vrijdag 27 juli 2018

Hitflits: Broederliefde en Mamma Mia doen het beter met het vervolg

Wat hen met We Moeten Door niet lukte in december 2017, lukt hen nu wel met We Moeten Door 2. Afgelopen week bracht Broederliefde het vervolg uit, vijftien nieuwe nummers, en die leveren het vijftal de eerste plaats op in de Album Top 100. Alle tracks krijgen ook een notering in de Single Top 100 (zie daar).
We Moeten Door 2 is na Hard Work Pays Off 2 (veertien weken op #1 in 2016), het tweede #1-album voor Broederliefde. Hun vorige #1-notering stijgt deze week naar de 32e plaats. In de 117 weken dat het album genoteerd staat, is het nooit lager gekomen dan de 67e plaats.

Het uitbrengen van een vervolgalbum is geen nieuw verschijnsel. Lil  Kleine kwam in 2017 met tien nieuwe tracks voor zijn album Alleen. Kleine bracht de extra tracks echter uit als een aanvulling op zijn album Alleen en miste daardoor een extra notering. De jongens van Broederliefde pakken het dus slimmer aan dan Kleine. Ook hun Hard Work Pays Off 2 was een vervolg op … Hard Work Pays Off (#13 in 2015)!

ALBUM TOP 5

1. EW  Broederliefde: We Moeten Door 2
2. (1)   Drake: Scorpion (op bijna 70%)
3. (3)   XXXtentacion: ?
4. (21) Soundtrack: Mamma Mia! Here We Go Again
5. (5)   Ed Sheeran: Divide

Wat doe je als het warm is? Dan zoek je verkoeling op. Afgelopen weekend zochten meer dan 100.000 mensen verkoeling bij de film Mamma Mia 2. Om de herinnering vast te houden schaften velen ook nog de soundtrack – Mamma Mia! Here We Go Again aan, waardoor het album van de 21e naar de 4e plaats stijgt.
Tien jaar geleden bereikte de soundtrack bij Mamma Mia! de vijfde plaats. In de Britse hitparade pakt de huidige soundtrack dit weekend zelfs de eerste plaats en dat is zestien plaatsen hoger dan het album uit 2008. Eind dit jaar kunnen we twee nieuwe nummers van ABBA zelf tegemoet zien.

De zomer draait op volle (overhitte) toeren en dat zien we aan het aantal nieuwe noteringen, want dat zijn er naast We Moeten Door 2 van Broederliefde, de volgende drie:
#53 the Internet: Hive Mind
#82 Jan Akkerman: The Complete
#94 Powerwolf: The Sacrement Of Sin

SINGLES

Als elke stream een Euro zou opleveren, dan zijn $hirak, SBMG, Boef en Ronnie Flex samen miljonair. Want hun ‘Miljonair’, waar ze over rappen, is inmiddels meer dan vijf miljoen keer gestreamd. Maar een stream levert slechts € 0,0030772 op en dus moeten de vijf € 15386,-- met elkaar delen (berekening volgens partyscene). 

Miljonair word je dus niet (meer) dankzij het verkopen van muziek. Willen de heren cashen, dan moeten ze dus veel optreden en dat doen de meeste rappers dan ook in de populaire vakantiegebieden. En daar kan een zoveelste #1-hit wel aan meehelpen natuurlijk.

SINGLE TOP 5

1. (1)   $hirak feat. SBMG, Lil’ Kleine, Boef & Ronnie Flex: Miljonair (tweede week op #1)
2. (3)   Drake: In My Feelings (op ruim 11%)
3. (2)   Bizzey & Boef: Drama
4. (6)   Broederliefde & Frenna: Hoe Je Bebnt
5. (5)   Calvin Harris & Dua Lipa: One Kiss

Met We Moeten Door 2 boekt Broederliefde deze week hun tweede #1-album. Alle vijftien tracks krijgen een notering in de Single Top 100, waarmee Broederliefde de veertiende act is die dat lukt. De voorlaatste act was Esko, in april, met Beats By Esko, waarvan alle tien tracks een notering kregen. Van de vijftien tracks van We Moeten Door 2 van Broederliefde, noemen we de bovenste drie:
#15 Nightvision
#26 Tizora
#28 Kriebels feat. Ronnie Flex

Resteert nog de andere eerste weeks noteringen van deze week:
#12 Bizzey & Ronnie Flex feat. $hirak: Maria
#52 6ix9ine feat. Nicki Minaj & Murda Beatz: FEFE
#94 Rudimental & Major Lazer feat. Anne-Marie & Mr. Eazi: Let Me Live