vrijdag 31 juli 2009

Hitflits: Eerste Surinaamse #1 dankzij Jan Smit

De dance-act G-lontra & Rockz feat. Chelc-d heeft maar kort kunnen genieten van hun #1-hit ‘Give (Extrema outdoor theme 2009)’, want het nummer zakt naar de tweede plaats. De nieuwe #1 in de Single Top 100 is met een overwicht van 45%, de speciale versie van ‘Mi rowsu (Tuintje in mijn hart)’ van Damaru & Jan Smit. De versie is ontstaan naar aanleiding van een weddenschap met Giel Beelen, dj op 3FM. Wie de meeste SOS Kinderdorpen op zijn naam kreeg, won deze weddenschap. Jan won het en als tegenprestatie regelde Giel daarop een opname met Damaru. De opbrengst gaat dan ook volledig naar SOS Kinderdorpen. Op de nieuwe versie zingen beiden in het Surinaams, waarmee het de eerste #1-hit in deze taal is. Wel is Damaru na Oscar Harris and the Twinklestars met ‘Soldiers prayer’ uit 1971, de tweede Surinamer met een #1-hit. De samenwerking met Damaru, levert Jan Smit zijn tiende #1-hit op.

‘Sweet goodbyes’ van Krezip blijft een sterk nummer, dat inmiddels wordt gebruikt in een reclame van ASR verzekeringsmaatschappij. Mede daardoor zit het nummer weer in de lift en stijgt het in de 25ste week van 17 naar #7. Ook nieuw bij de bovenste tien is ‘Nowhere to run’ van B-yentl dat in de achtste week vier plaatsen winst boekt en op #8 uitkomt. Het is daarmee de tweede top 10-hit voor B-yentl, na ‘No one but you’ dat begin dit jaar twee keer de achtste plaats bereikte. Deze week zakt het nummer, dat inmiddels 36 weken in de lijst staat, van 23 naar #29.

Vanavond, 31 juli 2009, geeft Tiësto samen met het Australische Sneaky sound system een concert in het Londense Victoria park. Samen namen ze de track ‘I will be there’ op en komen daarmee binnen op #33.

Morgen is het 1 augustus, maar de zomer wil maar niet doorbreken. Gelukkig hebben we de zomerhits nog, want deze week komt er naast de ‘zomer’-hit van Jacques Herb (‘Ik heb de zomer voor je meegebracht’ op #39) , nog eentje bij. Nou ja nieuw. ‘Zomaar zomer’ van Voutlooz op #34 is een nummer uit 2008, dat nu opnieuw is uitgebracht, waarmee de vier heren uit Den Helder na ‘Waar ik ga’ (#18 in juni) hun tweede hit scoren.

En dan zijn er nog de volgende binnenkomers:
#44 - Fio: ‘Can’t let you go’
#50 - Bertolf: ‘Mr. light’
#52 - Dirk Meeldijk: ‘Ik hou van jou’
#81 – Jordin Sparks: ‘Battlefield’
#82 - Quincy: ‘Zolang je winnen kan’
#84 – Pitbull: ‘Hotel room service’
#89 – Henk Damen: ‘Ik wil de hele avond dansen’
#96 – Rein Mercha & Gitano king: ‘Vakantie’
#97 – Mike S: ‘Illusions’

Michael Jackson

16 nummers staan er nog van hem in de Single Top 100, 6 minder dan de vorige week. In de Album Top 100 heeft hij de eerste plaats weten te behouden met ‘King of pop – the Dutch collection’, nu voor de derde week. ‘Gold’ dat vorige week nog binnenkwam op #60, is deze week al weer verdwenen, waarmee het totaal aantal Michael Jackson albums uitkomt op vier stuks. Ook in de Backcatalog Top 50, de lijst met oudere albums, neemt het aantal albums af. Vorige week nog 13, deze week zijn het er 11. Daaronder niet meer de volledige de top 10, het is nu nog de top 8, waaronder een #1-positie voor ‘Number ones’.

Klik hier voor het totaaloverzicht van al zijn noteringen.

Net geen #1 voor Krezip

‘King of pop – the Dutch collection’ staat dus nog bovenaan de Album Top 100, maar dat leek er begin deze week helemaal niet op. ‘Sweet goodbye’, de registratie van het afscheidsconcert van Krezip op 27 juni in de Heineken Music Hall in Amsterdam, veroverde op maandag de eerste plaatst op Michael Jackson. Drie dagen lang mocht Krezip zich de beste noemen, maar op donderdag pakte Michael de eerste plaats weer terug. Het verschil tussen beide albums is uiteindelijk ruim 8,5%.

‘Zo ben ik mezelf’ van Frans Duijts uit 2008, bereikt na 44 weken de top 10: het album stijgt van 16 naar #10*. Zijn nieuwste album ‘Denken dat je alles mag …’ gaat in de achtste week van 63 naar #*.

Naast Krezip op een tweede plek, is ‘Collected’ van Steely op #22 de enige andere binnenkomer in de Album Top 100.


Van de zon kun je niet meer verzekerd zijn, wel van een nieuwe Megaman. Na het weekend melden we ons weer met alle feitjes achter de (zomer)hits!

zondag 26 juli 2009

Megaman bij week 30 – 25 juli 2009

Welkom bij de Megaman, waarin een danceact de #1 pakt, Damaru nog een weekje alleen zingt, Lady Gaga als Madonna klinkt, Red! zelf geen keuze kon maken, Sono alsnog succes boekt, Jim dj wordt en een Nederlandse zangeres succes heeft met een liedje bestemd voor een Japanse act. Dit en meer over de hits in de Single Top 100 van deze week.

Michael Jackson

Nog steeds staat Michael Jackson met een flink aantal singles en albums genoteerd. #1 in zowel de Album Top 100 (met ‘King of pop – the Dutch collection’) als de Back catalog Top 50 (met ‘Number ones’). In die lijst bestaat de volledige top 10 nog steeds uit zijn albums. Toch heeft Michael flink moeten inleveren in deze lijst: minus 4 noteringen, van 17 naar 13 albums. Bij de singles loopt het aantal hits verder terug. Na vorige week 6 te hebben moeten inleveren, vallen deze week nog 5 nummers af, waarmee het totaal aantal op 22 uitkomt. Voor het eerst in vier weken staat er geen nummer meer van hem in de top 10. ‘Billie Jean’ is zijn hoogst genoteerde liedje op #20, gezakt vanaf de vierde plaats.

Het dagelijks verloop van de singles en albums kun je terugzien in het trendoverzicht.

Ook staat het totaaloverzicht, dat vrijdag op de rol stond, nu online.

Dance-act pakt eerste plaats

G-lontra & Rockz feat. Chelc-d: Give (Extrema outdoor theme 2009) (1) *** hoogste eersteweeks ***

Ruim een week geleden alweer, op zaterdag 18 juli 2009, vond in Aquabest bij Eindhoven, de zevende editie van het dansfeest ‘Extrema outdoor’ plaats. Aan het einde van het feest vond op area the Island, de slotact plaats. Deze werd uitgevoerd door G-lontra & Rockz feat. Chelc-d, die ‘Give’, het themanummer dit jaar, voor hun rekening namen. BNN deed daar semi-live verslag van, dat uitgezonden werd op Nl.3. Daarnaast was het festival live te volgen via 3FM.

De download van het nummer ‘Give’ was een dag daarvoor vrijgegeven via de gebruikelijke platforms. Met uitzondering van Itunes, dat zich meer richt op popmuziek in plaats van dancemuziek, is het nummer flink gedownload. Zijn daar normaal gesproken enkele duizenden voor nodig, deze week zijn dat er, vanwege het zomerseizoen, aanmerkelijk minder. Maar wel bijna 2x zoveel als ‘I know you want me (calle ocho)’ van Pitbull, dat nu voor de vierde week op de tweede plaats staat.

De uitvoerden van ‘Give’ zijn allen afkomstig uit Nederland. G-lontra is Jan van Otterdijk, Rockz, Eeg van Kruijsdijk en Chelc-d, heet eigenlijk Chelsea van de Kimmenade.

Om met de laatste te beginnen, Chelc-d. Zij is met haar bijna 20 jaar (Chelsea is geboren op 26 oktober 1989 in Geldrop), is zij ruim een jaar jonger als Adele die in april #1 kwam met ‘To make you feel my love’. Chelsea komt uit een muzikale familie; haar moeder Tanja van de Kimmenade -Loomans trad regelmatig op in de big band van Someren-eind en daarna in een dinnershow. Dat had veel invloed op Chelsea, die al op tweejarige leeftijd alle kinderliedjes meezong. Ze had al op jazzballet en streetdance gezeten, en deed nu mee aan diverse talentenjachten. De kick van het zingen ontstond pas echt toen ze met het hele gezin naar Spanje ging om daar met een groep op te treden. Het publiek droeg haar op handen en ze had zelfs een eigen fanclub. In 2005 deed Chelsea mee aan Idols.

Jan van Otterdijk/G-lontra is de zoon van Ed en Angeline van Otterdijk. Ed schreef en produceerde de muziek van acts als Close II you, All of us en Re-union, Angeline schreef de teksten bij de liedjes. Dus Jan heeft het niet van een vreemde! Op zijn vijfde volgde Jan piano en vioollessen. Hij zong, rapte en acteerde in diverse producties en was nauw betrokken bij de producties van zijn ouders. Als teenager leerde hij zichzelf piano en drums spelen. Momenteel werkt Jan voor Piapella music, als producer en manager van andere artiesten.

En dan last but not least Rockz/Eeg van Kruijsdijk (Eindhoven, 15 mei 1971). Zijn vader is Willem van Kruijsdijk, voorman van Slagerij van Kampen. Eeg begint dan ook als drummer in een plaatselijke coverband. Vanaf zijn vijftiende maakt hij de ene na de andere dancemix. Hij is dan ook de man achter de fameuze ‘Turn up the base’ cd’s van Arcade uit de jaren ’90. Voor de act Egma schreef hij de hits ‘Let the bass kick’ (#74 in 1991) en ‘Never gonna loose your love’ (#49 in 1993), dat zelfs de eerste plaats haalde van de Franse hitparade . The Nightgroovers is één van zijn projecten, waarvan ‘It’s a love thang’ een hit wordt (#66 in 2000). In 2004 nam Eeg als Jake van K. feat. Danyella het nummer ‘Ti sento’ onderhanden bereikte er de 41ste plaats mee. Samen met Ed van Otterdijk was hij verantwoordelijk voor het succes van Close II you. Daarnaast is hij betrokken bij de carrières van zangeres Do en zangeres/actrice Salemme Guiaux. En nog steeds organiseert Eeg de feesten ‘Chocolatin’ en ‘Duszdat’.

Dance dance dance

Dancemuziek wordt allang niet meer alleen verkocht op vinyl. Sinds de fabrikanten de techniek hebben mogelijk gemaakt om ook met een cd-speler te kunnen scratchen en mixen, is menig dj overgegaan op de digitale snelweg. Mede omdat het nieuwe materiaal veelal wordt verspreid via mp3. En dus is de weg ook vrij voor een dansnummer om de eerste plaats te halen zoals deze week met ‘Give’ van G-lontra, Rockz feat. Chelc-d. Na ‘Traffic’ van Tiësto (#1 in 2003), is ‘Give’ de tweede Nederlandse act met een dance #1-hit.

‘Give’ is de vierde #1 die vanuit het niets daarop binnenkomt, na ‘P.ow.n.e.d.!’ van P3, ‘De dag dat alles beter is’ van Nick & Simon en ‘Halleluja’ van Lisa. Alleen Lisa hield het langer dan 1 week vol, 10 namelijk. We vrezen dat ‘Give’ eenzelfde lot treft als de andere twee. In 2008 waren er tien nummers die vanuit het niets op #1 binnenkwamen, maar daar zaten wel drie van Marco Borsato bij.

Damaru nog even alleen

Damaru: Mi rowsu (ik heb een tuintje in mijn hart) (7)

‘Mi rowsu (Ik heb een tuintje in mijn hart)’ van Damaru stijgt in de vierde week van 17 naar #7. Volgende week zou hij wel eens ingehaald kunnen worden door zichzelf. Huh? Afgelopen vrijdag, 24 juli 2009, verscheen namelijk een nieuwe versie van zijn top 10-hit, samen met Jan Smit. Jan nam die versie op nadat hij een weddenschap had gewonnen van Giel Beelen. De inzet: wie kan er zoveel mogelijk S.O.S. kinderdorpen scoren. Als Jan zou winnen moest Giel er voor zorgen dat Jan samen met Damaru, ‘Mi rowsu (ik heb een tuintje in mijn hart)’ kon opnemen. Dat is de afgelopen week gebeurd, waarbij Jan deels in het Surinaams zingt. Volgende week meer daarover.

Lady Gaga klinkt als Madonna

Lady Gaga: Paparazzi (25)

‘Paparazzi’ doet het met twee plaatsen, nu al beter dan ‘Lovegame’ van Lady Gaga dat in juni na binnenkomst op #27, alleen maar is gaan zakken. Dat hadden we toch niet verwacht van de zangeres die nu al voor een groot deel het muziekbeeld van 2009 heeft bepaald met de hits ‘Just dance’ (#4) en ‘Poker face’ (#1). Wellicht dat ze met ‘Paparazi’, haar eerste ballad, weer de weg omhoog weet. Ze wordt vaak gezien als de nieuwe Madonna. Onzin natuurlijk, er is maar één Madonna, zoals er ook maar één Lady Gaga is. Toch klinkt ‘Paparazzi’, vooral in het refrein, wel heel erg naar Madonna, die één van haar voorbeelden is. Afgelopen maandag, 20 juli 2009, gaf Lady Gaga een concert in de Melkweg in Amsterdam, waar vooral veel jonge kinderen aanwezig waren. Het album ‘Fame’ weet daarvan te profiteren, door van 22 naar #14 te stijgen.

Zuid-Afrikaanse zanger zorgt dat Vinzzent krijgt wat hij hebben wil

Vinzzent: Alles wat ik hebben wil (35)

‘Alles wat ik hebben wil’ zou wel eens de grootste hit voor Vinzzent (volledige naam: Vincent Johannes Rudolf Claasse) kunnen worden. Het nummer, zijn zevende notering, komt binnen op #35 en dat is nog maar drie plaatsen verwijderd van de hoogste notering voor ‘Daddy’s Christmas song’, dat eind december tot #32 kwam. Van zijn andere ‘gewone’ singles kwam ‘Dansé dansé’ in augustus 2008 het hoogst: #45.

weer kassa voor Kurt Darren

Wie? Ach je kent hem wel, Kurt Darren, de Marco Borsato van Zuid-Afrika. ‘Alles wat ik hebben wil’ is namelijk een nummer van hem, alleen heet het dan ‘Daar doer in die donker’, afkomstig van zijn album ‘Voorwaarts mars’ uit 2007. Maar ja, een nummer met zo’n titel slaat natuurlijk helemaal niet aan in ons land. En dus maakte Cees Stolk een Nederlandse vertaling en gaf het de titel ‘Alles wat ik hebben wil’ mee. Eigenlijk is ‘Alles wat ik hebben wil’ al het derde nummer afkomstig van Kurt Darren dat hier een hit werd. Vorig jaar namen de Sunnyboys het nummer ‘Als je mee wilt doen’ op, waarvan de muziek geschreven is door Kurt. Het nummer kwam tot #62. Zelf scoorde Kurt in 2006 een hitje in ons land met het in Zuid-Afrika immens populaire ‘Meissie meissie’; bij ons stond het een weekje op #100. Daarnaast hoorde ook Jan Smit dat er muziek zit in de nummers van Kurt. Want Jan gebruikte Kurt zijn muziek voor het nummer ‘Sta op (en dans met mij)’ op zijn album ‘JanSmit.com’.

Red! kon zelf geen keuze maken

Red!: Conga (42)

Over twee weken, op vrijdag 14 augustus 2009, gaat de tweede editie van de SBS6 talentenjacht ‘Popstars’ van start. Niet minder dan 6603 kandidaten hebben zich aangemeld voor de audities, waarvan het merendeel alleen meedoet om op tv te komen. Winnaar van de eerste editie in 2008 werd de groep Red! van Brandi Russell, Steffie Zoontjes en Déon Léon, dat een #1-hit scoorde met ‘Step into the ligtht’. Doordat de fysieke cd-single niet direct werd uitgebracht, maar pas in februari, verloor het nummer de aandacht en zakte snel weg. Al in januari zou het trio de studio induiken voor de opname van de opvolger. Dat werd in mei het nummer ‘Guilty’, dat echter geen notering kreeg. En het werd stil rond Red! Tot een paar weken geleden toen de luisteraars van ‘Ruud de Wild’ op Q-Music, mochten stemmen over de volgende single van Red! Op basis van een a cappella gezongen stukje van ‘Summernigt city’ van Abba, ‘Walking on sunshine’ van Katrina & the waves en ‘Conga’ van de Miami sound machine, kon gekozen worden. Uiteindelijk gingen op vrijdag 3 juli 46% van de stemmen naar ‘Conga!’, in 1986 een #2-hit voor de Miami sound machine. Nog geen tien dagen later was het nummer ingezongen en was er een videoclip bijgemaakt, wat toch doet vermoeden dat de verkiezing een wassen neus was en alleen is gedaan voor de publiciteit. Het schijnt zelfs dat volgens het contract dat Red! heeft getekend, ze bij elkaar moeten blijven tot de winnaar van Popstars II bekend is. In januari werd echter bekend dat ze een contract voor 5 jaar hebben gesloten met Warner music.

Red! is niet de eerste die het nummer ‘Conga!’ onder handen neemt. Twee jaar geleden scoorde de Vlaamse Sandy Boets, oftewel Xandee er al een hit mee: #66.

wel uit elkaar

Bij elkaar blijven geldt niet voor Brandi Russell en haar man Michel. Want afgelopen weekend maakte ze bekend van hem te gaan scheiden. Brandi, geboren in Kentucky in de Verenigde Staten van Amerika, kwam een paar jaar geleden naar Nederland om hier een nieuw leven op te bouwen. Nog geen zes weken geleden verhuisde ze nog voor het werk van haar echtgenoot van Valkenswaard naar Tilburg. Maar dat heeft uiteindelijk niets uitgehaald. Brandi en Michel hebben samen een dochtertje, Simone.

leven na Popstars – the rivals

De voorloper van Popstars heette ‘Popstars – the rivals’, waarin het ging om de strijd tussen een jongens en meisjesgroep. Winnaar werd eind 2004 Men2Be met ‘Bigger than that’ dat binnenkwam op de eerste plaats van de Single Top 100. Tweede werden de meiden van Raffish met ‘Plaything’, die de week daarop alsnog de eerste plaats van de jongens afpakten. In februari 2006 was, na drie singles en een album, de koek op. Eva Simons, één van de vijf zangeressen, had de groep al een half jaar eerder verlaten om een eigen carrière op te zetten. Onlangs nam ze het liedje ‘Silly boy’ op en via via belandde het op YouTube. Daar dachten de meeste mensen dat het ging om een nieuw nummer van Lady Gaga feat. Rihanna! Betere reclame kun je niet wensen! Afgelopen week kon Eva dan ook een wereldwijde platendeal sluiten met EMI Music! Zo zie je maar, er is leven na het verliezen van een wedstrijd!

Jordy komt met nieuwe versie van albumtrack

Jordy van Loon: Een kusje voor jou (47)

Eind vorig jaar, begin dit jaar was Jordy van Loon dé sensatie. Dit kwam vooral door zijn optreden bij Paul de Leeuw en zijn bezoek aan het Glazen huis van 3FM in Tilburg. De dj’s die daar toen zaten riepen, bij wijze van grap, het nummer ‘Verliefdheid’ uit tot het Serious request anthem. Het gevolg was dat het nummer zeker 1x per uur langskwam, dat Armin van Buuren tijdens zijn verblijf een remix maakte en dat het nummer begin januari naar #1 steeg. Het heeft een half jaar geduurd dat Jordy met de opvolger komt. ‘Een kusje voor jou’ afkomstig van het gelijknamige album, is opnieuw opgenomen in een arrangement van John van de Ven, bekend van zijn hits van André Hazes. De tweede track is een remix gemaakt door DJ Joep & DJ Michiel, die destijds ook een remix maakten van ‘Verliefdheid’.

Alsnog succes voor Sono

Sono: Keep control plus(58)

In 2001 probeerde het Duitse Sono voet aan de grond te krijgen met ‘Keep control’. In de clubs en de danslijsten lukte dat redelijk, maar in de hitparade niet. Maar anno 2009 gaat het wel lukken, want het nummer is in de remix gedaan door ondermeer Fedde le Grand en Gregor Salto en komt binnen op de 58ste plaats. Sono bestaat uit Martin Weiland, Florian Sikorski, beide op keyboards en geboren in 1975 in Duitsland, en de Londense zanger/gitarist Lennart A. Salomon. Na zijn studie aan het muziek conservatorium in Hamburg, kwam Florian in aanraking met elektronische muziek. In 1993 begon hij met dj-en en twee jaar later voegde Martin zich bij hem. Vervolgens kwam ook Lennaert er bij en daarmee was Sono een feit. De nieuwe versie getiteld ‘Keep control plus’ staat op het album ‘A panoramic view’. Naast Sono is Lennaert ook nog zanger van de groep Jerobeam, dat tot september van dit jaar een kleine adempauze heeft ingelast.

Chuckie werkt het liefst met anderen

Silvio Ecomo & Chuckie: Moombah! (64)

Chuckie, het alter ego van Clyde Sergio Narain (Paramaribo, 25 juni 1978), scoort met ‘Mumbah!’ zijn zevende notering en al zijn tweede dit jaar na ‘'Aftershock (can't fight the feeling)’, #21 in maart. Opvallend is dat buiten zijn twee eigen hits, hij iedere keer met één of meerdere personen nummers opneemt. Wellicht dat hij daarom wel werd gevraagd om mee te doen op ‘Mumbah!’ van Silvio Economo.

Ook Silvio Economo heet niet zo. Zijn echte naam luidt Rabon O. Brunings, geboren op 18 april 1970 in ’s-Gravenhage. Zijn vader komt van Curacao, zijn moeder is Nederlandse. Na de aanschaf van een Akai sampler, begon Silvio in 1987 met het produceren van nummers. Samen met zijn vriend Janno kregen ze twee jaar later een platencontract. Silvio gaat met zijn tijd mee en blijft niet aan een bepaalde soort muziek hangen. Hij produceerde gabberhouse, drum & bass en bubblin’ en maakte in 1992 de mellow housetrack ‘Bamboo’ dat goed werd ontvangen. Samen met Mac Zimms zette hij het label ‘Bango’ op, dat hem in 2007 een eigen hit opleverde met ‘In-no-dip’, dat een weekje op #56 stond. Anno 2009 produceert en remixt Silvo voor Bakeburn, Mac Zimms, Fektive Records, Spinnin Records en DJ Chuckie.

Jim wordt dj

Jim: Dat ben jij (titelsong ‘Suske en Wiske en de Texas rakkers’) (72)

Sinds afgelopen donderdag, 23 juli 2009, draait de animatiefilm ‘ Suske en Wiske en de Texas rakkers ’ in de bioscopen. De film is gebaseerd op het stripverhaal ‘De Texasrakkers’ van de Vlaming Willy Vandersteen uit 1959. Willy liet zich inspireren door het van origine Amerikaanse hoorspel ‘Tales of the Texas Rangers’, dat werd uitgezonden in de jaren 1950-1952 op de radiozender US NBC. Naderhand werd er een tv-serie van gemaakt die tussen 1955 – 1957 op de Amerikaanse tv was te zien. In de Nederlandse versie van de animatiefilm worden de stemmen ondermeer vertolkt door Frank Lammers, Jeroen van Koningsbrugge, Jennifer Hofman en Jeroen van der Boom. Gelijktijdig met de film is ook een Nederlandstalig computerspel verschenen. Als de film een succes wordt, dan zal ‘De kleppende klipper’ verfilmd worden. In totaal staan er dertien Suske en Wiske verhalen op de nominatie om verfilmd te worden.

De titelsong ‘Dat ben jij’ is geschreven door Han Kooreneef en wordt gezongen door Jim Bakkum. Het is de tweede keer dat Jim een nummer zingt van een film. In 2006 nam hij ‘Dapper en sterk’ op, dat het themanummer was van de animatiefilm ‘Asterix en de Vikingen’. Jim kwam er mee tot de tiende plaats. Het zou mooi zijn als hem dat ook lukt met ‘Dat ben jij’, want het is ook nog eens zijn tiende notering!

dj

Eerder dit jaar heeft Jim de stem ingesproken van Sunshine Barry, voor de animatiefilm ‘Sunshine Barry en de Discowormen’. Afgelopen zondag, 26 juli, vond daarvan in Utopolis in Almere de première plaats. Aanstaande zaterdag, 1 augustus, is Jim te gast in het ‘TROS Muziekcafé’, dat live wordt uitgezonden op Radio 2, tussen 4 – 6 uur. En nog deze zomer zal hij voor 100%NL een radioprogramma presenteren. Kan hij zijn eigen plaatjes draaien! Daarna is het tijd voor de repetities voor de musical ‘Hairspray’, waarin Jim de hoofdrol speelt.

Caro Emerald zingt liedje bestemd voor Japanse act

Caro Emerald: Back it up (83)

Sinds ‘Back it up’ te horen was op AT5, de Amsterdamse zender, regent het telefoontjes over het liedje en de zangeres, Caro Emerald. Het verhaal van ‘Back it up’ begon twee jaar geleden toen Caro Emerald benaderd werd om een demo in te zingen. Het liedje was geschreven door drie Nederlandse producers en de Canadees Vince Degiorgio voor een Japanse act. Ondanks de enthousiaste reacties op de demo, werd er niets mee gedaan en bleef het nummer op de plank liggen.

Vorig jaar kreeg Caro de gelegenheid om het nummer live te zingen op AT5. Dat lokte zoveel reacties uit, dat ze daarop samen met een vriendin die bij de zender werkte, een videoclip maakte. Deze belandde op YouTube en toen kwamen de reacties uit de hele wereld. Uiteindelijk kreeg Caro een interessante aanbieding van een Engels management bureau. Daarnaast werd ze ook nog benaderd door een Amerikaanse productiemaatschappij, die het nummer graag wilde gebruiken in de film ‘Dare’, die begin dit jaar in Amerika in première ging. Gevolg, nog meer enthousiaste reacties. En met nog maar één nummer op zak, vertrok ze naar Toronto om daar samen met Vince Degiorgio te werken aan tien nieuwe liedjes, geïnspireerd op films en muziek uit de jaren ’40 en ’50. Ook werden er in Amsterdam nummers geschreven. Het album ligt dus al klaar en zal in het najaar worden uitgebracht. Caro Emerald is geboren als Caroline van der Leeuw in Amsterdam op 26 april 1981. Ze studeerde jazz en zang aan het Conservatorium daar. Van diverse bandjes was ze leadzangeres, waaronder de Philharmonic funk foundation en Coffee deluxe. Caro is één van de zes zangeressen van les Elles, een close harmony groep uit Amsterdam. Daarnaast doet ze regelmatig de achtergrondzang onder andere bij het Kinderen voor kinderen songfestival. En tenslotte geeft ze zangles aan de zangschool van Babette Labeij, vocal coach bij X-factor en dirigente van Kinderen voor kinderen. Caro besteed veel tijd aan het arrangeren en de uitvoering van haar arrangementen.

Green day schiet al lang niet meer met scherp

Green day: 21 guns (93)

We schreven het in april al toen ‘Know your enemy’ van Green day binnenkwam op #73: ‘en van hun achtste notering verwachten we ook niet veel’. Helaas, maar we hebben gelijk gekregen, want het nummer kwam niet verder dan #62. Ook van ’21 guns’, hun negende notering en binnen op #93, verwachten we weer niet veel. Het nummer was begin juni de Megahit op 3FM, en dan duurt het wel erg lang dat het eindelijk binnenkomt, en dan nog maar op #93. De liefhebbers gaan waarschijnlijk voor het album ‘21ste century breakdown’, dat in mei de Album Top 100 binnendenderde op een vierde plaats en nu in de tiende week licht stijgt van 37 naar #36. Wereldwijd stond het album in dertien op de eerste plaats. Na een stilte van zo’n drie jaar, zijn ze bezig aan hun wereldtournee, die Billie Joe Armstrong (zang/gitaar), Mike Dirnt (zang/basgitaar) en Tré Cool (drums/percussie) op 16 oktober naar de Rotterdamse Ahoy brengt.

Rob Ronalds scoort tiende hit

Rob Ronalds: Meisjes van de nacht (95)

‘Meisjes van de nacht’ is al door diverse artiesten opgenomen, waaronder Rob van Daal (in 2005) en Edwin Roelvink (in 2002). In eerste instantie lukte het Edwin niet om er een hit mee te scoren. Maar toen hij begin dit jaar samen met DJ Martijn en DJ Elmar een andere versie opnam, lukte het wel, met als resultaat een 78ste plaats in januari. We zijn ruim een half jaar verder en dus dacht Rob Ronalds, die eerder dit jaar ‘De Heilsoldaat’ coverde (#90 in februari), dan kan ‘Meisjes van de nacht’ ook wel weer. Hij scoort er op #95 zijn tiende notering mee. Het nummer is een compositie van Pascal de Vormer en Ray Hardorff. Beide zijn in april samen met Jakob Hut het platenlabel JPR Music begonnen, waarop in september de eerste release te verwachten valt.