveer, door … Fons, een creatie van zanger/acteur Albert van Benthem, die ook te zien is in de clip bij het nummer. Albert is wel vaker te zien als figurant, onder andere in tv-series als GTST en ONM. Daarnaast timmert hij ook zelf aan de weg als zanger met de single ‘Jij bent de liefste voor mij’. KPN vindt het allemaal best, want het is allemaal gratis reclame, en dus mag Fons overal opdraven. Ze staan volledig achter de single. Op maandag 19 december gaven de broers een miniconcert in het Glazen Huis in Breda en doneerden € 1000,-- aan Serious request 2008.

In 2008, toen de broers het elfjarig bestaan vierden, werden ze op 26 november voor de vierde maal in vijf jaar tijd, uitgeroepen tot ‘beste party act’. Met uitzondering van 2006, wonnen ze deze award al sinds 2004.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten