zondag 14 augustus 2011

Megaman bij week 33 – 13 augustus 2011

Welkom bij de Megaman, waarin Lucenzo de ‘Lambada’ evenaart, Hot chelle rae muzikale genen heeft, Thomas Berge zijn hit uit Scandinavië haalt, James Morrison de Megahit misloopt, de Roemeense Elena achterblijft bij haar landgenoten en Ryan Tedder (te) weinig tijd heeft voor OneRepublic. Dat en meer over de dertien eersteweeks noteringen in de Single Top 100 van deze week.

Lucenzo evenaart Kaoma

Lucenzo feat. Don Omar: Danza kuduro
Lucenzo feat. Big Ali: Vem dançar kuduro (1) *** vierde week op #1 ***


Ondanks of misschien dankzij een petzomer in grote delen van Europa, blijven de zomerse nummers ‘Vem dançar kuduro’ van Lucenzo feat. Big Ali en ‘Danza kuduro’ van Lucenzo feat. Don Omar, de Single Top 100 aanvoeren.

Zoals je vorige week hebt kunnen lezen is het van oorsprong Portugese nummer de vierde #1-hit in het Portugees. Inmiddels staat het voor de vierde week bovenaan en daarmee evenaart het de ‘Lambada’ van Kaoma dat in 1989 ook vier weken op de eerste plaats stond. Gezien de weinige concurrentie zal ook die hobbel wel worden genomen, want ‘Somebody that I used to know’ van Gotye feat. Kimbra, dat deze week doorstijgt naar de derde plaats, zien we (nog) niet #1 komen.

coverversies

Inmiddels hebben twee covers van de huidige #1-hit een notering behaald. De eerste, ‘Fiësta Holanda (oy oy oy)’ van Dennis Bax & Def Rhymz hield het in juli niet langer dan één week vol op #74. Vorige week probeerde Daniël Hoekstra het als zijn alter ego Danio Crespo met ‘One more kuduro’. Deze week stijgt zijn versie door van 92 naar #57.

In de Bubbling Under Top 100, de wachtkamer van de Single Top 100 staat Alejandro Crespo met ‘Danza kuduro’ te trappelen om door te stijgen. De versie van de Brabantse zanger Joeri Plaizier onder de titel ‘Oy oy oy (Danza Kuduro)’ hebben we nog nergens zien langs komen.

Hot chelle rae heeft muzikale genen

Hot Chelle Rae: Tonight tonight (44) *** hoogste eersteweeks ****

Uit Nashville, Tennessee, komt de band Hot chelle rae, opgericht in 2005 door Ryan Keith Follese (zang/ritmegitaar) en Nash Overstreet (zang/leadgitaar). De band is vernoemd naar Chelle Rae, een naar het schijnt toegewijde fan, die de jongens op MySpace stalkte. Achteraf bleek het om een meisje te gaan die zei dat ze model was en van alles voor de jongens zou kunnen regelen. Ja ja.

Naast Follese en Overstreet bestaat Hot chelle rae verder uit Ian Keaggy (achtergrondzang/basgitaar) en Jamie Follese (drums), de jongere broer van Ryan Keith, allen in de leeftijd 19 – 25 jaar. De jongens zijn al hun hele (jonge) leven met muziek bezig. Niet vreemd als je weet dat de vaders van de jongens allen in de muziek zitten.
De vader van Nash, is countryzanger Paul Overstreet, die van de broers Follese, Keith Follesé, ook countryzanger en de vader van Ian is zanger/gitarist Phil Keaggy. Toch komen de muzikale voorbeelden van Hot chelle rae niet alleen uit de countrymuziek. Hun inspiratiebronnen zijn divers: Michael Jackson, Prince, Sheryl Crow, Tom Petty, maar ook Queen en the Beatles.

In 2009 bracht Hot chelle rae het album ‘Lovesick electric’ uit, dat nog geen potten kon breken. Dat ziet er beter uit als ze met hun tweede album komen, waarvan‘Tonight tonight’, de eerste single is, en op #44 de hoogste eersteweeks.

Thomas Berge haalt hit uit Scandinavië

Thomas Berge: Niets is onmogelijk (47)

Op 2 september om 12:21 uur brengt Thomas Berge zijn nieuwe album ‘1221’ uit. De titel is een verwijzing naar de leeftijd waarop hij zijn eerste single uitbracht (‘Mijn luchtballon’, 12 jaar) en de (omgekeerde) leeftijd die hij nu heeft bereikt: 21 jaar.

Scandinavië

‘Niets is onmogelijk’, zijn 23e notering, gaat over tegenslag en hoop, iets waar hij de laatste tijd mee te maken heeft gehad: drank/drugs verslaving, stukgelopen relaties. Voor ‘Niets is onmogelijk’ is Thomas Berge wezen 'shoppen' in Scandinavië. Het nummer is geschreven door de Zweedse producer/componist Hans Rikard Fredriksson en de Deense producer/componist Martin Michael Larsson, die ook aan de basis stond van ‘Weer geloven’ van Jeroen van der Boom. De Nederlandse tekst van ‘Niets is onmogelijk’ is van Bart Voncken, die deel uitmaakte van de groepen K-otic en XYP.

Corry Konings kijkt liever vooruit

Corry Konings: Het heeft geen zin meer om te huilen (48)

De voorlaatste hit van Corry Konings was ‘1000 keer aan jou gedacht’ dat in 2009 tot #45 kwam. In dat jaar vierde ze haar veertigjarig jubileum als zangeres. Het jaar daarvoor was een lang gekoesterde wens in vervulling: een Tapascafé op het Corry Koningsplein in Benalmadena bij Puerto Marina aan de Costa de sol. Het leek allemaal niet meer stuk te kunnen gaan. Totdat bleek dat Wim, haar ex met haar voormalige zakenpartner Tony, achter haar rug om geld verdiende met het Tapascafé. Dat kon doordat ze samen doorgingen onder een andere naam en in een nieuwe BV. Uiteindelijk zou Corry er zo’n € 50.000,-- bij ingeschoten zijn.

Corry is echter niet van plan om juridische stappen te ondernemen, omdat ze er van overtuigd is dat ‘op het ongeluk van een ander en met andermans geld je geen succes kunt bouwen’. ‘Het heeft geen zin meer om te huilen’ is dan ook niet zomaar een titel, maar slaat op de afgelopen tijd. Het liedje is echter niet speciaal voor haar geschreven, maar stamt al uit 2004, toen de Brabantse zanger Jurgen Leiten het nummer opnam op zijn cd ‘Jij bent ’t helemaal’.

reggae

Naast een nieuwe single, komt er in september een nieuw album aan, ‘Lachend door het leven’ en kijkt ze uit naar de nieuwe serie ‘Ali B op volle toeren’, waaraan ze zal meewerken. Daarnaast heeft de bijna 60-jarige zangeres een reggaeversie opgenomen van haar klassieker ‘Mooi was die tijd’ met de band Jah-6, bekend van de André Hazes klassieker ‘Zij gelooft in mij’. Aanstaande woensdag komt Corry langs in het RTL4-programma ‘Ik kom bij je eten’.

Bløf komt deze herfst naar je toe

Bløf: Was jij maar hier (50)

Tot 10 september loopt de actie ‘Win Bløf in je huiskamer’. Op vertoon van het aankoopbewijs van de download of de cd-single, maak je kans op een huiskamerconcert van Bløf. Op die cd-single staat een nieuwe track ‘Zoveel nieuwe dingen’, en daarmee hoopt Bløf de fans te verleiden tot de aankoop. Gezien de binnenkomst op #50, zijn ze daar zeker in geslaagd. Het levert de band hun 35e notering op.
‘Was jij maar hier’ is de derde single van het album ‘Alles blijft anders’ dat in maart verscheen. ‘Wijd open’ was het themalied van 3FM Serious Request 2010 en is geen officiële single geweest. Om de nummers van het album nog meer onder de aandacht te brengen, start de band op 10 september de ‘Alles blijft anders’ najaarstournee, die op 19 december wordt afgesloten met een concert in de Oosterpoort in Groningen.

James Morrison loopt Megahit mis

James Morrison: Slave to the Music (54)

Nee nee, ‘Slave to the music’ van James Morrison is geen cover van de gelijknamige top 6-hit van Twenty 4 seven feat. Stay-C uit 1993. Het nummer van de Britse zanger is geheel nieuw en de voorloper van zijn derde album ‘The awakening’, dat eind september verschijnt. Daarop werkt hij samen met onder andere de Britse zangeres Jessie J., bekend van onder andere ‘Price tag’.

vader

‘The awaking’ is geïnspireerd op de dood van zijn vader Paul Catchpole, die een jaar geleden overleed aan een alcoholverslaving. Het afgelopen jaar was dan ook geen gemakkelijk jaar voor James Morrison. Maar desondanks heeft hij geprobeerd een album op te nemen dat positiviteit en vrolijkheid uitstraalt. Zijn favoriete nummer van het album is ‘In my dreams’, omdat dit over zijn vader gaat, waarin hij niet onder stoelen of banken steekt dat hij zijn vader nog iedere dag mist.

Megahit?

Iedere woensdagmiddag komen de 3FM dj’s bijeen om een nieuwe Megahit te kiezen. Die wordt dan twee dagen later, op vrijdagmiddag rond half 5 in de ‘Coen & Sander Show’ bekend gemaakt. Op woensdag 3 augustus 2011 viel de keuze van de dj’s op ‘Slave to the music’ van James Morrison. Aangezien die vrijdag de Homo 100 werd uitgezonden, had Michiel Veenstra, invaller van Giel Beelen, de eer om ’s ochtends al de Megahit bekend te maken.
Michiel was het echter niet eens met de keuze voor ‘Slave to the music’ van James Morrison, want ‘dat nummer zou het zonder Megahit ook wel redden.’ En dus mailde hij de andere dj’s die bij het overleg aanwezig waren met de suggestie een ander nummer Megahit te maken. Uiteindelijk viel rond half elf die ochtend de beslissing om dat andere nummer te verkiezen boven de single van James Morrison. Dat andere nummer was ‘Somebody that I used to know’ van Gotye feat. Kimbra, dat deze week stijgt van 33 naar #3.

Guetta en Sia zijn geweldige personen

David Guetta feat. Sia: Titanium (61)

Titanium of titaan is een scheikundig element met symbool Ti en atoomnummer 22. Titanium is bijna net zo resistent als platina: beide roesten niet. Het is net zo sterk als staal, maar heeft slechts 60% van de dichtheid. Het wordt onder andere gebruikt in constructies van vliegtuigen, verf, papier en kunststoffen, legering in fietsen, laptopbehuizingen en sleutels en voor materiaal voor prothesen. De naam titanium verwijst naar de titanen uit de Griekse mythologie, en slaat op een reusachtig, geweldig persoon.’ Nu weet je dus wat David Guetta en Sia bedoelen als ze het over ‘Titanium’ hebben!

‘Titanium’ is afkomstig van het dubbelalbum ‘Nothing but the beat’ van David Guetta dat over twee weken verschijnt. Daarop werkt hij samen met onder anderen Flo rida en Nicki Minaj (‘Where them girls at’), Taio Cruz and Ludacris (‘Little bad girl’), Snoop dogg (‘Sweat’), allen reeds hits. Daar komt deze week Sia bij met ‘Titanium’, geschreven door Guetta, Giorgio Tuinfort en Nick van de Wall/Afrojack. Sia kennen we nog van Zero 7 en haar solohits ‘The girl you lost to cocaine’ (#11 in 2008) en ‘Clap your hands’ (#10 in 2010). In juli is ze begonnen aan haar Amerikaanse ‘We are born’ tour.

Elena scoort slechter dan haar landgenoten

Elena: Midnight sun (69)

Op #98 komt Inna feat. Flo rida binnen met ‘Club rocker’. Inna is net als Edward Maya, Alexandra Stan, Ela Rose feat. David Deejay en Elena afkomstig uit Roemenië. Binnenkort komt daar nog eentje bij: Radio killer met ‘Lonely heart’.

In tegenstelling tot haar landgenoten, die bijna allen wel één of meerdere top 10-hits scoorden, kwam ‘Disco romancing’ van Elena Gheorghe niet verder dan #66. Deze week zakt het nummer naar de 72e plaats. Wellicht dat het met ‘Midnight sun’ beter afloopt!

Alexis Jordan leent haar stem aan Sean Paul

Sean Paul feat. Alexis Jordan: Got 2 luv you (73)

‘Got 2 luv you’ is de dertiende hit voor Sean Paul, dat hij mede dankt aan de bijdrage van Alexis Jordan. Zij scoorde met ‘Happiness’ de op één na grootste hit van het jaar tot nu toe. De grootste is natuurlijk ‘Rolling in the deep’ van Adele die niet meer valt in te halen, zeker niet door ‘Got 2 luv you’ van Sean Paul feat. Alexis Jordan! Het nummer moet de opmaat zijn voor zijn vijfde album dat nog dit jaar in de winkels moet liggen.

Zanger Ryan Tedder heeft (te) weinig tijd voor OneRepublic

OneRepublic: Good life (87)

De voorlaatste hit van OneRepublic dateert al weer van een jaar geleden: in augustus 2010 bereikte ‘Secrets’ de 57ste plaats. Zanger/producer Ryan Benjamin Tedder had het (te) druk met produceren en schrijven voor en met anderen, zoals Beyoncé (‘Halo’), Adele (‘Rumour has it’), Esmée Denters (‘Victim’), James Blunt (‘Stay the night’), Leona Lewis (‘Bleeding love’) en Gavin DeGraw (‘Not over you’). ‘Good life’ van zijn band OneRepublic is de derde hit van het album ‘Wake up’ dat alweer stamt uit 2009. Hoogste tijd dus voor een nieuw album. Daar moet je dan nog wel even op wachten, want na eerdere geruchten als zou het nog dit jaar verschijnen, staat het nu officieel voor 2012 op de rol.

Frank Verkooyen vertaalt Duitse schlager

Frank Verkooyen: Voorbij (94)

Met ‘Ze zeggen’ gooide de Bredase zanger Frank Verkooyen het over een andere boeg. Na diverse uptempo nummers kwam hij met zijn eerste ballad en het werd zijn grootste hit: #27 in mei. ‘Voorbij’ is de tweede single van het album ‘Dit ben ik’ dat later dit jaar verschijnt en van een ander kaliber, vlotter. Het nummer is een vertaling van ‘Und tschüss’ van Matthias Reim van zijn album ‘Morgenrot’ uit 2002. Reim scoorde in 1990 twee hits waaronder de #1-hit ‘Verdammt - Ich lieb’ dich’.
Frank Verkooyen schrijft en produceert ook nummers voor anderen, waaronder Rob van Daal, Grad Damen, die Knapen, Frans Duijts, René Schuurmans, Cooldown café, Will Tura én sinds deze week ook Antonio. De tekst van zijn hit ‘Ik droom’, binnen op #95, schreef hij samen met Antonio.

Antonio schrijft droomtekst

Antonio: Ik droom (95)

Knijp nog maar eens goed in je arm Antonio en kijk nog maar eens op #95 in de Single Top 100. Daarin scoor jij toch echt na ‘Geef me nog een kans’ (#31) en ‘Lieve Heer heb medelij’ (#48), beide in 2010, je derde hit. De 31-jarige Antonio is al sinds 1996 professioneel zanger. Daarnaast heeft Antonio een eigen bedrijf, Antonio entertainment en is hij op dinsdagmiddag van 2 – 5 uur te beluisteren bij Radio Atlantis. De melodie van ‘Ik droom’ is van Alan Michael en voormalig The voice of Holland deelnemer Johnny Rosenberg. De tekst schreef de 31-jarige Antonio zelf, samen met Frank Verkooyen.

Inna roept hulp in van Flo rida

Inna feat. Flo rida: Club rocker (98)

‘Sun is up’ van Inna is nog maar net drie weken uit de Single Top 100. Het nummer hield het 22 weken vol met als hoogste notering #7. Met ‘Club rocker’ houdt de Roemeense zangeres de vaart er goed in, dit keer geholpen door Tramar Dilard, beter bekend als de Amerikaanse rapper Flo rida. Zelf staat hij nog op #67 met ‘Where them girls at’, een nummer van David Guetta feat. Nicki Minaj. ‘Club rocker’ is een nummer van ‘I am the club rocker’, het tweede album van Inna dat in september wordt verwacht. Het nummer was eerst zonder Flo rida, en dat klonk een stuk beter, maar tipt niet aan haar vorige hits.

Amerikaanse zangeres helpt DJ en rapper aan hit

DJ Antoine vs Timati feat. Kalenna: Welcome to St. Tropez (99)

Maandag 15 augustus 2011, wordt Timoer Ildarovitsj Joenoesov Timati, kortweg Timati, 28 jaar. De in Moskou geboren rapper/muzikant/acteur heeft het al twee keer eerder geprobeerd met het nummer ‘Groove on’, in 2009 feat. Snoop dogg (#88) en een jaartje later met Snoop dogg feat. Wolffman (#68). Op ‘Welcome to St. Tropez’ doet hij het samen met Kalenna en DJ Antoine.

DJ Antoine is geboren als Antoine Konrad in het Zwitserse plaatsje Sissach op 23 juni 1975. Hij heeft twee eigen platenlabels, Houseworks en Egoïste. In Frankrijk en Zwitserland wordt hij inmiddels op handen gedragen (hoewel ze dat daar niet snel doen met een DJ/producer). Kijken of de Nederlanders ook voor zijn muziek vallen.

Zonder Kalenna had ‘Welcome to St. Tropez’ vast niet gescoord. Kalenna heet voluit Kalenna Harper (Philadelphia, 13 augustus 1982) en zou je nog kunnen kennen van de hit ‘Coming home’ van DiddyDirtyMoney feat. Skylar Grey, #14 in februari. Kalenna is namelijk één van de twee zangeressen in DiddyDirtyMoney, het project van Puff Daddy/P. Diddy. Ze heeft het zingen van haar moeder, de gospelzangeres Donna Harper. Christina Aguilera, Aretha Franklin en Pussycat dolls, om een paar zangeressen te noemen, zingen nummers die door Kalenna (mede) zijn geschreven. Zelf nam ze twee nummers met Lady Gaga op: ‘Freezer burn’ en ‘Kaboom’, die echter (nog) niet zijn uitgebracht. Nog dit jaar komt Kalenna met haar eerste album, ‘La voile rouge 2011’.

Album Top 100: Adele vijfde keer naar #1

In tegenstelling tot de Britse albumlijst waar ‘Back to black’ van Amy Winehouse postuum een derde week de lijst aanvoert, hield het album het bij ons maar één week vol en zakt deze week naar de tweede plaats. Ook haar album ‘Frank’ moet inleveren en zakt bij ons van 25 naar #41 en in de Britse albumlijst van 3 naar #4.

In onze albumlijst stijgt ‘21’ van Adele terug naar de eerste plaats en staat nu voor de 24e week bovenaan. Met nog bijna 20 weken te gaan moet het mogelijk zijn de 30 weken van ‘Deleted scenes from the cutting room floor’ van Carol Emerald te evenaren. Echte grote releases zijn pas in september te verwachten, dus ‘21’ zal nog wel even #1 blijven.

Overigens evenaren de dames deze week wel een hoogtepunt en dat is voor de vijfde keer naar #1 stijgen. Caro deed dat begin dit jaar in de 48e week en dat was tevens de laatste week dat haar album #1 zou staan. Adele doet het al in de 29e week en het zal niet de laatste keer zijn. Wellicht volgt over twee weken al de zesde keer, waarmee ze dan ‘Falling into you’ van Céline Dion evenaart.

De kans dat ‘21’ volgende week al weer de eerste plaats moet afstaan, is aanwezig, met het album ‘Watch the throne’ van Jay Z & Kanye West, dat sinds vrijdag in de winkels ligt. Maar het album komt deze week al binnen op de derde plaats. Hoe kan dat, horen wij je denken?

digitaal

De reden voor de binnenkomst, zijn uitsluitend digitale verkopen. Bin ons weten is dat de eerste keer in de albumhistorie. Het is nu afwachten of er genoeg fans van beide acts zijn die gewacht hebben met de aankoop van het fysieke album, dat sinds vrijdag te koop is. Want dan zou het voor beiden wel eens hun eerste #1-album in Nederland kunnen betekenen.

Nog even terug naar ‘21’ van Adele, want in de Amerikaanse albumlijst staat het album voor de twaalfde week bovenaan. Sinds 1988 is er geen album van een Britse act geweest dat langer dan twaalf weken bovenaan stond. Die twaalf weken werden destijds bereikt door ‘Faith’ van George Michael. De kans dat ‘21’ een dertiende week in zal gaan aan top van de Billboard Album Top 200, is zeer klein. Ook daar ligt ‘Watch the throne’ van Jay Z & Kanye West in de (digitale) winkels.

Dan het restant binnenkomers:
‘In waves’ op #44, is het vijfde studioalbum van de Amerikaanse heavy metal band Trivium en het eerste met de nieuwe drummer Nick Augusto die Travis Smith opvolgt die de band in 2009 verliet. ‘In waves’ is het derde album van Trivium dat een notering krijgt en het meest succesvolle. ‘The Cusade’ kwam in 2006 tot #64, ‘Shogun’ haalde in 2008 de 49e plaats.

‘An American trilogy’ op #81, is postuum het hitparadedebuut van de Amerikaanse singer-songwriter Mickey Newbury. Newbury, geboren als Milton Sims Newbury Jr. op 19 mei 1940 in Houston, Texas, maakte deel uit van de zanggroep the Embers, dat optrad vóór Sam Cooke en Johnny Cash.

Tijdens zijn leven bracht Mickey Newbury diverse albums uit, maar bekender is hij van de liedjes die hij voor anderen schreef, waaronder Tom Jones, Roy Orbison, Elvis Presley, Roberta Flack en Olivia Newton-John. ‘An American trilogy’ is een box van drie gemasterde albums van Newbury, opgenomen tussen 1969 en 1973 in de Cinderella sound studio in Madison, Tennessee, en een album met niet eerder uitgebracht materiaal. Newbury overleed op 29 september 2002.

De derde en tevens laagste eersteweeks notering komt op #86 voor rekening van Jonathan Wilson met het album ‘Gentle spirit’. Jonathan spencer Wilson, geboren op 30 december 1974 in Forest city, North Carolina, is naast zanger/gitarist, ook producer. Zo werkte hij samen met Erykah Badu en Elvis Costello en is hij co-producer van ‘Singing ax’ van J. Tillman, drummer bij Fleet foxes. In 2007 nam Wilson het album ‘Frankie Ray’ op, dat nooit is uitgebracht. ‘Gentle spirit’ is dan ook zijn eerste echte album.