zondag 17 november 2013

Marco Borsato helpt Trijntje Oosterhuis aan #1-hit

Marco Borsato met Trijntje Oosterhuis: Ik zou het zo weer overdoen (1)            ***      hoogste eerste weeks ***

Met de hakken over de sloot. Dat kunnen we wel zeggen van ‘Ik zou het zo weer overdoen’, het duet van Marco Borsato met Trijntje Oosterhuis. Het nummer pakt nog net de #1-positie in de Single Top 100. Het verschil met ‘Happy’ van Pharrell Williams, is net iets meer dan 2%! Het zijn dan ook de downloads van andere aanbieders dan iTunes, die het verschil hebben gemaakt. Toch zijn de vooruitzichten voor volgende week niet ongunstig, maar daarover zo dadelijk meer.

‘Ik zou het zo weer overdoen’ is voor Marco onder eigen naam zijn achttiende en als we ‘Als je iets kan doen’ van Artiesten voor Azië (in 2005) en ‘One thousand voices’ van The Voice of Holland (in 2011) meerekenen, zijn twintigste #1-hit.

Ook Trijntje Oosterhuis zong mee op ‘Als je iets kan doen’ van Artiesten voor Azië, maar ook op ‘Wereldwijd orkest’ van het Metropole Orkest o.l.v. Vince Mendoza (#1 in 2011). ‘Ik zou het zo weer overdoen’ is haar eerste #1-hit, zonder dat er één of ander goed doel aan is gekoppeld. Op haar eigen merites dus, met hulp van Marco.

En dat is niet voor het eerst. Want in 1997 trok hij haar voor het voetlicht met het duet ‘Wereld zonder jou’, dat vier weken op de derde plaats stond. Die plek zou ze nog een keer bereiken, in 2008 met ‘Face in the crowd’ in duet met Lionel Richie.

‘Ik zou het zo weer overdoen’ betekent voor Marco zijn tweede #1-hit na ‘Muziek’ (op 26 oktober) feat. Bag2Bank & Ali B. Het nummer maakte de week daarop één van de grootste duikelingen (naar #21) en staat nu nog op #58.

Twee #1-hits is geen slechte start voor het album ‘Duizend spiegels’ van Marco Borsato, dat aanstaande vrijdag verschijnt. Behalve het duet met Trijntje, staan er ook samenwerkingsverbanden op met Jada, dochter van Marco met zoon Willem van Lange Frans, rapper Gers Pardoel, Lisa Lois en heel opmerkelijk DJ Showtek. Als Robbie Williams komende week de eerste plaats pakt met zijn album ‘Swing both ways’, dan zal dat maar voor één week zijn.

tweede week?

‘Muziek’ kreeg veel kritiek en is al na vier weken hard op weg naar de uitgang van de Single Top 100. Hoewel ‘Ik zou het zo weer overdoen’ deze week net de eerste plaats haalt, zou het volgende week ook nog wel eens #1 kunnen staan. Aanleiding voor ons optimisme is de reactie op de videoclip die afgelopen vrijdag verscheen van ‘Ik zou het zo weer overdoen’. Want sinds vrijdag voert het nummer opnieuw de downloadlijsten aan. Mocht het niet #1 blijven, dan is in ieder geval zeker dat het nummer niet zo’n grote duikeling zal maken als ‘Muziek’ deed (naar #21).  Vrijdag weten we het en lees jij het in de Hitflits.

2 opmerkingen:

  1. Zoals Eric van Tijn gisteren meldde in Show Laat (SBS6) is Trijntje ook duidelijk te horen als achtergrondzangeres in Ademnood - Linda, Roos & Jessica. Hierbij gaat het eigenlijk om de zang van de demoversie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Mafe: dat is leuk om te weten. Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen