zondag 16 november 2014

Sam Smith kan het ook in zijn eentje

#99 Sam Smith: Latch (acoustic)

Met ‘Latch’ maakte de Britse zanger Sam Smith in 2013 zijn debuut. Hij zong het nummer op de beats van het garage-house duo Disclosure, die eerst dachten te maken te hebben met een zangeres in plaats van een zanger. Hoger dan #60 kwam het nummer bij ons niet, in de Britse hitparade strandde het op #11 en in de Amerikaanse hitparade bereikte het in augustus van dit jaar, na een half jaar (!), de zevende plaats.
In mei verscheen In The Lonely Hour, het debuutalbum van Sam Smith, bij ons goed voor een vijfde plaats, in eigen land #1 en in de Amerikaanse albumlijst #2. Op deluxe editie staan vijf extra nummers, waaronder twee hits die Sam scoorde met anderen. ‘La la la la’, met Naughty boy (#4 in 2013) en ‘Latch’ met Disclosure. De laatste in een akoestische versie en zonder Disclosure, waarmee Sam Smith bewijst het ook in zijn eentje te kunnen.

Smith, Sam Smith

In augustus ontkende Sam Smith nog dat hij het thema van de 24e James Bond film mag maken. Maar eerder deze maand kon hij er niet meer onderuit en zou hij zelfs al met het nummer bezig zijn. Zijn favoriete Bondthema is ‘Another way to die’ van Jack White en Alicia Keys uit Quantum Of Solace. Beide stemmen passen heel goed bij elkaar. De nieuwste James Bond, waarvan nog geen titel bekend is, gaat pas in oktober 2015 in première. Dus het duurt ook nog even eer we horen hoe het thema van Sam Smith klinkt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten