zondag 16 november 2014

Yellow claw opnieuw in zee met een zangeres

#74 Yellow claw feat. Ayden: Till it hurts

Na ‘Shotgun’ feat. Rochell (#9 in 2013), heeft het hiphop collectief Yellow claw opnieuw een zangeres gestrikt. Voor ‘Till it hurts’ vroegen ze de 19-jarige Ayden. Ze hoorden voor het eerst van haar, kort nadat ze in 2013 de X Factor had verlaten. Ayden had toen een eigen versie van ‘Love you more’ van Chris Brown opgenomen, en dat trok de aandacht van de heren

koor

Sanne Veerbeek, de echte naam van Ayden, is geboren in Hoogeveen op 23 augustus 1985. Ze heeft het zingen van haar vader die in een koor zat en dat vond ze zo gaaf. Met haar broer zat ze ook in een koor. Rond haar vijftiende nam ze zangles en via haar zangdocente deed ze ervaring op met optredens. In diezelfde tijd volgde ze de opleiding Artiest Muziek op het Deltion College in Zwolle. In 2013 gaf ze zich op voor de X Factor, dat ze altijd al een leuk programma vond. Het eindigde minder leuk, want ze viel af.

EP

Begin dit jaar nam Ayden een nieuwe versie op van ‘Drunk in love’ van Beyoncé. De versie viel weer op bij Yellow claw, die haar dit keer wel benaderden. Met ‘Till it hurts’, onder andere geschreven door Brahim Fouradi, scoort ze haar eerste hit. Daar zal het vast niet bij blijven, want ze is druk bezig met het afronden van haar eerste eigen EP.

1 opmerking: