vrijdag 31 juli 2009

Hitflits: Eerste Surinaamse #1 dankzij Jan Smit

De dance-act G-lontra & Rockz feat. Chelc-d heeft maar kort kunnen genieten van hun #1-hit ‘Give (Extrema outdoor theme 2009)’, want het nummer zakt naar de tweede plaats. De nieuwe #1 in de Single Top 100 is met een overwicht van 45%, de speciale versie van ‘Mi rowsu (Tuintje in mijn hart)’ van Damaru & Jan Smit. De versie is ontstaan naar aanleiding van een weddenschap met Giel Beelen, dj op 3FM. Wie de meeste SOS Kinderdorpen op zijn naam kreeg, won deze weddenschap. Jan won het en als tegenprestatie regelde Giel daarop een opname met Damaru. De opbrengst gaat dan ook volledig naar SOS Kinderdorpen. Op de nieuwe versie zingen beiden in het Surinaams, waarmee het de eerste #1-hit in deze taal is. Wel is Damaru na Oscar Harris and the Twinklestars met ‘Soldiers prayer’ uit 1971, de tweede Surinamer met een #1-hit. De samenwerking met Damaru, levert Jan Smit zijn tiende #1-hit op.

‘Sweet goodbyes’ van Krezip blijft een sterk nummer, dat inmiddels wordt gebruikt in een reclame van ASR verzekeringsmaatschappij. Mede daardoor zit het nummer weer in de lift en stijgt het in de 25ste week van 17 naar #7. Ook nieuw bij de bovenste tien is ‘Nowhere to run’ van B-yentl dat in de achtste week vier plaatsen winst boekt en op #8 uitkomt. Het is daarmee de tweede top 10-hit voor B-yentl, na ‘No one but you’ dat begin dit jaar twee keer de achtste plaats bereikte. Deze week zakt het nummer, dat inmiddels 36 weken in de lijst staat, van 23 naar #29.

Vanavond, 31 juli 2009, geeft Tiësto samen met het Australische Sneaky sound system een concert in het Londense Victoria park. Samen namen ze de track ‘I will be there’ op en komen daarmee binnen op #33.

Morgen is het 1 augustus, maar de zomer wil maar niet doorbreken. Gelukkig hebben we de zomerhits nog, want deze week komt er naast de ‘zomer’-hit van Jacques Herb (‘Ik heb de zomer voor je meegebracht’ op #39) , nog eentje bij. Nou ja nieuw. ‘Zomaar zomer’ van Voutlooz op #34 is een nummer uit 2008, dat nu opnieuw is uitgebracht, waarmee de vier heren uit Den Helder na ‘Waar ik ga’ (#18 in juni) hun tweede hit scoren.

En dan zijn er nog de volgende binnenkomers:
#44 - Fio: ‘Can’t let you go’
#50 - Bertolf: ‘Mr. light’
#52 - Dirk Meeldijk: ‘Ik hou van jou’
#81 – Jordin Sparks: ‘Battlefield’
#82 - Quincy: ‘Zolang je winnen kan’
#84 – Pitbull: ‘Hotel room service’
#89 – Henk Damen: ‘Ik wil de hele avond dansen’
#96 – Rein Mercha & Gitano king: ‘Vakantie’
#97 – Mike S: ‘Illusions’

Michael Jackson

16 nummers staan er nog van hem in de Single Top 100, 6 minder dan de vorige week. In de Album Top 100 heeft hij de eerste plaats weten te behouden met ‘King of pop – the Dutch collection’, nu voor de derde week. ‘Gold’ dat vorige week nog binnenkwam op #60, is deze week al weer verdwenen, waarmee het totaal aantal Michael Jackson albums uitkomt op vier stuks. Ook in de Backcatalog Top 50, de lijst met oudere albums, neemt het aantal albums af. Vorige week nog 13, deze week zijn het er 11. Daaronder niet meer de volledige de top 10, het is nu nog de top 8, waaronder een #1-positie voor ‘Number ones’.

Klik hier voor het totaaloverzicht van al zijn noteringen.

Net geen #1 voor Krezip

‘King of pop – the Dutch collection’ staat dus nog bovenaan de Album Top 100, maar dat leek er begin deze week helemaal niet op. ‘Sweet goodbye’, de registratie van het afscheidsconcert van Krezip op 27 juni in de Heineken Music Hall in Amsterdam, veroverde op maandag de eerste plaatst op Michael Jackson. Drie dagen lang mocht Krezip zich de beste noemen, maar op donderdag pakte Michael de eerste plaats weer terug. Het verschil tussen beide albums is uiteindelijk ruim 8,5%.

‘Zo ben ik mezelf’ van Frans Duijts uit 2008, bereikt na 44 weken de top 10: het album stijgt van 16 naar #10*. Zijn nieuwste album ‘Denken dat je alles mag …’ gaat in de achtste week van 63 naar #*.

Naast Krezip op een tweede plek, is ‘Collected’ van Steely op #22 de enige andere binnenkomer in de Album Top 100.


Van de zon kun je niet meer verzekerd zijn, wel van een nieuwe Megaman. Na het weekend melden we ons weer met alle feitjes achter de (zomer)hits!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten