zondag 5 juni 2011

de Staat speelt voor Eric Corton

de staat: Ah, I see (live @ 3FM) (63)

Zoals je in de aanvulling op het stukje over de nummers ‘Salute to Corton’ hebt kunnen lezen (zie de Megaman van vorige week), kreeg ‘Ah, I see’ van de Staat nog geen notering. Alleen de Death letters scoorden vorige week met de studioversie van ‘Your heart upside down’, dat deze week van 69 naar #92 zakt. Dat nummer was begin dit jaar al uitgekomen en is door het afscheid van Eric Corton genoeg verkocht voor een notering.
Ah, I see (live @ 3FM)’ van de Staat, vorige week maandag speciaal opgenomen tijdens ‘3 voor 12’, als cadeautje aan Eric Corton, werd donderdagmiddag tegen 4 uur vrijgegeven op iTunes. Tegen middernacht, tijdens de afscheidsuitzending van Corton, stond het nummer op de tweede plaats van de iTunes-lijst. Een week later komt het nummer alsnog de Single Top 100 binnen op #63, waarmee de Staat hun tweede hit scoort. De eerste was begin dit jaar ‘Sweatshop’ dat tot #31 kwam. Zo hoog zal ‘Ah, I see (live @3FM)’ echter niet komen.

De opbrengst van de nummers die speciaal zijn opgenomen voor het afscheid van Corton, onder de noemer ‘Salute tot Corton’, gaat volledig naar het Rode Kruis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten