vrijdag 21 november 2014

Hitflits : tweede #1-album voor One direction; Let her go langst genoteerde hit ooit


Even leek het er op dat The Endless River, het vijftiende studioalbum van Pink floyd, er nog een week bij aan zou plakken op de eerste plaats. Maar na maandag, de dag dat FOUR van One direction verscheen, was het gedaan met Pink floyd. Woensdag was de voorsprong van FOUR zo’n 20% en uiteindelijk is dat iets minder dan 17%. FOUR is na Take Me Home (in 2012), het tweede #1-album voor de vijf jongens.

TOP 5

1. EW  One Direction: Four
2 .(1)   Pink Floyd: The Endless River
3. (4)   Kinderen voor Kinderen: Feest! Deel 35
4. EW  Paul De Leeuw: De Leeuw Zingt Long
5. EW  Within Temptation: Let Us Burn – Elements & Hydra Live

Het is nog geen Sinterklaas, maar aan het aantal nieuwe noteringen lijkt dat er wel op, want er wordt flink uitgepakt met 20 stuks, waaronder veel verzamel/live albums! Hier volgt het restant
#7 3js: Acoustic Christmas
#12 David Bowie: Nothing Has Changed
#19 Veldhuis & Kemper: Of De Gladiolen
#29 Winnie Bouma: Het Leven Is Mooi
#32 Vonder & Bloom: Follow You Back Home
#36 Depeche Mode: Live In Berlin – Original Soundtrack
#41 Various Artists: The Art Of McCartney
#44 Sunday Sun: We Let Go
#48 Nickelback: No Fixed Address
#52 Koos Alberts: 30 Jaar Koos Alberts – Die Mooie Tijd
#53 Ronnie Flex: De Nacht Is Nog Jong Net Als Wij Voor Altijd
#64 Bette Midler: It’s The Girls!
#66 Soundtrack: Interstellar
#71 Curtis Harding: Soul Power
#78 Bruce Springsteen: The Albums Collection Vol. 1 (1973-1984)
#80 Angerfist: The Deadfaced Dimension
#88 Elementary Penguins: Weekend Transition

SINGLES

‘Do they know it’s christmas’ door Band aid 30 is ontzettend veel gedownload, maar mist toch de eerste plaats. Het nummer komt slechts binnen op de vierde plaats van de Single Top 100, omdat het streaming mist. En dus blijft ‘Nothing really matters to me’ van Mr. Probz ook deze week de bovenste beste, nu voor de zesde week.

In de Britse hitparade, die aanstaande zondag bekend wordt gemaakt, komt ‘Do they know it’s christmas’ door Band aid 30 al wel binnen op de eerste plaats. De verwachting is dat er daar zo'n 300.000 stuks van gedownload zullen zijn, het grootste aantal dit jaar voor een #1-hit. Band aid 30 is dan de vierde versie van het nummer uit 1984 dat daar de eerste plaats haalt.

TOP 5

1. (1)   Mr. Probz: Nothing really matters to me (zesde week)
2. (3)   Ed Sheeran: Thinking out loud
3. (2)   Aronchupa: I’m an albatraoz
4. EW  Band aid 30: Do they know it’s christmas
5. (4)   David Guetta feat. Sam Martin: Dangerous

Terug bij de bovenste tien zijn ‘Bang bang’ van Jessie J, Ariana Grande & Nicki Minaj (op #7 van 12) en ‘Break free’ van Arinan Grande feat. Zedd (op #9 van 19). Gemene deler is Ariana Grande, niet vreemd want ze was vorige week volop te zien en horen in the Voice of Holland. Daarnaast stijgen haar andere nummers ook weer:
#30 (46) Problem feat. Iggy Azalea
#40 (50) Love me harder & the Weeknd

De belangrijkste stijgers op een rijtje:
#24 (98) Mark Ronson feat. Bruno Mars: Uptown funk
#32 (42) Gwen Stefani: Baby don’t lie
#48 (83) Fox Stevenson: Sweets (soda pop)
#52 (74) Yellow claw feat. Ayden: Till it hurts
#53 (76) Samantha Steenwijk: Lieveling, wat hou ik van jou
#55 (69) Meghan Trainor: Lips are moving
#58 (75) Lenie Gerrits: De rolleman

Passenger heeft langst genoteerde nummer

Vorige week stond ‘Let her go’ van Passenger voor de 108e week genoteerd. Daarmee evenaarde het nummer ‘I gotta feeling’ van the Black eyed peas, dat het in 2011 ook 108 weken volhield. Dat nummer had er nog langer in kunnen staan, want er werden nog genoeg van gedownload. Toch bleef het bij die 108 weken, want op last van de platenmaatschappij werd ‘I gotta feeling’ de week daarop uit de lijst gehaald om ruimte te maken voor nieuw materiaal.

Deze week zakt ‘Let her go’ in de 109e week van 63 naar #19. De 109 weken zijn niet zo zeer te danken aan het aantal downloads, want dat stelt niet veel meer voor. Nu is het de factor streaming die voor de aanhoudende notering zorgt. Pas als die afneemt, zal ‘Let her go’ verdwijnen.

Hier volgen alle eerste weeks noteringen:
#41 Racoon: Brick by brick
#71 Theodoor: Het is een nacht 2014
#78 the Avevier: Fade out lines
#86 One direction: Night changes
#89 Tom Odell: Real love
#95 Omi: Cheerleader

Tot zover deze Hitflits. We melden ons na het weekend weer met een nieuwe Megaman met alles over de vierde versie van ‘Do they know it’s christmas’. Morgen, op de nieuwspagina van 3FM, volgt een uitgebreide beschouwing van de nieuwe noteringen in de Album Top 100.

zondag 16 november 2014

Megaman bij week 46 – 15 november 2014

Mr. Probz vijf weken bovenaan.

En verder in deze Megaman:
Danny de Munk weer in de huid van Ciske de Rat, een dozijn hits voor Mike & Colin, Wesley zingt voor iedereen, Selena Gomez is klaar voor een nieuwe start en Mark Ronson en Bruno Mars brengen de soul en funk weer tot leven.

Voor de vierde keer dit jaar maken de oudjes de dienst uit in de Album Top 100. Wie zijn het deze week? Je leest het in de albumsnippers op de nieuwspagina van 3FM.

Volg ons op Twitter en je hoeft niets meer te missen.

‘Nothing really matters’ is halverwege ‘Halleluja’

#1 Mr. Probz: Nothing really matters        *** vijfde week op #1 ***

Vijf weken staat ‘Nothing really matters’ van Mr. Probz bovenaan de Single Top 100. Hoewel ‘I’m an albatroaz’ van AronChupa op #2, relatief winst boekt (van 23% achterstand naar 16%), is een eerste plaats nog ver weg.

Halleluja

De tijd dringt, want over vijf weken maken we de balans op van het hitjaar 2014. Als ‘Nothing really matters’ van Mr. Probz dan nog op de eerste plaats staat, is het met tien weken de langst genoteerde #1 sinds ‘Halleluja’ van Lisa, winnares van X Factor in 2009. Het lijkt er op dat de enige die daar een stokje voor kan steken, een deelnemer is uit The Voice of Holland of misschien wel Band Aid 3.0. Blijf de Megaman volgen, en je weet het!

‘Waves’ gaat nog jaren mee (5)

Kijken we nog even naar ‘Waves’, de vorige hit van Mr. Probz. Na een val vorige week van zestien plaatsen, levert het nummer deze week slechts twee plaatsen in en komt in de 81e week uit op #28.

Danny de Munk weer in de huid van Ciske de Rat

#43 Danny de Munk: Ze wacht nog steeds op mij                                     *** hoogste eerste weeks ***

Aanstaande vrijdag begint op SBS6 het tweede seizoen van Bloed, Zweet & Tranen, de zoektocht naar de nieuwe volkszanger(es), die vorig jaar gewonnen werd door Jason Bouman. Aanvankelijk zou Danny de Munk ook dit seizoen plaats nemen in de jury, maar vanwege een te druk schema heeft hij daar van afgezien. Daarvoor in de plaats komt Xander de Buisonjé. Ook Frans Bauer die jureren zou, heeft afgehaakt. Het is niet bekend wie zijn stoel nu gaat vullen.

derde keer Ciske

Danny de Munk heeft het dus te druk. In januari begint zijn theatertournee dat in het teken staat van zijn 20-jarig artiestenjubileum. Daarnaast is hij benaderd voor een tv-serie over Ciske de Rat. In 1984 speelde Danny in de film Ciske De Rat, de jonge Ciske en scoorde met het titelnummer ‘Ik voel me zo verdomd alleen’ de hit van het jaar. Daarna speelde hij de oudere Ciske in de gelijknamige musical.

cover

Bovenal is Danny de Munk zanger en dat is ook weer te horen op ‘Ze wacht nog steeds op mij’, zijn 21e notering. Het is geen eigen nummer of speciaal voor hem geschreven. In 2009 nam Jeff van Vliet, ‘de zingende stratenmaker uit Amsterdam’, het nummer op voor zijn debuutalbum. De tracks ‘’t Is niet mijn fout’ (#15 in 2008) en ‘Uit de weg’ (#13 in 2009) werden hits. ‘Ze wacht nog steeds op mij’, geschreven door Jeroen Englebert en Pim Koopman, niet. Daar brengt Danny de Munk nu verandering in met zijn versie.

een dozijn hits voor Mike & Colin

#67 Mike & Colin: Je spookt door  mijn hoofd

Na een aantal covers dan wel bewerkingen van andere nummers komen Mike & Colin weer met een eigen nummer. ‘Je spookt door mijn hoofd’, hun twaalfde notering, is geschreven door Colin Heikens, die ook de tekst schreef van onder andere ‘’t Is zomaar zomer’ (#29 in 2013). Grootste hit van het duo tot nu toe: ‘Altijd met je varen’ (#12 in 2013), geschreven door Tom Peters. Met Hans Aalbers produceerde hij ‘Je spookt door mijn hoofd’.

Meghan Trainor komt met ‘All about that base 2’

#69 Meghan Trainor: Lips are moving

Met ‘All about that base’ haalde Meghan Trainor net niet de eerste plaats van de Single Top 100. Het nummer (deze week op #5) stond in oktober twee weken achtereen op de tweede plaats, achter ‘Nothing really matters’ van Mr. Probz. ‘Lips are moving’ klinkt niet echt anders dan ‘All about that base’. Beide nummers schreef ze met haar producer Kevin Kadish. Het moet dus nog blijken of Meghan Trainor een blijvertje is.

Kensington wacht op eerste top 10-hit

#71 Kensington: War

‘War’ is de derde single van het album Rivals van Kensington. Niet zo vreemd dus dat de hits sinds ‘Streets’ (#19 in april) en ‘All for nothing’ (#51 in oktober) kleiner worden. ‘War’ zien we ook niet hoger komen dan de andere twee. Dus de eerste top 10-notering laat nog even op zich wachten voor Kensington. Grootste hit tot nu toe: ‘Streets’ (#19).

Wesley zingt voor iedereen

#72 Wesley Klein: Er is niemand zoals jij

‘Er is niemand zoals jij’ is de derde notering dit jaar en in totaal de veertiende notering voor Wesley Klein, die in 2010 Popstars won. Nu is het een uptempo nummer, maar in eerste instantie zou het een ballad worden. Wesley: “Tijdens de productie is echter besloten om er een andere draai aan te geven. We hebben nu een versie gemaakt die zowel bij de jeugd als ouderen in de smaak zal vallen”. Het nummer is de voorloper van een nieuw album met verschillende muziekstijlen van Wesley dat begin 2015 uitkomt. Maar eerst komt er nog een nieuwe single uit van Gents, het gelegenheidstrio waar Wesley ook deel van uitmaakt.

Yellow claw opnieuw in zee met een zangeres

#74 Yellow claw feat. Ayden: Till it hurts

Na ‘Shotgun’ feat. Rochell (#9 in 2013), heeft het hiphop collectief Yellow claw opnieuw een zangeres gestrikt. Voor ‘Till it hurts’ vroegen ze de 19-jarige Ayden. Ze hoorden voor het eerst van haar, kort nadat ze in 2013 de X Factor had verlaten. Ayden had toen een eigen versie van ‘Love you more’ van Chris Brown opgenomen, en dat trok de aandacht van de heren

koor

Sanne Veerbeek, de echte naam van Ayden, is geboren in Hoogeveen op 23 augustus 1985. Ze heeft het zingen van haar vader die in een koor zat en dat vond ze zo gaaf. Met haar broer zat ze ook in een koor. Rond haar vijftiende nam ze zangles en via haar zangdocente deed ze ervaring op met optredens. In diezelfde tijd volgde ze de opleiding Artiest Muziek op het Deltion College in Zwolle. In 2013 gaf ze zich op voor de X Factor, dat ze altijd al een leuk programma vond. Het eindigde minder leuk, want ze viel af.

EP

Begin dit jaar nam Ayden een nieuwe versie op van ‘Drunk in love’ van Beyoncé. De versie viel weer op bij Yellow claw, die haar dit keer wel benaderden. Met ‘Till it hurts’, onder andere geschreven door Brahim Fouradi, scoort ze haar eerste hit. Daar zal het vast niet bij blijven, want ze is druk bezig met het afronden van haar eerste eigen EP.

remix zorgt voor eerste hit voor Lenie Gerrits

#75 Lenie Gerrits: De rolleman (remix 2014)

Lenie Gerrits (Arnhem, 18 oktober 1971) zingt vanaf zijn zevende. Hij deed mee aan diverse talentenjachten, maar een landelijke doorbraak bleef uit. Dat lukt nu wel met ‘De rolleman (remix 2014)’. Dat heeft dan wel vier jaar geduurd, want de eerste versie van ‘De rolleman’ stamt uit 2010. De remix van ‘De rolleman’ is gemaakt door Tom Peters. Het nummer gaat over woonwagenbewoners, die vroeger rondtrokken (vandaar rolleman), maar tegenwoordig een vaste woon of verblijfplaats hebben.

Samantha Steenwijk houdt van iedereen

#76 Samantha Steenwijk: Lieveling, wat hou ik van jou

Vorig jaar haalde de Voorburgse Samantha Steenwijk de finale van Bloed, Zweet & Tranen, de zoektocht naar de nieuwe volkszanger(es), die gewonnen werd door Jason Bouman. Wel scoorde ze bijna een top 10-hit met ‘Zonder jou’ (#11). In april van dit jaar volgde ‘Hou toch van mij’ (#59) en op ‘Lieveling, wat hou ik van jou’ wordt de ‘houden van’-lijn doorgezet. De 28-jarige zangeres schreef het nummer zelf samen met Vincent Claase (zanger Vinzzent), die met Hans van Vondelen produceerde.

Selena Gomez is klaar voor een nieuwe start

#87 Selena Gomez: The heart wants what it wants

In mei 2013 scoorde actrice/zangeres Semena Marie Gomez (Grand Prairie, Texas, 22 juli 1992), haar eerste hit met ‘Come & get it’ (#84). Ze was toen de vierde actrice die dat jaar ook succes boekte als zangeres. De anderen waren Demi Lovato, Ariana Grande en Bridget Mendler. Van de eerste en de derde is weinig meer vernomen, maar Ariana Grande gaat als een speer.

The heart wants what it wants’ is één van de twee nieuwe nummers op For You, het  verzamelalbum van Selena Gomez. Het album betekent voor haar afscheid van het platenlabel Hollywood Records, dat aan de wieg stond van haar succes. Ze gaat nu verder met  Interscope Records en dus kunnen we snel nieuw materiaal van haar verwachten.

Pink floyd heeft nog wat te vertellen

#88 Pink floyd: Things left unsaid

In de Album Top 100 komt The Endless River van de Britse groep Pink floyd binnen op de eerste plaats. Het album is platina uitgeleverd en verkoopt meer dan vier keer Sonic Highways van Foo fighters uit. De kans is dan ook groot dat The Endless River het nog wel een week zal  volhouden bovenaan de albumlijst. Meer daarover aanstaande vrijdag in de Hitflits. ‘Things left unsaid’ is de eerste notering sinds ‘Proper education’, de remix die de Zweedse dj Eric Prydz maakte van ‘Another brick in the wall (part II)’ uit 1979.

Mark Ronson en Bruno Mars brengen de soul en funk weer tot leven

#98 Mark Ronson feat. Bruno Mars: Uptown funk!

We schreven het vrijdag al in de Hitflits: “Zelden lag een 3FM Megahit meer voor de hand als de komende week: ‘Uptown funk!’ van Mark Ronson feat. Bruno Mars (met gitaar). Sinds het nummer uit is, zijn alle dj’s er razend enthousiast over.” Zoals je inmiddels gehoord zal hebben, zaten we er (dit keer) niet naast!
‘Uptown funk!’ is de voorloper van Uptown Special, het vierde album van Mark Ronson (rechts), dat op 11 januari 2015 wordt uitgebracht. Het nummer staat voor de soul en funkmuziek van de jaren ’60 (James Brown) en ’70 (Gap band) met een knipoog naar enkele popplaatjes uit de jaren ’80 (Duran duran). Aanstaande zaterdag, 22 november, zullen Mark Ronson en Bruno Mars het nummer voor het eerst live brengen in Saturday Night Live.

Sam Smith kan het ook in zijn eentje

#99 Sam Smith: Latch (acoustic)

Met ‘Latch’ maakte de Britse zanger Sam Smith in 2013 zijn debuut. Hij zong het nummer op de beats van het garage-house duo Disclosure, die eerst dachten te maken te hebben met een zangeres in plaats van een zanger. Hoger dan #60 kwam het nummer bij ons niet, in de Britse hitparade strandde het op #11 en in de Amerikaanse hitparade bereikte het in augustus van dit jaar, na een half jaar (!), de zevende plaats.
In mei verscheen In The Lonely Hour, het debuutalbum van Sam Smith, bij ons goed voor een vijfde plaats, in eigen land #1 en in de Amerikaanse albumlijst #2. Op deluxe editie staan vijf extra nummers, waaronder twee hits die Sam scoorde met anderen. ‘La la la la’, met Naughty boy (#4 in 2013) en ‘Latch’ met Disclosure. De laatste in een akoestische versie en zonder Disclosure, waarmee Sam Smith bewijst het ook in zijn eentje te kunnen.

Smith, Sam Smith

In augustus ontkende Sam Smith nog dat hij het thema van de 24e James Bond film mag maken. Maar eerder deze maand kon hij er niet meer onderuit en zou hij zelfs al met het nummer bezig zijn. Zijn favoriete Bondthema is ‘Another way to die’ van Jack White en Alicia Keys uit Quantum Of Solace. Beide stemmen passen heel goed bij elkaar. De nieuwste James Bond, waarvan nog geen titel bekend is, gaat pas in oktober 2015 in première. Dus het duurt ook nog even eer we horen hoe het thema van Sam Smith klinkt!

Matt Simons heeft geen GTST meer nodig

#100 Matt Simons: Catch & release

Vorig jaar scoorde de Amerikaanse zanger Matt Simons zijn eerste hit met ‘With You’ (#8). Hij dankte dat aan een aflevering van de dagelijks RTL4-soap GTST, waarin het nummer was te horen.

‘Catch & release’ is afkomstig van het gelijknamige tweede album (deze week op #63) van Matthew Griffith Simons, zoals hij volledig heet. Daarvoor had hij geen GTST meer nodig. Zijn naam en muziek heeft vaste grond in ons land en zorgt er zelfs voor dat hij te horen is op het kerstalbum van Nick & Simon. Hij zingt daarop het nummer ‘Give me back my holiday’, in duet met Nick Schilder. Aanstaande donderdag, 20 november, staat Matt Simons in W2 in ‘s-Hertogenbosch. Hij doet dan het voorprogramma van Julian Verlard. De twee kennen elkaar van vroeger toen ze samen muziek maakten in Brooklyn, New York.