vrijdag 11 november 2011

Hitflits: Los Angeles, the voices geen eendagsvlieg meer, tweede album ook #1

‘Los Angeles’, het eerste album van Los Angeles, the voices had er begin dit jaar zeven weken voor nodig om de eerste plaats te bereiken. Het tweede album, ‘Because we believe’, doet het al in de eerste week en is de nieuwe #1 in de Album Top 100.
Los Angeles, the voices, vorig jaar nog bestempeld als het hobbyprojectje van Gordon, bewijst hiermee geen eendagsvlieg te zijn. ‘Because we believe’ blijft ‘Mylo xyloto’ van Coldplay voor op ruim 2%. ‘Because we believe’ was echt overal te koop (onder andere bij Blokker), dus het is slechts een kwestie van tijd dat het, net als het eerste album van Los Angeles, the voices, onderscheiden wordt met een gouden plak.

Edelmetaal was er de afgelopen week al wel voor Waylon. Nog niet voor ‘After all’, zijn tweede album dat binnenkomt op de achtste plaats, maar voor ‘Wicked ways’, dat twee jaar geleden verscheen en nu de platinastatus heeft bereikt. Waylon kreeg het platina exemplaar op donderdag 3 november uitgereikt uit handen van presentator Matthijs van Nieuwkerk. De single ‘The escapist’ is door de aandacht rond het album ‘After all’ aan een nieuwe opmars begonnen en stijgt in de zesde week van 63 naar #45.

O ja, ‘Gloednieuw!’ van Frans Bauer, vorige week binnen op #1, verliest twee plaatsen en zakt naar de derde plaats. Marco Borsato houdt met ‘3dimensies live’ stand op de 4e plek. ‘21’ van Adele levert twee plaatsen in en zakt naar de 7e plaats. Schrale troost voor Adele, want haar album ‘19’ uit 2008 staat nu in totaal voor de 53e week op de eerste plaats van de Back catalog Top 50. Daarmee evenaart ’19’ nu ‘Come away with me’ van Norah Jones dat op 13 mei 2006 ook 53 weken bovenaan stond. Adele doet het al in 91 weken en gaat Norah ongetwijfeld volgende week voorbij!

Op zijn dertiende was Erik de Jong (Spinvis) verliefd op actrice Marthe Keller die de rol speelde van Koba in de serie ‘La demoiselle d’Avignon’ (‘Jonkvrouw van Avignon’) uit 1972. Zijn derde album ‘Tot ziens, Justine Keller’ gaat over de liefde, in de fictieve persoon van Justine Keller. Zij maakt de liefde in alle liedjes mee. ‘Justine Keller’ staat voor de liefde zelf. ‘Tot ziens, Justine Keller’, binnen op #5, is na ‘Goochelaars & geesten’ (#4 in 2007) het tweede top 10-album van Spinvis. Naast de gewone versie van het album is er ook eentje met een boekje, waarin tekenaar Hanco Kolk alle twaalf nummers heeft ‘ verstript’. Morgenvroeg, zaterdag 12 november, treedt Spinvis op in 'Cappucchino' op Radio-2.

En dan de andere eersteweeks noteringen:
#12 Mooi wark: Wreven, pappen en nat hollen
#13 Keet!: Keet!
#18 Susan Boyle: Someone to watch over me (aanstaande zondag de nieuwe #1 in de Britse albumlijst, haar derde #1-album daar)
#19 the Cats: Trying to explain/Cats only
#25 Seal: Soul 2
#30 Frédérique Spigt: Land
#41 Sigur Rós: Inni
#56 Pink floyd: The best of
#62 Pink floyd: Wish you were here – immersion edition
#75 Bouke: For the good times
#83 Elvis Presley: Re:volution
#97 Original soundtrack: The twilight saga: breaking dawn part 1

Voor we overgaan naar de singles, aandacht voor een bijzondere notering: ‘Alles blijft anders/Radio Berlijn’ stijgt van de 50e naar de 10e plaats. Vorige week stond het album nog als ‘Alles blijft anders’ genoteerd. De aanleiding voor deze ‘dubbele’ notering, is de afgelopen week uitgekomen EP ‘Radio Berlijn’, met acht nummers. Daaronder twee duetten, met Krystl (‘We doen wat we kunnen’) en met Sabrina Starke (‘Meer kan het niet zijn’, tevens op single uitgebracht en binnen op #78).

geen aparte notering

Maar waarom krijgt de EP geen aparte notering, vroegen we aan Michel Admiraal, senior chartmanager bij GfK Dutch Charts, de instantie die de hitparades samenstelt? Michel: “Een album dient een bepaalde minimumprijs te hebben (ppd, prijs die de detailhandel voor het album betaalt) om te worden meegeteld voor de Album Top 100. De EP ‘Radio Berlijn’ valt onder die grens en krijgt daarom geen aparte notering.” Ter info: de EP is ook aan het album ‘Alles blijft anders’ gekoppeld.

Tenslotte nog de notering van ‘Zo bijzonder’, het 32e album van Kinderen voor kinderen. De jaarlijkse special, die vorige week zaterdagavond is uitgezonden, zorgt er voor dat het album van 44 naar #14 stijgt. Sinds ‘Lachen is gezond’ in 2009, is een album uit de serie niet meer zo hoog gekomen. We zijn benieuwd hoever ‘Zo bijzonder’ nog gaat komen. Volgende week meer!

Aan de kop van de Single Top 100 is alles bij het zelfde gebleven. Dat betekent dat Gers Pardoel met ‘Ik neem je mee’ weer een week mag bijschrijven en nu voor de derde week bovenaan staat. Ook de #2 is dezelfde, ‘Somebody that I used to know’ van Gotye feat. Kimbra, maar wordt op de hielen gezeten door ‘Skinny love’ van Birdy, dat in de derde week van de 6e naar de 3e plaats stijgt. Zij lijkt momenteel de enige die de hegemonie van Gers Pardoel kan doorbreken.

Dat hoeven we namelijk niet meer te verwachten van ‘Levels’ van Avicci, dat vorige week op #3 binnenkwam, maar nu terugvalt naar de 5e plek. En ook vier hoge eersteweeks noteringen maken weinig kans op de eerste plaats. De hoogste is ‘Bij je zijn (Symphonica in Rosso 2011)’ van Nick & Simon op #6. Twee plaatsen lager, op #8, komt ‘Niemand anders’ van Jeroen van der Boom binnen. En ook ‘Hoeren neuken nooit meer werken’, de ‘grap’ van Corry Konings met de New kids, binnen op #12 en ‘Nergens zonder jou’ van Guus Meeuwis feat. Gers Pardoel op #13, komen er niet aan te pas. Aanstaande maandag, 14 november, zijn Guus en Gers te gast bij 'Giel' op 3FM.

Naast de twee hoge eersteweeks noteringen van Nick & Simon en Jeroen van der Boom bij de bovenste tien, stijgen nog twee nummers van buiten de top 10. ‘Sexy and I know it’ van LMFAO stijgt van 12 naar #9 en ‘Maniac in love’ van Byentl feat. Tarif gaat van 11 naar #10.

Resteren de andere eersteweeks noteringen:
#42 Henk Dissel: Denk je nog wel aan mij
#62 René Schuurmans: Ben jij verliefd?
#75 Maikel ten Voorde: Mijn vriend, Sinterklaas
#78 Bløf feat. Sabrina Starke: Meer kan het niet zijn
#82 Pitbull feat. Chris Brown: International love
#92 ED: Face down
#95 de Dijk: Kan ik iets voor je doen
#97 Di-rect: Young ones

Na het weekend melden we ons weer met een nieuwe Megaman.

zondag 6 november 2011

Megaman bij week 45 – 5 november 2011

Welkom bij de Megaman, met deze week onder andere:
- Gers Pardoel slaat aanval van Gotye feat. Kimbra af
- ‘Levels’ eindelijk te koop en grootste hit voor Avicci
- K3 gaat Piet Piraat achterna
- Bruno Mars zingt opnieuw een nummer uit een film
- Tim Akkerman sloot zich ruim 2 jaar af
- Neef André Hazes in de voetsporen van zijn oom
- Ray Klaassen volgt zijn hart
Dat alles en meer over de twaalf eersteweeks noteringen in de Single Top 100 van deze week.

Gers Pardoel slaat aanval van Gotye feat. Kimbra af

Gers Pardoel: Ik neem je mee (1) *** tweede week op #1 ***

Oei, wat was het spannend de afgelopen week! Tot woensdag voerde Gers Pardoel de hitparade aan met ‘Ik neem je mee’, op de hielen gezeten door Gotye feat. Kimbra met ‘Somebody that I used to know’. De verschillen: 99,1, 99,7, 99,1. Maar donderdag waren de rollen ineens omgedraaid (97,5%) en de vraag was dat of dat ook zou blijven op vrijdag, wanneer de weeklijsten worden opgemaakt. Zoals zo vaak zit het venijn in de staart, ook nu. Want op vrijdag werden de rollen weer omgedraaid, zodat ‘Ik neem je mee’ voor de tweede week bovenaan staat. Van het nummer zijn meer dan 10.000 stuks gedownload, wat hem afgelopen donderdag een gouden plaat opleverde in De Wereld Draait Door.
Het uiteindelijke verschil van ‘Ik neem je mee’ met ‘Somebody that I used to know’, vorige week ruim 8%, is deze week afgenomen tot nog geen 3%, dus ook de komende week moet Gers er weer flink aantrekken om de #1-positie te behouden. De eerste cijfers zijn echter bemoedigend. Bovendien is de kans dat hij zichzelf van de eerste plaats stoot zeer klein. Afgelopen vrijdag verscheen ‘Nergens zonder jou’, het duet met Guus Meeuwis, met wie hij die avond in Paradiso stond en het komend jaar een clubtour zal doen.

Levels eindelijk te koop en grootste hit voor Avicci

Avicci: Levels (3) *** hoogste eersteweeks ***

‘Levels’ van Avicii is een nummer dat al maanden te horen is, zowel in de clubs als op bepaalde radiostations; 538 riep het al uit tot Dance Smash. Tijdens de afgelopen (verregende) zomer is het nummer zelfs gebombardeerd tot zomerhit. Maar een nummer moet wel te koop zijn, wil het kans maken om zomerhit te worden en was ‘Levels’ niet.

De reden waarom niet, is divers, maar heeft te maken met allerlei belangen. Het schijnt dat de platenmaatschappij niet wilde dat ‘Levels’ werd uitgebracht, omdat Tim Bergling, het alter ego van Avicii, net andere nummers had uitgebracht. ‘Penguin’ (#60 in september) en ‘Blessed’ van Tom Hangs feat. Shermanology (vorige week #22), waarbij Tom Hangs weer één van zijn pseudoniemen is. Met nog een release zou hij zichzelf in de wielen kunnen rijden.

Of was het gewoon een slimme zet van de platenmaatschappij, wachten met de release totdat er een hype geschapen was? Gevolg: altijd resultaat en dat blijkt wel, want ‘Levels’ is nu al de grootste hit voor Avicci. De hoogste notering tot nu toe was ‘Bromance’ dat vorig jaar de vijfde plaats bereikte.

Gaat K3 Piet Piraat achterna?

K3: Eyo! (25)

Het is al weer twee jaar geleden dat K3 dankzij de nieuwe zangeres Josje Huisman een doorstart maakte, nadat Kathleen Aerts het trio had verlaten. Met ‘MaMasé!’ haalde het vernieuwde K3 de eerste plaats en van het album zijn in Nederland en Vlaanderen meer dan 320.000 exemplaren verkocht. Vorig jaar speelde het trio in de sitcom ‘Hallo K3’ en dit jaar stonden ze in de musical ‘Alice in wonderland’. Van de cd zijn inmiddels meer dan 75.000 stuks, van de DVD 65.000 verkocht. Kortom, K3 is populairder dan ooit!
Met de single ‘Eyo!’, hun 26e notering, wordt verder op het succes door geborduurd. Want waarom een succesformule wijzigen? Wel moeten we constateren dat het zeker niet hun beste nummer is en qua aankleding ons veel doet denken aan Piet Piraat (ook uit de stal van Studio 100). Slim dus, want die zijn ook populair bij de doelgroep. Wellicht een idee, K3 een nummer te laten opnemen met Piet Piraat? ‘Eyo!’ is de voorloper van het gelijknamige album dan 21 november in de winkels ligt en zeker een aanval zal doen op de eerste plaats van de Album Top 100!

Jermaine Dupri weer even voor het voetlicht

DJ Felli Fel feat. Akon, Pitbull & Jermaine Dupri: Boomerang (55)

Het is even geleden dat Jermaine Dupri een hit scoorde. De voorlaatste keer is precies dertien jaar geleden toen hij de 22e plaats met ‘Sweetheart’, een nummer van Mariah Carey. In datzelfde jaar debuteerde Dupri met ‘With me part 1’, dat tot #87 kwam en de slechts genoteerde single van Destiny’s child is. In beide gevallen maakte Dupri gebruik van zijn initialen: JD. Geen echte klapper dus, de hits van Jermaine.

Jermaine Dupri Mauldin (Asheville, Noord Carolina, 23 september 1972) is dan ook meer een man van achter de schermen. Hij stond aan de wieg van het succes van het duo Kris Kross, richtte het hiphop label So so def recordings op, was betrokken bij het debuutalbum van Destiny’s child, en produceerde albums van onder anderen Mariah Carey en Usher. Nu heb je een breder beeld van Jermaine Dupri. ‘Boomerang’, binnen op #55, is zijn grootste hit.

Daarop doen nog een hoop anderen mee: DJ Felli (waarover zo dadelijk meer), Akon en Pitbull. Akon scoorde al veertien hits, waarvan ‘Lonely’ in 2005 de eerste plaats behaalde. Ach en Pitbull, wat moeten we daar nog over kwijt? De een houdt van zijn raps, de anders ervaart ze als (zeer) irritant. Zijn grootste hits zijn ‘Give me everything’ feat. Ne-Yo, Afrojack & Nayer (in juni en juli) en ‘I know you want me (calle ocho)’ (in 2009), beide goed voor een 2e plaats.

DJ Felli Fel heet natuurlijk niet zo, maar werd in Rock hill, Zuid Carolina, geboren als James Andrew Corrine. Tot voor kort was hij alleen nog maar bekend als dj op Power 106, waar wekelijks zo’n twee miljoen mensen naar luisteren. Een dj maakt door zijn programma’s veel contact met anderen, waaronder collega dj’s. Van het een kwam het ander: het nummer ‘Boomerang’. Dat nummer zal zeker komen te staan op het album, dat verrassend ‘Go DJ! gaat heten, en uitgebracht wordt op So so def recordings, het label van Jermaine Dupri. En daarmee is de cirkel weer rond.

Bruno Mars zingt opnieuw een nummer uit een film

Snoop dogg & Wiz Khalifa feat. Bruno Mars: Young, wild & free (69)

Voor de tweede keer in korte tijd werkt Bruno Mars mee aan de soundtrack van een film. In oktober kwam hij met het nummer ‘It will rain’, afkomstig van de soundtrack ‘The twilight saga: Breaking dawn - part 1’. Die film gaat bij ons op 18 november in première. Dus wellicht dat ‘It will rain’ nog echt gaat scoren, want in de vijfde week zakt het naar #99; hoogste plaats was #83 in de week van binnenkomst.

Deze week zingt Bruno het nummer ‘Young, wild & free’, thema uit de film ‘Mac and Devin go to high school’. Wacht nog even met een het reserveren van een kaartje, want de film is nog in productie en komt pas volgend jaar in de bioscoop! Bruno Mars is niet de enige op ‘Young, wild & free’, maar doet dat samen met de rappers Snoop dogg en Wiz Khalifa.

Wist je dat geen van de drie zijn echte naam gebruikt als artiest? Bruno Mars heet eigenlijk Peter Gene Hernandez, Snoop dogg is geboren als Calvin Cordozar Broadus, Jr. en Whiz Kalifa is het alter ego van Cameron Jibril Thomaz. Overigens spelen zowel Snoop dogg als Whiz Kalifa ook mee in de film.

Tim Akkerman sloot zich ruim 2 jaar af

Tim Akkerman: Nonzero (71)

Deze week komt ‘Time will heal our senses’, het tweede album van Di-rect binnen, zonder Tim Akkerman, die de band in maart 2009 verliet. Tim was nog maar 19 toen hij bij Di-rect kwam als zanger/gitarist. Maar na zo’n tien jaar, vond hij dat zijn muzieksmaak zodanig verandert was, dat hij niet meer bij Di-rect paste. Hij wilde weer met passie muziek maken en met heel veel liefde en ging solo.

Tim Akkerman sloot zich van de rest van de wereld af (qua publiciteit) en werkte ruim twee jaar aan het album ‘Anno’, dat op 18 november in de winkels ligt. Volgens Tim Akkerman (Den Haag, 23 juli 1980) is dat album ‘het ultieme resultaat van geloven in jezelf en luisteren naar je hart’.

‘Nonzero’ de eerste single van het album, is gebaseerd op het boek ‘Nonzero: the logis of human destiny’ van de Amerikaanse schrijver Robert Wright uit 2000. Vrij vertaald: ‘Logica van de menselijke bestemming’. Tim: “Je hebt allemaal individuen en als je die bij elkaar weet te vinden, dan heb je iets heel moois. Voor mij is dat de band, het management alles bij elkaar, en dat is de essentie van ‘Nonzero’”.

leden One direction waren alleen niet goed genoeg

One direction: What makes you beautiful (76)

‘What makes you beautiful’ was in september de debuutsingle van de Britse boyband One direction, dat in één klap in hun vaderland de #1-positie haalde. De groep is vorig jaar ontstaan in de zevende editie van het programma X-factor, waar de vijf leden zich individueel voor hadden opgegeven. Doordat ze alle vijf niet goed genoeg waren voor de categorie zangers, stelde jurylid Nicole Scherzinger voor om ze tot recht te laten komen in een jongensgroep. Uiteindelijk eindigden ze als groep derde, voor Cher Lloyd (die twee weken geleden binnenkwam met ‘Swagger Jagger’ en deze week zakt naar #90) en achter Rebecca Ferguson en winnaar Matt Cardle (waarvan we –nog – niets hebben vernomen).

One direction, dat uit Louis Tomlinson, Niall Horan, Liam Payne, Zayn Malik en Harry Styles bestaat, brengt later deze maand het album ‘Up all night’ uit, met nummers geschreven door Kelly Clarkson, Ed Sheeran en RedOne (co-producer van Lady Gaga).

Pietentoppers brengen feest in Nederland!

de Pietentoppers: Feest in Nederland! (88)

De meningen over ‘Feest in Nederland!’ van de Pietentoppers zijn aardig verdeeld over de generaties. Volwassenen vinden dat het nummer in de zak van Sinterklaas mag, kinderen willen het nummer steeds weer horen (en zien). Aangezien de kinderen de doelgroep zijn met zulke plaatjes, hebben zij het laatste woord.

De Pietentoppers heten, naar ze zelf zeggen, Javiero, Nando en Geraldo. We hebben inmiddels één echte piet achterhaald: zanger/entertainer Peter van Wijngaarden, die de rol van Nando heeft. De koortjes op ‘Feest in Nederland!’ zijn ingezongen door zangeres Erica Groeneveld. Het nummer is geschreven door Arnan Samson, sinds 2007 eigenaar van het castingbureau Typies Casting.
Volgende week dinsdag, 12 november, zijn de Pietentoppers bij de intocht van Sinterklaas in Dordrecht en een dag later in Amsterdam (bij een andere Sinterklaas). Als jij meer weet over de Pietentoppers, laat het ons dan ook even weten, want wij willen graag volledig zijn in onze informatie.

neef André Hazes in de voetsporen van zijn oom

Stanley Hazes: Vandaag doe ik m’n eigen ding (89)

Na Rachel en André Hazes Jr. zit er in de familie van André Hazes nog meer muzikaliteit in de persoon van Stanley Hazes. Stanley, de neef van André, is geboren in Den Haag op 23 februari 1967, maar woont tegenwoordig in Helmond. Stanley komt uit een muzikale familie, zijn moeder zong in een zigeunerband en speelde accordeon en zus Lena zingt ook. Als kleine jongen ging hij veel op pad met André Hazes en kreeg daar wel wat van mee. Maar tot voor kort kwam een professionele carrière er maar niet van. In mei nam hij met een andere beroemde neef, Pierre ‘van Dam’ Alberts, inderdaad die van Koos, ‘Ode aan André en Koos’ op. Een ode aan de, volgens hen, twee grootste Nederlandstalige artiesten.

Eltjo debuteert met ‘Helemaal top’

Eltjo: Helemaal top (93)

Eltjo van Wijk (Nieuw-Roden, 13 januari 1988) is in het gewone leven werkvoorbereider bij een bedrijf in Hoogezand, waar zijn vader en oom ook werken. Als het even kan, vind je hem in het weekend zingend in een kroeg of een discotheek. Zo’n twee jaar geleden is dat zingen begonnen. Eltjo ging vaak mee naar crosswedstrijden en zong dan ook wel eens een Nederlandstalig liedje. Van het een kwam het ander, en al snel trad hij met zijn eigen muzieksetje op. Inmiddels is Eltjo al twee keer naar Westendorf in Oostenrijk geweest om daar met de groten op te treden tijdens de après-ski feesten. ‘Helemaal top’ schreef Eltjo samen met Frank van Etten en is zijn zesde single.

Echte doorbraak van Cold war kids blijft nog uit

Cold war kids: Royal blue (94)

Na ‘Finally begin’(#99 in mei), krijgen de Cold war kids uit Californië met ‘Royal blue’ opnieuw de steun van 3FM. Beide nummers kregen het predikaat Megahit. Hoewel ‘Royal blue’ het al beter doet dan ‘Finally begin’, blijft het scoren in de marge. Beide nummers zijn afkomstig van hun derde album ‘Mine is yours’, dat begin dit jaar verscheen. Echter nog zonder een hitsingle behaalde het album ‘Robbers & cowards’ in 2007 een bescheiden notering: één weekje op #96. Het is dan ook wachten op de echte doorbraak van dit Amerikaanse kwartet.

Afrojack & Steve Aoki werken samen met Miss Palmer

Afrojack & Steve Aoki feat. Miss Palmer: No beef (96)

Op ‘No beef’ zijn het voornamelijk Afrojack (= Nick van de Wall) en Steve Aoki (= Steve Hiroyuki Aoki) die de toon zetten. Niet alleen muzikaal, maar ook in de videoclip. Beide hebben al met diverse dj’s samengewerkt. Afrojack met onder anderen the Partysquad, Pitbull en Quintino, Steve Aoki met Zuper Blahq. Nog niet eerder was er een vrouw in het spel zoals nu op ‘No beef’ met Miss Palmer.

Zij heet volledig Alyssa Palmer en schreef al op haar vijftiende haar eerste liedje ‘Falling anthem’. In 2008 kreeg ze een relatie met William Renskosik, dj uit Chicago die als Bad boy bill door het leven gaat. Hij ontdekte haar muzikale talent en vroeg haar nummers te schrijven voor zijn album ‘The album’. Dat werden er vier, waaronder ‘Falling anthem’ dat ze op jonge leeftijd had geschreven. Miss Palmer werkt ook samen met Laurent Wolf en is druk doende met haar eerste EP.

Ray Klaassen volgt zijn hart

Ray Klaassen: Tussen nu en nooit (100)

Ray Klaassen debuteerde in het eerste seizoen van The voice of Holland in de tweede aflevering met ‘Love you more’ van Racoon. Alle coaches drukten op de knop, zodat hij alle keuze had. Van Velzen was er zelfs van overtuigd dat hij één van de finalisten zou worden. Het had echter geen invloed op Ray, want hij had zijn keuze al gemaakt en koos voor Jeroen van der Boom. De finale haalde hij niet, want hij strandde in de vierde live show.

In tegenstelling tot andere afvallers van the Voice, bleef het daarna stil rond Ray. Ondanks zijn auditie met een Engelstalig nummer (‘Love you more’), ligt zijn hart echter bij het Nederlandstalige lied. En dat bewijst hij met ‘Tussen nu en nooit’, door hemzelf geschreven samen met Robert Dorn, dat de hekkensluiter is op #100. Tijd dus voor een (hernieuwde) kennismaking.

Raymond Klaassen (Driebergen-Rijsenburg, 2 maart 1972) heeft de liefde voor muziek vooral van zijn vader, die klassiek piano speelde. Het was echter niet de piano die hem in de muziek deed belanden, maar de gitaar. Op zijn elfde begon hij met gitaarlessen en elf jaar later volgde hij in Hilversum een 2-jarige zangopleiding. Vervolgens trad Ray met diverse bandjes op (onder andere Van Wanten), maar besloot alleen verder te gaan, want hij wilde ‘eerlijke muziek brengen, puur en recht uit het hart’.

Maar eerste werd hij met het item ‘Een wijssie voor een meissie’ de huiszanger van Q-music, waarvoor hij diverse jingles heeft ingezongen. Daarna sloeg Ray opnieuw een andere weg in en koos voor fulltime muzikant.

Sinds 2006 schrijft hij nummers samen met Joost Griffioen en dat leverde hits op voor Quincy (‘Alles of niets’, #27) en Tim Douwsma (‘Winter voor twee’, #13), beide dit jaar. Daarnaast namen onder anderen Gerard Joling, Wesley, Sita, Gene Thomas en Johnny Rosenberg nummers van hen op. Voor zijn deelname aan The voice had Ray al een aantal nummers uitgebracht, zowel in het Engels als in het Nederlands.