vrijdag 15 november 2013

Hitflits: tv-special Kinderen voor kinderen brengt album opnieuw terug op #1; eerste #1 voor Trijntje Oosterhuis

Alle 11 voorgaande #1-noteringen van Kinderen voor kinderen, bereikten die eerste plaats na de tv-uitzending, waarin nagenoeg alle liedjes werden gezongen. ‘Klaar voor de start (deel 34)’ had geen special nodig, want op 5 oktober kwam het album vanuit het niets op #1 binnen. Daar bleef het nog een weekje staan, waarna het naar de vierde plaats zakte. De week daarop steeg het album terug naar de eerste plaats, wat al bijzonder was voor een album van Kinderen van kinderen. Daarna zakte het naar #4, en steeg vorige week terug naar #3.
Afgelopen zaterdag, 9 november, is de jaarlijkse tv-special uitgezonden, waar ruim een half miljoen mensen naar hebben gekeken. Daaronder zitten nog een flink aantal die het album nog niet hadden aangeschaft, maar dat na het weekend alsnog hebben gedaan. Het gevolg is dat het album wederom terugstijgt naar de eerste plaats, en nu in totaal voor de vierde week bovenaan staat. Morgenochtend om 11.00 uur (net voor de intocht van de Sint) wordt de tv-special herhaald.

TOP 3

1  (3)   Kinderen voor kinderen: Klaar voor de start (terug op #1 / vierde week)
2  (5)   Ilse DeLang: After the hurricane – Greatest hits & more
3 E.W. 3js: Dichter bij de horizon, met voor het eerst gitarist Jan de Witte die zijn vader Jaap de Witte opvolgt in de groep

Tot woensdag werd de voorlopige albumlijst aangevoerd door ‘Artpop’ van Lady Gaga. Daarna nam Ilse DeLange het twee dagen over met haar verzamelalbum ‘After the hurricane – Greatest hits & more’. De Kinderen voor kinderen bleken echter toch sterker te zijn, want zij pakken deze week opnieuw de eerste plaats. ‘Loved me back to life’ van Céline Díon, vorige week binnen op #1, zakt naar de tiende plaats.

Naast 3js (op #3) en  Lady Gaga (op #4), knaller er nog 4 albums de top 10 binnen. Dat zijn:
#5 Gordon: Liefde overwint alles
#6 the Beatles: On air – Live at the BBC vol. 2, vol 1 uit 1994, destijds #2, gaat op herhaling op #58
#7 Epica: Retrospect – 10th anniversary
#9 Venice: What summer brings

Stones nu overal verkrijgbaar

Op 27 juli, een dag na de 70ste verjaardag van Mick Jagger, kwam het album ‘Hyde Park live’ van the Rolling stones binnen op de eerste plaats. Het was daarmee het eerste album dat alleen via iTunes verkrijgbaar was. Bijna een half jaar later verschijnt de registratie van de concerten gehouden op 6 en 7 juli in Hyde Park in Londen, op een cd + DVD. De nummers ‘Emotional rescue’, ‘Paint it black’ en ‘ Before they make me run’ ontbreken echter. De nieuwe samenstelling kreeg de titel ‘Sweet summer sun – Hyde Park live’  mee en komt binnen op de 15e plaats.

Elke week gaan er albums op herhaling, niets bijzonder dus. Deze week is er een uitzondering en die wordt gemaakt door Thirty seconds from Mars. Afgelopen week waren de Amerikanen in ons land en dat levert een hernieuwde binnenkomst van het album ‘Love lust Faith + dreams’ op. In mei bereikte het album al de 14de plaats, deze week gaat het op herhaling op #12, een winst van 2 plaatsen!

Resteren de andere binnenkomers, waarbij we weer een onderscheid maken tussen de oude garde en de debutanten. Allereerst de oude garde
#13 Keane: The best of Keane
#38 Crooks & Hef: Freddy & Bundy
#40 the Killers: Direct hits 2003 - 2013
#46 Sheila E.: Icon
#49 Little mix: Salute
#72 Roger Taylor: Fun on earth
#86 Cliff Richard: The fabulous rock’n roll songbook, zijn 100ste (!) album

De debutanten:
#45 Lone (Ferdinand Bakker & Michel van Dijk): Lone project
#68 Joyce Didonato: Drama queens, album uit 2012
#100 Chuckie: The best of Chuckie

SINGLES

In 1997 stond ‘Wereld zonder jou’ van Marco Borsato & Trijntje Oosterhuis vier weken op de derde plaats. Die plek zou ze nog een keer bereiken, in 2008 met ‘Face in the crowd’ in duet met Lionel Richie. Een eerste plaats zat er dus nog steeds niet in voor Trijntje. Tot deze week, want ‘Ik zou het zo weer overdoen’, opnieuw een duet met Marco, komt binnen op de eerste plaats van de Single Top 100. Voor Marco is het zijn achttiende #1-hit onder eigen naam.

TOP 3

1 E.W. Marco Borsato & Trijntje Oosterhuis: Ik zou het zo weer overdoen (op ruim 2%)
2  (1)   Pharrell Williams: Happy
3  (4)   Eminem feat. Rihanna: The monster
‘The monster’ is de grootste hit voor Eminem sinds ‘When I’m gone’ dat in 2005 de derde plaats bereikte. Voor Rihanna is het nog maar 8 maanden geleden dat ze zo’n grote hit scoorde. Dat was in maar met ‘Stay’ feat. Mikky Ekko.

weer Nederlander #1 in Britse hitparade

Bij ons kwam hij in augustus niet hoger dan de derde plaats, maar nu al staat vast dan de 17-jarige Martin Garrix een Britse #1-hit gaat scoren met 'Animals'. Van het nummer waren er tot vanochtend meer dan 85.000 verkocht. Meer daarover in de nieuwe Megaman. Dat aantal is meer dan genoeg om Lily Allen van het lijf te houden met haar cover van 'Somewhere only we lnow' van Keane. Overigens is in ons land het nummer 'Hard out there' van Lily Allen uitgebracht en is komende week de 3FM Megahit.

De eerste weeks noteringen van deze week zijn de volgende:
#12 Thomas Berge: Alleen omhoog
#14 Justin Bieber: All bad
#31 Ed Sheeran: I see fire
#48 Mike & Colin: 1e klas meisje
#61 Sandra van Nieuwland: Always alone
#62 Mattthijs Koning: Mooie nacht
#65 Gerrit Boks: Vandaag dat is mijn dag
#68 Marcel Dool: Ik kan je niet vergeten
#71 Partysquad & Mitchell Niemeyer: Pantsdown
#78 Robbie Williams: Be gentle
#79 Rigby: We haven’t lost (just not yet won)
#88 Klingande: Jubel
#90 Bruno Mars: It will rain
#97 Redfoo: Let’s get ridiculous
#99 Josh Butler: Got a feeling

Bovenstaande is een greep uit de nieuwe hitlijsten die vandaag, vrijdag 15 november, bekend werden gemaakt. De volledige lijsten vind je op Dutch Charts. Morgenmiddag staan niet alleen de  albumflitsen op de nieuwspagina, maar is ook de intocht van Sinterklaas en zijn pieten in Groningen. Mocht er na het weekend geen Megaman zijn, dan weet je waarom …

Geen opmerkingen:

Een reactie posten