zondag 17 november 2013

The Hobbit was het eerste boek dat Ed Sheeran las

Ed Sheeran: I see fire (31)

11 december is hij pas te zien: ‘The Hobbit: The Desolation of Smaug’, de tweede in een serie van drie films van the Hobbit. ‘There and back again’, het derde deel is volgend jaar te zien. ‘I see fire’ van Ed Sheeran, dat aan het einde van deel 2 is te horen, heeft dus nog wel even de tijd om een grote hit te worden. De start op #31, na de 3FM Megahit vorige week, is zeker niet slecht te noemen. Het is sowieso al 10 plaatsen hoger dan ‘Give me love’ in december 2012.
fan

Dat een fan ook nog wel iets meer kan betekenen dan fan zijn, bewijst Katie Jackson, dochter van regisseur Peter Jackson van the Hobbit. Peter was op zoek naar een artiest voor een liedje bestemd voor het einde van de film. Op aanraden van zijn dochter, die fan is van Ed Sheeran, benaderde hij de zanger, toen die begin dit jaar op tournee was in Nieuw Zeeland. Tijdens het contact bleek dat ‘The hobbit’ ooit het eerste boek was dat Sheeran had gelezen en dat hij een fan was van de schrijver Tolkien en de films van Jackson.

Nadat Sheeran de film had gezien, schreef hij nog diezelfde dag ‘I see fire’ en nam het grotendeels op. Op het nummer speelt hij viool, hoewel hij dat nooit eerder daarvoor had gedaan. Tijdens de mix van het nummer luisterde regisseur Jackson goedkeurend mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten