zondag 27 augustus 2017

Nederland het eerste Europese land met ‘Mi Gente’ op #1

#1 J. Balvin & Willy William: Mi Gente
     *** derde week op #1 ***

In de voorlaatste Megaman, die van week 31, stond ‘Despacito’ van Luis Fonsi feat. Daddy Yankee & Justin Bieber voor de tiende week bovenaan de Single Top 100. Dat was tevens de laatste week, want de week daarop namen J. Balvin & Willy William de leiding over met ‘Mi Gente’ en hebben die nog steeds in handen, nu voor de derde week.

van Franstalig naar Spaanstalig

Begin dit jaar heette ‘Mi Gente’ nog ‘Voodoo Song’ en werd alleen, in het Frans, gezongen door Willy William, die wij nog kennen van zijn #10-hit ‘Ego’ uit 2016. Vervolgens  herschreef hij zijn nummer samen met J. Balvin en Mohombi, van de hit ‘Bumpy Ride’, #2 in 2010.
‘Voodoo Song’ werd ‘Mi Gente’ en twee maanden na de release van ‘Voodoo Song’ was daar  ‘Mi Gente’, dat Spaans is voor ‘Mijn Volk. Na ‘Despacito’ van Luis Fonsi feat. Daddy Yankee & Justin Bieber, staat er dus weer een Spaanstalig nummer op de eerste plaats van de Single Top 100.

Nederland eerste

Hoewel ‘Mi Gente’ al in menig Zuid-Amerikaans land, waaronder Colombia, Equador en Mexico, op de eerste plaats heeft gestaan, is Nederland het eerste Europese land waar dat gebeurt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten