vrijdag 12 april 2024

Hitflits: Sugardaddy eerste nummer 1-hit voor Roxy Dekker; Beyoncé houdt stand met album Cowboy Carter

“Na nog geen halve dag is het nummer zo’n 400.000 keer gestreamd. Als die aantallen de komende dagen doorzetten, dan scoort de 19-jarige zangeres uit Amsterdam volgende week haar eerste nummer 1-hit”, schreven we vorige week. Deze week maakt ze het waar, met ‘Sugardaddy’ scoort Roxy Dekker haar eerste nummer 1 hit in de Single Top 100, waarmee proficiat. 
‘Sugardaddy’, dat Roxy Dekker schreef met Beer Petrie, Julian Vahle en Renske te Buck, is de afgelopen week ruim 4 miljoen keer gestreamd. Dat is 1,5 miljoen meer dan ‘Pretty Girls’ van Frenna, die voor de vierde week op de tweede plaats staat. ‘Europapa’ van Joost valt na 5 weken, een record voor een Eurovisiefestival nummer, terug naar de derde plaats.
 
Haar twee vorige hits profiteren van het succes van ‘Sugardaddy’. ‘Satisfyer’ stijgt in de 22e week terug de top 10 in en belandt op nummer 4, waar het in december ook al even stond. ‘Anne-Fleur Vakantie’ (nummer 17 in juni 2023), gaat op herhaling op 62.
 
SINGLE TOP 5
 
1. (65) Roxy Dekker: Sugardaddy    *** eerste week op nummer 1 ***
2. (2)   Frenna: Pretty Girls, op 36,73%
3. (1)   Joost: Europapa / Europapa (outro)
4. (12) Roxy Dekker: Satifyer
5. (3)   Beyoncé: Texas Hold ‘Em
 
Kijken we naar de eerste weeks noteringen. Dat zijn de volgende vier:
#64 Floyymenor x Cris MJ: Gata Only
Via TikTok veroveren Floyymenor & Cris MJ uit La Serena in Chili de wereld met hun ragganummer ‘Gata Only’.Binnen twee maanden is hun videoclip al zo’n 100 miljoen keer bekeken. Cris MJ, voluit Chistopher Andres Garcia, 22 jaar, verhuisde in 2020 naar Santiago, de hoofdstad om zijn droom muziek maken achterna te gaan.
Floyymenor, 18, begon op zijn vijftiende met het maken van muziek. Maar uitbrengen durfde hij niet, bang voor reacties van vrienden. Het duurde tot 2023 eer zijn eerste nummers de wereldwijde wereld in gingen. Zijn grote droom, als artiest doordringen tot de Latino Billboard Awards. Wellicht gaat dat binnenkort gebeuren dankzij de hit ‘Gata Only’.

#69 David Guetta & OneRepublic: I Don't Wanna Wait

Voor ‘I Don't Wanna Wait’ ging de Franse dj/producer David Guetta in zee met de Amerikaanse band OneRepublic met zanger Ryan Tedder. ‘I Don't Wanna Wait’ is geen nieuw nummer, maar een bewerking van ‘Dragostea Din Tei’ van O-Zone (nummer 1 in 20024).
Haiduccii bracht het nummer gelijktijdig uit en er was ook nog een Nederlandstalige versie van de Gebroeders Ko: 'Muggen Hier, Muggen Daar', goed voor de vijfde plaats. De versie van Haiduccii kwam tot nummer 4. Alle drie versies stonden drie weken samen in de top 10, een unicum. (Met dank aan Martijn Poortvliet voor de toevoeging van de Gebroeders Ko).
 
Daarna scoorden T.I. feat Rihanna nog met ‘Live Your Life’ (nummer 21 in 2009) en Leony met ‘Faded Love’ (nummer 58 in 2021). ‘I Don't Wanna Wait’ van David Guetta & OneRepublic is dus de derde Engelstalige versie van ‘Dragostea Din Tei’ dat een notering krijgt.
 
#80 Jaxomy / Agatino Romero / Raffaella Carrà: Pedro
De Italiaanse actrice en zangeres Raffaella Carrà overleed in 2021 op 78-jarige leeftijd en zal dus het succes van haar nummer ‘Pedro’ niet meer meemaken. Dit nummer komt van haar album Mi Spendo Tutto uit 1980 en is nu een hit dankzij dj/producer Jaxomy (= de 28-jarige Tom Hahn uit Berlijn) en de 32-jarige Agatino Testa uit Hamburg maar met Italiaanse roots, die zich Agatino Romero noemt.
 
Raffaella Roberta Pelloni, geboren in Bologna, is bij ons bekend van haar hits ‘A Far l’Amore Comincia Tu (Liebelei)’ (nummer 3 in 1977) en ‘Far l’Amore’ met Bob Sinclair (16 in 2011). Aan het laatste nummer had ze geen deel, maar werd haar hit uit 1977 gesampled.
 
#80 Good Neighbours: Home
Onder de naam Good Neighbours maken Oli Fox en Scott Verrill uit het Britse Essex respectievelijk Zuid-Londen, furore met het nummer ‘Home’. Sinds 2023 zijn de twee een duo. Verril bracht al drie EP’s uit, Fox twee en tourde met de Noorse zangeres Sigrid.
 
Over ‘Home’ zegt het duo:
"We wilden een nummer schrijven over het moment dat je een geliefde vasthoudt na een tijdje uit elkaar te zijn geweest. Het is zo’n klein moment dat bij mij altijd een diepgeworteld gevoel heeft opgeroepen.”

ALBUMS
 
Vorige week gaf Niall Horan twee uitverkochte shows in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dat zorgde er de afgelopen weken al voor dat zijn album The Show (nummer 1 in juni 2023) op herhaling ging. De afgelopen week verscheen het album opnieuw met 9 extra nummers op cd én elpee. En nu als The Show: Encore boekt het 38 plaatsen winst en belandt op nummer 5.
 
ALBUM TOP 5, met tussen haakjes het percentage aandeel fysieke albums
 
1. (1)   Beyoncé: Cowboy Carter (17)           *** tweede week op nummer 1 ***
2. (2)   Ariana Grande: Eternal Sunshine (11), op 55,24%
3. EW  Benson Boone: Fireworks & Rollerblades (0)
4. (4)   Teddy Swims: I’ve Tried Evrything But Therapy (Part 1) (6)
5. (43) Niall Horan: The Show (83)
 
Sluiten we af met de andere nieuwe noteringen van deze week:
#6 Khruangbin: A La Sala (61), nummer 1 in de Vinyl 33
#8 J. Cole: Might Delete Later (0)
#10 the Black Keys: Ohio Players (69)
#12 Conan Gray: Found Heaven (67)
#64 Vampire Weekend: Only God Was Above Us (58)
#67 Lost Frequencies: All Stand Together (0)
#75 Bryson Tiller: Bryson Tiller (0)
#95 Tomorrow x Together: Minisode 3: Tomorrow (65)
 
Het aangekondigde kwartaaloverzicht komt dit weekend online.