vrijdag 25 oktober 2019

Hitflits: Frans Bauer loopt opnieuw eerste plaats mis; na acht jaar weer top 5-hit voor Maroon 5

De week begon nog zo mooi voor Frans Bauer. Ik Heb Je Lief, zijn nieuwste studioalbum, stond na het weekend op de eerste plaats van de voorlopige Album Top 100. Daarop twitterde Frans:
“Wowwwww .... yessssss ... mijn album “ Ik heb je lief” dit weekend best verkochte album van Nederland!!!   Dankjewel lieve fans !! Geweldig geweldig geweldig !! 😁😁😁❤️”
De vreugde was echter van korte duur, want op woensdag nam Josylvio de leiding over met zijn album Gimma. Vorig jaar hield Josylvio, Frans ook al van de eerste plaats. Toen moest zijn album Levenslied het afleggen tegen Hella Cash. Levenslied finishte tweede, maar dat haalt Ik Heb Je Lief bij lange na niet, hoger dan een vierde plaats zit er niet in.

Ik Heb Je Lief, waarvoor Frans zelf de teksten schreef, is een eerbetoon aan zijn ouders. ‘Ik Mis Je Elke Dag’ is een nummer ter nagedachtenis aan zijn vader die vijf jaar geleden overleed, ‘Woonwagen Mama’ is voor zijn 73-jarige moeder en een eerbetoon aan zijn afkomst. Frans: “Ik ben nooit vergeten waar ik vandaan kom”.

strijd om de eerste plaats

Voor de derde week voert Josylvio met Gimma de Album Top 100 aan. Het zal echter wel (tijdelijk) de laatste week zijn. De strijd om de eerste plaats is al losgebarsten en gaat tussen twee albums: Snelle met Vierentwintig en Krezip met Sweet High.

Vierentwintig van Snelle is goud uitgeleverd (nog niet verkocht dus). Alle 14 tracks, waaronder 11 nieuwe nummers, worden massaal gestreamd. Snelle rijdt met een speciaal bestickerde bus door het land langs 24 plaatsen. In Deventer kwamen daar honderden fans op af.

Gisteravond trapte Krezip de eerste van drie uitverkochte concerten in de Ziggo Dome af. Rond de klok van tien lanceerde de groep, die sinds begin dit jaar weer bijeen is, een videoboodschap, waarin een nieuw album Sweet High, hun eerste in twaalf jaar, werd gelanceerd, zowel digitaal als fysiek. 3x Ziggo Dome = zo’n 50.000 fans. Als 20% daarvan het album koopt/streamt, dan kan de groep het vierde #1-album bijschrijven. Nog een weekje wachten dus en dan weten we het.

Een derde plaats is waarschijnlijk voor Op Reis! – 40 van Kinderen voor Kinderen, dat deze week blijft staan op de achtste plaats. Dit weekend geeft het koor vier uitverkochte shows in Ahoy, Rotterdam.

ALBUM TOP 5

1. (1)   Josylvio: Gimma (derde week op #1)
2. (3)   Ed Sheeran & Co: No. 6 Collaborations Project (op ruim 5%)
3. (2)   Post Malone: Hollywood’s Bleeding
4. EW  Frans Bauer: Ik Heb Je Lief
5. EW  De Dijk: Nu Of Nou (achttiende studioalbum dat gaat over de kostbaarheid van het leven)

De andere nieuwe noteringen van deze week zijn de volgende:
#10 Leafs: Sensei
#16 Alter Bridge: Walk The Sky
#20 Act of Rage: Outrageous (tweede album van de 25-jarige Jacques Journée uit Denekamp)

Ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van the Cure, brengt de Britse band van zanger Robert Smith een box uit met twee concerten uit 2018: Curaetion – 25th Anniversary Edition.
Het betreft een opname tijdens de 25e editie van het jaarlijkse Meltdown Festival. Op 24 juni, de laatste dag van het festival, stond the Cure in The Royal Festival Hall in Londen. Het tweede concert vond plaats op 7 juli in Hyde Park. Curaetion – 25th Anniversary Edition komt binnen op plek 33.

#40 Foals: Everything Not Saved Will Be lost Part 2 (opvolger van  Everything Not Saved Will Be lost Part 1, #22 in maart)
#44 Kraak & Smaak: Pleasure Centre
#50 Era: Paranoia (na Nieuw Begin, #52 in april, tweede EP dit jaar van Eranio G uit Amsterdam Oost)

#59 Patrick Watson: Wave
#60 James Arthur: You
#79 Samson & Gert: 30 Jaar (Gert Verhulst stopt na 30 jaar met het kinder-duo Samson & Gert. Op 21 december wordt zijn opvolger bekend)
#82 Belle Perez: Fiesta Perez
#89 Yungblud: The Underrated Youth (EP) (= 22-jarige Dominic Harrison uit het Britse Doncaster. Zaterdag, morgen dus, doet hij een 3FM Exclusive in Slot Zeist. Kaarten hiervoor worden bij 3FM weggegeven)
#92 Jethro Tull: Stormwatch [40th Annoversary Edition] (originele album uit 1979 kreeg nooit een notering. Nu is er een box uit met 6 cd’s)

SINGLES

Afgelopen woensdag presenteerde Duncan Laurence, winnaar in mei van het Eurovisie Songfestival met ‘Arcade’, de opvolger, ‘Love Don’t Hate It’. Net als ‘Arcade’ op 7 maart, vond de première van ‘Love Don’t Hate It’ plaats in De Wereld Draait Door. En opnieuw waren de reacties zeer positief. Enkele momenten later was het nummer al het meest gedownloade liedje.

Toch zal je het nummer tevergeefs zoeken in de Single Top 100. De downloads zijn onvoldoende voor een notering en de weinige streams kunnen het verschil nog niet maken. De komende week is ‘Love Don’t Hate It’ Topsong op NPO Radio 2. Daarnaast staat het nummer op de playlist van onder andere 3FM. Die hoge notering pakt Duncan dus volgende week alsnog wel. Nu over de hits van deze week.

SINGLE TOP 5

1. (1)   Tones & I: Dance Monkey (vijfde week op #1)
2. (2)   Snelle: Reünie (op ruim 27%)
3. (3)   Marco Borsato, Snelle & John Ewbank: Lippenstift
4. EW  Snelle: Voor Je Deur
5. (7)   Maroon 5: Memories (eerste top 5-notering sinds ‘Moves Like Jagger’ feat. Christina Aguilera, dat in 2011 tot de tweede plaats reikte)

Vorige week net binnen, op #99, deze week op #26. Met recht dus de topsprinter: Emma Heesters & Rolf Sanchez met ‘Pa Olvidarte’. Het nummer komt uit de laatste uitzending van de ‘Beste Zangers’. ‘Phantom Of The Opera’ van Floor Jansen en Henk Poort, uit dezelfde uitzending, zakt in de tweede week van #52 naar #90.

Over naar de andere nieuwe noteringen van deze week
#9 Jonna Fraser feat. Frenna & Henkie T: Dior Money
#31 Sevn Alias: Nacht Actief
#32 Snelle: Kapitein
#38 La$$a, Ashafar & Sjaak feat. Young Ellens: Schuif
#65 3Robi: Sterk
#68 the Script: The Last Time
#87 JoeYAK: Niet Iedereen
#92 Niall Horan: Nice To Meet Ya
#94 Martin Garrix & Bonn: Home
#95 Qlas & Blacka: Shooter
#96 Meduza, Becky Hill & Goodboys: Lose Control
#99 Priceless & Delany: Kom Tot Me