zondag 10 november 2013

Fuse ODG is de beste Afrikaanse act

Fuse ODG feat. Itz Tiffany: Azonto (91)

Achter Fuse ODG zit Nana Richard Abiona, geboren in Ghana in 1988. Hij groeide op in Londen, maar in 2011 keerde terug naar Ghana. Daar ontmoette hij Killbeatz, dé producer in  Afrika momenteel en de vrouwelijke rapper Tiffany, waarmee hij ‘Azonto’ opnam. De clip bij het nummer, waarin een dansje wordt gedaan, is inmiddels vele keren bekeken. Inmiddels geldt het nummer als een anthem en wordt over de hele wereld gedraaid.
Op 19 oktober won Fuse ODG tijdens de M(usic) O(f) B(lack) O(rigin), MBO Awards, eentje in de categorie beste Afrikaanse act. Vier maanden daarvoor scoorde hij een top 10-notering in de Britse hitparade met ‘Antenna’ feat. Wycleff Jean. Beide nummers staan op zijn EP  ‘The buzz’.

Rapster Itz Tiffany, heeft voluit Tiffany Owusu Hayden, geboren op 20 maart 1987 in Kuwasi, Ghana. Op de middelbare school trad ze zo’n beetje op elk muziekfeest op. In 2006 bracht ze haar eerste single uit. Ze zegt het meest beïnvloed te zijn door onder andere Mary J. Blige, Akosua Agyapong, Gyedu Blay Ambule, Drake en MC Lyte.

naaktfoto’s

In 2011 raakte Tiffany in opspraak vanwege enkele foto’s waarop ze met ontbloot bovenlijf was te zien. De foto’s had ze gemaakt voor haar verloofde die in Ghana woont met haar zoontje. De Blackberry waarmee ze de foto’s had gemaakt, werd echter gestolen, waarop ze werd gechanteerd door de dieven. Inmiddels zijn de verdachten, 5 Nigeriaanse studenten ingerekend. Tiffany heeft hier van geleerd, want ze zal nooit meer naaktfoto’s van zichzelf op een telefoon zetten. Zeg echter nooit nooit …

Geen opmerkingen:

Een reactie posten