vrijdag 9 september 2016

Hitflits: Broederliefde zet opmars door en evenaart BZN; tiende hit voor Kensington

Vorige week boekte Broederliefde een nieuwe Nederlandstalig record. Hun album Hard Work Pays Off 2 stond voor de dertiende week bovenaan de Album Top 100 en versloeg daarmee ’N Ons Geluk van Frans Bauer. Deze week zet Broederliefde de zegetocht voort en boekt een veertiende week voor Hard Work Pays Off 2.

Met die veertiende week op de eerste plaats, evenaart Broederliefde het album Greatest Hits van BZN dat van 22 maart tot en met 21 juni 1980, veertien weken lang, de toenmalige Elpee Top 50 aanvoerde. Voor de volgende evenaring heeft Broederliefde nog even te gaan, want dat is pas over een week of vijf. In 1994 + 1995 stond Strauss & Co van André Rieu niet minder dan negentien (twintig als we de kerstweek meetellen) weken bovenaan de Mega Album Top 100.

ALBUM TOP 5

1. (1)   Broederliefde: Hard Work Pays Off 2 (veertiende week op #1)
2. (2)   Django Wagner: Emoties
3 .(5)   Rotterdam Airlines: Gate 16
4. (6)   Drake: Views
5. EW  Danny Vera: Outsider

Afgelopen maandag was de 70e geboortedag van Farrokh Bulsara, beter bekend onder zijn artiestennaam Freddie Mercury, zanger en boegbeeld van de Britse rockgroep Queen. Mercury overleed op 24 november 1991 op 45-jarige leeftijd aan Aids. Maandag werd een asteroïde, ontdekt in 1991, vernoemd naar Mercury. Ter gelegenheid van zijn 70e geboortedag, is er een dubbel-cd verschenen, Messenger Of The Gods – The Singles, de a en de b-kanten, die binnenkomt op de 27e plaats.

En dan nog de andere eerste weeks noteringen van deze week:
#29 Travis Scott: Birds In The Trap Sing McKnight
#36 Mario Kartel: Mario Kartel, samenwerking tussen Big2 (Opposites), Spacekees, Yung Felix en Spacekees, die zich vernoemen naar het racespel 'Mario Kart', waar ze alle vier idolaat van zijn
#38 Warhaus: We Fucked A Flame Into Being. Warhaus is het alter ego van Maarten Devoldere, frontman van Balthazar
#39 James Vincent McMorrow: We Move
#65 Iris Hond: Dear World
#82 Isaiah Rashad: The Sun’s Tirade
#83 Idaly: Eindelijk
#86 Barrelhouse: Almost Here
#95 Izzy Bizu: A Moment Of Madness

SINGLE TOP 5

1. (1)   Major Lazer, Justin Bieber & MØ: Cold Water (zevende week op #1)
2. (2)   DJ Snake feat. Justin Bieber: Let Me Love You (verschil met 'Cold Water' nog maar 0,56%!)
3. (4)   the Chainsmokers feat. Halsey: Closer
4. (3)   Sevn Alias feat. Jason Futuristic, BKO & Jairzinho: Gass
5. (6)   Martin Garrix feat. Bebe Rexha: In The Name Of Love

na een kwartaal toch nog top 10

Een opvallend vreemd verloop laat ‘The Ocean’ van Mike Perry feat. Shy Martin zien. Het nummer van de twee, die elkaar leerden kennen tijdens een schrijverskamp in Stockholm, Zweden, kwam dertien weken geleden binnen op de 90e plaats. De week daarop sprintte het naar de 36e plaats en weer een week later naar #29.
Daarna zakte ‘The Ocean’ naar #30, steeg via #28 naar #22 en belandde via #23 op de 24e plaats. Einde verhaal? Geenzins! Via #21, 19, 15 en vorige week #13, bereikt het nummer deze week zelfs de tiende plaats. Wat kunnen we nog meer van ‘The Ocean’ verwachten?!

Alvorens we een blik werpen op de eerste weeks noteringen, even aandacht voor een bijzondere notering. Op #48 gaat ‘Side To Side’ van Ariana Grande feat. Nicki Minaj op herhaling. Op 28 mei, in de week dat het album Dangerous Woman van Grande binnenkwam op de eerste plaats, stond het nummer een weekje op de 100e plaats. Nu is het de officiële single.

tiende hit voor Kensington en een uur lang live

Vanavond, vrijdag 9 september, van 8 – 9 uur, treedt Kensington op voor een select publiek in  de A’dam-Toren in Amsterdam. Geen kaartjes? Geen nood! 3FM zendt het concert live uit. Naast het bekende hitwerk, zal de band zeker nummers laten horen van het nieuwe album Control, opgenomen in Rome. Daaronder ‘Do I Ever’, hun tiende hitsingle, de hoogste eerste weeks op #54.

En dan nog de overige eerste weeks noteringen:
#64 SFB feat. Wibi Soerjadi: Bleed 4 De Fam, nummer ter promotie van het tweede seizoen van de Netflix-serie ‘Narcos’, dat vandaag start.
#85 Marc E. Bassy feat. G-Eazy: You & Me
#89 Zara Larsson: Ain’t My Fault
#96Jason Derulo: Kiss The Sky

Tot zover deze Hitflits. Voor de Mega Album Top 50 verwijzen we je naar via NPO Radio 2, zondagavond vanaf 6 uur.