zondag 17 november 2013

De oude garde

Onder de oude garde vallen die acts die al eerder een hit scoorden in de Single Top 100. Dit keer krijgen ze een minder uitgebreide behandeling als de andere eerste weeks. Deze
week zijn de oudgedienden:

Justin Bieber: All bad (14)
Hoewel de titel anders aangeeft, valt het voor Justin Bieber nog niet zo slecht uit. ‘All bad’ komt namelijk op #14 binnen … en dat is twee plaatsen hoger dan ‘Bad day’ vorige week! De neergaande spiraal lijkt dus te zijn doorbroken. Maandag komt single #6 uit, iets zonder ‘bad’ dit keer?

Mike & Colin: 1e klas meisje (48)
Met ‘1e klas meisje’ scoort het duo Mike & Colin hun derde hit dit jaar. ’t Is zomaar zomer’ kwam in augustus tot #29, ‘Altijd met je varen’ deed het april stukken beter: #12 en is tevens hun grootste hit.

Sandra van Nieuwland: Always alone (61)

Aanstaande vrijdag verschijnt zowel ‘Duizend spiegels’ van Marco Borsato, als ‘Banging on the doors of love’, het tweede album van Sandra van Nieuwland. Single ‘Hunter’ (#14 in augustus) ging het album al voor en is geschreven door hetzelfde trio: Sandra, Tjeerd Bomhoff en Mathias Janmaat. Na de release van het album gaat Sandra op tournee.

Mattthijs Koning: Mooie nacht (62)
‘Drink nog wat van mij’ bereikte in juni de 66e plaats en was daarmee de slechts scorende single van Matthijs Koning. De grootste hit is nog altijd ‘Deze avond’ (#21 in 2012). ‘Mooie nacht’, zijn achtste notering, is opnieuw geschreven door zijn broer Koen en producer Edwin van Hoevelaak.

Rigby: We haven’t lost (just not yet won) (79)
‘We haven’t lost (just not yet won)’ is alweer de derde notering voor Rigby dit jaar, even veel als in 2009. Alleen zat er toen een top 10-notering bij (‘One song’, anthem Serious Request). Dit jaar kwam Rigby niet hoger dan #34, in april met ‘Earth meets water’, dat 22 weken genoteerd stond.

Robbie Williams: Be gentle (78)

Het album ‘Swing both ways’ van Robbie Williams zal aanstaande vrijdag ongetwijfeld hoog binnenkomen in de Album Top 100, misschien wel op #1. Hij zingt daarop onder andere duetten met Michael Bublé, Rufus Wainwright en Lily Allen. Het zijn nummers van vroeger maar op het album staan ook zes nieuwe nummers, waaronder de single ‘Be gentle’, zijn 36e notering.

Redfoo: Let’s get ridiculous (97)
Vorige wee zondag, 10 november, presenteerde Redfoo (=Stefan Kendal Gordy) grotendeels de show tijdens de uitreiking van de MTV EMA in de Ziggo Dome in Amsterdam. De single ‘Let’s get ridiculous’ geeft goed weer hoe hij dat vorige week deed. Het nummer is de opvolger van ‘Bring out the bottles’ (#86 in januari).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten