vrijdag 8 november 2013

Hitflits: Céline Dion na 5 jaar terug op #1; Pharrell blijft Happy

De gehele week voerde haar album ‘Loved me back to life’ de voorlopige albunlijst aan. En ook vandaag, het moment van de waarheid met de definitieve Album Top 100, lukt het Céline Dion om de concurrentie ver voor te blijven.

Na ‘D’eux’ (2x in 1995), ‘Falling into you’ (13x in 1996+1997/ 6 (!) sessies), ‘Let’s talk about love’ (12x in 1997+1998/3 sessies), ‘All the way … a decade of song’ (2x in 1999+2000/2 sessies), ‘A new day has come’ (6x in 2002) en ‘My love ultimate essential collection’ (2x in 2008), is ‘Loved me back to life’ de zevende #1-notering voor de Canadese zangeres. Op het 25e studioalbum, dat aanvankelijk ‘Water and a flame’ zou gaan heten, zingt ze duetten met Ne-Yo en Stevie Wonder.

TOP 3

1 E.W. Celine Díon: Loved me back to life (eerste week, overwicht van bijna 25%)
2  (1) Jan Smit: Unplugged – De Rockfield Sessies
3  (4) Kinderen voor kinderen: Klaar voor de start

recordverkoop

Bij ons komt ‘The Marshall Mathers LP2’ van Eminem binnen op de vierde plaats, maar in het Verenigd Koninkrijk scoort hij aanstaande zondag zijn zevende #1-notering. Na één dag, het album kwam dinsdag uit, kwam de teller al boven de 73.000 exemplaren uit! De verwachting is dat het album het snelst verkopende album van dit jaar zal worden. Dat is nu nog ‘Random access memory’ van Daft punk, waarvan in mei 165.091 stuks werden verkocht in één week. Zondag weten we of Eminem, die sowieso zijn zevende #1-album zal scoren, daar bovenuit komt.

De andere eerste weeks noteringen delen we weer op in twee groepen, de oude garde en de debutanten. Allereerst de oude garde
#6 Lavinia Meijer: Passiago – Einaudi by Lavina
#8 il Divo: A musical affair
#13 André Hazes: Hazes zingt Hazes, 2cd + DVD
#23 Avril Lavigne: Avril Lavigne
#26 Rowwen heze: Hemel op aarde
#45 Nickelback: The best of Nickelback volume 1
#46 Midlake: Antiphon
#52 Dream theatre: Live at Luna Park
#58 Bob Dylan: The complete album collection vol. one
#89 Various artists: de Club van Sinterklaas 2013

De debutanten:
#38 Berget Lewis: Berget Lewis
#61 Danny Vera: Distant rumble, vanavond weer in Stenders Latevermaak op 3FM
#70 the Wanted: Word of mouth
#74 Airbag: The greatest show on earth
#92 Tania Kross / Netherlands Symphony Orchestra / Jurien Hempel: Krossover – Opera revisited
#99 James Arthur: James Arthur

SINGLES

Hé hé, eindelijk wordt het Pharrell Williams gegund om langer dan één week achtereen ‘Happy’ te zijn. Zijn gelijknamige single blijft voor de tweede week de bovenste beste in de Single Top 100 en staat nu voor de derde week bovenaan. De concurrentie is echter moordend, zie de onderstaande top 3 van deze week.

TOP 3

1  (1) Pharrell Williams: Happy (derde week)
2  (5) Avicii: Hey brother (op nog geen 4%)
3 ( 2) DVBBS & Borgeous: Tsunami

Behalve ‘The monster’ van Eminem feat. Rihanna (van 32 naar #4), de grootste hits sinds 'When I'm gone' (#3 in 2006), zijn er nog twee nieuwe nummers bij de bovenste tien. Op #6 (vanaf #11) staat ‘Wicked games’ van Parra for cuva feat. Anna Naklab. Het nummer is nog één plaatsje verwijderd van de toppositie van het origineel: ‘Wicked game’ door Chris Isaak in 1991.

De andere binnenkomer in de top 10 is John Legend met ‘All of me’, gestegen van 23 naar #9. Het is de eerste top 10-notering sinds ‘Save room’ dat in 2006 de 9e plaats bereikte. Destijds zijn grootste hit, die dus nu wordt geëvenaard. De winst voor ‘All of me’ is mede te danken aan de akoestische versie die hij deed in De Wereld Draait Door op 3 oktober en die ook uitgebracht is.

Het restant eerste weeks notering volgt nu, met onder andere de vijfde Bieber-hit: 
#16 Justin Bieber: Bad day
#30 Lady Gaga: Dope, album komt dit weekend uit
#32 Yellow claw feat. Rochelle: shotgun
#58 Brigitte Nijman: Altijd laat
#69 Chris Cab: Liar liar, met zang van Pharrell Williams
#75 Theo MEzz: Don’t worry, be happy
#76 Little mix: Move
#85 Erik van Klinken: Lekker doodgewoon
#91 Fuse ODG feat. Itz Tiffany: Azonto, dansje dat al twee jaar oud si en dankzij YouTube  alsnog een hit wordt
#100 Britney Spears: Perfume

Tot zover deze Hitflits. De volledige lijsten vind je vandaag terug op Dutch Charts. Wij melden ons na het weekend weer met een nieuwe Megaman. Zolang hoef je echter niet te wachten op informatie, want zaterdagmiddag staan de albumflitsen al weer klaar op de nieuwspagina van 3FM.

zondag 3 november 2013

Megaman bij week 44 – 2 november 2013

Welkom bij de Megaman, waarin Pharrell Williams weer ‘Happy’ is, maar Marco Borsato stukken minder, Lou Reed postuum twee hits scoort, Lady Gaga single zelf produceert, Rihanna Eminem weer een echte hit bezorgt, Laura Jansen voor het eerst Nederlands zingt en Katy Perry zegt gezoend te hebben met Mick Jagger. Dat en meer over eerste weeks en/of bijzondere noteringen in de Single Top 100 van deze week.

Alle lijsten vind je terug op Dutch Charts. Op de nieuwspagina van 3FM lees je in de albumflitsen dat Jan Smit alsnog naar #1 stijgt. Weten of Jan het langer dan 1 week volhoudt? Lees vrijdag de Hitflits met de nieuwste standen en je weet het als eerste. Volg ons op Twitter en je mist niets meer.

Pharrell Williams kan weer (even) ‘Happy’ zijn

Pharrell Williams: Happy (1)*** terug op #1 / tweede week op #1 ***

Twee weken geleden steeg ‘Happy’ van Pharrell Williams in de elfde week eindelijk naar de eerste plaats van de Single Top 100. Het feest bleek echter van korte duur, want vorige week pakten Marco Borsato feat. Bag2Bank & Ali B met ‘Muziek’ de eerste plaats van hem af. Niet voor lange duur, want ‘Muziek’ maakt een diepe val (zie onder #21) en is deze week van de troon gestoten door … Pharrell! De kans dat ‘Happy’ het nu langer dan één week volhoudt is aanmerkelijk groter, hoewel de concurrentie groot is.

Zoals je weet heeft ‘Happy’ alleen in ons land de eerste plaats bereikt, Alleen in ons land is het als losse track verkrijgbaar. Het nummer is afkomstig van de soundtrack bij de film ‘Despicable me 2’ en kan dan ook daarvan worden gedownload. Dat gebeurt dan ook in andere landen, waardoor het hoog staat in de iTuneslijsten daar. De hoogste notering die wij vonden, was #17 in Portugal. Vergeet echter niet dat het om dagstanden gaat.

One direction zingt over hun eigen leven

One direction: Story of my life (3)  *** hoogste eerste weeks ***

‘Story of my life’ van One direction knalt binnen op de derde plaats, maar we weten nu al dat het nummer volgende week een flinke val zal maken. Dat deden hun voorgaande drie top 10-hits ook: ‘Live while we’re young’ (3-24, in oktober 2012), ‘One way or another / Teenage kick’ (1-7, in februari) en ‘Best song ever’ (5-18, in september). Niet omdat het een slecht liedje zou zijn, maar omdat de fans van de groep het nummer al direct in grote getale hebben aangeschaft. Dat zullen ze zeker ook doen met ‘Midnight memories’, het derde studio album dat op 25 november verschijnt.

Net als bij ons, komt ‘Story of my life’, mede geschreven door de jongens zelf, ook in de Britse hitparade binnen op de eerste plaats. Daar zijn de jongens dit weekend tegengehouden door ‘The monster’ van Eminem feat. Rihanna.

Justin Bieber weer in zijn eentje

Justin Bieber: Recovery (14)

Vorige week scoorde Justin Bieber nog een dubbelhit met ‘Hold tight’ (op #14) en ‘Wait for a minute’ met Tyga (op #31). Deze week zijn beide nummers volledig uit de lijst verdwenen en is hij weer in zijn eentje. Grote kans dat ‘Recovery’, vierde single in een rijtje van 10, volgende week ook is verdwenen. Dan komt Bieber immers met single #5.

Marco Borsato zingt een flink toontje lager

Marco Borsato feat. Bag2Bank & Ali B: Muziek (21)

Vorige week scoorde Marco Borsato onder zijn eigen naam zijn zeventiende #1-hit met ‘Muziek’ feat. Bag2Bank & Ali B. Echter toen hadden we al, gezien het geringe overwicht van 14% op de #2, twijfels of het nummer het langer dan één week bovenaan zou vol houden. Die twijfel blijkt terecht, want ‘Muziek’ staat niet meer op de eerste plaats. Maar dat het zo’n grote val zou maken in de tweede week, naar #21, dat hadden zelfs wij niet verwacht! Schijnbaar is nog niet iedereen toe aan een nummer van Borsato dat meer van deze tijd is.

grote zever

Het ene moment ben je blij met je zeventiende #1-hit en behoor je met Jan Smit (18 stuks) en the Beatles (22 stuks) tot de drie acts met de meeste #1-hits. Het andere moment valt je nummer zo diep, dat je ineens behoort tot de grootste zakkers aller tijden. Hier volgt daaruit de top 10. Dit begint met het aantal plaatsen dat is gezakt. Als een nummer langer dan één week bovenaan stond, staat dit achter de datum dat de val was, tussen haakjes vermeld.
73  P3: P.o.w.N.e.d.!, 4 april 2009
51  Wolter Kroes: Viva Hollandia, 5 juli 2008 (2x)
41  René Froger: Samen, 23 juni 2012
32  Hero: Toen ik je zag, 23 oktober 2010
31  Guus Meeuwis: Armen open (incl. stadionversie), 2 juli 2011
23  3js: Je vecht nooit alleen / Never alone, 26 maart 2011
21  Jan Smit: Je naam in de sterren, 28 maart 2009 (4x)
20  Marco Borsato feat. Bag2Bank & Ali B: Muziek, 2 november 2013
13  Julia van der Toorn: Oops! … I did it again, 21 september 2013
11  Bløf: Oktober, 4 oktober 2008
‘Je vecht nooit alleen’ van 3js stond vijf weken daarvoor al op #1, alvorens ‘Never alone’, de Engelse versie, ook nog de eerste plaats bereikte.

22 november verschijnt het album ‘1000 spiegels’ van Marco Borsato. We zijn erg benieuwd hoe dat zal worden ontvangen. Op het album staat onder meer een nummer met zijn eigen dochter (Jada) en de zoon van Lange Frans (Willem), almede een duet met Trijntje Oosterhuis, een tweede ‘Wereld zonder jou’ (#3 in 1997).

Postume hits voor Lou Reed

Lou Reed: Perfect day (25) / Walk on the wild side (37)

Een week geleden alweer, op zondag 27 oktober 2013, overleed Lou Reed in zijn huis in Springs, New York, op 71-jarige leeftijd. De week daarvoor had zijn vrouw Laurie Anderson hem uit het ziekenhuis gehaald. In mei had hij een levertransplantatie ondergaan.

Laurie Anderson schreef dit weekend op haar Facebookpagina:
“Lou was een tai chi-meester en bracht zijn laatste dagen hier door, gelukkig en betoverd door de schoonheid en kracht en zachtheid van de natuur. Hij stierf op zondagmorgen kijkend naar de bomen en terwijl hij de beroemde 21-vorm van tai chi uitvoerde, slechts met zijn muzikantenhanden bewegend in de lucht.
Lou was een prins en een vechter en ik weet dat zijn muziek over de pijn en de schoonheid in het leven veel mensen zal vervullen met de vreugde die hij voelde voor het leven. Lang leve de schoonheid die door ons allen heengaat.”

Lou Reed, geboren op 2 maart 1942 in Brooklyn, New York als Lewis Allen Reed, komt uit een Joodse familie ‘and my God is rock ’n roll’, voegde hij er dan zelf aan toe. Door te luisteren naar de radio, leerde Reed zichzelf gitaarspelen.

In 1960 begon Reed aan de studie journalistiek, regisseren, en creatief schrijven, die hij in 1964 met succes afrondde. In datzelfde jaar vertrok hij naar New York om voor Pickwick records liedjes te gaan schrijven. Daar ontmoette hij John Cale, met wie hij even later the Velvet underground begon.

the Velvet underground

Al snel trok de groep de aandacht van kunstenaar Andy Warhol, die de manager werd. Op een gegeven moment haalde Warhol zangeres Nico er bij, maar dat was tegen het zere been van Cale en Reed. Met het gevolg dat het album dat ze opnamen uitkwam als The velvet underground & Nico. Het album wordt nog steeds gezien als één van de belangrijkste rockalbums ooit gemaakt. Cale stapte in 1968 uit de band, Reed volgde twee jaar later. ‘Loaded’ was het vierde en laatste album dat hij met The velvet underground had opgenomen.

solo

Reed was terug bij af en ging een tijdje als typist werken bij zijn vader. In 1971 sloot hij een platencontract en nam in Londen het album ‘Lou Reed’ op. De beste jaren moesten echter nog komen. In 1972 verscheen ‘Transformer’, geproduceerd door David Bowie en Mick Ronson.  ‘Walk on the wild side’, waarover zo dadelijk meer, werd de single. Diverse albums volgden, waaronder ‘Berlin’, opgenomen in Londen en New York en ‘Coney island baby’ (in 1975). Zijn laatste soloalbum verscheen in 2007: ‘Hudson river wind meditations’. Vier jaar later kwam Reed samen met Metallica met het album ‘Lulu’, dat niet door iedereen met gejuich werd ontvangen.

Perfect day (25)

Bij ons was ‘Vicious’ de b-kant van ‘Walk on the wild side’, in Amerika was dat ‘Perfect day’. Pas in 1997 zou het nummer ook bij ons een notering krijgen, maar daar was Reed niet alleen voor verantwoordelijk.

goed doel

In 1997 nam Lou Reed het nummer opnieuw op, met een groot aantal bnn-ers, waaronder Elton John, Bono, David Bowie, Laurie Anderson (zijn latere vrouw) en Tom Jones onder de naam Various artists. In het Mega Hitarchief, dat eind november verschijnt, staat daarover:
“Opgenomen t.g.v. het 75-jarig jubileum van de BBC en ter promotie van het nieuwe BBC-logo. Opbrengsten gaan per land naar een ander goed doel. In thuisland Groot-Brittannië is dat ‘BBC Children in need appeal’, in Nederland ‘Duchenne parent project.”

Lou Reed zei daarover destijds: “I have never been more impressed with a performance of one of my songs.” In eigen land stond de versie drie weken bovenaan, bij ons kwam het tot de 6e plaats.

Nederlandstalige versie

Van ‘Perfect day’ bestaan dus meerdere versies. Behalve die voor het goede doel in 1997, zijn er ook versies van onder andere Patti Smith (in 2007) en Gare du Nord (in 2011). Maar wist je dat er ook Nederlandstalige versies van bestaan? Al in 1977, dus vijf jaar na het origineel, schreef Tineke Beishuizen een Nederlandse tekst, getiteld ‘Lome dag’, dat Rob de Nijs opnam voor zijn elpee ‘Tussen zomer en winter’.

In navolging van hun Britse collega’s namen in 1997 ook een aantal Nederlandse bnn-ers hun versie van ‘Perfect day’ op, getiteld ‘Mooie dag’. Verder dan de playlist van Radio 3 kwam het echter niet.

Walk on the wild side (37)

Tot deze week was ‘Walk on the wild side’ zijn eerste en enige solohit in ons land. Het nummer, afkomstig van het album ‘Transformer’, bereikte in 1973 de 15e plaats. Het nummer gaat over mannelijke prostituees (hustlers). In de Amerikaanse hitparade scoorde het nummer één plaatsje lager, maar dan zonder de zin
‘But she never lost her head
Even when she was giving head’
want dat verwijst naar orale sex.

De saxofoon solo op ‘Walk on the wild side’ is van Ronnie Ross, die David Bowie tijdens diens kinderjaren saxofoonspelen had geleerd. Het koortje wordt gevormd door Thunderthighs, een Britse zanggroep dat ook te horen is op het album ‘Nobody can wait forever’ van de Nederlandse groep Alquin.

inspiratie

De oorsprong van ‘Walk on the wild side’ ligt in de roman ‘A walk on the wild side’ uit 1956 van de Amerikaanse schrijver Nelson Algren. Naarmate het nummer groeide, kwamen de karakters in het nummer dichter bij Reed zijn eigen omgeving te liggen. Hij was bi-sexueel.

Walk on the wild side’ is diverse keren gecoverd. In ons land bereikte het nummer nog in 3 andere uitvoeringen de hitparade:
1987 Coco M and DJ Sven: ‘Walk on the wildside (c’est la ouate version)’ (#49)
1989 Johnny Camaro (= wijlen dj Alfred Algarde): Ik ben de weg kwijt! (#77)
1991 A tribe called quest: Can I kick it (#13)

te goedkoop

Ondanks een stijging van downloads en albumverkopen na de dood van Lou Reed, staat er geen enkel album van hem in de Album Top 100. Dat komt doordat zijn albums te goedkoop zijn en niet mee mogen tellen voor de reguliere albumlijst. Daar is een andere hitlijst voor bedacht, de Midprice Top 50, waarin Reed met drie albums staat:
#4 Transformer, #6 in 973
#6 The very best of, uit 1999
#19 Berlin, ook uit 1973, miste destijds de toenmalige Elpee Top 10

Lady Gaga produceert single zelf

Lady Gaga: Venus (30)

In tegenstelling tot Justin Bieber (zie onder #1), lukt het Lady Gaga wel om langer dan één week te scoren. Dat doet ze met ‘Do what u want’ feat. R. Kelly (op #61 van 27) en ‘Applause’ (op #62 van 59). Het nummer ‘Venus’, binnen op #30 en track van haar album ‘Artpop’, is het eerste nummer dat ze zelf produceerde. Voorheen liet ze het produceren aan anderen over.

Rihanna bezorgt Eminem weer een echte hit

Eminem & Rihanna: The monster (32)
Eminem: Survival (86) / Rap God (93)

Het lijkt wel of Eminem Justin Bieber wil evenaren, want net als Bieber brengt hij ook zo’n beetje elke week een nieuw nummer uit. Eind augustus begon het met ‘Bezerk’ (52-100), 19 oktober volgde ‘Rap God’ (99/-/93) en deze week pakt hij zelfs met twee singles uit: ‘Survival’ (op #86) en ‘The monster’ feat. Rihanna (op #32).

Alle vier zijn het nummers van het album ‘The Marshall Mathers LP 2’, dat officieel aanstaande dinsdag verschijnt, maar dit weekend al te vinden was op de diverse forums. De nummers zijn dan ook bedoeld als opwarmertje voor het album, zijn eerste in drie jaar tijd
‘The monster’ feat. Rihanna levert Eminem weer eens een hit van formaat op: deze week op #32. Sinds ‘Love the way you lie’ (#5 in 2010) óók met Rihanna, heeft hij niet meer zo hoog gestaan. Dat nummer was zelfs zijn eerste top 10-notering in vijf jaar. Ook voor Rihanna is het een opsteker, want haar huidige single ‘What now’ staat na vijf weken nog maar op #52.

DJ Makj was Formule 1 coureur in China

Hardwell & Makj: Countdown (41)

Op donderdag 17 oktober, twee dagen voordat Robbert van de Corput, alias dj Hardwell, uitgeroepen werd tot beste dj van de wereld, ging de documentaire ‘I’m Hardwell’ in première in het Tuschinski Theater in Amsterdam. Drie jaar lang werd hij op de voet gevolgd door cameraman en stadsgenoot Robin Piree. In de documentaire, die inmiddels in Pathé bioscopen in het land draait, draait het om de wens die Hardwell op zijn 16de deed: ooit de nieuwe nummer één DJ van de wereld te worden. En die droom is uitgekomen!

kart racer

‘Countdown’ maakte Hardwell met Makj, pseudoniem voor de Amerikaanse dj Mackenzie Johnson, niet te verwarren met de gelijknamige 22-jarige zangeres. Mackenzie, geboren in San Luis Obispo in de staat Californië, is al zo’n 8 jaar dj. Vroeger zag het er echter helemaal niet naar uit dat hij dat zou worden. Op zijn twaalfde begon hij met kart racen en belandde in de Formule 1 wagens. Hij woonde een tijdje in China, omdat het racen daar een stuk goedkoper is dan in Californië. Daar zat hij op een kostschool voor kinderen die bezig zijn in de racesport.

muziek

Op zijn vijftiende werd hij uitgenodigd voor een race. In dat weekend zag hij DJ Qbert plaatjes draaien en was direct om, dat wilde hij ook!. Bij zijn terugkomst in Californië, sloot hij zich twee weken op om het dj-vak te leren. Zijn eerste optreden was op een bruiloft.

Inmiddels heeft hij diverse festivals en tournees gedaan door Noord Amerika en de rest van de wereld. Vorig jaar verhuisde hij naar Los Angeles. Op 25 juni, zijn 23e verjaardag, bracht hij het nummer ‘Springen’ uit op het label Hysteria van de Bingo players. De naam Makj ontstond op de middelbare school. Dat begon met Mak (van McKenzie) en later werd dat Makj (vanwege de achternaam Johnson). Naast Hardwell werkte Mack ook samen met Nicky Romero.

Laura Jansen op de Nederlandse tour

Laura Jansen & FIT: Stapje terug (remix) (57)

“Misschien maken wij wel een statement, dat wij elkaar qua stijlen kunnen vinden. We hebben heel veel respect voor elkaar en kunnen dat laten zien. Misschien dat meerdere muzikanten dat zouden moeten doen. Dat zou wel tof zijn.” Dat zei Laura Jansen tijdens de totstandkoming van ‘Stapje terug (remix)’, dat ze maakte met MC FIT van Flinke namen.
FIT, echte naam Glen Faria, schreef ‘Stapje terug’ voor zijn album ‘Glen Faria’ (juni 2013), naar aanleiding van gesprekken die hij voerde met kids op scholen, waar hij lesgeeft. Uit die gesprekken bleek dat kids, die hem herinneren zoals hij vroeger was, aan het zoeken zijn, niet weten naar wie ze moeten luisteren.

3FM Awards

In april van dit jaar zag FIT het optreden van Laura tijdens de 3FM Awards, zittend achter de piano, haar liedje ‘Queen of Elba’ zingen en hij was meteen verkocht. Ook Laura was onder de indruk, vooral van zijn nummer ‘Stapje terug’. Ze benaderde hem om een nieuwe versie op te nemen, maar helemaal niet met de bedoeling het ook uit te brengen.

universeel

Over de nummers van Glen zegt ze: “Qua onderwerp, gaan die veel dieper dan de meeste hiphop nummers die ik ken. Het gaat niet zozeer om heel hard zijn, maar juist om wat doe je er mee. Je verantwoordelijkheid, je positie en je macht en als man of vrouw, hoe je elkaar behandelt. Dat vind ik best wel een universeel thema.”

FIT vond dat zijn nummer nog genoeg ruimte had om er mee aan de slag te gaan. Hij vond het sowieso tof dat zij iets aan het nummer veranderde. Toen het nummer af was en de reacties binnenstroomden, bleek al snel dat niet uitbrengen geen keuze meer was. Het is voor de eerste keer dat Laura Jansen in het Nederlands zingt.

Jordi Falcon doet het liever alleen

Jordi Falcon: Laat me alleen (71)

Als Franky Falcon het nog twee weken langer had volgehouden met ‘Ik heb niemand nodig – remix 2013 –’, had hij tegelijk met zijn zoon in de Single Top 100 gestaan. Jordi Falcon, echte naam Jordi van Valkenburg (’s-Hertogenbosch, 22 juli 1995), komt deze week binnen met het nummer ‘Laat me alleen’.

Zingen doet Jordy Falcon z’n  hele leven al, maar serieus werd het na een optreden voor publiek tijdens een vakantie in Gran Canaria. ‘Laat me alleen’ is zijn derde single na ‘Mijn gevoel’ en ‘Laat me alleen m’n schat’, beide in 2012. Jordy deed in mei van dit jaar mee aan Bloed, Zweet en Tranen, de zoektocht naar een nieuwe volkszanger(es). Net als zijn vader (in hetzelfde programma!) ging hij niet door.

Vader Franky scoorde pas op zijn 46e zijn eerste hit, zoon Jordy doet het al op zijn 18e. Overigens de kans dat vader en zoon binnenkort wel samen in de hitparade staan, is groot, want op 7 december komt het duet ‘Als ik jou zeggen kon’ van de twee uit.

Frank Verkooyen vertaalt Engels nummer

Frank Verkooyen: Jou nog om me heen (75)

De Britse band Dave Clark five scoorde in de jaren ’60 drie hits in ons land, waarvan ‘Glad all over’ het hoogst kwam: #4 in 1964. In 1970 stopte de groep rond drummer Dave Clark er mee. ‘No one can break a heart like you’ uit 1968 is een minder bekend nummer van hen, maar wordt nu voor het eerst een hit dankzij Frank Verkooyen. Dat wil zeggen in het Nederlands, want hij maakt er ‘Jou nog om me heen’ van.

Katy Perry zoende met Mick Jagger

Katy Perry: Unconditionally (95)

Volgende week zondag, 10 november, komt Katy Perry naar Amsterdam, voor de uitreiking van de MTV Europe Music Awards. Op 3FM kun je daar deze week kaartjes voor winnen. Perry is genomineerd voor twee awards, voor beste zangeres en voor beste popact. Ze moet het opnemen tegen Miley Cyrus, Lady Gaga, Justin Bieber en One direction. Perry zal daar zeker ‘Unconditionally’ zingen, opvolger van ‘Roar’ (#5 in september).

zoenen

Afgelopen week verklaarde Katy Perry te hebben gezoend met Mick Jagger, zanger van the Rolling stones. Dat zou gebeurd zijn in 2004, toen ze het nummer ‘Old habits die hard’ zong met Dave Stewart voor de soundtrack van de film ‘Alfie’. Het is een Stones-nummer, dus Mick, 59 jaar, was daar ook aanwezig. Beide gingen ook nog even uit eten en toen kuste hij Perry, die toen 18 was. Perry stond ook al eens op het podium met the Stones. Ze zong toen met Jagger het nummer ‘Beast of burden’. Jagger ontkent alles (behalve het optreden).