vrijdag 18 september 2009

Hitflits: Damaru & Jan Smit pakken Anouk terug

Heeft ze na twaalf jaar eindelijk haar eerst #1-hit te pakken, is het na één week al weer voorbij! Inderdaad, ‘Three days in a row’ van Anouk is alweer gezakt. Hoewel ze de bestverkochte download heeft, blijft de fysieke cd-single van ‘Three days in a row’ ver achter bij ‘Mi rowsu (tuintje in mijn hart)’ van Damaru & Jan Smit, dat voor de derde keer naar #1 stijgt in de Single Top 100. Vorige week moesten ze Anouk even voor laten gaan, maar deze week pakken ze haar flink terug: het verschil tussen beide nummers is 16%. De winst is mede te danken aan het optreden in ‘Lieve Paul’ van afgelopen zondag, waar de twee een gouden en platina single mochten ontvangen.

Voormalig Topper Gerard Joling blijft met ‘Engel van mijn hart’ op een derde plaats en huidig Topper, Jeroen van der Boom stijgt met ‘Dat weet je’ door naar een vierde plaats. Nieuw bij de bovenste tien is ‘Other side of me’ van Van Velzen, dat van 12 naar #8 stijgt. Het is na ‘When summer end’ (#6 in 2008) en ‘Lovesong’ (#9 in mei van dit jaar), zijn derde top 10-hit. Daarnaast boekt Madonna een winst van acht plaatsen ‘Celebration’ stijgt terug van 17 naar #9. Het is echter niet de download die daarvoor zorgt (deze zakt namelijk naar #18), maar ook hier is het de fysieke single die voor de winst zorgt.

De zomer loopt ten einde, maar we kunnen nog genieten van een mooie nazomer, zeker dit weekend. En langzaam druppelen de zomerhits uit andere regio’s binnen. Deze week is de beurt aan een nummer dat al een hit was in onder andere Bulgarije en Griekenland. ‘Stereo love’ van de Roemeen Edward Maya en de Russische Vika Jigulina is op een zestiende plaats de hoogste eersteweeks. Het nummer is één van de elf echte binnenkomers deze week.

Van de resterende tien noemen wij Acda en de Munnik en Eva Simons. ‘Ik blijf jouw leven lang bij mij’, binnen op #55, is de 23ste hit voor Acda en de Munnik en de eerste na ‘Heel veel lieve mensen’ dat begin vorig jaar niet verder kwam dan de 61ste plaats. ‘Ik blijf jouw leven lang bij mij’ is de voorloper van het album ‘Jouw leven lang bij mij’ dat begin oktober verschijnt. En dan ‘Silly boy’. Op internet werd lange tijd gedacht dat het om een nieuw nummer van Lady Gaga of Rihanna ging. Maar niets is minder waar, ‘Silly boy’, nieuw op #79, is van onze eigen Eva Simons, voorheen zangeres van Raffish.

En dan het restant:

#64 – Fao feat. Chuckie: ‘Let the bass kick in miami bitch’
#76 – Beyoncé: ‘Radio’ (voor de derde keer dat ook de tweede track een hit wordt)
#82 - Guus Meeuwis: ‘Ik ook van jou’ (aanstaande maandag bij Giel)
#83 - Laurent Wolf & Johnny Cash: ‘Walk the line’
#89 - Sean Kingston: ‘Fire burning’
#92 – The Ian Carey project: ‘Get shaky’
#98 - John de Bever: ‘Mensen kijken en wijzen’
#100-de meiden uit Leiden: ‘Tot de morgen weer komt’

Ook Whitney Houston heeft maar één week van haar eerste plaats kunnen genieten in de Album Top 100. Haar album ‘I look to you’ zakt in de tweede week naar de zesde plaats en verliest maar liefst meer dan 80%! Verantwoordelijk daarvoor zijn: Muse met ‘The resistance’ (op #1), Moke met ‘The long and dangerous sea’ (op #2), ‘Get lucky’ van Mark Knopfler (op #3), allen eersteweeks. Maar ook ‘Live in Ahoy’ van Ilse DeLange (gezakt van 2 naar #4). En Porcupine tree met ‘The incident’, dat binnenkomt op #5. ‘Na drie top 4-noteringen,‘Absolution’ (#2 in 2003), ‘Black holes & revelations’ (#2 in 2006) en ‘Haarp’ (#4 in 2008), is het eindelijk raak voor Muse met ‘The resistance’.

De Album Top 100 wordt flink opgeschut, want buiten de vier albums die nieuw binnenkomen in de top 10, zijn er nog zeventien andere nieuwe albums:
#12 – Jay-Z: ‘The blueprint vol. 3’ (#1 in Amerika, zijn elfde daar, evenveel als Elvis Presley, acht minder dan the Beatles)
#16 – Alquin: ‘Sailor & sinners’
#21 – David Gray: ‘Draw the line’
#22 – Megadeth: ‘Endgame’
#29 – Postman: ‘Postman’
#30 – Nelly Furtado: ‘Mi plan’
#35 – Tribute to the Catsband: ‘Time’
#40 – Demis Roussos: ‘Demis Roussos Top 100’
#51 – Jordin Sparks : ‘Battlefield’
#64 – the Beatles : ‘Help’ #68 – Kinderen voor kinderen: ‘Lachen is gezond’ (de 30ste editie)
#71 – Manu Chao: ‘Baionarena’
#75 – Feelies: ‘Crazy rhythms’
#79 – Griet Wiersma: ‘Lit my foar jim sjonge’
#86 – the Beatles : ‘A hard days night’
#89 – the Beatles : ‘Please please me’
#92 – Pixie Lot: ‘Turn it up’

En nu ben je helemaal b(l)ij! Voor dit moment, want na het zonnige weekend staat er weer een nieuwe Megaman voor je klaar. Daarin staan we ook stil bij het 30-jarig jubileum van Kinderen voor kinderen.

maandag 14 september 2009

Megaman bij week 37 – 12 september 2009

Welkom bij de Megaman, waarin Anouk dankzij haar nieuwe vriendje haar eerste #1-hit scoort, Gerard Joling en Gordon beiden een Toppers liedje opnemen, ‘Insomnia’ de meest favoriete Faithless cover is, Mika de tijd nam voor tweede album en Laura Jansen door John Ewbank naar Nederland wordt gehaald. Dit en meer over de hits in de Single Top 100 van deze week.

Nieuwe liefde bezorgt Anouk #1-hit

Anouk: Three days in a row (1) *** eerste week op #1 ***

Aanstaande donderdag geeft Anouk in Paradiso in Amsterdam, een voorproefje van ‘For bitter or worse’, haar zesde studioalbum dat een dag later in de winkels ligt. Dat wil zeggen als ze weer beter is, want door ziekte moest ze vanochtend, maandag, een bezoek aan de studio van 3FM afzeggen. In ieder geval staat ze op 12 november in Ahoy in Rotterdam. Wel zijn alle nummers van het album deze week te beluisteren op 3FM. Dan kun je zelf beoordelen of er nog een #1-hit tussenzit! Want eindelijk, na 12 jaar en 22 hits, scoort Anouk haar eerste #1-hit. Drie keer kwam ze tot de tweede plaats, met ‘Nobody’s wife’ (in 1997), ‘Girl’ (in 2004) en ‘Lost’ (in 2005). Laten we hopen dat de volgende #1-hit niet weer zolang op zich laat wachten! Dat Anouk nu eindelijk een #1-hit scoort is niet alleen te danken aan de kopers van haar single en download, maar ook aan rapper Unorthadox, haar nieuwe vriendje. Want zonder hem had ze ‘Three days in a row’ nooit geschreven. Unorthadox leerde ze kennen in 2000, tijdens de opname voor de clip ‘Michel’, dat een ode was aan haar eerste vriendje. Toen sloeg de vonk ‘drie dagen’ over. Vervolgens leerde ze Remon Stotijn, the Anonymus Miss van the Postmen kennen. Ze trouwden in 2004 en kregen drie kinderen. In mei vorig jaar gingen de twee, na acht jaar, uit elkaar. Een tijdje later zocht Anouk via MySpace weer contact met Unorthadox. En inmiddels zijn de twee onafscheidelijk en gaf het Anouk inspiratie voor het schrijven van ‘Three days in a row’.

Gerard Joling neemt liedje op wat Toppers nalieten te doen

Gerard Joling: Engel van mijn hart (3) *** hoogste eersteweeks ***

Toen op 1 februari ‘Shine’ van de Toppers het Nationaal Songfestival won, was het te verwachten dat de #2 toen, ‘Angel of the night’, vroeg op laat ook op single zou verschijnen. Het is echter niet de Toppers van toen (René Froger, Gordon en Jeroen van der Boom), maar voormalig Topper (hoelang nog??), Gerard Joling die er nu een hit mee scoort, zijn 54ste inmiddels. Componist Edwin van Hoevelaak, tevens producer van Jeroen van der Boom, had het liedje aan Gerard aangeboden, maakte er een Nederlandse tekst op en noemde het ‘Engel van mijn hart’.

niet van de Toppers

Volgens Gordon, die woedend was dat Gerard het nummer heeft opgenomen, had hij dat niet moeten doen of op z’n minst had hij even kunnen bellen. Want de Toppers hadden het nummer zelf willen uitbrengen op single. Dat het er nog niet van gekomen was, komt door de privé-perikelen van René Froger; zijn beide ouders overleden kort na elkaar.

Edwin Hoevelaak reageerde daarop met: “Het is mijn nummer en ik kan er mee doen wat ik wil. Als de Toppers het hadden willen uitbrengen was dat geen probleem geweest. Maar ik heb sinds het Nationaal Songfestival in februari taal noch teken van ze vernomen. Toen ik onlangs Gerard Joling tegen het lijf liep vroeg ik hem of dat geen leuk nummer voor hem was. En hij had er wel oren naar.” En ook Gerard zelf vindt dat het nummer niet van de Toppers is. Gerard: “Het ligt misschien een beetje gevoelig, en ik heb tegen Edwin gezegd dat ik geen gezeik wil. Hij zei: 'ik wil het heel graag met je opnemen. Het is nog helemaal niet zeker of het een single wordt. De boel is voor de zoveelste keer weer besmeurd.” Maar inmiddels weten we beter. Overigens is de oorspronkelijk Engelse tekst van ‘Angel of the night’ van Bruce Smith. Het schijnt dat hij overweegt stappen te ondernemen omdat hij geen toestemming heeft gegeven dat zijn tekst letterlijk vertaald is in het Nederlands. Of dit nu weer een zoveelste gerucht is dat iemand in de wereld heeft geholpen? Het maakt niet uit, want Bruce zal geen stappen ondernemen, hij kan binnenkort waarschijnlijk zijn eerste #1 tegemoet zien!

Toppers reünie

Zonder dat de eerste lichting Toppers er erg in heeft, zijn ze in de Single Top 100 weer herenigd. Want alle drie staan ze genoteerd en daarnaast ook nog Jeroen van der Boom, de nieuwe Topper. Hier volgen de noteringen van de vier heren op een rijtje:
#3 – Gerard Joling: ‘Engel van mijn hart’
#7 – Jeroen van der Boom: ‘Dat weet je’
#47 – The John Marks project feat. René Froger: ‘Sledgehammer’
#82 – Gordon: ‘Niemand lacht zoals jij’
Waar maakt Gordon zich nou druk om, ook hij nam toch een Toppers-liedje op? Zie ook onder #82: Gordon met 'Niemand lacht zoals jij'.

VanVelzen krijgt nummer van Bertolf

VanVelzen: Other side of me (12)

Het gaat Roel van Velzen voor de wind. Zijn nieuwe album ‘Hear me out’ komt binnen op de negende plaats, terwijl de single ‘Other side of me’ binnenknalt op #12. Van zijn acht singles, kwam alleen ‘Lovesong’ hoger binnen, in mei op een negende plaats. Dat was ook gelijk de hoogste plaats voor dat nummer. Je kunt dus beter wat lager binnenkomen, zoals ‘When summer ends’ in februari 2008 op een dertiende plaats, want uiteindelijk belandde het op de zesde plaats. Other side of me’ is een heel ingetogen nummer, met Roel op piano en Geneviève Verhage op cello. Zij maakt deel uit van het Ragazze kwartet. Het is geen eigen nummer van Roel, maar van Bertolf. Roel kende Bertolf nog uit de tijd toen hij deel uitmaakte van de band van Ilse DeLange. Voordat Bertolf zijn single ‘Another day’ uitbracht, hebben Roel en Bertolf een nummer samen geschreven. Daarna hielden ze mailcontact en op een gegeven moment stuurde Bertolf hem het nummer ‘Other side of me’. Roel was daar erg van onder de indruk en vroeg of hij het mocht opnemen. Bertolf vond dat best, want hij vond het niet zo goed passen bij zijn andere nummers op het album ‘For life’. Daarop heeft Roel het nummer in één take opgenomen.

Op het album ‘Hear me out’ staat het nummer ‘Was it worth it?’, waarvan Roel de muziek schreef met Bas Kennis van Bløf. Op een gegeven moment naderde de deadline voor het nummer. Op dat moment zat Laura Jansen in de studio, bezig voor haar album ‘Bells’. Met haar schreef hij toen in een uurtje de tekst van het nummer ‘Was it worth it?’

Versie van Brian Eno niet goed genoeg voor U2

U2: I’ll go crazy if I don't go crazy (14)

In niet minder dan dertig landen stond het album ‘No line on the horizon’ van U2 op de eerste plaats. Als je dan nog met een single komt, moet het wel iets bijzonders zijn. En dus werd de Londense producer/technicus Cenzo Townshend, die zijn sporen al heeft verdiend met zijn werk voor onder anderen Kaiser chiefs, Snow patrol en the Pigeon detectives, gevraagd om een nieuwe mix te maken. Hij maakte er in zijn Olympic studio twee, een single en een radio-edit, waarmee U2 deze week hun 46ste notering scoort. Daarnaast zijn er nog remixen door anderen gemaakt waaronder Dirty south. De versie van ‘I’ll go crazy if I don't go crazy’ die uiteindelijk op het album kwam en als basis gebruikt is voor de verschillende remixen, is niet dezelfde als waar Brian Eno mee kwam. Brian had het nummer onder de titel ‘Diorama’ ontwikkeld in een rustpauze tijdens de opnamesessies van het album. Vervolgens heeft de band het nummer bewerkt en noemde het ‘Crazy tonight’. De uiteindelijke versie maakte de groep samen met Will.I.Am van the Black eyed peas. Volgens zanger Bono zijn verscheidene stukken tekst geïnspireerd op de presidentverkiezingscampagne van Barack Obama.

‘Insominia’ meest favoriete Faithless cover

Mike Candys & Jack Holiday: Insomnia (41)

‘Insomia’ is een nummer van Faithless, dat daar twee keer een hit mee scoorde: in 1995 (#13) en in 2005 (#54). Mike Candys & Jack Holiday, dj’s uit Zwitserland, hebben dan ook de eerste coverhit te pakken; ze zijn er mee binnen op #41. Eerder dit jaar namen ze ‘Show me love’ van Robin S. onder handen. Er zijn wel meer Faithless nummers die gecoverd zijn, waaronder ‘God is a dj’, maar ‘Insomnia’ is het meest favoriete nummer om te coveren. Al in 1998 nam Mambo Kurt zijn versie op. Andere versies zijn gemaakt door onder andere Nightwatchers (in 2002) en vorig jaar werd het nummer zelfs drie keer gecoverd, door der Popolski-show, Michael Mind en Enter Shikari.

Zangeres sloeg platendeal af

Deadmau5 & Kaskade: I remember (44)

‘I remember’ is een project van een Canadees en twee Amerikanen. De Canadees is Joel Zimmerman (Niagara falls, Ontario, 5 januari 1981), die zich Deadmau5 noemt. Het idee voor de naam ontstond toen een echte muis zijn computer insloop, toen hij deze even open had. Aangezien Dead Mouse een te lange login naam was, korte hij het in tot Deadmau5. Al sinds jonge leeftijd is Joel met computers en muziek maken op computers bezig. In 2007 werd hij zowel door Armin van Buuren als Tiësto uitgeroepen tot producer van het jaar.

De eerste Amerikaan is Ryan Raddon (Chicago, Illinois, 1972), in de dansscène beter bekend als DJ Kaskade. Tijdens een studie aan de universiteit van Utah, begon hij een muziekwinkel ‘Mechanized records’. In 2000 verhuisde hij naar San Francisco, waar hij aan het werk kwam bij het platenlabel OM records. Een jaar later bracht hij op het label ‘What I say’ uit. Daarna had hij een aantal hits in de Amerikaanse dancelijsten. OM records heeft hij inmiddels verlaten voor Ultra records. ‘I remember’ is niet de eerste samenwerking met Deadmau5; vorig jaar scoorden de twee een Amerikaanse dancehit met ‘Move for me’.

geen deal nodig

En last but not least, de tweede Amerikaan die meewerkte aan ‘I remember’. Dat is zangeres Halen Gibby. Halen is altijd al met muziek bezig. Op haar tiende trad ze al op voor menigten van 20.000 mensen. Negentien was ze toen ze haar eerste liedjes opnam. Platenmaatschappij Warner brothers hoorde daar wel wat in en bood haar een contract aan als zanger/componist. Dat sloeg ze echter af, omdat ze haar eigen muziekkoers wilde volgen. Sinds 2001 maakt ze samen liedjes met de producer Finn Bjarnson. Vier jaar later startten de twee samen met Ryan Raddon/Kaskade het project ‘Summer of space’, dat in 2007 het gelijknamige album opleverde. In datzelfde jaar tourde ze met Kaskade door Japan.

Al drie hits dit jaar voor Antje Monteiro

Antje Monteiro: Sterker dan ooit (56)

‘Sterker dan ooit’ is inmiddels de derde hit dit jaar voor Antje Monteiro. ‘Vrijen met jou’ bereikte in februari de 20ste plaats en ‘Je kent me’ kwam in juni tot #16. Beide nummers zijn afkomstig van haar album ‘100% Antje’ dat in mei twee weken genoteerd stond met als hoogste plaats #67. Wellicht dat het album weer op herhaling gaat, nu ‘Sterker dan ooit’, geschreven door Allan Eshuijs, Martin Gijzemijter en Tjeerd Oosterhuis, op single is uitgebracht.

De terugkeer van Pierre van Dam

Pierre van Dam: Zon in m’n lijf (60)

Pierre van Dam (Amsterdam, 4 januari 1966) is er eentje van voor het Mega-tijdperk, dat in 1993 begon met de Mega Top 50. Met ‘Dat bruine café’ scoorde hij al in 1990 zijn eerste hit, dat nog steeds zijn grootste is: #23. Een jaar later volgde ‘Je maakt m’n dag weer goed’ dat nog tot #34 kwam. Daarna bracht Pierre nog dertien singles en vier albums uit, maar geen daarvan behaalde een notering. Voordat in 1986 zijn eerste single ‘Als jij maar van me houdt’ verscheen, trad hij op in de piste van een Nederlands kindercircus. ‘Zon in m’n lijf’ is geschreven door Pruysenare, de huiscomponist van Koos Alberts, één van Pierre zijn grote idolen.

Mika nam de tijd voor tweede album

Mika: We are golden (61)

Volgende week maandag, 21 september 2009, verschijnt ‘The boy who knew too much’ van
Michael Holbrook Penniman, oftewel Mika. Zijn debuutalbum ‘Life in cartoon motion’ uit 2007, waarvan zes singles getrokken werden, verkocht wereldwijd bijna zes miljoen stuks. Geen wonder dan ook dat de inmiddels 26-jarige zanger/componist de tijd nam voor een opvolger. Twee jaar werkte hij aan het album ‘The boy who knew too much’ in studio’s in Parijs, Londen en Los Angeles. ‘We are golden’ is daarvan de eerste single. Daaraan werkt ook het Andrea Crouch gospel choir mee. Zij zijn het echter niet die de zin ‘We are not what you think we are, we are golden’ uitroept, maar een kinderkoor. Het Andrea Crouch gospel choir was duidelijk meer aanwezig in 1987 op ‘Like a prayer’, de #1-hit van Madonna.

in de (Nederlandse) mix

Naast Mirwais en Calvin Harris, werd ook onze eigen Don Pepijn Schipper oftewel Don Diablo, gevraagd om een remix te maken van ‘We are golden’, die daar zeer ‘verheugd’ mee was. In de Britse hitparade kwam ‘We are golden’ afgelopen zondag binnen op de vierde plaats.

Laura Jansen door John Ewbank naar Nederland gehaald

Laura Jansen: Single girls (79)

Laura Jansen woont en werkt al negen jaar in Los Felix, California, waar ze een eigen muzikale carrière heeft opgebouwd. Toch is haar album ‘Bells’, opgenomen in Inglewood, Los Angeles, tussen drie en zes uur ‘s ochtends (het goedkope uurtarief), niet daar maar hier een succes, want het komt deze week binnen op een twaalfde plaats van de Album Top 100.

geen country

Laura (32), dochter van een Amerikaanse moeder en een Nederlandse vader, is geboren in Breda en groeide op in Leiden. Ze is altijd al bezig met muziek en volgde een studie aan het Rotterdamse Conservatorium. In 2000 zette ze haar studie voort aan het Berklee College of Music in Boston. Daarna verhuisde ze naar Nashville, Tennessee, waar ze veel meekreeg van de (muziek) cultuur van het Zuiden van Amerika. Country was niet haar ding en dus ging ze naar Los Angeles. Haar grote droom was om op te treden in het Hotel Café, waar menig artiest is begonnen, zoals John Mayer, Katy Perry en Jason Mraz. Na een jaar kwam die droom uit en inmiddels is het haar stamkroeg. Ze kwam in contact met Joshua Radin, waarmee ze zes weken door Amerika tourde en zelfs optrad tijdens de bruiloft van televisiester Ellen DeGeneres. Haar neef Lourens, die een goede vriend is van John Ewbank, de huiscomponist van Marco Borsato, tipte hem over Laura. John nam de moeite om haar filmpjes op YouTube te bekijken. Hij was zeer onder de indruk van het nummer Bells en mailde dit haar. Aangezien hij toch in Los Angeles moest zijn voor besprekingen met Lionel Richie voor ‘Symphonica in Rosso’, ging hij bij haar langs. John stelde voor om naar Nederland te komen en in mei was het eindelijk zover. Toen ze op 13 mei met het nummer ‘Wicked world’ optrad in ‘De Wereld Draait Door’, had ze nog geen platencontract. Maar daarna stonden de platenmaatschappijen in de rij. Het nummer ‘Single girls’ werd op single uitgebracht en debuteert deze week op #79. ‘Use somebody’ een cover van Kings of Leon dat ze bij Giel deed, is toegevoegd aan het album ‘Bells’. De titel verwijst naar het eerste liedje dat ze schreef. Op vrijdag 29 oktober kun je de liedjes horen, als het voorprogramma van Novastar doet in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Overigens is Laura Jansen geen ‘single girl’ meer; ze heeft al jaren een vriendje!

Gordon scoort veertigste hit

Gordon: Niemand lacht zoals jij/No one loves me like you do (82)

Na de afgelopen week vragen we ons af of er nog wel zoveel te lachen valt voor Gordon. Volgens eigen zeggen is hij nu helemaal klaar met de Toppers, waar hij op woensdag 9 september, officieel afscheid van nam. Aan Giel Beelen liet hij weten, dat Gerard Joling weer terug komt bij de Toppers en dat het allemaal al maanden eerder bekokstoofd is. ‘Gerard zou zelfs op Ibiza zijn mond hebben voorbij gepraat’. Nu Gordon Topper af is, kan hij zich weer volledig concentreren op zijn zangcarrière. ‘No one loves me like I do’ was één van de zes liedjes dat meedeed tijdens de voorronde van het Nationaal Songfestival op 1 februari. Het nummer, geschreven door Rob le Cardinale, waarvan gefluisterd wordt dat het Rob Bolland is, eindigde derde achter ‘Angel of the night’ en ‘Shine’. Vervolgens heeft Gordon er zelf een Nederlandse opgeschreven en noemde het ‘Niemand lacht zoals jij’. Het is niet alleen zijn veertigste hit, maar ook het thema van zijn nieuwe tv-programma ‘Glitter Glamour Gordon’, de 2009-versie van ‘Glamourland’ van wijlen Gert Jan Droge, dat afgelopen vrijdag van start ging op RTL 4. Daarnaast schenkt Gordon de opbrengst van het nummer aan het Huidfonds, dat zich inzet om huidziekten te bestrijden. Zelf is hij psoriasis patiënt, een vervelende huidkwaal, waarvoor hij in januari in het ziekenhuis is behandeld.

Zie voor meer Toppers onder #3: Gerard Joling met 'Engel van mijn hart'.

Trio Vlaamse dansacts bijna compleet

Milk inc.: Blackout (93)

Vorige week kwam de Vlaamse groep Lasgo binnen met ‘Lost’. Deze week zakt het nummer van 80 naar #96, dus het einde lijkt in zicht. Wellicht dat de Nederlandse dj/producer Jordy Lishious daar nog iets aan kan veranderen met zijn remix van het nummer, dat hij speciaal maakte op verzoek van Peter Luts van Lasgo. Maar of die remix nog op tijd komt om het nummer te redden? Op #93 dient zich alweer verse Vlaamse dansmuziek aan. Milk inc., de groep van Regi Penxten en zangeres Linda Mertens, scoort de vijftiende hit met ‘Blackout’. In Vlaanderen bereikte het nummer in juli in twee weken de eerste plaats, hun derde #1-hit daar. Bij ons is ‘Blackout’ hun eerste notering sinds ‘Forever’ van een jaar geleden dat tot #91 kwam. De grootste hit scoorden ze in 2000 bij ons met ‘Walk on water’. ‘Blackout’ is tevens de titel van het nieuwe album, waarvoor in Vlaanderen binnenkort de gelijknamige tour van start gaat.

Nu zowel Lasgo als Milk inc. in de hitparade staan, is het trio Vlaamse dansacts bijna compleet. Alleen Sylver mist nog.

Sebastian Ingrosso voor het eerst op zichzelf

Sebastian Ingrosso: Kidsos (98)

Op #92 gaat ‘Leave the world behind’ van het collectief Axwell/Ingrosso/Angello/Laidback Luke feat. Deborah Cox op herhaling. Het is één van de vier hits die de Zweedse dj/producer Sebastian Ingrosso scoorde en waarbij hij of zelf ondersteunde of ondersteund werd door anderen. ‘Kidsos’, nieuw binnen op #98, maakte hij helemaal zelf, maar is niet volledig van zijn hand. Het is een mashup van twee nummers: zijn eigen compositie ‘Laktos’ van dit jaar en ‘Kids’ van de groep MGMT uit New York. Zij mochten vorig jaar even aan de Single Top 100 ruiken met het nummer ‘Electric feel’ (#91). ‘Kids’ redde het eerder dit jaar niet, maar dankzij Sebastian Ingrosso krijgt het nu toch een notering.

Zomerhit gepersifleerd

Hoek & Roos (de Heeren van Holland): Natte kouwe rakker (99)

Mi rowsu (tuintje in mijn hart)’ van Damaru & Jan Smit is dé zomerhit van 2009. Dus het was nog wachten op een leuke persiflage. Die is er nu met ‘Natte kouwe rakker’ van het duo Hoek & Roos (de Heeren van Holland). Achter dit duo gaan Frank Hoek en Nol Roos schuil, die als Bad brothers al negen hits op hun naam schreven. Zoals zo vaak, is ook ‘Natte kouwe rakker’ begonnen als een geintje. Maar het liedje werd al snel populair en dat leidde er toe dat platenmaatschappij Berk music het nummer alsnog op single heeft uitgebracht.

Michael Bublé liet zich zes maanden opsluiten

Michael Bublé: Haven’t met you yet (100)

De voorlaatste keer dat Michael Bublé in de hitparade stond, was begin dit jaar met het kerstnummer ‘Let is snow’. Een uitstapje dus van Steven Bublé (Burnaby, British Columbia, Canada, 9 september 1975). Voor het eigen werk moeten we verder terug, naar 2007, toen hij met ‘Lost’ een hit scoorde (#30). ‘Haven’t met you yet’ is de eerste single van zijn vierde studioalbum ‘Crazy love’ dat op 16 oktober wordt uitgebracht. Hij heeft zich daarvoor zo’n zes maanden opgesloten in opname studio’s in Los Angeles, New York en zijn woonplaats Vancouver. Op het album staan naast twee eigen nummers (‘Haven’t met you yet’ en ‘Hold on’), ook klassiekers als ‘Georgia on my mind’, ‘Cry me a river’ en ‘Baby (you got what it takes)’. De titel van het album, ‘Crazy love’, is vernoemd naar het gelijknamige nummer van Van Morrison uit 1970.