zondag 27 augustus 2017

BloodPop® blijft Justin Bieber trouw

#12 Justin Bieber & BloodPop®: Friends
      *** hoogste eerste weeks ***

Neemt de populariteit van Justin Bieber in Nederland af? Niet al zijn nummers reiken meer tot de top. ‘2U’ met David Guetta, kwam in juni nog binnen op de vijfde plaats, maar ‘Friends’ met BloodPop®, komt deze week slechts binnen op de twaalfde plaats.

‘Friends’ is de minst grote hit van Justin Bieber sinds ‘All In It’ dat in 2015 niet hoger kwam dan de 66e plaats. Die lage notering kwam omdat het nummer één van de achttien tracks is van zijn album Purpose, die allen op 21 november 2015 tegelijk een notering kregen. ‘Friends’ is echter een volledig nieuw nummer en dan is een twaalfde plek toch wel een tegenvaller.

Achter de Amerikaanse producer BloodPop® gaat de in Kansas City geboren Michael Tucker schuil. Tucker studeerde een tijdje jazzgitaar, maar legde zich toe op het schrijven en produceren van nummers. Tucker werkte onder andere samen met Ellie Goulding, Major Lazer, Britney Spears, Lady Gaga en Madonna.

terug bij Bieber

Op het album Purpose van Justin Bieber, was Tucker bij vijf nummers betrokken, waaronder de #1-hit ‘Sorry’ uit 2015. Twee jaar daarna doken Bieber en Tucker samen de studio in voor het opnemen van ‘Friends’. Julia Michaels, bekend van de hit ‘Issues’ (deze week op #82) schreef mee aan ‘Friends’ en is ook te horen in de achtergrondzang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten