zondag 10 november 2013

Chris Cab speelde niet met autootjes maar met muzieknoten

Chris Cab: Liar liar (69)

Officieel krijgt hij er geen credit voor, maar Pharrell Williams is wel de zanger op ‘Liar liar’ van Chris Cab. Maar niet alleen Pharrell is enthousiast over Cab, steun krijgt hij ook van T-pain, Gym class heroes  en Wycleff Jean, zijn mentor. Wycleff: “Playing with Cris is like drinking water. It just flows.” En dat was nog voor ‘Liar liar’. Tijd voor een introductie.

Chris Cab is geboren op 21 januari 1993 in Miami, Florida. Zijn leeftijdgenoten vroegen autootjes op hun verjaardag, Chris niet, hij vroeg op zijn vijfde om een gitaar. Hij wilde mee doen aan een talentenjacht op school. Chris bracht veel tijd door op de Bahamas, een soort van tweede huis. Daar kwam hij in aanraking met de muziek van Bob Marley, Jimmy Cliff, and Gregory Isaacs. Daarnaast luisterde hij veel naar de muziek van the Police, the Beatles, the Stones, Marvin Gaye en Barry White.

Inmiddels had Chris zich bekwaamd in het spelen van oude en nieuwe muziek, waarna zijn vader voor de 14-jarige muzikant studiotijd kocht om plaatjes op te nemen. Via een vriend kwam hij in contact met Pharrell Williams, aan wie hij een paar demo’s liet horen, die daar danig van onder de indruk was. Chris klonk echter nog wat te rauw, en dat moest nog worden verbeterd.

Drie jaar later ontmoetten de twee elkaar weer, en vond Pharrell de tijd rijp. In 2011 leidde dit tot een contract, waarna Chris een aantal clipjes maakte, die onder andere terecht kwamen op de blog van PerezHilton. Vervolgens mocht Chris een EP maken met daarop het nummer ‘Good girls (don’t grow on trees)’, geschreven door Pharrell. Dat nummer kwam ook ter ore van Wycleff Jean, die hem verder begeleidde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten