vrijdag 2 november 2018

Hitflits: Goud voor Kom Erbij! Deel 39 van Kinderen voor Kinderen; Frenna volgt opnieuw zichzelf op

Afgelopen weekend vonden in het Luxor Theater in  Rotterdam de opnames plaats van de jaarlijkse live show van Kinderen voor Kinderen. De opnames, in combinatie met een prijsverlaging van het album Kom Erbij! Deel 39 door Bol.com, zorgden er voor dat het album na het weekend de voorlopige albumlijst aanvoerde.
Maar doordat het album van de Kinderen voor Kinderen voornamelijk fysiek wordt verkocht, mist het uiteindelijk de eerste plaats. Die gaat opnieuw naar Andere Leven van Lijpe, dat alleen digitaal verkrijgbaar. Wel is Kom Erbij! Deel 39 al bekroond met goud door de NVPI. En die eerste plaats? Die komt ook nog wel.

Maar volgende week nog niet. De Kinderen moeten nog even geduld hebben, want dan strijden hiphoppers om de eerste plaats: Jonna Fraser met Lion en Hella Cash Gang Vol. 1 van Josylvio c.s. Dus volgende week kunnen we weer een hause aan hiphopnummers verwachten. Zolang het nog kan.

ALBUM TOP 5

1. (1)   Lijpe: Andere Leven
2. (3)   Kinderen voor Kinderen: Kom Erbij! Deel 39 (op ruim 25%)
3. (26) André Hazes Jnr: Anders (stijging als gevolg van zijn drie concerten in Ahoy, vorig weekend)
4. (2)   Anouk: Wen D’r Maar Aan
5. (4)   Soundtrack / Lady Gaga: A Star Is Born

Over naar de nieuwe noteringen van deze week:
#6 Willem: Man In Nood (Willem de Bruin, vormde tot 2014 met Twan van Steenhoven het rapduo the Opposites)
#7 Andrea Bocelli: Si
#12 Jayh: 10

#14 the Analogues: The White Album – Live In Liverpool (naar aanleiding van de 50-jarige verjaardag van The White Album van the Beatles, werden alle nummers van het album nauwkeurig nagespeeld door deze Nederlandse tributeband. Het originele album van the Beatles is opgelapt en komt volgende week uit op vinyl en cd)

#15 Maan: Waar Ga Je Heen (EP met acht nummers geschreven door het team van Anouk)
#21 Tory Lanez: Love Me Now
#30 Tom Odell: Jubilee Road
#40 Soundtrack / Thom Yorke: Suspiria
#44 Joji: Ballads 1 (= George Miller uit New York)
#55 Robyn: Honey
#56 Causes: Wake Me Up So I Can Dream
#59 John Hiatt: The Eclipse Sessisons
#86 Gavin James: Only Ticket Home
#94 Haken: Vector
#96 Lil Mosey: Northsbest

SINGLES

Langzaam klimt ze dichterbij, Davina Michelle met ‘Duurt Te Lang’. In de vijfde week stijgt haar versie van het nummer afkomstig van het album Glen Faria van MC Fit (= Glen Faria) uit 2013, naar de tweede plaats. Als de week nog een dag langer geweest was, had ‘Duurt Te Lang’ zeker de eerste plaats gehaald. Dan volgende week maar. NPO Radio 2 heeft het nummer alsnog uitgeroepen tot de Top Song. Inderdaad, dat duurde wel erg lang.

evenaring


Met een tweede plaats voor ‘Duurt Te Lang’ evenaart Davina Michelle, een andere Nederlandse zangeres, Esmee Denters, ook begonnen als YouTube-ster. Denters scoorde in 2009 met ‘Outta Here’ haar eerste hit dat drie weken op de tweede plaats stond. Ze werd van de eerste plaats gehouden door  ‘Halleluja’ van Lisa.

Terug naar de de hitlijst van deze week, want daarin is de eerste plaats voor een rapper, die al sinds 15 september de toppositie in handen heeft. Eerst voerde Frenna vijf weken de lijst aan met ‘Verleden Tijd’, samen met Lil  Kleine. Vervolgens stond hij twee weken bovenaan met ‘Culo’, samen met Bizzey, KM & Ramiks.
En deze week scoort Frenna met ‘Speciaal’, dat hij opnam met Boef, DJ Madam Julie en K.a.e.h. geboren in Marrakesh, Marokko, maar opererend vanuit Nederland. ‘Speciaal’ bevat een interpolatie van het nummer ‘Fais Moi Confiance’ van de Malinese zanger Sidki Diabaté.

2de opvolging

Als je goed hebt opgelet, dan zie je dat Frenna zich nu voor de tweede keer van de eerste plaats gooit. Bijzonder? Ja. Uniek? Nee. The Beatles (‘Can’t Buy Me Love’-‘Long Tall Sally’-‘A Hard Days Night’ in 1964 + ‘Yesterday’-‘We Can Work It Out/Day Tripper’-‘Michelle’ in 1965/1966) en Sandra van Nieuwland (‘Keep Your Head Up’-‘Beggin'-‘New Age’ in 2012) ging hem voor.

SINGLE TOP 5

1. EW  Frenna x Boef x Madam Julie feat. Kaeh: Speciaal
2. (3)   Davina Michel: Duurt Te Lang (op bijna 18%)
3. (1)   Bizzey, Frenna, KM & Ramiks: Culo
4. (2)   Frenna & Lil Kleine: Verleden Tijd
5. (4)   DJ Snake feat. Selena Gomez, Ozuna & Cardi B: Taki Taki

De meeste rap en hiphopnummers zakken in de tweede week. Maar ‘Voorbij’ van Josylvio & Moeman doet het andersom. In de tweede week stijgt het nummer van de elfde naar de zesde plaats en levert de van Marokkaanse oorsprong Adam Mouhajir alias Moeman, zijn eerste top 10-notering op. Voor Josylvio is ‘Voorbij’ zijn elfde top 10-hit.

Noemen we tot slot de andere nieuwe noteringen:
#16 XXXTentacion & Lil Pimp feat. Maluma & Swae Lee: Arms Around You
#47 Jonna Fraser feat. Idaly & Yade Lauren: I Want You
#53 3robi feat. Lacrim: Dix Millions De Dollars
#57 Nielson: IJskoud
#62 Armoo & 6ix9ine: Bozoo
#63 Jermaine Niffer & Tabitha: Parkeerplaats
#71 Lukas Graham: Love Someone
#80 Killer Kamal: Natuur
#83 $hirak feat. Mula B: Fils De Pute
#95 Lady Gaga: Always Remember Us This Way
#100 Maan: Waar Ga Je Heen