vrijdag 10 juni 2016

Hitflits: Stones lopen vijftiende #1-notering mis; streams houden album Broederliefde op eerste plaats

Maandag leek het er op dat de Deense metalband Volbeat met hun zesde album Seal The Deal & Let’s Boogie hun eerste #1-notering zouden scoren. Maar op woensdag was de band die eerste plaats alweer kwijt. Oude rotten in het vak, the Rolling Stones, namen met hun cd/DVD Totally Stripped de toppositie over van de Denen.

Maar ook the Stones hielden het niet vol, waardoor ze hun vijftiende #1-notering mislopen. Uiteindelijk zijn toch weer de hiphoppers van Broederliefde die er met de eerste plaats vandaan gaan. Daarmee lukt het ze eindelijk om langer dan één week bovenaan te staan en dat is een felicitatie waard. Hun album Hard Work Pays Off 2 staat nu in totaal voor de vierde week bovenaan de Album Top 100. Dat danken ze dan wel aan de ruim 3,4 miljoen  streams deze week.
Nog even over de gemiste #1 van the Rolling Stones.
Totally Stripped is een luxe uitvoering van het album Stripped uit 1995, dat bij ons de tweede plaats bereikte. De luxe uitvoering bevat 3 DVD’s met de complete shows die de groep in  1995 gaf in L’Olympia in Parijs (3 juli), de Brixton Academy in Londen (19 juli) en Paradiso in Amsterdam (26 mei). Daarnaast krijg je er de Totally Stripped documentaire bij.

TOP 5

1. (1)   Broederliefde: Hard Work Pays Off 2 (vierde week)
2. EW  the Rolling Stones: Totally Stripped
3. EW  Volbeat: Seal The Deal & Let’s Boogie
4. (5)   Adele: 25
5. EW  Gerard Joling: Lieveling

Over naar de andere eerste weeks noteringen:
#8 Paul Simon: Stranger To Stranger
#30 Brennan Heart: I Am Hardstyle - # The Album
#36 Roxette: Good Karma
#51 the Kills: Ace & Ice

SINGLES

Voor de achtste week voert ‘One dance’ van Drake feat. Wizkid & Kyla de Single Top 100 aan. Het is daarmee de eerste #1 dit jaar die het zolang volhoudt. Tot deze week had ‘I Took A Pill In Ibiza (SeeB remix)’ van Mike Posner, met zeven weken bovenaan, de langste adem.  Er is geen enkel nummer dat een bedreiging vormt voor ‘One Dance’, dus die negende week zit er zeker in en de kans dat ‘One Dance’ dubbele cijfers gaat scoren bovenaan, is zelfs zeer groot.

TOP 5

1. (1)   Drake feat. Wizkid & Kyla: One Dance (achtste week)
2. (2)   Justin Timberlake : Can’t Stop The Feeling
3. (3)   Calvin Harris feat. Rihanna: This Is What You Came For
4. (4)   B-Brave feat. Sevn Alias: One Night Stand (voor beiden de eerste top 10-hit)
5. (8)   Kungs vs. Cookin’ On 3 Burners: This Girl

Grootste stijger, maar nog (lang) geen top 10-notering, is ‘Boom’ van Major Lazer feat. MOTi, TY Dolla $ign, Wizkid & Kranium, dat in de tweede week van de 87e naar de 63e plaats stijgt.

Van de tien nummers vorige week van GlowInTheDark & SFB, blijven er deze week nog vier over. de hoogste staat op #46, ‘Dansen Op De Labanta’, gezakt vanaf #42. En daardoor komt er weer enige lucht voor andere nummers, waaronder de volgende zeven eerste weeks noteringen:
#48 Shawn Mendes: Treat You Better
#59 Deorro feat. Elvis Crespo: Bailar
#65 Adele: Send My Love (To Your New Lover)
#81 Alvaro Soler: Sofia
#89 Kent Jones: Don’t Mind
#92 Twenty One Pilots: Ride
#93 Tujamo: Drop That Low (When I Dip), met een sample van ‘When I Dip’ van de Bingo Players uit 2010

Donderdagavond opende de Franse dj David Guetta het EK Voetbal 2016 voor de supporters. Hij deed dat voor de Eiffeltoren in Parijs en werd daar in bijgestaan door Zara Larsson. Samen brachten ze het officiële EK-nummer ‘This One’s For You’, dat deze week stijgt van de 38e naar de 26e plaats. Vanavond, tijdens de officiële openingsceremonie, zullen de twee het nummer nog een keer brengen.

En als je niet van voetbal houdt (wellicht omdat Nederland niet mee doet), kun je het hele weekend terecht bij Pinkpop. Te volgen via rtv (3FM en NPO Nl 3) + internet (3 voor 12). Veel plezier daarmee!