vrijdag 28 februari 2014

Hitflits: #1-album voor Daniel Lohues; Clean bandit ook bij ons aan kop

Vorig jaar zat hij er dichtbij met het album ´Ericana´, dat in de tweede week doorsteeg naar de tweede plaats. ´Push the sky away´ van Nick Cave & the Bad seeds was echter te sterk. Deze week is er geen enkele concurrentie te bekennen, en pakt Daniel Lohues met 'D' de eerste plaats in de Album Top 100. Proficiat! 'D' is zijn zevende soloalbum,opgenomen in Brussel, Amsterdam, Spaarnwoude en thuis in Erica.

TOP 3

1. EW Daniel Lohues: D (verkoopt 2x zoveel als Avicii)
2. (5) Avicii: True
3. EW Vandenberg's Moonkings: Moonkings

'Racine carrée' van Stromae, vorige week terug gestegen naar #1, zakt naar de vierde plaats.

De andere eerste weeks noteringen zijn de volgende:
#5 Beck: Morning phase
#9 Thomas Berge: Berge verzet
#12 Moss: We both know the reason
#29 Markus Schulz: Scream 2
#41 St. Vincent: St. Vincent
#61 Romeo Santos: Formula, vol. 2
#66 Al Di Meola, John McLaughlin, Paco de Lucia: Fridaynight in San Francisco live (n.a.v. het overlijden van Paco de Lucia, afgelopen woensdag)
#68 Schoolboy Q: Oxymoron
#76 Brad Mehldau & Mark Guiliana: Taming the dragon
#79 l' Arpegiattia / Christina Pluhar: Music for a while – Improvisations on Purcell
#84 Celtic woman: Emerald – music gems
#92 Neneh Cherry: Blank project
#99 Remi van Kesteren: Memento

SINGLES

In navolging van de Britse hitparade, waar het nummer vier weken bovenaan stond, scoort Clean bandit feat. Jess Glynne met 'Rather be', ook bij ons een #1-notering. Het nummer dat zo'n beetje door de hele Nederlandse radio wordt omarmd, Megahit en Alarmschijf was, stijgt in de vierde week naar de eerste plaats.Het is de eerste #1 in bijna een jaar tijd van een Britse act. De voorlaatste Britse #1 was 'One way or another / Teenage kicks' van One direction op 23 februari 2013.

TOP 3

1. (3) Clean bandit feat. Jess Glynne: Rather be (eerste week)
2. (1) Katy Perry feat. Juicy J: Dark horse
3. (2) John Legend: All of me

Precies een week geleden presenteerde Anouk haar nieuwe single 'You and I', gemaakt met Afrojack. Direct sprong iTunes op tilt en werd het nummer genoeg gedownload voor een #1-positie. Dat stond het nummer dan ook afgelopen maandag en dinsdag in de TRENDsingles, de voorlopige Single Top 100. Op woensdag was ze die eerste plaats al weer kwijt en uiteindelijk moet Anouk genoegen nemen met een vierde plaats. Die derde #1-hit zit er dus (nog) niet in voor 'You and I'.

Nieuw bij de bovenste tien zijn:
#7 (12) Milky chance: Stolen dance
#8 (16) David Guetta feat. Skylar Grey: Shot me down
#9 (25) George Ezra: Budapest

Dit is het weekend van carnaval en dus kunnen we de balans opmaken. Welk feestnummer heeft het beste gescoord? Dat is 'Drink als een prins' van Gebroeders Ko & la Bamba, op #17 vanaf #7. Daarnaast staan er nog acht (niet negen) nummers in de lijst, waarvan de makers hopen dat ze deze dagen veel te horen zullen zijn in kroeg of feesttent.

Het restant eerste weeks noteringen
#21 het Feestteam ft. By Igmar: Stuiterbal
#25 Sidney Samson & Eva Simons: Celebrate the rain
#27 W&W: Bigfoot
#53 Oliver Heldens: Gecko
#81 Dennie Christian: Mijn Rosanna
#85 Johan Heeren: Ik moet jou vergeten
#86 Jayh: Mooie dag
#92 Ben Saunders: Focus on love
#98 the Chainsmokers: #selfie

Tot zover deze Hitflits. Voor diegenen die zich in een pak hijsen en daarmee de straat opgaan dit weekend, veel plezier! Wij blijven nuchter dit weekend, want maandag moet er weer een nieuwe Megaman uit. En voor de niet-feestvierders: op zaterdag staan ze er weer, op de nieuwspagina van 3FM: de albumsnippers. Alaaf!

zondag 23 februari 2014

Megaman week 8 - 22 februari 2014

Beste volger van de Megaman,

Deze week verschijnt er geen Megaman. Niet vanwege vakantie of het naderende carnaval. Niets van dat alles, het is vanwege technische problemen. Jammer, net nu Katy Perry haar eerste #1 scoort met een nummer geinspireerd op een fantasiefilm. En natuurlijk de Drukwerk2 affaire, waarover we nog wel het een en ander kwijt wilden. Dat en nog meer moet je deze week missen. We hopen vrijdag weer van de partij te zijn met een nieuwe Hitflits. Volg ons op Twitter en je mist niets meer.

De Megaman.