vrijdag 10 juni 2011

Hitflits: tweede #1 voor Coldplay; Adele ook te sterk voor Ilse DeLange

Hitflits: tweede #1 voor Coldplay; Adele ook te sterk voor Ilse DeLange
 
Morgenavond sluit Coldplay de eerste dag van Pinkpop 2011 af met een concert van ruim anderhalf uur, waarbij ze zo’n vijf nummers zullen spelen van hun aankomende vijfde album. Het eerste nummer kennen we al, ‘Every teardrop is a waterfall’, dat binnenkomt op de eerste plaats van de Single Top 100. Het is na ‘Talk’, dat eind 2005, begin 2006, zes weken op de eerste plaats stond, hun tweede #1-hit. Zolang zal ‘Every teardrop is a waterfall’ het niet volhouden bovenaan. Wellicht is het na één week al gedaan, want vanavond is de finale van X-factor, dat ongetwijfeld een run zal opleveren voor de download van de winnaar.

De voorsprong van ‘Every teardrop is a waterfall’ op de #2, ‘Give me everything’ van Pitbull feat. Ne-Yo, Afrojack & Nayer, gestegen vanaf de derde plaats, is bijna 25%.Pitbull is echter niet de echte bedreiging voor Coldplay. Dat wordt ‘Loca people’ van Sak Noël, gestegen van 60 naar #3, maar vanwege X-factor, nog even een weekje geduld moet hebben. ‘Happiness’ van Alexis Jordan, dat zes weken bovenaan stond, zakt naar de vierde plaats. Maar niet getreurd, ‘Good girl’, de opvolger, komt deze week binnen op #73.

De top 10 is flink opgeschud, want naast de single van Coldplay en Sak Noël, zijn er nog drie nummers die daarin belanden. Het meest irritante nummer van dit moment, ‘Cry (just a litttttttttle)’ van Bingo players, gaat van 16 naar #7 en ‘Schaduw’ van Leonie Meijer, stijgt in de tweede week van 17 naar #9. Tenslotte stijgt ‘Mijn woord’ van Thomas Berge terug de top 10, van 12 naar #10. Het nummer stond al eerder drie weken in de top met als hoogste plaats op 14 mei #8.

Buiten de stijger van Sak Noël, is er nog een grote stijger deze week. Van 100 naar #54 gaat ‘Alpes d’HuZes’ van Maarten Peters & Margriet Eshuijs. De opbrengst van het nummer gaat geheel naar onderzoek voor kanker. De opbrengst van de actie dit jaar, die afgelopen donderdag werd afgesloten met meer dan 4000 wielrenners die één of meerdere keren de berg beklommen, heeft het streefbedrag van € 20 miljoen gehaald.

De andere eersteweeks noteringen:

#19 Los Angeles, the voices: Mijn laatste lied voor jou
#30 Billy the klit feat. Minnie: Don’t be shy
#43 Edwin: Laat je leven
#56 DJ Tony star: Rock you real hard
#62 Mike & Colin: Wat is ze mooi
#79 Close II you: Fuel to my fire
#84 Jaman: Ik wil een goede vader voor je zijn
#89 Jeronimo: I am no superman
#92 Danny Nicolay: Nee!
#99 Shakira feat. Pitbull: Rabiosa

Twee nummers gaan op herhaling. Op #100 ‘Walk’van the Foo fighters, die komende maandagavond Pinkpop afsluiten. De andere is ‘Welcome home’ van Radical face op #58. Dat nummer kwam op 26 maart binnen dankzij een reclamespot voor een fototoestel van Nikon. Na vier weken was het weer verdwenen, met als hoogste notering #78. Inmiddels is de fotofabrikant een nieuwe reclamecampagne gestart, met een nieuw filmpje, maar met hetzelfde nummer, dat deze week op herhaling gaat op #58. Stukken hoger dan eerder dit jaar!

Wekelijks volgen we de verrichtingen van ‘I gotta feeling’ van the Black eyed peas, dat twee weken geleden de 100 weken passeerde. Vorige week steeg het naar #42, deze week zakt het in de 102de week naar #57.

In de Album Top 100 heeft Adele met succes de aanval van Ilse DeLange weten te trotseren. Ilse bracht vorige week vrijdag haar DVD/cd ‘Live in Gelredome’ uit, die direct na het weekend ‘21’ van Adele van haar troon stootte. Echter al snel pakte Adele die terug en voert aan het einde van de week nog steeds de nieuwe Album Top 100 aan, en verkoopt een derde meer dan het album van Ilse. ‘21’ staat nu zestien weken op de eerste plaats. ‘To get her together’ van Anouk zakt naar de derde plaats. Schrale troost voor Ilse, dat ze de Gulden Vedel heeft gewonnen, omdat haar muziek vorig jaar het meest is gedraaid tijdens danslessen. En dat kan Anouk (nog) niet zeggen! Aanstaande donderdag wordt de prijs uitgereikt, maar Ilse heeft al laten weten dan andere verplichtingen te hebben.

Verder gebeurt er niet zoveel in de Album Top 100. Het restant eersteweeks noteringen is precies op twee handen te tellen en dat zijn de volgende tien:

#6 Arctic monkeys: Suck it and see
#21 Jan Leliveld: Een voor een
#44 Semino Rossi: Augenblicke
#45 Iron maiden: From fear to eternity – the best of 1990 – 2010
#51 Rene Karst: Hellup
#54 Paul Kalkbrenner: Icke wieder
#69 Depeche mode: Remixes 2 – 1981 - 2011
#85 Floggy molly: Speed of darkness
#91 My morning jacket: Circuital
#100 Bee Gees: Mythology

Er komt een lang, muzikaal weekend aan, met vanavond de finale van X-factor en vanaf zaterdag de 42ste editie van Pinkpop. Als je daar naar toe gaat, veel plezier. En anders wordt het wellicht genieten aan de (goede oude) radio, tv en/of internet. Daarna melden wij ons weer met een nieuwe Megaman.

N.B. Tot onze verrassing zijn er instellingen aan de blog veranderd, waardoor de Megaman niet geheel wordt getoond zoals je gewend bent. De kop mist, foto's worden anders getoond enz. We zullen kijken wat daar aan te doen valt. Zoals gezegd, ook voor ons is dit nieuw.

zondag 5 juni 2011

Megaman bij week 23 – 4 juni 2011

Welkom bij de Megaman, waarin ‘Happiness’ de laatste week ingaat, Adele Koos Alberts en Bruce Springsteen evenaart, Leonie Meijer uit de Schaduw treedt, Dean Saunders het op eigen kracht moet redden, Sak Noël daar een Bosnische vrouw voor inhuurt, Jennifer Lopez om een sekstape strijdt, Katy Perry los gaat op vrijdagavond en the Black eyed peas niet te stoppen zijn. Dat en meer over de veertien eersteweeks noteringen in de Single Top 100 van deze week.

Laatste week voor ‘Happiness’

Alexis Jordan: Happiness (1) *** zesde week op #1 ***

‘Happiness’ van Alexis Jordan staat stevig op de eerste plaats staat, het nummer verkoopt bij een derde meer dan de #2, ‘Someone like you’ van Adele. Toch is dit de zesde en laatste week dat het nummer de Single Top 100 aanvoert. Niet alleen Adele aast op de eerste plaats, maar ook Pitbull feat. Ne-Yo, Afrojack & Nayer met ‘Give me everything’ (al drie weken #1 in de Britse hitparade) staan te springen om de eerste plaats over te nemen. Beide acts zullen echter het nakijken hebben aanstaande vrijdag als de nieuwe Single Top 100 wordt samengesteld. Afgelopen vrijdagmiddag verscheen ‘Every teardrop is a waterfall’ van Coldplay en die is nu al niet meer te houden!

Adele evenaart Koos Alberts en Bruce Springsteen

Adele: Someone like you (2)

‘Someone like you’ van Adele boekt in de zesde week een winst van vier plaatsen en komt uit op de tweede plaats. Zoals gezegd bij ‘Happiness’ van Alexis Jordan zal het Adele dit keer niet lukken om de eerste plaats te pakken. Iets wat ze wel deed met ‘Rolling in the deep’ en ‘Set fire to the rain’.

Alle drie nummers zijn afkomstig van haar album ‘21’ dat deze week terugstijgt naar de eerste plaats van de Album Top 100 en daar nu in totaal voor de vijftiende keer staat. De afgelopen week liet Adele, die met een keelontsteking kampte, weten al vijf nummers klaar te hebben voor een nieuw album (‘23’?), dat ze in december wil opnemen en volgend jaar mei wil uitbrengen. Onder die nummers zit een nieuwe versie van ‘Never tear us apart’ van INXS, één van haar favoriete liedjes. Dus we moeten het nog even met ‘21’ doen en dat is geen straf! De verwachting is dat er zeker nog twee singles vanaf komen, wij gokken op ‘Turning tables’ en ‘Rumour has it’.

De eerste drie single bereikten allen de top 2 en staan deze week gezamenlijk bij de bovenste tien van de Single Top 100: ‘Rolling in the deep’ (op #10), ‘Set fire to the rain’ (op #9) en ‘Someone like you’ (op #2). Daarmee evenaart Adele twee andere acts die dat hitfeit ook op hun naam zetten. De eerste act was Koos Alberts in 1984 die daarmee zelfs het Guinness book of records haalde. Zijn hits waren vier weken lang de volgende:
- ‘Gisteren heeft zij mij verlaten’: 7, 8, 8, 8
- ‘Ik verscheurde je foto’: 5, 5, 4, 4
- ‘Waarom ben ik met kerst zo alleen’: 4, 3, 3, 3

De andere act was Bruce Springsteen die in 1985 drie weken lang met vier nummers stond genoteerd in de toenmalige Nationale Hitparade Top 50, de voorloper van de huidige Single Top 100. Drie daarvan stonden gelijktijdig in de Top 10:
- ‘I’m on fire’: 1, 1 ,2
- ‘Dancing in the dark’: 3, 5,8
- ‘Born in the USA’: 21, 6, 5

En Michael Jackson dan, die twee jaar geleden zelfs vier hits bij de bovenste 10 had? Als je zuiver naar het aantal hits kijkt, is Michael natuurlijk de King en staat hij boven Adele, Koos Alberts en Bruce Springsteen. Wij vinden echter ook dat je naar de aanleiding moet kijken. De reden dat hij vier hits in de Top 10 had, was omdat hij kort daarvoor overleed en er een run op zijn nummers ontstond, die alleen als download beschikbaar waren. De andere drie acts scoren de drie hits bij leven en dat is een grotere prestatie. De vier hits van Michael waren de volgende:
- ‘Billie Jean’: 3,3
- ‘Ben’: 6,10
- ‘Thriller’: 9, 9
- ‘Don’t stop ‘til you get enough’: 10
- ‘Beat it’: -, 7
Wat opvalt is dat Michael niet twee weken met dezelfde vier hits in de Top 10 stond.

Leonie Meijer treedt uit de schaduw

Leonie Meijer: Schaduw (17) *** hoogste eersteweeks ***

In februari sloot Leonie Meijer als eerste deelnemer van The voice of Holland een platencontract. Toch duurt het nog zeker tot het najaar, dat haar debuutalbum, dat geheel Nederlandstalig zal zijn, wordt uitgebracht. De nummers van het album worden in Zweden afgemixt, waarna in Amerika de eindmixage plaatsvindt. Er wordt dus niets aan het toeval overgelaten om met een kwalitatief hoogstaand album te komen. Het nummer ‘Schaduw’, hoogste eersteweeks op #17, schreef Leonie samen met Daniel Gibson, de man van Kim-Lian van der Meij, maar bovenal producer en tekstschrijver. ‘Faster’ van Within temption is door hem geproduceerd en is mede een compositie van zijn hand.

Leonie Meijer dankt veel aan haar voormalige coach Jeroen van der Boom. Leonie: “Hij heeft me een dikke schop onder mijn kont gegeven. Ik mocht bij hem in de Heineken Music Hall in Amsterdam staan en hij zorgde er voor dat ik tijdens de drie concerten van de Toppers, vorig weekend, mocht zingen. Het houdt me van de straat.” Maar Leonie blijft ten allen tijde zichzelf. “Geen act opvoeren. Daar prikken mensen doorheen. Het gaat mij om liedjes zingen en mijn gevoel erin leggen”.

Dean Saunders moet het nu op eigen kracht zien te redden

Dean Saunders: On the way to love (21)

Op 22 januari 2011, een dag nadat zijn broer Ben de finale van The voice of Holland had gewonnen, won Dean Saunders die van Popstars. De week daarop verdreef hij zijn broer van de eerste plaats met ‘You and I both’. Tja, en dan is er nu die niet te vermijden tweede hitsingle. ‘On the way to love’ heet het, het klinkt vrolijk, zal niet #1 komen, maar dat hoeft toch ook niet? Hij moet het nu wel alleen zelf zien te redden, want de steun van een programma als Popstars is er niet meer. Maar dat gaat Dean vast wel lukken.

Ali B komt met nieuw album

Ali B. feat. Brace: Summertime (36)

Met de TROS-serie ‘Ali B. op volle toeren’, dat ook het volgend seizoen te zien zal zijn, zette Ali B zich weer op de kaart. In het programma goot hij samen met een rapper, nummers van gerenommeerde artiesten in een ander jasje en ging de artiest in kwestie met een nummer van de rapper aan de gang. Het programma leverde Ali B twee hits op: ‘Troubadour 2011’ met Keizer (#50) en ‘Rosamunde 2011’ met Yes-R & Brownie Dutch (#7). ‘Ali B op volle toeren’ kreeg een eervolle vermelding van de jury voor de Nipkowschijf.
Summertime’ van Ali B feat. Brace is zijn eerste eigen hit sinds ‘Baas’ feat. Sjaak, #19 in 2008. In september gaat Ali de theaters in met ‘Ali B geeft antwoord’, tevens de titel van zijn nieuwe album, zijn eerste sinds ‘Petje af’ uit 2006.

Spaanse dj gokt op zomerhit

Sak Noel: Loca people (60)

Loca people’, dat als subtitel ‘what the f**k’ heeft, stamt uit het einde van 2010, toen het mode was om ‘f**k’ te zingen. Denk maar aan ‘F**k you!’ van Cee-lo Green, ‘F**kin’ perfect’ van P!nk en ‘Tonight (I’m f**kin’ you)’ van Enrique Iglesias feat. Ludacris. Met de zomer in zicht komt de Spaanse dj Sak Noel met het zomerse ‘Loca people’, ingesproken door de 20-jarige Esthera Sarita uit Bosnia-Herzegovina (want zingen kun je het niet noemen), waarmee hij gokt op een zomerhit.
Sak Noël is afkomstig uit Barcelona en was als tiener al actief in de muziek. Hij draaide in diverse clubs en begon samen met zijn beste vriend de platenmaatschappij Moguda.com. Noël produceerde nummers voor anderen, en maakte als lid van Mak&Sak feat. Xana ook zelf nummers. Met deze groep toerde hij het land door en organiseerde Moguda,com feestjes. Deze waren een succes en mondden uit in het jaarlijkse Moguda dance festival. Naast muziek, maakt Noël ook videoclips, waaronder die van ‘Loca people’.

de Staat speelt voor Eric Corton

de staat: Ah, I see (live @ 3FM) (63)

Zoals je in de aanvulling op het stukje over de nummers ‘Salute to Corton’ hebt kunnen lezen (zie de Megaman van vorige week), kreeg ‘Ah, I see’ van de Staat nog geen notering. Alleen de Death letters scoorden vorige week met de studioversie van ‘Your heart upside down’, dat deze week van 69 naar #92 zakt. Dat nummer was begin dit jaar al uitgekomen en is door het afscheid van Eric Corton genoeg verkocht voor een notering.
Ah, I see (live @ 3FM)’ van de Staat, vorige week maandag speciaal opgenomen tijdens ‘3 voor 12’, als cadeautje aan Eric Corton, werd donderdagmiddag tegen 4 uur vrijgegeven op iTunes. Tegen middernacht, tijdens de afscheidsuitzending van Corton, stond het nummer op de tweede plaats van de iTunes-lijst. Een week later komt het nummer alsnog de Single Top 100 binnen op #63, waarmee de Staat hun tweede hit scoort. De eerste was begin dit jaar ‘Sweatshop’ dat tot #31 kwam. Zo hoog zal ‘Ah, I see (live @3FM)’ echter niet komen.

De opbrengst van de nummers die speciaal zijn opgenomen voor het afscheid van Corton, onder de noemer ‘Salute tot Corton’, gaat volledig naar het Rode Kruis.

Byentl zoekt de pophoek op

Byentl: Taking back my heart (78)

Acht hits scoorde Marjorie Lammerts, beter bekend als zangeres Byentl. Behalve op de regionale zenders, Radio 2 en een enkele keer 3FM, zijn haar nummers nergens anders te horen. Haar muziek wordt echter breed gewaardeerd en zou je dus ook op meerdere stations verwachten. De kans dat het gaat gebeuren wordt met de release groter. Met ‘Taking back my heart’ wordt een andere, meer popkant, aangeboord. Later dit jaar komt Byentl met haar derde album ‘Persistence’. Achter het succes van Byentl, gaat het producerscollectief the Future presidents schuil.

Jennifer Lopez strijd om sekstape

Jennifer Lopez feat. Lil’ Wayne: I’m into you (79)

Met ‘On the floor’ feat. Pitbull, werd een radiostilte van vier jaar verbroken van Jennifer Lopez. Het nummer bereikte twee keer de vierde plaats, een notering die Lopez niet meer had sinds 2005 met ‘Get it right’ dat #3 kwam. Na veertien weken staat ‘On the floor’ op de vijftiende plaats.

Op ‘I’m into you’ heeft ze de hulp ingeroepen van Lil’ Wayne, haar favoriete mannelijke rapper, die niet alleen aan het nummer heeft meegeschreven, maar er ook op te horen is. Daarmee scoort Dwayne Michael Carter, Jr, zoals Lil' Wayne in het echt heet, sinds ruim een jaar weer eens een hit. ‘Down’ was begin 2010 zijn laatste hitfeit, dat #32 kwam, maar eigenlijk ondersteunde hij op dat nummer Jay Sean. Met uitzonderling van ‘Lollipop’ (#9 in 2008), heeft Lil’ Wayne tot nu toe alleen maar meegewerkt aan nummers van anderen.

sekstape

‘I’m into you’ is afkomstig van haar zevende album ‘Love?’, dat nog niet echt veel geld in het laatje heeft gebracht als je weet dat er in Noord-Amerika nog maar 150.000 stuks van zijn verkocht. Nog een grote hit kan Jennifer Lopez wel gebruiken, om de albumverkopen te stimuleren en voor de rechtszaken die ze voert tegen Ojani Noa, waarmee ze bijna een jaar getrouwd is geweest.

Noa dreigt een video, waarin Lopez gedurende 20 minuten naakt is te zien, gemaakt tijdens hun huwelijksreis, te verkopen aan een pornosite. Inmiddels heeft de rechter dit verboden, waarop Noa de video verkocht aan zijn huidige vriendin Claudia Vazquez. Omdat zij schade zou hebben geleden aan de rechtszaak tussen Ojani en Jennifer, heeft de rechter besloten dat Vazquez de video wél openbaar mag maken. Rare redenering.

Henk Dissel nog meest succesvol van Sterren.nl Academy

Henk Dissel: Alleen maar jou (80)

Op 4 december 2008 werd Henk Dissel tweede bij de TROS ‘Sterren.nl academy’, achter Judith Cornelissen. Inmiddels is Henk in februari de twintig gepasseerd en is hij met ‘Alleen maar jou’ toe aan zijn vierde notering. Zijn grootste hit tot nu toe is ‘Ik geloof nog steeds in jou’ dat begin januari de 34ste plaats bereikte. Henk is naast winnares Judith met ‘Meer’ (#57 in 2009), de enige finalist van TROS ‘Sterren.nl academy’, die baat heeft gehad bij deelname. Peggy Mays, die derde werd, heeft tot nu toe nog niet gescoord. Vorig jaar was zij wel één van de vijf deelnemers aan het Nationale Songfestival.

Katy Perry gaat los op vrijdagavond

Katy Perry: Last friday night (t.g.i.f.) (81)

Voor velen is de vrijdag het begin van het weekend, wat inhoudt stappen of andere dingen ondernemen. In 1978 kwam de film ‘Thank God it’s Friday’ uit, waarin het draait om dansen in de disco op muziek van onder anderen Donna Summer en the Commodores. Het jaar daarvoor had ‘Saturday night fever’ met John Travolta in de hoofdrol, er voor gezorgd dat discomuziek (voornamelijk geschreven door de Bee Gees) algemeen geaccepteerd werd. In commercieel opzicht was ‘Thank God it’s Friday’ een flop, het driedubbel album echter een succes. Claudia de Breij vernoemde haar personality-show in 2007 zelfs naar de film.

Op ‘Last friday night (t.g.i.f.)’ van Katy Perry, staat de subtitel ‘t.g.i.f., voor Thank God it’s Friday, een verwijzing naar de film uit 1978 dus. Perry houdt van feesten en dat is ook te horen op haar elfde notering. Het nummer, inmiddels de vijfde single van haar album ‘Teenage dream’, is nog maar de zesde hitsingle waarop de vrijdag als stapavond wordt bezongen. Hier volgen ze alle zeven:


1966: Easybeats: Friday on my mind (#1)
1976: Lia Velasco: 5.0.5. P.M. (Another friday night) (#6)
1978: Love & Kisses: Thank God it’s friday (#48), thema van de gelijknamige film
1987: Gary Moore: Friday on my mind (#72), cover van de Easybeats hit uit 1966
1992: the Cure: ‘Friday I’m in love’ (#32)
2004: GreendiVe: Friday (#42)
2011: Katy Perry: Last friday night (t.g.i.f.) (#81)

In 1981 zong Corry Konings ook over vrijdag in ‘Vrijdag de 13e mei’ dat #41 kwam, maar dat nummer had een andere insteek.

Pleasurekraft is ontstaan via MySpace

Pleasurekraft: Carny (83)

Rondom Pleasurekraft, een duo dat werkt vanuit de Verenigde Staten van Amerika, heerst een hoop onbekendheid. En dat willen ze het liefst zo houden. Maar dan ken je de Megaman nog niet, want die laat zich niet zo snel afwimpelen!

Pleasurekraft bestaat uit Kalle Ronngardh uit Stockholm en de Amerikaanse Iraniër Kaveh Soroush. Beiden brachten nummers uit op het label Anjunadeep, maar de kennismaking verliep via MySpace. Daarop besloten ze om de ideeën te bundelen en samen te gaan werken.

Het eerste resultaat was ‘Dancing with strangers’ in 2008, waar de Britse toonaangevende dj Pete Tong lucht van kreeg, en het begon te draaien. In 2009 kwamen ze met de track ‘Tarantula’, en besloten onder de naam Pleasurekraft nummers uit te brengen. ‘Carny’ is hun eerste hit.

De naam Pleasurekraft ontleenden ze aan een de serie ‘Dexter’, hier uitgezonden door de VPRO. In een aflevering zegt Dexter ‘to his boat as a pleasure craft’, dat de twee producers zo goed vonden klinken, dat ze er één woord van maakten: Pleasurekraft. Maar dan wel met een k, omdat de voornaam van beiden met een k begint. Kaveh heeft een eigen platenlabel, Brandnewvibe, maar samen hebben ze het label Kraftek.

Natasha Bedingfield komt met eigen kledinglijn, parfum én werkt aan nieuw album

Natasha Bedingfield: Pocketful of sunshine (94)

Hoewel ‘Jet lag’ van Simple plan feat. Natasha Bedingfield aardig wat airplay heeft gehad (onder andere Megahit op 3FM), stond het maar twee weken in de Single Top 100 met als hoogste notering #86. De jongens van Simple plan hadden Natasha gevraagd voor het nummer en zij vond het wel leuk om te doen.

Intussen is de Britse zangeres al weer lang met andere dingen bezig, zoals het schrijven van nummers voor een nieuw album. Ze heeft er al een paar klaar liggen, die niet pasten bij het thema op ‘Strip me away’, de Europese uitgave van ‘Strip me’, dat vorig jaar verscheen in de Verenigde Staten van Amerika. Daarnaast is ze bezig met een eigen kledinglijn en een eigen parfum.
Pocketful of sunshine’ stamt al uit 2008, maar stond niet op het album ‘N.B. dat toen verscheen. Althans niet op de Europese versie, maar wel op de versie die in Canada en in de V.S. verscheen onder de titel … ‘Pocketfull of sunshine’. Dat album heette niet alleen anders dan bij ons, er stonden slechts zes nummers van ‘onze’ ‘N.B.’ op. ‘Strip me away’ verscheen in mei, waarvan ‘Pocketful of sunshine’ de eerste single is. Snap je het nog?

Jason Derülo shopt nummer bij elkaar

Jason Derülo: Don’t wanna go home (98)

Voor ‘Don’t wanna go home’ is de Amerikaanse zanger Jason Derülo op diverse plekken wezen shoppen. Het begin is geleend van ‘Day-o (Banana boat song)’ van Harry Belafonte uit 1956 en in 1972 door André van Duin verandert in ‘Het bananenlied’ (#3). Vervolgens bevat ‘Don’t wanna go home’ een sample van ‘Show me love’ van Robin s.. Dat nummer was drie keer een hit: in 1993 (#13), in 2002 (#80 als ‘Show me love’) en in 2008 (#2, als ‘Show me love 2008’). ‘Don’t wanna go home’ is de vierde hit voor Jason Derülo en de voorloper van zijn tweede album ‘Futrure history’, dat in september wordt uitgebracht.

Het is niet de eerste keer dat Jason leent van andere nummers. In ‘Watcha say’ (#22 in 2009) gebruikte hij een sample van ‘Hide and seek’ van de Britse zangeres Imogen Heap uit 2005.

Black eyed peas zijn niet te stoppen

Black eyed peas: Don’t stop the party (99)

Don’t stop the party’ is een nummer van het album ‘The beginning’ van the Black eyed peas dat eind november verscheen. Daarvan kwamen reeds ‘The time (dirty bit)’ (#2) en ‘Just can’t get enough’ (#11 in april), dat deze week naar #31 zakt. ‘Don’t stop the party’ is hun zeventiende notering.

Voor ‘The beginning’ scoorde de groep met het album ‘The e.n.d.’ waarvan onder andere de volgende singles afkwamen: ‘Rock that body’ (#38), ‘Meet me halfway’ (#5) en ‘I gotta feeling’ (#3). Laatstgenoemd nummer stond vorige week 100 weken genoteerd en stijgt deze week van 57 naar #42 en heeft dus al vijf hits overleefd!

Alpe d’HuZes betekent: opgeven is geen optie

Margiet Eshuijs & Maarten Peters: Alpe d’HuZes (100)

Aanstaande donderdag, 9 juni, is de apotheose van Alpe d’HuZes, een jaarlijkse inzamelingactie om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Dit jaar is het de zesde keer dat duizenden fietsers de Alpe d’Huzes één of meerdere keren beklimmen, omdat ze zelf kanker hebben of gehad hebben of om een ander te steunen die getroffen is door deze ziekte.

Onder het motto ‘opgeven is geen optie’ willen de fietsers dit jaar twintig miljoen euro bij elkaar fietsen. Radio 2 verslaat dit gebeuren al een aantal jaren en is bij de voorbereiding hiervan nauw betrokken. Presentator Bert Kranenbarg van ‘Knooppunt Kranenbarg’, heeft vorig jaar zelf ook meegefietst. Dit jaar zal het evenement niet alleen door Radio 2, maar ook door de NOS worden gevolgd. Donderdag is er tussen 7 en 8 uur ’s avonds op Nl. 1 een speciaal programma aangewijd, waarbij de laatste deelnemers worden gevolgd.

Twee jaar geleden schreef Maarten Peters het lied ‘Alpe d’HuZes’ (Zes staat voor het aantal cols) en sindsdien is het nummer, gezongen door hemzelf en zijn vrouw Margriet Eshuijs, het lijflied van de deelnemers, maar ook van alle mensen die meewerken aan deze actie. De opbrengst van het nummer gaat geheel naar Alpe d'HuZes en dat telt tot 10 juni. Eshuijs en Peters zullen het nummer de komende week een aantal keren brengen. Op 8 juni tijdens de bezinningsavond, een dag later aan de voet van de berg, in alle 21 bochten en aan de finish en op 10 juni wanneer zij het voorlopige eindbedrag bekendmaken.