zaterdag 23 november 2013

Mega Top 50 boek – (voor)publicatie (2)

De afgelopen week verliep iets anders dan we ons hadden voorgesteld, waardoor de beloofde voorpublicatie er bij in is geschoten. Inmiddels staat op onder andere Bol.com een inkijkexemplaar en kan het boek worden besteld. Volgende week zaterdag, 30 november, wordt het boek officieel gepresenteerd tijdens een marathonuitzending tussen 9 - 18 uur van de 100 populairste #1-hits, die gepresenteerd wordt door Bart Arens en oud-dj's. De lijst kun je zelf helpen samenstellen, kijk daarvoor op de site van 3FM.

Gelukkig hebben we nog wat achter de hand dat nog niet elders is vertoond en zelfs niet in het boek voorkomt. Dat is het 0-nummer van de Nationale Hitparade Krant, die begon op 3 oktober 1975.
Daarnaast waren er in 1983 plannen voor een nieuw gedrukt exemplaar. Dat exemplaar is er echter nooit gekomen. In het boek tref je daar twee plaatjes van aan. Wij kunnen je alle pagina’s tonen van dit proefexemplaar.
de voorkant
de achterkant
vrijdag 22 november 2013

Hitflits: Robbie Williams loopt zesde #1-album mis; twee hits voor One direction

Op 12 september vierde Theodore Rose, dochter van Robbie Williams en Ayda Field, haar eerste verjaardag. 1 jaar is te jong om mee te doen bij een kinderkoor. En als er al een Kinderen voor kinderen koor is in Groot-Brittannië, dan zal Rose daarvan nooit deel uitmaken. Tenminste dat vermoeden wij, want onze Kinderen voor kinderen houden papa Williams mooi van de eerste plaats af!
Zijn tiende studioalbum, ‘Swing both ways’, stond bijna de gehele week bovenaan de voorlopige albumlijst en zou zeker zijn zesde #1-notering worden. Ware het niet dat op donderdag ‘Klaar voor de start (deel 34)’ van de Kinderen voor kinderen het heft in handen nam, en nu in totaal voor de vijfde week bovenaan de Album Top 100 staat. Het album verkoopt ruim een vijfde meer dan  ‘Swing both ways’.

Of het album van Williams, die op zondag 14 mei een concert geeft in het Ziggo Dome in Amsterdam, nog bij ons #1 komt, is maar zeer de vraag. Vandaag verschijnt ‘Duizend spiegels’ van Marco Borsato, dat in de voorverkoop al platina is. Er zijn er meer dan 50.000 van besteld, dus een #1 zit er volgende week zeker in en misschien wel voor langere tijd.

1000x

Overigens pakt Robbie thuis, dus in de Britse albumlijst, wel zijn #1-notering. Het is daar zijn dertiende #1-notering, en zijn elfde soloalbum. Daarmee staat hij op gelijke voet met Elvis Presley. Daarnaast is zijn #1-notering ook nog eens een mijlpaal in de Britse albumhistorie, want het is het 1000ste album dat daar de eerste plaats heeft bereikt! 'Songs For Swingin’ Lovers’ van Frank Sinatra was op 22 juli 1956 het allereerste #1-album daar. En niet het album van Freddy Canon, zoals we vrijdag meldden.

TOP 3

1  (1) Kinderen voor kinderen: Klaar voor de start (vijfde week)
2 E.W. Robbie Williams: Swing both ways
3  (2) Ilse DeLange: After the hurricane – Greatest hits & more

Alvorens we ons storten op de andere eerste weeks noteringen, eerst nog even aandacht voor twee bijzondere noteringen. Allereerst ‘Breaking the rules’ van Mainstreet dat op herhaling gaat op #7. Het album stond bij binnenkomst op 6 april al op de eerste plaats. In twee sessies stond het in totaal 24 weken genoteerd, voor het laatst op 5 oktober.

De herhalingsoefening van ‘Breaking the rules’ danken de vier jongens aan het uitkomen van deluxe versie. Daarop staan niet alleen drie extra tracks en live opnames. Het gaat de fans  vooral om de bonus DVD die er bij zit met live optredens tijdens de MainTour, alle videoclips, en de making of ‘The world is mine’. En niet te vergeten een 60 pagina boekje met nooit eerder vertoonde foto’s en  interviews. Dat wil toch elke Maniac zoals elke fan zich noemt!

De tweede bijzondere notering is van Armin van Buuren. Zijn album ‘Intense’ stijgt in de 29e week van 48 naar #11. Zomaar? Zeker niet. Vorig weekend verscheen ‘Intense (The more intense edition)’, 1 cd met alle nummers van ‘Intense’ plus 13 remixen, waaronder de John Ewbank classical remix van ‘This is what it feels like’ feat. Trevor Guthrie. Beide versies van ‘Intense’ zijn bij elkaar geteld en dat levert een elfde plaats op. De originele versie van ‘Intense’ kwam op 11 mei, de week van binnenkomst, binnen op de tweede plaats.

Resteren de andere binnenkomers, waarbij we weer een onderscheid maken tussen de oude garde en de debutanten. Allereerst de oude garde
#15 Tim Knol: Soldier on, morgenavond is Tim te gast in That’s’ Life op 3FM
#18 Glennis Grace: One christmas night only
#27 Mick Harren: Mick Harren zingt Willy Alberti
#51 Hooverphonic: Reflection
#53 Laura Pausini: 20 – The greatest hits
#71 Valerius: Marilyn White
#87 Rush: Clockwork Angels tour
#80 Charles Aznavour: Het allerbeste van / She (the best of), ‘Het allerbeste van’ gaat op herhaling op #5

De debutanten:
#32 Jake Bugg: Shangri la
#83 Dirk Scheele: De liedjes speeltuin
#85 Original soundtrack: Violetta
#86 Shovels & Rope: O’ be joyful, (sfeer) album uit juli 2012!
#89 Ophidian: Between the candle and the star
#93 Ásgeir: In the silence
#98 Hardwell: I am Hardwell

SINGLES

Ondanks alle geweld van vooral One direction (met twee singles!) blijft ‘Ik zou het zo weer overdoen’ van Marco Borsato met Trijntje Oosterhuis de bovenste beste in de Single Top 100. ‘Diana’ de eerste ven de boyband komen we toch pas tegen op #3, ‘Midnight memories’, titelnummer van het gelijknamige album dat afgelopen maandag via iTunes uitlekte, staat op #5. Morgen is het '1D Day', de dag dat in Los Angeles de wereldwijde première van het album plaatsvindt. 500 Nederlandse fans zijn uitverkoren om dit bij te wonen ... in de Amsterdam ArenA. De Watch Party begint 18.30, de uitzending start rond 20.00 uur.

TOP 3

1  (1) Marco Borsato & Trijntje Oosterhuis: Ik zou het zo weer overdoen (tweede week)
2  (4) Avicii: Hey brother
3 E.W. One direction: Diana

Enige nieuwe notering in de top 10 is ‘J’me tire’ van Maitre Gims, dat in de negende week van 16 naar #7 stijgt. Daarmee is het in korte tijd de tweede Franstalige hit. De eerste was ‘Papaoutai’ van Stromae, dat van 21 weken maar liefst 13 weken bij de bovenste 10 doorbracht, waarvan in augustus vier weken op #2.

De andere eerste weeks noteringen van deze week zijn de volgende:
#19 Justin Bieber feat. R. Kelly: Pyd
#51 Jason Derulo: Trumpets
#52 Matt Andersen: Broken man
#59 Ariana Grande: Last christmas
#60 Gebroeders Ko: Niet uit Volendam
#61 Hardwell feat. Matthew Koma: Dare you
#64 Storm Queen: Look right through

#84 Lily Allen: Hard out here, haar versie van Keane’s ‘Somewhere only we know’ pakt zondag waarschijnlijk de eerste plaats in de Britse hitparade. Het verschil met ‘Off the night’ van Bastille is geslonken van 4200 naar minder dan 200 singles! Voor ‘Hard out here’ zit er zeker een top 10-notering in. ‘Animals’ van Martin Garrix (vorige week binnen op #1) komt rond de zesde plaats uit en stijgt in de 20e week bij ons van 40 naar #28

#89 Rein Mercha: Pijn (Hurt)
#96 Knarsetand: My escape
#97 Wim Rijken: Ik wil meer
#99 Caro Emerald: I belong to you

Tot zover deze Hitflits. Morgenmiddag belichten we het succes van Kinderen voor kinderen in de albumflitsen op de nieuwspagina van 3FM. En na het weekend zijn we weer terug op deze blog met een nieuwe Megaman.

zondag 17 november 2013

Welkom bij de Megaman, waarin Trijntje Oosterhuis haar eerste eigen #1-hit scoort, Ed Sheeran fan is van The Hobbit, Martin Garrix derde Nederlander dit jaar met een Britse #1-hit, Partysquad twee nummers voor M.I.A. schreef, Franse studenten ‘Jubel’ maakten voor vrienden en Bruno Mars dankzij optreden drie keer op herhaling gaat. Daarnaast aandacht voor de oude garde en nog meer over eerste weeks en/of bijzondere noteringen in de Single Top 100 van deze week.

In de albumflitsen lees je dat Kinderen voor kinderen weer #1 staat. De volledige lijsten vind je terug op 

Red ‘Ik zou het zo weer overdoen’ van Marco Borsato met Trijntje Oosterhuis een tweede week op #1? Vrijdag weten we het en jij ook als je afstemt op de Hitflits. Volg ons op Twitter en je hoeft niets meer te missen.

Afgelopen week hebben we een pagina geplaatst uit het hitjaar 1963 afkomstig uit het Mega Hitboek: 50 jaar hitparade op de publieke omroep: de historie én alle data, dat eind november verschijnt. Komende week komt er weer een pagina vrij. Voor de aankondiging van het boek, klik hier.

Marco Borsato helpt Trijntje Oosterhuis aan #1-hit

Marco Borsato met Trijntje Oosterhuis: Ik zou het zo weer overdoen (1)            ***      hoogste eerste weeks ***

Met de hakken over de sloot. Dat kunnen we wel zeggen van ‘Ik zou het zo weer overdoen’, het duet van Marco Borsato met Trijntje Oosterhuis. Het nummer pakt nog net de #1-positie in de Single Top 100. Het verschil met ‘Happy’ van Pharrell Williams, is net iets meer dan 2%! Het zijn dan ook de downloads van andere aanbieders dan iTunes, die het verschil hebben gemaakt. Toch zijn de vooruitzichten voor volgende week niet ongunstig, maar daarover zo dadelijk meer.

‘Ik zou het zo weer overdoen’ is voor Marco onder eigen naam zijn achttiende en als we ‘Als je iets kan doen’ van Artiesten voor Azië (in 2005) en ‘One thousand voices’ van The Voice of Holland (in 2011) meerekenen, zijn twintigste #1-hit.

Ook Trijntje Oosterhuis zong mee op ‘Als je iets kan doen’ van Artiesten voor Azië, maar ook op ‘Wereldwijd orkest’ van het Metropole Orkest o.l.v. Vince Mendoza (#1 in 2011). ‘Ik zou het zo weer overdoen’ is haar eerste #1-hit, zonder dat er één of ander goed doel aan is gekoppeld. Op haar eigen merites dus, met hulp van Marco.

En dat is niet voor het eerst. Want in 1997 trok hij haar voor het voetlicht met het duet ‘Wereld zonder jou’, dat vier weken op de derde plaats stond. Die plek zou ze nog een keer bereiken, in 2008 met ‘Face in the crowd’ in duet met Lionel Richie.

‘Ik zou het zo weer overdoen’ betekent voor Marco zijn tweede #1-hit na ‘Muziek’ (op 26 oktober) feat. Bag2Bank & Ali B. Het nummer maakte de week daarop één van de grootste duikelingen (naar #21) en staat nu nog op #58.

Twee #1-hits is geen slechte start voor het album ‘Duizend spiegels’ van Marco Borsato, dat aanstaande vrijdag verschijnt. Behalve het duet met Trijntje, staan er ook samenwerkingsverbanden op met Jada, dochter van Marco met zoon Willem van Lange Frans, rapper Gers Pardoel, Lisa Lois en heel opmerkelijk DJ Showtek. Als Robbie Williams komende week de eerste plaats pakt met zijn album ‘Swing both ways’, dan zal dat maar voor één week zijn.

tweede week?

‘Muziek’ kreeg veel kritiek en is al na vier weken hard op weg naar de uitgang van de Single Top 100. Hoewel ‘Ik zou het zo weer overdoen’ deze week net de eerste plaats haalt, zou het volgende week ook nog wel eens #1 kunnen staan. Aanleiding voor ons optimisme is de reactie op de videoclip die afgelopen vrijdag verscheen van ‘Ik zou het zo weer overdoen’. Want sinds vrijdag voert het nummer opnieuw de downloadlijsten aan. Mocht het niet #1 blijven, dan is in ieder geval zeker dat het nummer niet zo’n grote duikeling zal maken als ‘Muziek’ deed (naar #21).  Vrijdag weten we het en lees jij het in de Hitflits.

Thomas Berge komt met persoonlijk album

Thomas Berge: Alleen omhoog (12)

In de versie van James Arthur (komt woensdag langs bij Paul Rabbering die Giel deze week vervangt), bereikte ‘Impossible’ in de Britse hitparade de eerste plaats, terwijl het bij ons in januari niet verder kwam dan de 61e plaats. Dan doet Thomas Berge het stukken beter met ‘Alleen omhoog’, de Nederlandstalige versie van ‘Impossible’, want dat komt binnen op de 12e plaats. Berge schreef samen met Edwin de Groot de Nederlandse tekst.

Beide versies zijn echter covers, want het origineel stamt uit 2010 en is van zangeres Shontelle afkomstig van hetzelfde eiland waar Rihanna is geboren: Barbados. Shontelle scoorde er een redelijke hit mee (#5 in Denemarken), maar heeft ‘Impossible’ niet zelf geschreven, want dan zou ze inmiddels miljonair zijn.

‘Impossible’ komt uit de pen van de in IJsland geboren Arnthor Birgisson en Ina Wroldsen uit Noorwegen. Birgisson vertrok in 1978 naar Zweden en werkte sindsdien met diverse andere liedjesschrijvers waaronder Wroldsen die nu in Londen woont. ‘Alleen omhoog’ is de eerste notering voor Thomas Berge sinds ‘Niets is onmogelijk’ (#8 in 2011). Ook dat nummer is van origine een compositie uit Scandinavië.

persoonlijk

‘Alleen omhoog’ is de voorloper van het album ‘Berge verzet’, dat eind januari 2014 verschijnt. Naar eigen zeggen wordt het zijn meest persoonlijke album, waarop hij afrekent met zijn verleden (verslaafd aan drank en drugs, verkeerde relaties). Daarnaast heeft Thomas Berge in juli zijn oude platenmaatschappij, NRGY, ingeruild voor Cloud 9 Music. Op het album komt een duet te staan met een voor ons nog onbekende persoon. De 23-jarige Berge schreef de nummers zelf met onder andere Han Kooreneef, Tim Akkerman, Jan Dulles, Christon Kloosterboer (zanger Rigby), Joost Marsman en Niels Geusebroek.

The Hobbit was het eerste boek dat Ed Sheeran las

Ed Sheeran: I see fire (31)

11 december is hij pas te zien: ‘The Hobbit: The Desolation of Smaug’, de tweede in een serie van drie films van the Hobbit. ‘There and back again’, het derde deel is volgend jaar te zien. ‘I see fire’ van Ed Sheeran, dat aan het einde van deel 2 is te horen, heeft dus nog wel even de tijd om een grote hit te worden. De start op #31, na de 3FM Megahit vorige week, is zeker niet slecht te noemen. Het is sowieso al 10 plaatsen hoger dan ‘Give me love’ in december 2012.
fan

Dat een fan ook nog wel iets meer kan betekenen dan fan zijn, bewijst Katie Jackson, dochter van regisseur Peter Jackson van the Hobbit. Peter was op zoek naar een artiest voor een liedje bestemd voor het einde van de film. Op aanraden van zijn dochter, die fan is van Ed Sheeran, benaderde hij de zanger, toen die begin dit jaar op tournee was in Nieuw Zeeland. Tijdens het contact bleek dat ‘The hobbit’ ooit het eerste boek was dat Sheeran had gelezen en dat hij een fan was van de schrijver Tolkien en de films van Jackson.

Nadat Sheeran de film had gezien, schreef hij nog diezelfde dag ‘I see fire’ en nam het grotendeels op. Op het nummer speelt hij viool, hoewel hij dat nooit eerder daarvoor had gedaan. Tijdens de mix van het nummer luisterde regisseur Jackson goedkeurend mee.

Martin Garrix derde Nederlander dit jaar met Britse #1-hit

Martin Garrix: Animals  (40)

De voorlaatste #1-hit in de Britse hitparade waar een Nederlander aan meewerkte, is al weer bijna negen maanden geleden. Op 23 februari kwam ‘I could be the one’ van Avicii vs Nicky Romero daar binnen op de eerste plaats. Drie weken daarvoor gold dat voor ‘Get up (rattle)’ van Bingo players feat Far east movement, dat zelfs twee weken bovenaan stond. Deze week kunnen we er weer eentje bijschrijven, ‘Animals’ van Martin Garrix, de zestiende in de historie. De eerste was ‘Mississippi’ van Pussycat in 1976. De volledige lijst vind je hier.

Van ‘Animals’, dat bij ons in augustus niet hoger kwam dan de derde plaats, waren op donderdagavond al zo’n 85.000 verkocht. Uiteindelijk verkocht het nummer 105.767 stuks en blijft ‘Somewhere only we know’ van Lily Allen ver voor, waarvan 94.004 zijn verkocht. Garrix is dit jaar al de tweede act die een #1-hit scoort rond de 17 jaar. De eerste was Lorde met ‘Royals’, vijf dagen voor haar zeventiende verjaardag. Garrix is de op een na jongste act die een Britse #1-hit scoort. De jongste is Little Jimmy Osmond met slechts 9 jaar en acht maanden op 23 december 1972 toen 'Long haired lover from Liverpool' de eerste plaats bereikte. Na Vlaanderen en Frankrijk is het Verenigd Koninkrijk het derde land waar ‘Animals’ de eerste plaats bereikt.

slaapkamer

Garrix werd zondagmiddag door Jameela Jamil, presentatrice van de Britse Top 40 via Skype gebeld. Hij bevond zich in zijn slaapkamer, de plek waar hij ‘Animals’ begin dit jaar afrondde. Het nummer had hij al in 2011 gemaakt, maar voor de huidige versie heeft hij alleen de melodie gebruikt. Eerder deze week liet hij aan Michiel Veenstra weten, dat als ‘Animals’ #1 zou komen, hij zou gaan paintballen in een konijnepak. Dus daar zal hij nu wel mee bezig zijn …

Gerrit Boks schreef nummer in Spanje

Gerrit Boks: Vandaag dat is mijn dag (65)

‘Vandaag dat is mijn dag’ van Gerrit Boks is uitgebracht op het label van zanger Frank van Etten, die het nummer schreef met Boks. Het nummer is ontstaan tijdens een verblijf in Spanje van de businessclub leden van Robur uit Apeldoorn. Boks, geboren in Klarenbeek, is eigenaar van Auto bedrijf Boks te Apeldoorn. Wij zouden zeggen, schoenmaker houd je bij je leest.

Marcel Dool zag menig café van binnen

Marcel Dool: Ik kan je niet vergeten (68)

Geboren (op 5 augustus 1963) en getogen in Amsterdam, maar nu wonend in Almere, is Marcel Dool. Op zijn twaalfde is hij begonnen met zingen. Hij deed mee aan diverse talentenjachten en in alle cafés op en aan het Rembrandtplein heeft hij wel eens opgetreden.  ‘Ik kan je niet vergeten’, dat hij zelf schreef met Kees Tel, is inmiddels zijn vijfde single en de eerste die een notering oplevert.

Partysquad schreef twee nummers voor M.I.A.

Partysquad & Mitchell Niemeyer: #Pantsdown (71)

‘#Pantsdown’ van Partysquad is het debuut voor Mitchell Niemeyer (Amsterdam, 17 februari 1988). Maar internationaal staat deze dj al langer zijn mannetje. Hij werkt(e) onder andere samen met Kelly Rowland, Estelle en Chris Willis. Eerder dit jaar bracht Niemeyer het nummer ‘Hollywood’ uit, dat hij maakte met de Amerikaanse zanger Jonathan Mendelsohn.

Ook Partysquad laat internationaal van zich horen. Het duo bracht al muziek uit via het Mad Decent-label van EDM grootheid Diplo en deed het voorprogramma tijdens de tour die M.I.A. door de Verenigde Staten van Amerika maakte. Voor haar nieuwe album ‘Matangi’ leverden Jerry en Ruben de nummers ‘Double bubble trouble’ en ‘Y.A.L.A.’.

Franse studenten maakten ‘Jubel’ alleen voor vrienden

Klingande: Jubel (88)

Nog geen jaar oud is het Noord-Franse duo Klingande, dat in december 2012 gevormd is door de studenten Cédric Steinmyller en Edgar Catry. Beide zijn geboren in 1991 en leerden op vroege leeftijd pianospelen. De heren zeggen beïnvloed te zijn door Bakermat (Nederland), Wankelmut (Duitsland) en Klangkarussel (Zwitserland) en dat is dan ook heel goed te horen in ‘Jubel’.

vrienden

‘Jubel’ hebben ze gemaakt voor een paar vrienden. Die waren echter zo enthousiast, dat deze het nummer op het internet zetten, waardoor ook anderen het hoorden. In eigen land kwam het nummer niet verder dan de 63e plaats, maar in Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland bereikte het de eerste plek. Zangeres op ‘Jubel’ is Lucie Decarne, die op haar eigen YouTube kanaal  haar uitvoeringen heeft gezet van onder andere ‘Lights’ (Ellie Goulding) en ‘With or without you’ (U2).

Bruno Mars dankzij optreden drie keer op herhaling

Bruno Mars: It will rain (90) / When I was your man (92) / Locked out of heaven (93)            *** hits op herhaling ***

Vorig weekend was Bruno Mars de grote winnaar tijdens de uitreiking van de MTV EMA in de Ziggo Dome in Amsterdam. Zijn single ‘Locked out of heaven’ werd uitgeroepen tot beste single. Vervolgens gaf Mars een show weg waarover nog wordt gesproken (of was het vanwege de paaldanseres?)
Het gevolg van zijn optreden blijft niet uit, want drie nummers gaan deze week op herhaling: ‘Locked out of heaven’ (op #93), ‘ When I was your man’ (op #92) en ‘It will rain’ (op #90). Daarnaast zitten twee andere singles weer in de lift: ’Gorilla’ (dat nog niet hoger was gekomen dan #79), sprint van 83 naar #54 en ‘Treasure’ stijgt in de 27e week van 95 naar #67.

Josh Butler was geïmponeerd door Pink floyd

Josh Butler: Got a feeling (99)

Uit het Britse Leeds komt Josh Butler. Al in oktober 2012 was de Bontan remix/ Pleasurekraft edit van zijn nummer ‘Got a feeling’ een hit in de clubs. Opvallend, want het origineel van Butler was nog helemaal niet uit, dat gebeurde pas in januari van dit jaar. Inmiddels heeft hij al weer diverse tracks daarna uitgebracht, waaronder ‘Closer’. Wij doen het vooralsnog met ‘Got a feeling’.

geluidjes

De liefde voor muziek kreeg Josh Butler al rond zijn vierde jaar. Zijn vader was een groot liefhebber van de muziek van Pink floyd. Het nummer ‘Welcome to the machine’ maakte een onuitwisbare indruk op de jonge Josh. Hij wilde weten waar die geluidjes vandaan kwamen, het was iets dat hij niet eerder had gehoord. Het duurde toch nog zo’n 10 jaar eer hij achter de draaitafels stond. Butler (24) studeerde muziektechnologie en heeft daar een graad in behaald. Twee jaar geleden zette hij het label, iDiOSYNC Music op, vernoemd naar de gelijknamige club in Manchester.

De oude garde

Onder de oude garde vallen die acts die al eerder een hit scoorden in de Single Top 100. Dit keer krijgen ze een minder uitgebreide behandeling als de andere eerste weeks. Deze
week zijn de oudgedienden:

Justin Bieber: All bad (14)
Hoewel de titel anders aangeeft, valt het voor Justin Bieber nog niet zo slecht uit. ‘All bad’ komt namelijk op #14 binnen … en dat is twee plaatsen hoger dan ‘Bad day’ vorige week! De neergaande spiraal lijkt dus te zijn doorbroken. Maandag komt single #6 uit, iets zonder ‘bad’ dit keer?

Mike & Colin: 1e klas meisje (48)
Met ‘1e klas meisje’ scoort het duo Mike & Colin hun derde hit dit jaar. ’t Is zomaar zomer’ kwam in augustus tot #29, ‘Altijd met je varen’ deed het april stukken beter: #12 en is tevens hun grootste hit.

Sandra van Nieuwland: Always alone (61)

Aanstaande vrijdag verschijnt zowel ‘Duizend spiegels’ van Marco Borsato, als ‘Banging on the doors of love’, het tweede album van Sandra van Nieuwland. Single ‘Hunter’ (#14 in augustus) ging het album al voor en is geschreven door hetzelfde trio: Sandra, Tjeerd Bomhoff en Mathias Janmaat. Na de release van het album gaat Sandra op tournee.

Mattthijs Koning: Mooie nacht (62)
‘Drink nog wat van mij’ bereikte in juni de 66e plaats en was daarmee de slechts scorende single van Matthijs Koning. De grootste hit is nog altijd ‘Deze avond’ (#21 in 2012). ‘Mooie nacht’, zijn achtste notering, is opnieuw geschreven door zijn broer Koen en producer Edwin van Hoevelaak.

Rigby: We haven’t lost (just not yet won) (79)
‘We haven’t lost (just not yet won)’ is alweer de derde notering voor Rigby dit jaar, even veel als in 2009. Alleen zat er toen een top 10-notering bij (‘One song’, anthem Serious Request). Dit jaar kwam Rigby niet hoger dan #34, in april met ‘Earth meets water’, dat 22 weken genoteerd stond.

Robbie Williams: Be gentle (78)

Het album ‘Swing both ways’ van Robbie Williams zal aanstaande vrijdag ongetwijfeld hoog binnenkomen in de Album Top 100, misschien wel op #1. Hij zingt daarop onder andere duetten met Michael Bublé, Rufus Wainwright en Lily Allen. Het zijn nummers van vroeger maar op het album staan ook zes nieuwe nummers, waaronder de single ‘Be gentle’, zijn 36e notering.

Redfoo: Let’s get ridiculous (97)
Vorige wee zondag, 10 november, presenteerde Redfoo (=Stefan Kendal Gordy) grotendeels de show tijdens de uitreiking van de MTV EMA in de Ziggo Dome in Amsterdam. De single ‘Let’s get ridiculous’ geeft goed weer hoe hij dat vorige week deed. Het nummer is de opvolger van ‘Bring out the bottles’ (#86 in januari).