zondag 6 november 2011

Jermaine Dupri weer even voor het voetlicht

DJ Felli Fel feat. Akon, Pitbull & Jermaine Dupri: Boomerang (55)

Het is even geleden dat Jermaine Dupri een hit scoorde. De voorlaatste keer is precies dertien jaar geleden toen hij de 22e plaats met ‘Sweetheart’, een nummer van Mariah Carey. In datzelfde jaar debuteerde Dupri met ‘With me part 1’, dat tot #87 kwam en de slechts genoteerde single van Destiny’s child is. In beide gevallen maakte Dupri gebruik van zijn initialen: JD. Geen echte klapper dus, de hits van Jermaine.

Jermaine Dupri Mauldin (Asheville, Noord Carolina, 23 september 1972) is dan ook meer een man van achter de schermen. Hij stond aan de wieg van het succes van het duo Kris Kross, richtte het hiphop label So so def recordings op, was betrokken bij het debuutalbum van Destiny’s child, en produceerde albums van onder anderen Mariah Carey en Usher. Nu heb je een breder beeld van Jermaine Dupri. ‘Boomerang’, binnen op #55, is zijn grootste hit.

Daarop doen nog een hoop anderen mee: DJ Felli (waarover zo dadelijk meer), Akon en Pitbull. Akon scoorde al veertien hits, waarvan ‘Lonely’ in 2005 de eerste plaats behaalde. Ach en Pitbull, wat moeten we daar nog over kwijt? De een houdt van zijn raps, de anders ervaart ze als (zeer) irritant. Zijn grootste hits zijn ‘Give me everything’ feat. Ne-Yo, Afrojack & Nayer (in juni en juli) en ‘I know you want me (calle ocho)’ (in 2009), beide goed voor een 2e plaats.

DJ Felli Fel heet natuurlijk niet zo, maar werd in Rock hill, Zuid Carolina, geboren als James Andrew Corrine. Tot voor kort was hij alleen nog maar bekend als dj op Power 106, waar wekelijks zo’n twee miljoen mensen naar luisteren. Een dj maakt door zijn programma’s veel contact met anderen, waaronder collega dj’s. Van het een kwam het ander: het nummer ‘Boomerang’. Dat nummer zal zeker komen te staan op het album, dat verrassend ‘Go DJ! gaat heten, en uitgebracht wordt op So so def recordings, het label van Jermaine Dupri. En daarmee is de cirkel weer rond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten