zondag 14 augustus 2011

James Morrison loopt Megahit mis

James Morrison: Slave to the Music (54)

Nee nee, ‘Slave to the music’ van James Morrison is geen cover van de gelijknamige top 6-hit van Twenty 4 seven feat. Stay-C uit 1993. Het nummer van de Britse zanger is geheel nieuw en de voorloper van zijn derde album ‘The awakening’, dat eind september verschijnt. Daarop werkt hij samen met onder andere de Britse zangeres Jessie J., bekend van onder andere ‘Price tag’.

vader

‘The awaking’ is geïnspireerd op de dood van zijn vader Paul Catchpole, die een jaar geleden overleed aan een alcoholverslaving. Het afgelopen jaar was dan ook geen gemakkelijk jaar voor James Morrison. Maar desondanks heeft hij geprobeerd een album op te nemen dat positiviteit en vrolijkheid uitstraalt. Zijn favoriete nummer van het album is ‘In my dreams’, omdat dit over zijn vader gaat, waarin hij niet onder stoelen of banken steekt dat hij zijn vader nog iedere dag mist.

Megahit?

Iedere woensdagmiddag komen de 3FM dj’s bijeen om een nieuwe Megahit te kiezen. Die wordt dan twee dagen later, op vrijdagmiddag rond half 5 in de ‘Coen & Sander Show’ bekend gemaakt. Op woensdag 3 augustus 2011 viel de keuze van de dj’s op ‘Slave to the music’ van James Morrison. Aangezien die vrijdag de Homo 100 werd uitgezonden, had Michiel Veenstra, invaller van Giel Beelen, de eer om ’s ochtends al de Megahit bekend te maken.
Michiel was het echter niet eens met de keuze voor ‘Slave to the music’ van James Morrison, want ‘dat nummer zou het zonder Megahit ook wel redden.’ En dus mailde hij de andere dj’s die bij het overleg aanwezig waren met de suggestie een ander nummer Megahit te maken. Uiteindelijk viel rond half elf die ochtend de beslissing om dat andere nummer te verkiezen boven de single van James Morrison. Dat andere nummer was ‘Somebody that I used to know’ van Gotye feat. Kimbra, dat deze week stijgt van 33 naar #3.

1 opmerking: