vrijdag 22 april 2011

Hitflits: Frans Duijts scoort met tiende notering zijn eerste #1-hit

De hele week leek het er op dat Alexis Jordan met ‘Happiness’ de eerste plaats zou terugpakken van Glennis Grace, die met ‘Afscheid’ de afgelopen twee weken de lijst aanvoerde, maar deze week naar de derde plaats zakt. Maar het venijn zit in de staart, want op de laatste dag haalt een andere artiest Alexis in.

Met nog geen 2% verschil op ‘Happiness’ knalt ‘Morgen is pas morgen’ van Frans Duijts binnen op de eerste plaats van de Single Top 100. Tot deze week was ‘Ik mis je’ zijn grootste hit (#4 in 2010), maar daar gaat hij nu flink overheen. ‘Morgen is pas morgen’, zijn tiende hit, is geschreven door Nick Schilder en Roel van Velzen.

Hoewel het nummer flink gedownload is (#7 in de Download Top 50), dankt Frans zijn #1-hit aan de fysieke cd-single, want ‘Happiness’ van Alexis Jordan is het meest gedownload de afgelopen week. Lang zal Frans niet van zijn eerste plaats kunnen genieten, want volgende week neemt Ben Saunders het over met zijn nieuwe single ‘Dry your eyes’ die vanaf vandaag te koop is. Aanstaande dinsdag is Ben met zijn band bij Giel Beelen op 3FM. Alexis Jordan treedt vanavond op in ‘X-factor’.

Ook nieuw bij de bovenste tien is ‘Judas’ van Lady Gaga (op #5). ‘Mr. saxobeat’ van Alexandra Stan stijgt van 12 naar #7. Terug bij de bovenste tien is ‘Price tag’ van Jesse J feat. B.o.b., dat van 16 naar #9 gaat. Drie weken geleden stond het nummer een weekje op de achtste plaats. ‘Dit lied’ van Guus Meeuwis, vorige week binnen op de achtste plaats, maakt een vrije val en komt uit op #35.

De andere eersteweeks noteringen zijn de volgende:
#15 Monique Smit & Tim Douwsma: Een zomeravond met jou
#38 R. Kelly: When a woman loves
#42 Chris Brown & Benny Benassi: Beautiful people
#60 Beyoncé: Run the world (girls)
#76 Jacky: Leven op het plein
#77 Krystl: Bottles
#78 Moke: Grace of God
#79 Tim Knol: Gonna get there
#80 Pascal de Vormer: Drink rode wijn
#82 Frank Verkooyen: Ze zeggen
#86 Sander Kwarten: Hart van steen
#92 Pitbull feat. Ne-Yo, Afrojack & Nayer: Give me everything
#96 Beastie boys: Make some noise

In de Album Top 100 is de #1 nog steeds dezelfde, oftewel ‘21’ van Adele staat voor de twaalfde week bovenaan, waarvan de laatste zeven weken achtereen. Maar het zal (voorlopig) wel de laatste week zijn voor ‘21’, want vanaf vandaag ligt het album ‘You thought you knew me by now’ van Ben Saunders in de winkel. Hij heeft er op voorhand 3500 stuks gesigneerd, dus die zullen de komende week hun weg naar de fans wel vinden. En wat Adele betreft, aanstaande donderdag zendt de NPS in ‘Met Michiel’ op 3FM, het concert uit dat ze onlangs gaf in Paradiso in Amsterdam.
Terwijl ‘21’ van Adele bij ons de laatste week ingaat op #1, ziet het er in de Britse albumlijst beter voor haar uit. Vorige week moest het album het afleggen tegen ‘Wasting light’ van Foo fighters. Het verschil tussen beide albums was vorige week slechts 7149 stuks; van ‘21’ werden er 107.408 stuks verkocht, van ‘Wasting light’ 114.557. Maar de terugval was van tijdelijke aard, want komende zondag zal ‘21’ weer terugstijgen naar de eerste plaats van de Britse albumlijst, waar het dan net als bij ons, twaalf weken bovenaan staat. Daarmee evenaart ‘21’ de albums ‘Legend’ van Bob Marley & the Wailers (in 1984) en ‘Kings of the wild frontier’ van Adam Ant (in 1981), die beide ook twaalf weken #1 stonden. Alleen deed ‘Legend’ dat wel in één chartrun.

In de Amerikaanse albumlijst is het net andersom. Daar komt ‘Wasting light’ van Foo fighters binnen op de eerste plaats, waarmee de groep hun eerste #1-album scoort. Van het album werden in de eerste week 234.527 stuks verkocht, meer dan genoeg om #1 te komen. Daarmee moet Adele voor de derde keer haar eerste plaats opgeven, maar vast niet definitief. Van ‘21’ gingen er in de achtste week ‘slechts’ 92.536 over de toonbank, waarmee het totaal op 1.122.462 stuks komt.

Terug naar onze eigen albumlijst, waar veel liefhebbers ‘Grote liefde’, het nieuwe album van Jeroen van der Boom aanschaften, dat binnenkomt op de tweede plaats. Maar het waren er veel te weinig om ‘21’ van Adele van de eerste plaats te verdrijven, want het verschil tussen beide albums is bijna 74%! Na ‘Jij bent zo’ (#2 in 2008) en ‘Verder’ (#10 in 2009), is het Jeroen zijn derde Nederlandstalige album. De titel slaat natuurlijk op Dany de Wit, zijn vriendin, waarmee hij op 10 juli in het huwelijksboot stapt in Castell d'Empordà,een kasteel in de Spaanse stad Gerona.

Ook Marianne Weber zet naar zegetocht van top 10-albums voort met ‘Jouw lach’ dat binnenkomt op de derde plaats. Dat album is in totaal haar negende top 10-notering, waarvan ze er drie scoorde met Frans Bauer.

Alvorens we de andere binnenkomers noemen, eerst aandacht voor de debutanten, acts die nog nooit eerder genoteerd hebben gestaan in hetzij de single hetzij de albumlijst. Het zijn er drie en ze komen allen uit Nederland.

Jochem Jonkman (zang), Barry van Esbroek (drums) en Willem VanderBuyst (gitaar) vormen sinds drie jaar de band VanderBuyst. Willem zat in de band Powervice en toen die uit elkaar viel, is hij in zijn eentje gaan reizen, maar wel met zijn akoestische gitaar. Dat leverde een aantal liedjes op. Willem: “Het liedje is altijd mijn prioriteit. Ik merk ook dat veel metalliefhebbers een beetje klaar zijn met complexe ritmes en meer behoefte hebben aan refreinen die je mee kunt zingen.” De naam VanderBuyst is een knipoog naar de grote rockhelden uit de jaren zestig en zeventig, zoals VanHalen en Vandenberg.
Naast rockmuziek, houdt Willem ook van klassieke muziek. “De manier waarop Bach themaatjes omgekeerd terug laat komen, vind ik prachtig. In mijn solo’s speel ik wel eens klassieke toonladders. Als je het maar genoeg overstuurt, heeft niemand het door.” En wellicht tref je daar wel een voorbeeld van aan op het album ‘VanderBuyst’, dat al in oktober 2010 uitkwam, maar nu pas binnenkomt op #67.

Tien jaar geleden kwam Ziggi Ricardo van St. Eustatius naar Nederland om te studeren. Maar al snel besteedde hij meer tijd aan reggae muziek dan aan studeren. Als Ziggi deed een tournee met Gentleman en bracht twee albums uit. In 2010 tourde hij langs de Amerikaanse westkust en dreigde Ziggy Marley (zoon van Bob Marley) met juridische stappen; de namen kwamen teveel overeen en dat wekte verwarring. Daarop veranderde Ziggi zijn naam in Ziggi Recado; Op St. Eustatius wordt zijn naam Ricardo uitgesproken als Recado.

Nu komt Ziggi met het album ‘Ziggi Recado’, dat binnenkomt op #74. Het album is uitgebracht op het beroemde reggaeplatenlabel VP records, waarmee hij de eerste niet-Jamaicaanse artiest is die een album op dat label uitbrengt. Het grootste gedeelte van het album heeft Ziggi zelf geproduceerd met zijn Renaissance band. Aan het album werken nationale (Pete Philly, Maikal X, Royston Williams en Mr Probz) en internationale (Omar Perry, Tippa Irie en Etana) artiesten mee. Ben je een liefhebber van reggae muziek, luister dan aanstaande maandag naar FunX, dat dan de reggae top 100 uitzend. Ideaal met dit lome weer!

De laatste debutant uit eigen land is Jungle by night dat op #93 debuteert met het gelijknamige album. Jungle by night is een instrumentale afrobeatgroep die inmiddels bestaat uit negen muzikanten, broers, neefjes en vrienden uit Amsterdam. De start was in september 2009 met Sonny Groeneveld (drums), Gino Groeneveld en Tienson Smeets (beide percussie) en Younes Toll (bas). Naderhand voegden Bo Floor (trompet), Pieter van Exter (tenor saxofoon), Ko Zandvliet (trombone), Jac van Exter (gitaar en broer van Pieter) en Pyke Pasman (toetsen) zich bij de vier. Vorig jaar mochten ze voorprogramma verzorgen van John Legend & the Roots en begin dit jaar stonden ze op Noorderslag. Het jongste bandlid is zestien, de oudste tweeëntwintig.

De overige eersteweeks noteringen in onze Album Top 100 volgen nu:
#11 Django Wagner: Mijn gevoel, zijn album ‘Kali’ zakt van 69 naar #82 en staat in totaal voor de 50ste week genoteerd
#21 Gorillaz: The fall
#40 Jamie Woon: Mirrorwriting
#45 Snoop dogg: Doggumentary
#51 Foo fighters: Medium rare, geen nieuwe nummers, maar dertien covers van onder andere Gerry Rafferty (‘Baker street’) en Wings (‘Band on the run’). Op twee nummers na, ‘Bad reputation’ (Thin lizzy) en ‘This will be our year’ (Zombies), betreffen het nummers die al op verzamelalbums en b-kantjes stonden
#77 Steve Miller band: Let your hair hang down
#86 Ian Matthews: Collected

En tot zover deze Hitflits. Ergens dit paasweekend melden we ons weer met een verse Megaman. Fijne paasdagen.

dinsdag 19 april 2011

Megaman bij week 16 – 16 april 2011

Welkom bij deze Megaman waarin Nederland Japan helpt en Glennis Grace, Anouk geen blad voor de mond neemt, Guus Meeuwis nieuwe nummers incognito testte, er voor Astrid leven is na Stereo, 25ste hit van P!nk een oud nummer is en Elske de Wall aan tweede album werkt. Dat en meer over de dertien eersteweeks noteringen in de Single Top 100 van deze week.

Nederland helpt Japan en Glennis Grace

Glennis: Afscheid (1)*** tweede week op #1 ***

Tot veler verrassing blijft ‘Afscheid’ van Glennis Grace de bestverkochte (download) single van de afgelopen week. Zoals we in de hitflits al meldden, was Alexis Jordan met ‘Happiness’ de eerste dagen hard bezig om de eerste plaats weer terug te pakken; de verschillen werden dan ook met de dag kleiner.

Waarschijnlijk is ‘Afscheid’ dan ook gered door het optreden van Glennis Grace en Xander de Buisonjé tijdens het benefietprogramma ‘Nederland helpt Japan’ (voorlopige opbrengst € 6 miljoen), op woensdag 13 april 2011. Na de tv-uitzending liep ‘Afscheid’ verder uit op ‘Happiness’. Met andere woorden: ‘Afscheid’ dankt twee keer de #1-positie aan twee verschillende tv-programma’s. De eerste keer was ‘De beste zangers van Nederland’, uitgezonden op 26 maart 2011.

Met een tweede week voor ‘Afscheid’ op #1, staat er sinds 1 januari 2011 weer een nummer langer dan één week achtereen bovenaan de Single Top 100. In die week haalde ‘Hello’ van Martin Solveig feat. Dragonette ook een tweede week op #1 en daar zou nog een week bijkomen. Het is vrijwel zeker dat dat Glennis niet gaat lukken.

‘Afscheid’ staat niet alleen voor de tweede week op #1. Het nummer kwam ook binnen op #1. En beide hitfeiten hebben we ook al lange tijd niet meer gezien in de Single Top 100. De laatste keer was op 4 september 2010, toen ‘Een nieuwe dag’ van Nick & Simon, de week daarvoor binnen op #1, ook een tweede week op de eerste plaats stond.

Anouk neemt geen blad voor de mond

Anouk: Down and dirty (5) *** hoogste eersteweeks ***

Met ‘Killer bee’, dat een paar dagen gratis kon worden gedownload, gaf Anouk al een voorproefje van wat we op haar nieuwe album ‘To get her together’ kunnen verwachten. De eerste echte single, alleen als download, is ‘Down and dirty’ waarop ze geen blad voor de mond neemt over the Unorthodox, haar ex.

Tijdens de 3FM Awards (zie ook onder Guus Meeuwis), kreeg Anouk er eentje voor ‘beste live act’. Alleen in tegenstelling tot Guus was zij er die avond niet. Dat maakte 3FM meer dan goed voor de fans door ‘Down and dirty’ alsnog tot Megahit te kiezen, hoewel het nummer al torenhoog staat in alle lijsten. Daarnaast organiseert de zender op vrijdag 20 mei, exclusief voor een kleine groep fans in een kelder in Rotterdam, een intiem concert. Dan zullen die fans ook nummers horen van haar nieuwe album ‘ To get her together’, dat diezelfde dag te koop is. Dus daar gaat de eerste plaats van ‘21’ van Adele!

Guus Meewis testte nieuwe nummers incognito

Guus Meeuwis: Dit lied (8)

Tijdens de 3FM Awards, afgelopen donderdag 14 april, mocht Guus Meeuwis er eentje mee naar huis nemen voor ‘beste zanger’, hetgeen zijn eerste was. Natuurlijk zong Guus die avond ‘Dit lied’, zijn nieuwe single, dat inmiddels zijn 32ste notering is en dertiende top 10-notering. Dertien is voor Guus geen ongeluksgetal, want op vrijdag 13 mei brengt hij zijn nieuwe album ‘Armen open’ uit. En dat doe je niet als je bijgelovig bent! De nummers zijn voor een deel al getest op de fans tijdens een korte tournee door Nederland als the Monkey sandwich band.

Voor Astrid is er leven na Stereo

Tony Peroni Junior & Nicolas Nox: You ain’t seen nothing yet (55)

Vorig jaar scoorden Tony Peroni Junior (=Tony Claessens) & Nicolas Nox een #2-hit met het nummer ‘Loesje’. Dat nummer hadden ze opgenomen op aanraden van Tony Peroni Senior.

Waar het idee vandaan komt om ‘You ain’t seen nothing yet’ van Bachman turner overdrive (#3 in 1974) ook van een andere versie te voorzien, is ons niet bekend. Wel dat het nummer nu grotendeels door een zangeres wordt gezongen in plaats van een man zoals op het origineel. Die zangeres is geen onbekende, en heet Astrid Kunst. Tot 25 januari was ze zangeres van de groep Stereo. De groep was bezig met een tweede album, maar de platenmaatschappij zag daar geen heil meer in.

Bob Sinclar haalt hit uit Italië

Bob Sinclar & Raffaelle Carra: Far l’amore (72)

De eerste drie hits van de Franse producer Bob Sinclar (= Christophe le Friant, Douarnenez, 10 mei 1969), maakte hij nog alleen, maar kwam daarmee niet hoger dan #79. Daarna ging hij diverse samenwerkingsverbanden aan, coverde/remixte nummers en de ene na de andere hit ontstond. Inclusief ‘Far l’amore’ staat de teller op negentien, waarvan er vijf de top 10 bereikten.

Op ‘Far l’amore’ krijgt hij hulp van de Italiaanse zangeres Raffaella Carra, die eind 1977 een #3-hit scoorde met ‘A far l’amore comincia tu (Liebelei)’. Nou ja hulp, Bob Sinclar samplet de hit, waardoor ze opnieuw, na bijna 35 jaar, opnieuw een hit scoort. Raffaella Carrà (geboren als Raffaella Roberta Pelloni in Bologna op 18 juni 1943) was zeer veelzijdig. Ze danste, presenteerde (had een eigen tv-show), acteerde en zong. Haar populariteit strekte ze zich niet alleen uit over Europa, maar ook in de Latijns Amerikaanse landen trad ze veel op.

Joel Geleynse kan niet kiezen tussen schaatsen en zingen

Joel Geleynse: Love you more (74)

Joel Geleynse komt uit Canada, waar hij tot 2004 deel nam aan kunstschaatswedstrijden. Toen SBS 6 voor het vierde seizoen van ‘Sterren dansen op het ijs’ een schaatspartner zocht voor Monique Smit, kwamen ze uit bij Joel, die inmiddels aan een zangcarrière was begonnen. ‘Love you more’ heeft hij zelf geschreven, geproduceerd en de meeste instrumenten bespeelde hij zelf. In 2004 bracht hij al het album ‘Rebellion of camouflage’ uit, dat hij ook zelf heeft geproduceerd en het in Canada redelijk heeft gedaan. Dus mocht hij helemaal stoppen met schaatsen, dan kan hij altijd nog zijn geld (proberen te) verdienen met zingen!

Arctic monkeys komen met nieuw album

Arctic monkeys: Don’t sit down ‘cause I’ve moved your chair (75)

We waren ze al bijna vergeten: de Britse groep Arctic monkeys. Echt grote hits scoorde ze nooit in Nederland (‘Brainstorm’ kwam in 2007 tot #36), maar lekker klonken hun nummers wel, dat voor ons in 2005 begon met ‘I bet you look good on the dancefloor’, maar in vier weken tijd niet verder kwam dan #99!

Wat ze niet verleerd hebben, is het bedenken van bijzondere titels. De laatste single ‘Don’t sit down ‘cause I’ve moved your chair’ bewijst dat weer eens, de voorloper van het vierde studioalbum ‘Suck it and see’, dat in juni in de winkels moet liggen, waarna het kwartet op tournee gaat door Noord Amerika. De meeste nummers van het album stonden in één sessie op de band, eh cd. De opnames vonden plaats in Los Angeles, vorig jaar januari en februari.

LMFAO kan het (weer) niet alleen

LMFAO feat. Lauren Bennett & GoonRock: Party rock anthem (90)

Na Australië en Nieuw Zeeland, bereikte ‘Party rock anthem’ van LMFAO feat. Lauren Bennett & GoonRock afgelopen zondag ook de eerste plaats van de Britse hitparade. Het duo LMFAO dat staat voor ‘Laughing my fuck ass off’, oftewel ‘Ik lach m’n kont er af’, scoorde al twee hits of eigenlijk werkten ze mee aan twee hits. ‘Let the bass kick in Miami bitch’ van Chuckie (#23 in 2009) en ‘Getting’ over you’ van David Guetta & Chris Willis feat. Fergie (#31 in 2010). ‘Party rock anthem’ is dan ook het eerste nummer dat de heren Stefan Kendal Gordy en Skyler Gordy op hun eigen titel halen, afkomstig van hun tweede album ‘Sorry for party rocking’.

Maar wederom doen ze dat niet alleen. Ze krijgen daarbij hulp van Lauren Bennett & GoonRock, die officieel geen credit krijgen. Wij noemen ze echter wel. Lauren Bennett groeide op in het Britse Kent, en kreeg de liefde voor muziek thuis met de paplepel ingegoten. Haar moeder was zelf artiest en speelde piano. Haar ouders hadden een karaoke machine waarop ze liedjes van ABBA zong, en later nummers van Whitney Houston, Mariah Carey en Céline Dion.

Vanaf haar twaalfde deed Lauren mee aan diverse talentenjachten en uiteindelijk belandde ze samen met vriendin Tessa in de Britse versie van X-factor, waar ze bij de laatste twaalf eindigden. Daarna gingen de meiden elk hun eigen weg, waarbij Lauren in Los Angeles belandde bij de Paradiso girls, waar ze nog steeds deel van uitmaakt. Van GoonRock weten we voorlopig alleen dat hij afkomstig is uit Hollywood/Santa Barbara in Californië.

Nieuwe start voor Quincy

Quincy: Alles of niets (91)

Het voorlaatste hitsucces van Quincy Schellevis is ‘Zolang je winnen kan’, dat in 2009 tot #21 kwam. Begin dit jaar verhuisde hij naar een nieuwe platenmaatschappij, Rodeo Media, en bracht het nummer ‘Verlangen’ uit, dat niets heeft gedaan in de Single Top 100. Met ‘Alles of niets’ lukt het de zanger van ‘Morgen weer een dag’, het themanummer van ‘Big Brother – the battle’ uit 2001, weer wel. Mocht ‘Alles of niets’ een grote hit worden, dan is het niet uitgesloten dat ‘Verlangen’ opnieuw wordt uitgebracht. Sowieso zal dat nummer later dit jaar op zijn album komen.

25ste hit van P!nk is een oud nummer

P!nk: Bad influence (92)

Als je het album ‘Funhouse’ uit 2008 in huis hebt, dan kun je ‘Bad influence’ van P!nk waarschijnlijk wel dromen. Dat het nummer nu pas een notering krijgt, is omdat het als single geplukt is van haar album ‘Greatest hits … so far!’ dat in oktober 2010 de derde plaats bereikte. Overigens was het nummer al wel in Australië (in 2009) en Duitsland (in 2010) een single. ‘Raise your glass’ (#3) en ‘F**kin’ perfect’ (#31) waren de echte nieuwe nummers van dat verzamelalbum. Tijd dus voor nieuw werk van P!nk, oftewel Alicia Beth Moore!

Elske de Wall werkt aan tweede album

Elske de Wall: Chasing the impossible (94)

Afgelopen donderdag, 14 april, is de film ‘Alle tijd’ van en met Paul de Leeuw in première gegaan. Daarvan is ‘Chasing the impossible’ de titelsong, gezongen door Elske de Wall, die gewoon Elske de Walle heet, geboren op 11 november 1985 in het Friese Veenwouden. Na het vorig jaar alom bejubelde debuutalbum ‘Balloon over Paris’ (18 weken genoteerd met als hoogste plaats #18), werkt Elske inmiddels aan de opvolger, dat later dit jaar verschijnt. Dinsdagmorgen is ze bij Giel en de dag daarop bij Paul de Leeuw in de ‘Ma-di-wo-do-vrijdagshow’.

Nederlandse dj werkt samen met Amerikaanse zangeres

Carita la niña feat. Brittany Flickinger: On top of the world (95)

Na ‘Telling the world’ van Taio Cruz (zie onder #96), zitten we er nu bovenop, the world wel te verstaan. En dat dankzij Carita la niña feat. Brittany Flickinger met het nummer ‘On top of the world’.

Brittany Flicker (Boston, Massachusetts, 28 September 1984) was model tijdens haar studietijd. Toch zag ze kans om cum laude af te studeren met een graad in Algemene vorming. Na haar studie en modelcarrière, was ze een tijdje leadzangeres van een meidengroep. Ze schreef teksten op muziek die ze via internet kreeg aangeleverd. Alles leek goed te gaan totdat ze de gelegenheid kreeg om mee te doen aan ‘My new BFF’, de show van societyster en zangeres Paris Hilton terecht, waarin BFF staat voor ‘best friend forever’. Op dat moment koos ze volledig voor de show en kwam de band op de tweede plaats. Op 2 december 2008 mocht zij zich BFF noemen en stond ze weer volledig in de schijnwerpers. Inmiddels had haar band een andere leadzangeres gecharterd.

Dankzij de show van Paris Hilton kwam Brittany in beeld bij Carita la niña, die haar grappig, cool en sprankelend vindt, een multitalent. Daarnaast beschikt Brittany over een fantastische stem, volgens Carita la niña, die wel wat zag in een samenwerking. De basis voor ‘On top of the world’ maakte Carita in Amsterdam, waarna ze naar Los Angeles vloog en de twee samen het nummer verder afmaakten en opnamen.

Carita la niña (Amsterdam, 30 april 1983) is al haar hele leven met muziek bezig. Via ‘Fat beats Amsterdam’, de hiphop speciaalzaak, kwam ze in aanraking met DJ Melly Mel die haar leerde mixen. Het leverde haar onder andere een optreden op in het tv-programma ‘‘Later wordt het leuk!’ van Dolf Janssen. Vervolgens vroeg Pierre Papa haar voor FunX, waar ze een eigen radioprogramma kreeg. DJ Chuckie die daar ook draaide, gaf haar de bijnaam ‘The first lady of house’. Inmiddels is Carita in binnen en buitenland een graag geziene dj.

Taio Cruz komt met een ballad

Taio Cruz: Telling the world (96)

Taio Cruz is hot. Zijn nummer ‘Higher’ werd in twee versies uitgebracht. Eentje met Kylie Minogue en eentje met Travie McCoy. De laatste staat al veertien weken genoteerd en blijft deze week op #35 staan. ‘Dynamite’, de hit daarvoor verliet pas in maart, na 23 weken, de Single Top 100. Dus een hit voor Taio Cruz lijkt geramd. Toch is dat maar af te wachten met ‘Telling the world’, want het is niet een vlot nummer wat je van hem gewend bent, maar een ballad.
Het nummer is het thema van de animatiefilm ‘Rio’ van de Braziliaanse regisseur Carlos Saldanha, bekend van onder andere de drie ‘Ice age’ films. Jamie Foxx en onder andere Will.i.am hebben hun stem daaraan geleend. Op de soundtrack staan onder anderen nummers van Sérgio Mendes (weer een nieuwe versie van ‘Mas que nada’) en Siedah Garrett. Nog later dit jaar komt Taio Cruz met zijn derde album ‘Black and leather’.

Nederlandse dj remixt Diana Ross

Real el Canario: International style (97)

DJ Real el Canario maakt een muziekstijl, genaamd ‘urban electric’. Alleen gebruikt Ezequil V Real zoals hij volgens de burgerlijke stand van Amsterdam heet (maar geboren op 27 mei 1974 in Tenerife, Spanje en sinds 2000 in Nederland), voor zijn laatste twee hits wel telkens hits van anderen. Dat waren ‘Love will save the day’ feat Jasmin (#60 in 2007, van Whitney Houston) en ‘Don’t stop (wiggle wiggle!)’ (#47 in 2009, van Outhere brothers). Ook op ‘International style’ grijpt Real el Canario naar een oude hit. Dit keer heeft hij ‘My old piano’ van Diana Ross (#2 in 1980) onderhanden genomen en scoort er zijn vierde hit mee.