vrijdag 1 september 2017

Hitflits: Queens of the Stone Age blijft the War On Drugs net voor

De verwachtingen voor het nieuwe album van the War On Drugs waren hoog gespannen. Twee nummers waren het album al voor gegaan en kregen lovende kritieken. Het zat er dus wel een beetje in dat het album hoog zou eindigen, maar de concurrentie was moordend.
Gelijktijdig met A Deeper Understanding van the War On Drugs werden albums uitgebracht van onder meer  de Toppers, Triggerfinger, Queens of the Stone Age en Rotterdam Airlines. De eerste twee halen net de top 10. Rotterdam Airlines lukt het niet om met Gate 17 het succes van vorig jaar (#2 met Gate 16) te overtreffen, het album pakt de zesde plaats.

Blijft over Villains van Queens of the Stone Age als grootste kanshebber voor de eerste plaats. Hoewel het er gedurende de week anders uitzag voor Josh Homme en zijn mannen, slagen ze er toch in the War On Drugs voor te blijven, zij het met iets meer dan 2% verschil
En daarmee scoort Queens of the Stone Age met Villains hun eerste #1-notering. Hoogste plaats tot nu toe was een derde, in 2013 voor … Like Clockwork. Voor the War On Drugs is het ook hun beste notering; Lost In The Dream kwam begin 2015 niet hoger dan de 18e plaats, maar staat, na 82 weken, nog wel genoteerd, deze week gestegen naar #48.

ALBUM TOP 5

1. EW  Queens of the Stone Age: Villains
2. EW  the War On Drugs: A Deeper Understanding (op ruim 2% én wel #1 in de Vinyl 33)
3. (1)   Lil’ Kleine: Alleen
4. (2)   Ronnie Flex: Rémi
5. (3)   SFB: 77 Nachten

Gaan we direct over naar de 11 resterende eerste weeks noteringen:
#6 Rotterdam Airlines: Gate 17
#9 Triggerfinger: Colossus
#10 de Toppers: Toppers In Concert 2017
#11 Fifth Harmny: Fifth Harmony
#12 XXXTentacion: 17
#13 Lil Uzi Vert: Luv Is Rage 2
#31 A$AP Mob: Cozy Tapes Vol. 2 – Too Cozy
#52 Youngbaekansie: Vibes
#68 Leprous: Malina
#81 Pvris: All We Know Of Heaven, All We Need Of Hell
#93 Iron & Wine: Beast Epic

SINGLE TOP 5

1. (1)   J. Balvin & Willy William: Mi Gente (vierde week op #1)
2. (3)   Dua Lipa: New Rules (op bijna 11%), grootste hit voor Dua Lipa
3. (2)   Lil’ Kleine feat. Boef: Krantenwijk
4. (4)   SFB feat. Ronnie Flex: Lovely Boy
5. (6)   Equalz / Adje / Cho: Op De Weg

Resteren de zeven eerste weeks noteringen van deze week:
#15 Kempi x the Blockparty feat. Josylvio & Sevn Alias: Cocaina (remix)
#20 Taylor Swift: Look What You Made Me Do
#42 Glades feat. Lijpe & 3Robi: Een Beetje
#70 Jonna Fraser: Manoeuvres
#78 Khalid feat. Rae Sremmurd & Lil Yachty: Young Dumb & Broke (remix)
#93 BKO feat. Jairzinho & Poke: Roll It
#94 Vinchenzo: Daily

Tot zover deze Hitflits met een halve #1-notering voor het album van the War On Drugs, want wat is dat een goed album! Dit weekend melden we ons nog met een nieuwe Megaman.

zondag 27 augustus 2017

Megaman bij week 34 – 26 augustus 2017

Nederland het eerste Europese land met ‘Mi Gente’ op #1

En verder in deze Megaman:
-          BloodPop® blijft Justin Bieber trouw
-          Mula B komt met debuutalbum
-          Camila Cabello heeft meer succes dan haar vorige bandje Fifth Harmony
-          Avicii na twee jaar terug
-          Marshmello ontmaskerde per ongeluk zichzelf
-          Chris Brown stelt zelf de vragen
-          Amy Jon verdient credit, maar krijgt deze niet
-          Kevin haalde Johnny Sellah bij RAMG
-          CNCO zit vast aan vijfjarig contract

De albumflitsen komen deze week te vervallen.

Volg ons op Twitter en je hoeft niets meer te missen.

Nederland het eerste Europese land met ‘Mi Gente’ op #1

#1 J. Balvin & Willy William: Mi Gente
     *** derde week op #1 ***

In de voorlaatste Megaman, die van week 31, stond ‘Despacito’ van Luis Fonsi feat. Daddy Yankee & Justin Bieber voor de tiende week bovenaan de Single Top 100. Dat was tevens de laatste week, want de week daarop namen J. Balvin & Willy William de leiding over met ‘Mi Gente’ en hebben die nog steeds in handen, nu voor de derde week.

van Franstalig naar Spaanstalig

Begin dit jaar heette ‘Mi Gente’ nog ‘Voodoo Song’ en werd alleen, in het Frans, gezongen door Willy William, die wij nog kennen van zijn #10-hit ‘Ego’ uit 2016. Vervolgens  herschreef hij zijn nummer samen met J. Balvin en Mohombi, van de hit ‘Bumpy Ride’, #2 in 2010.
‘Voodoo Song’ werd ‘Mi Gente’ en twee maanden na de release van ‘Voodoo Song’ was daar  ‘Mi Gente’, dat Spaans is voor ‘Mijn Volk. Na ‘Despacito’ van Luis Fonsi feat. Daddy Yankee & Justin Bieber, staat er dus weer een Spaanstalig nummer op de eerste plaats van de Single Top 100.

Nederland eerste

Hoewel ‘Mi Gente’ al in menig Zuid-Amerikaans land, waaronder Colombia, Equador en Mexico, op de eerste plaats heeft gestaan, is Nederland het eerste Europese land waar dat gebeurt.

BloodPop® blijft Justin Bieber trouw

#12 Justin Bieber & BloodPop®: Friends
      *** hoogste eerste weeks ***

Neemt de populariteit van Justin Bieber in Nederland af? Niet al zijn nummers reiken meer tot de top. ‘2U’ met David Guetta, kwam in juni nog binnen op de vijfde plaats, maar ‘Friends’ met BloodPop®, komt deze week slechts binnen op de twaalfde plaats.

‘Friends’ is de minst grote hit van Justin Bieber sinds ‘All In It’ dat in 2015 niet hoger kwam dan de 66e plaats. Die lage notering kwam omdat het nummer één van de achttien tracks is van zijn album Purpose, die allen op 21 november 2015 tegelijk een notering kregen. ‘Friends’ is echter een volledig nieuw nummer en dan is een twaalfde plek toch wel een tegenvaller.

Achter de Amerikaanse producer BloodPop® gaat de in Kansas City geboren Michael Tucker schuil. Tucker studeerde een tijdje jazzgitaar, maar legde zich toe op het schrijven en produceren van nummers. Tucker werkte onder andere samen met Ellie Goulding, Major Lazer, Britney Spears, Lady Gaga en Madonna.

terug bij Bieber

Op het album Purpose van Justin Bieber, was Tucker bij vijf nummers betrokken, waaronder de #1-hit ‘Sorry’ uit 2015. Twee jaar daarna doken Bieber en Tucker samen de studio in voor het opnemen van ‘Friends’. Julia Michaels, bekend van de hit ‘Issues’ (deze week op #82) schreef mee aan ‘Friends’ en is ook te horen in de achtergrondzang.

Mula B komt met debuutalbum

#50 Mula B feat. Lijpe: Hyena

Al in 2016 scoorde Mula B, de Haagse rapper van Marokkaanse en Congolese afkomst, een hit met het nummer ‘Meesterplusser’. Na de mixtape 8-9-17, verschijnt over drie weken, op vrijdag 8 september, het debuutalbum. En laat dat album nu dezelfde titel hebben: Meesterplusser. ‘Hyena’ feat. Lijpe, zijn veertiende notering, is één van de tracks van het album.

Camila Cabello heeft meer succes dan haar vorige bandje Fifth Harmony

#57 Camila Cabello feat. Young Thug: Havana

Hoewel een echte klapper nog moet komen (haar grootste hit is ‘Bad Things’ met Machine Kelly, #15 in 2016), gaat het de Cubaanse zangeres Camila Cabello voor de wind. Sinds haar vertrek uit Fifth Harmony, op 18 december 2016, is ‘Havana’ feat. Young Thug al haar vijfde notering. De meiden van Fifth Harmony komen echter nog niet verder dan eentje: ‘Down’ feat. Gucci Mane (#94 in juni). Nieuw werk is wel onderweg: ‘Don’t Say You Love Me’

‘Havana’ is één van de tracks van The Hurting. The Healing. The Loving, het debuutalbum van Camila Cabello, dat op 22 september verschijnt.

Avicii na twee jaar terug

#75 Avicii feat. Rita Ora: Lonely Together

De EP .Avici 01 zakt in de tweede week van de tweede naar de zesde plaats van de Midprice Top 50, de lijst met goedkoop geprijsde albums. Naast ‘So Much Better’ feat. Sandro Cavazza (deze week op #37), is ‘Lonely Together’ feat. Rita Ora, de tweede track van de EP die een notering krijgt. De nummers zijn de eerste hits sinds ‘Broken Arrows’ in 2015 (#86).

Marshmello ontmaskerde per ongeluk zichzelf

#81 Marshmello feat. Khalid: Silence

Na ‘Location’ (#78 in april) en ‘Rollin’ met Calvin Harris (#58 in mei) scoort de 19-jarige Khalid Robinson uit El Paso, Texas met ‘Silence’ zijn derde notering in nog geen half jaar tijd. Tevens betekent de notering van ‘Silence’, de eerste hit voor de Amerikaanse
Marshmello, die tijdens optredens een Marshmello-masker draagt.

Foutje, bedankt!

Lange tijd wist Marshmello zijn ware identiteit verborgen te houden. Er waren wel vermoedens om wie het ging, maar een bevestiging in de vorm van een foto was er nog niet. Die kwam er tijdens een live videostream op 3 juni via het Instagram van Marshmello.. Bij het filmen was hij even zonder masker te zien in een spiegel en had iemand anders zijn masker op het hoofd. Uit de beelden bleek dat het ging om Chris Comsworth (Philadelphia, 19 mei 1992) ofwel Dotcom. Weg illusie.

Marshmello is niet de enige dj die optreedt met een masker op zijn hoofd. Daft Punk en
Deadmau5 gingen hem reeds voor. Van beiden is de identiteit ook bekend, alleen van Thomas Bangalter en Guy-Manuel de Homem-Christo, de mannen achter Daft Punk, zijn geen recente foto’s. Ook Nederland kent zijn eigen band met maskers: de Haagse band de Kraaien.

Chris Brown stelt zelf de vragen

#85 Chris Brown: Questions

Op 31 oktober verschijnt Heartbreak On A Full Moon, het achtste studioalbum van de Amerikaanse zanger Chris Brown. Nog voor de release van zijn vorige album Royalty uit december 2015, begon Brown aan de opvolger. Het zou dus goed kunnen dat Brown toen al aan het nummer ‘Questions’ werkte.

Questions’ is niet helemaal een eigen nummer van Chris Brown. Inspiratie kwam van het nummer ‘Turn Me On’ van Kevin Lyttle (#2 in november 2003). Maar al in juli van dat jaar bereikte het nummer in de uitvoering van RMXCrw feat Ebon-e & Mc Ambush de tiende plaats. Brown is dus niet de eerste die ‘Turn Me On’ gebruikt, maar hij ook niet de tweede act die er succes mee heeft. Dat waren Cheat Codes & Dante Klein die met het nummer ‘Let Me Hold You (Turn Me On)’ vorig jaar een hit scoorden: #27.

Amy Jon verdient credit, maar krijgt deze niet

#89 Lost Frequencies feat. Netsky: Here With You

Bij het uitkomen van ‘Here With You’ van Lost Frequencies feat. Netsky waren velen nieuwsgierig naar de zangeres. Na een zoektocht die vele namen opleverde, bleef uiteindelijk ééntje over, die van de Britse Amy Yon, die het nummer mede heeft geschreven.

Amy Yon (23) groeide op in het Britse Somerset. Met haar moeder, die werkte in cafés en bars, reisde ze onder andere naar Spanje en uiteindelijk belandde ze in Bristol. Tijdens deze reizen maakte ze kennis met diverse soorten muziek, die haar er toe zetten ook muziek te gaan maken. De inspiratie haalt ze uit de muziek van Nick Drake, Elliott Smith, Carole King, Leonard Cohen en Etta James. In 2015 verscheen van Amy Jon een EP.

Kevin haalde Johnny Sellah bij RAMG

#96 Johnny Sellah feat. Kevin: Spullen Op Mij

Vorige week maakte Johnny Sellah zijn debuut met ‘Matta’ van Jairzinho feat. BKO. Deze week zakt het nummer naar de 83e plaats. Maar Johnny is niet voor één hit te vangen en komt alweer met een nieuw nummer: ‘Spullen Op Mij’ feat. Kevin.
Via Kevin kwam de 23-jarige Sellah, half Marokkaans, half Nederlands, bij het platenlabel Rotterdam Airlines (RAMG). Vorig jaar stond Sellah (een naam die hiphopper Jairzinho hem gaf) op het album Gate 16 van Rotterdam Airlines nog met twee tracks genoteerd. Op het nieuwe album Gate 17, dat afgelopen vrijdag verscheen, is Sellah met niet minder dan vier tracks vertegenwoordigend. Na ‘Matta’ is ‘Spullen Op Mij’ daarvan de tweede hit.

CNCO zit vast aan vijfjarig contract

#100 CNCO & Little Mix: Reggaetón Lento (remix)

Sinds oktober 2016 is de videoclip van ‘Reggaetón Lento(Bailemos)’ door CNCO meer dan 1 miljard keer aangeklikt. Toch werd het Spaanstalige nummer voornamelijk in Latijns Amerikaanse gebieden een hit.
Om nu ook voet aan de grond te krijgen in Engelstalige gebieden, werd het populaire Britse dameskwartet Little Mix benaderd en werd het nummer opnieuw ingezongen, nu in het Engels. Nu lijkt het wel te lukken, want in de Britse hitparade reikte ‘Reggaetón Lento (remix)’ van CNCO & Little Mix tot de vijfde plaats. Bij ons begint het nummer helemaal onderaan op #100.

boyband

CNCO is een boyband uit Miami, Florida, bestaande uit Christopher Bryant Vélez Muñoz (21, uit New Jersey), Richard Yashel Camacho Puello (20, uit New York), Joel Dylan Pimentel De León (18) uit Hesperia, Californië), Erick Brian Colón Arista (16, uit Havana, Cuba) en Zabdiel de Jesús Cólon (19, uit Bayamón, Puerto Rico). Op 13 december 2015 wonnen de jongens, de eerste editie van de talentenjacht ‘La Banda’, waar ze de naam CNCO (Spaans voor vijf) kregen.

vijf jaar vast

‘La Banda’ was het zoveelste idee van Simon Cowell (onder andere jurylid Idols, X Factor, American Idol), die het opzette met latinzanger Ricky Martin. Na het winnen van ‘La Banda’ ging CNCO op tournee met Martin en bracht diverse singles en één album uit. Daar zal het niet bijblijven, want met het label Sony Music Latin is een vijfjarig contract afgesloten.