zondag 5 juni 2011

Alpe d’HuZes betekent: opgeven is geen optie

Margiet Eshuijs & Maarten Peters: Alpe d’HuZes (100)

Aanstaande donderdag, 9 juni, is de apotheose van Alpe d’HuZes, een jaarlijkse inzamelingactie om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Dit jaar is het de zesde keer dat duizenden fietsers de Alpe d’Huzes één of meerdere keren beklimmen, omdat ze zelf kanker hebben of gehad hebben of om een ander te steunen die getroffen is door deze ziekte.

Onder het motto ‘opgeven is geen optie’ willen de fietsers dit jaar twintig miljoen euro bij elkaar fietsen. Radio 2 verslaat dit gebeuren al een aantal jaren en is bij de voorbereiding hiervan nauw betrokken. Presentator Bert Kranenbarg van ‘Knooppunt Kranenbarg’, heeft vorig jaar zelf ook meegefietst. Dit jaar zal het evenement niet alleen door Radio 2, maar ook door de NOS worden gevolgd. Donderdag is er tussen 7 en 8 uur ’s avonds op Nl. 1 een speciaal programma aangewijd, waarbij de laatste deelnemers worden gevolgd.

Twee jaar geleden schreef Maarten Peters het lied ‘Alpe d’HuZes’ (Zes staat voor het aantal cols) en sindsdien is het nummer, gezongen door hemzelf en zijn vrouw Margriet Eshuijs, het lijflied van de deelnemers, maar ook van alle mensen die meewerken aan deze actie. De opbrengst van het nummer gaat geheel naar Alpe d'HuZes en dat telt tot 10 juni. Eshuijs en Peters zullen het nummer de komende week een aantal keren brengen. Op 8 juni tijdens de bezinningsavond, een dag later aan de voet van de berg, in alle 21 bochten en aan de finish en op 10 juni wanneer zij het voorlopige eindbedrag bekendmaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten