zondag 6 november 2011

Tim Akkerman sloot zich ruim 2 jaar af

Tim Akkerman: Nonzero (71)

Deze week komt ‘Time will heal our senses’, het tweede album van Di-rect binnen, zonder Tim Akkerman, die de band in maart 2009 verliet. Tim was nog maar 19 toen hij bij Di-rect kwam als zanger/gitarist. Maar na zo’n tien jaar, vond hij dat zijn muzieksmaak zodanig verandert was, dat hij niet meer bij Di-rect paste. Hij wilde weer met passie muziek maken en met heel veel liefde en ging solo.

Tim Akkerman sloot zich van de rest van de wereld af (qua publiciteit) en werkte ruim twee jaar aan het album ‘Anno’, dat op 18 november in de winkels ligt. Volgens Tim Akkerman (Den Haag, 23 juli 1980) is dat album ‘het ultieme resultaat van geloven in jezelf en luisteren naar je hart’.

‘Nonzero’ de eerste single van het album, is gebaseerd op het boek ‘Nonzero: the logis of human destiny’ van de Amerikaanse schrijver Robert Wright uit 2000. Vrij vertaald: ‘Logica van de menselijke bestemming’. Tim: “Je hebt allemaal individuen en als je die bij elkaar weet te vinden, dan heb je iets heel moois. Voor mij is dat de band, het management alles bij elkaar, en dat is de essentie van ‘Nonzero’”.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten