vrijdag 16 juni 2017

Hitlits: Lil’ Kleine ook te sterk voor Tino Martin & Nederlandse hiphoppers

Wegens een technische storing konden we vanmiddag rond 4 uur geen Hitflits plaatsen. Hierbij alsnog.

Als klein jongetje had hij ooit een droom om voor een enorme zaal te mogen zingen. Vorige week zaterdag ging die droom in vervulling voor volkszanger Tino Martin. Voor niet minder dan 17.000 gaf Martin  een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. Achteraf verklaarde hij dat het mooier was: “de belevenis in het echt, was nog veel mooier dan in al mijn dromen!”
En het leek maandag nog mooier te worden, toen de eerste cijfers voor de nieuwe hitweek naar buiten kwamen. Daarin stond zijn album Hoe Ik Het Zie op de eerste plaats. Helaas was de pret van korte duur, want op woensdag, het tweede meetmoment in de week, had Lil’ Kleine de eerste plaats alweer ingenomen met zijn album Alleen.

ingehaald

In de resterende dagen is daar geen verandering ingekomen, en is Tino Martin zelfs nog ingehaald door de Nederlandse rappers verenigd onder de naam All Eyez On Us. En dus moet hij genoegen nemen met een derde plaats, wel mooi twee plaatsen hoger dan Jij Liet Me Vallen, zijn debuutalbum uit 2015!

ALBUM TOP 5

1. (1)   Lil’ Kleine: Alleen (derde week op #1)
2. EW  All Eyez On Us: All Eyez On Us (op ruim 41%)
3. EW  Tino Martin: Hoe Ik Het Zie
4. (2)   Roger Waters: Is This The Life We Really Want?
5. (5)   Ed Sheeran: ÷ (Divide)

Over naar de andere eerste weeks noteringen:
#8 Katy Perry: Witness
#9 London Grammar: Truth Is A Beautiful Thing
#14 Lindsey Buckingham & Christine McVie: Lindsey Buckingham & Christine McVie
#22 Anathema: The Optimist
#53 Cigarettes After Sex: Cigarettes After Sex
#58 SZA: CTRL
#61 Chuck Berry: Chuck
#64 Lady Antebellum: Heart Break
#67 Govt Mule: Revoltion Come … Revolution Go
#76 Rise Against: Wolves
#77 Sufjan Stevens – Nico Muhly – Bryce Dressner – James McAlister: Planetarium
#91 Hillsong United: Wonder

SINGLES

Zijn vorige single ‘Light My Body Up’ feat. Nicki Minaj & Lil Wayne is min of meer aan ons land voorbij gegaan; verder dan de Bubbling-Under Top 100 in april kwam het nummer niet.
Maar met ‘2U’ heeft de Franse dj/producer David Guetta weer een hit van formaat te pakken, want het nummer komt binnen op de vijfde plaats van de Single Top 100. Dat is vooral de verdienste van Justin Bieber die de vocalen verzorgd op ‘2U’ én zijn beliebers die het nummer natuurlijk moesten hebben.

SINGLE TOP 5

1. (1)   Lil’ Kleine feat. Boef: Krantenwijk (derde week op #1)
2. (2)   Luis Fonsi feat. Daddy Yankee & Justin Bieber: Despacito (op bijna 6%)
3. (5)   Ronnie Flex feat. Boef: Comedy Again
4. (3)   SBMG: 4x Duurder (incl. de remx)
5. EW  David Guetta feat. Justin Bieber: 2U

In de derde week boekt ‘There For You’ van Martin Garrix & Troye Sivan negen plaats winst en komt daarmee uit op de twaalfde plaats. Volgende week nog zo’n sprong en dan scoort Sivan zijn eerste top 10-hit.

Gisteren, donderdag, ging de film ‘All Eyes On Me’ over het leven van de Amerikaanse rapper 2 Pac in première. Voor veel Nederlandse rappers en hiphoppers is hij een groot voorbeeld. Als eerbetoon aan 2 Pac hebben zij als All Eyez On Us het album All Eyez On Us opgenomen, dat binnenkomt op de derde plaats van de Album Top 100.

Daarnaast krijgen zes van de negen tracks een notering in de Single Top 100
#23 Sevn Alias, Kevin, Josylvio & Kempi: Money Like We
#65 Kempi, Josylvio, Sevn Alias & Kevin: Mami Iz A Ridah
#70 Sevn Alias, Vic9 & Kevin: Opties
#90 Kempi, Sevn Alias & Rocks: Afeni Shakur
#91 Kempi & Latifah: Sexy Body
#92 Josylvio: West

Tot slot zijn er nog vier ‘gewone’ eerste weeks noteringen deze week:
#33 SFB feat. Jonna Fraser: Badman Flex
#56 Rita Ora: Your Song
#84 Rollàn feat. F1rstman: Danse Avec Moi
#94 Post Malone feat. Quavo: Congratulations

Tot zover deze Hitflits. Dit weekend melden we ons nog met de Albumflitsen en een nieuwe Megaman.

zondag 11 juni 2017

Megaman bij week 23 – 10 juni 2017

Na de de Hitflits op vrijdag, de Pinkpopflits op zaterdag en de Albumflitsen, sluiten we het weekend af met een nieuwe Megaman, met daarin:
-          Krantenwijk blijft nog wel even #1
-          Major Lazer houdt fans nog even rustig met EP
-          Axwell Λ Ingrosso brengen tweede EP uit
-          Dertien hits in 10 jaar De Beste Zangers
-          Fifth Harmony verder zonder Camilla Cabello
  
Volg ons op Twitter en je hoeft niets meer te missen.

Krantenwijk blijft nog wel even #1

#1 Lil’ Kleine feat. Boef: Krantenwijk
     *** tweede week op #1 ***

In de tweede week hebben Lil’ Kleine & Boef met ‘Krantenwijk’ hun positie verstevigd ten opzichte van de #2, ‘Despacito’ van Luis Fonsi feat. Daddy Yankee en de remix met Justin Bieber. Na vorige week een minimale voorsprong van 2%, is dat deze week bijna 11%. Ervan uitgaande dat ‘Despacito’ niet meer terugstijgt naar de eerste plaats, dan is de enige bedreiging voor ‘Krantenwijk’, ‘4x Duurder’ van SBMG feat. DJ Stijco en Lil’ Kleine zelf! Voorlopig boekt dat nummer nog een derde minder dan ‘Krantenwijk’.

Naast ‘Krantenwijk’ feat. Boef staan de tien overige tracks van het album Alleen van Lil’ Kleine ook deze week genoteerd bij de bovenste 50.

Major Lazer houdt fans nog even rustig met EP

#54 Major Lazer feat. Travis Scott, Camila Cabello & Quavo: Know No Better
       *** hoogste eerste weeks ***

Het is precies twee jaar geleden dat het album Peace Is The Mission van Major Lazer verscheen. Hoewel het album niet hoger kwam dan de dertiende plaats, leverde het wel drie noteringen op, waaronder de #1-hit ‘Lean On’ met DJ Snake & MØ.

Als voorproefje op een nieuw album, getiteld Music Is The Weapon, brengt Major Lazer deze week de EP Know No Better uit. Onder de zes nummers zitten nummers waaraan Sean Paul en J. Balvin meewerkten. Andere nummers op het vierde album van Major Lazer zijn ‘Cold Water’ feat. Justin Bieber & Mø (#1), ‘Believer’ met Showtek (#41), beide in 2016 en ‘Run Up’ feat. PartyNextDoor & Nicki Minaj (#14 in 2017).

Axwell Λ Ingrosso brengen tweede EP uit

#73 Axwell Λ Ingrosso: More Than You Know

Hun vorige hit ‘I Love You’ feat. Kid Ink, staat na een kwartaal nog steeds in de Single Top 100, deze week op #76. Maar met ‘More Than You Know’ scoren Axwell Λ Ingrosso alweer hun volgende hit, hun zevende samen al dan niet in combinatie met anderen. ‘More Than You Know’ is afkomstig van de gelijknamige EP van het duo, de opvolger van X4 uit 2014.

dertien hits in 10 jaar De Beste Zangers

#83 Maan: Jij Bent De Liefde

In april 2016, drie maanden na het winnen van de zesde editie van the Voice of Holland begin 2016, scoorde Maan de Steenwinkel nog een hitje met ‘Ride It’ (#58). Daarna bleef het stil op muziek gebied. Deze week is ze even terug, niet met nieuw materiaal, maar met een cover van Kenny B.

beste zangers

Maan zong ‘Jij Bent De Liefde’ op zaterdag 3 juni tijdens de derde tweede aflevering van het tiende seizoen van ‘De Beste Zangers’, dat wekelijks op NPO 1 wordt uitgezonden.
Het nummer is afkomstig van het album Kenny B van Kenny B uit 2015. In de week dat het album binnenkwam, op 23 mei 2015, kwam ook de versie die Guus Meeuwis ervan had gemaakt binnen en zou uiteindelijk de 64e halen. We moeten nog zien of de versie van Maan zover komt.

dertien hits

Het tiende seizoen, met naast Maan, Anita Meyer, Brace, Kenny B, Tommie Christiaan, Tania Kross en Dennie Christian, is nog in volle gang (afgelopen zaterdag stond de muziek van Brace centraal). Toch maken we alvast de balans op van tien seizoenen ‘De beste zangers’ dat tot vorig jaar nog 'De beste zangers van Nederland’ heette. Hier volgen alle hits, met achteraan tussen haakjes het jaar en de editie.

2009/1: Thomas Berge: Kon ik maar even bij je zijn (#1)
2011/3: Glennis Grace: Afscheid (#1)
2011/3: Do: Hij gelooft in mij (#1)
2012/4: Berget Lewis: Zwart wit (#75)
2013/5: Simone Kleinsma: Wat is mijn hart (#74) + ‘De Hemel Is Dichtbij’ (#58)
2013/5: Angela Groothuizen: De Helft Van Mij (#19)
2013/5: Raffaëla Patton: Ik Hou Van Dit Land (#100)
2014/6: André Hazes Jr,: Ik Leef Mijn Eigen Leven (#30)
2014/6: Edsilia Rombley: Van Jou (#71)
2015/8: Julia Zahra: Just An Illusion (#60)
2016/9: O’G3NE: Clown (#64)
2017/10: Maan: Jij Bent De Liefde (#83)

Zoals je ziet is Simone Kleinsma tot nu toe de enige die twee hits uit het programma sleepte. Daarnaast was 2013, het jaar met Kleinsma, ook het succesvolste jaar, met vier noteringen. En tenslotte zien we dat het tweede seizoen (in 2010) met Frans Bauer, Frans Duijts, Jamai, Jan Dulles, Jeroen van der Boom, René Froger en Syb van der Ploeg, geen enkele hit opleverde.

Fifth Harmony verder zonder Camilla Cabello

#94 Fifth Harmony feat. Gucci Mane: Down

Op #54 kwamen we voormalig zangeres Camila Cabello van Fifth Harmony tegen op ‘Know No Better’ van Major Lazer feat. Travis Scott  & Quavo. Eind december verliet Cabello de groep, waarmee ze drie hits scoorde, waaronder de #1-hit ‘Work From Home’ feat. Ty Dolla $ign. Fifth Harmony bestaat nu nog uit Ally Brooke, Normani Kordei, Dinah Jane en Lauren Jauregui. Wellicht kunnen ze hun naam wijzigen in Fourth Harmony?

Rapper Gucci Mane die de dames op ‘Down’ ondersteunt, was eerder succesvol op ‘Black Beatles’ van Rae Sremmurd (#6 in 2016).

Albumflitsen bij week 23 - 10 juni 2017

Afgelopen vrijdag hield Lil’ Kleine met zijn album Alleen de Britse muzikant Roger Waters ver van de eerste plaats met diens album Is This The Life We Really Want? Daarnaast bleken er twee versies van Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band in de albumlijst te staan, een unicum. En tenslotte viel het aantal noteringen van Pinkpopacts zwaar tegen. Maar wat gebeurde er nog meer in de Album Top 100? Je leest het hier in de Albumflitsen.

#3 Jannes: Gevoel Van Samen Zijn
Jannes Wolters (Emmen, 26 juni 1973) bracht in 1999 zijn eerste single ‘Ben Jij Bij Me’ uit dat een piratenhit werd en hem de bijnaam ‘Koning van de piraten’ opleverde. Landelijk brak Jannes door met ‘Ga Maar Weg’ (#50 in 2002). 2002 ziet Jannes dan ook als de echte start van zijn carrière, dit jaar dus 15 jaar geleden. Dat jubileum viert de zanger op 7 oktober met een concert in het Gelredome in Arnhem.
Gevoel Van Samen Zijn is zijn achttiende album, waarop naast 12 nieuwe liedjes ook 3 oudere  nummers uit zijn beginperiode staan, in een nieuwe uitvoering. De nieuwe liedjes zijn weer geschreven door Emile Hartkamp en Norus Padidar. En net als Onderweg Naar Jou komt het album binnen op de derde plaats, waarmee Jannes zijn veertiende top 6-album scoort.

#7 U2: The Joshua Tree – 30th Anniversary Edition
Hoewel het bij zowel Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band van the Beatles als The Joshua Tree van U2 om jubileumedities gaat, kreeg het album van the Beatles vorige week geen nieuwe entry, maar dat van U2 deze week wel. In de Britse albumlijst worden beide jubileumuitgaven niet als een nieuw album beschouwd en gaan dus beide op herhaling. Waarom wijkt Nederland daar dan van af?

The Joshua Tree was in 1987 het vijfde studioalbum van de Ierse groep U2. Na het succes van The Unforgettable Fire (#1 in 1984), werden opnieuw Brian Eno en Daniel Lanois  gevraagd voor de productie. Gedurende een jaar werkten ze aan het album, dat opgenomen werd in studio’s in Ierland.
Het album leverde drie hitsingles op: ‘With Or Without You’ (#2), ‘I Still Haven’t Found What I’m Looking For’ (#3) en ‘Where The Street Have No Name’ (#6), allen in 1987. Met twaalf weken op de eerste plaats is het album nog steeds het meest succesvolle album van de groep in Nederland. Wereldwijd zijn er zo’n 25 miljoen van The Joshua Tree verkocht. In 2007 verscheen The Joshua Tree (20th Anniversary), dat de 28e plaats bereikte.

#11 Dua Lipa: Dua Lipa
Niet minder dan 16 (!) producers bemoeiden zich met Dua Lipa, het debuutalbum van de Britse zangeres, met Kosovaarse roots, Dua Lipa. Misschien is het album daarom al twee keer is uitgesteld, eind september 2016 en februari 2017. Tja, het is een hele tour al die producers in jouw platenstudio te krijgen. Je zou dan verwachten dat ‘Scare To Be Lonely’, haar huidige top 3-hit met Martin Garrix, er ook op zou staan, maar nee. Wel haar twee andere hits: ‘Be The One’ en ‘Hotter Than Hell’, want ook ‘No Lie’ met Sean Paul (#14 in februari) ontbreekt.

#12 Alt-J: Relaxer
Alle drie albums van Alt-J scoren met de factor 6. An Awesome Wave kwam in 2012 tot de achttiende plaats (3x6), This Is All Yours pakte in 2014 de zesde plaats (1x6) en Relaxer komt deze week binnen op de twaalfde plaats (2x6). Alt-J staat voor het Britse drietal Joe Newman, Thom Sonny Green en Gus Unger-Hamilton. Relaxer, dat net als de twee vorige albums, geproduceerd door Charlie Andrew (Matt Corby, Clive Langer), bevat slechts acht nummers, waarvan vier vijf minuten of langer duren.

#15 Halsey: Hopeless Fountain Kingdom
Single ‘Now Or Never’, valt qua notering nog wat tegen. Het nummer staat na vier weken nog niet hoger dan de 84e plaats. Het nummer is de eerste single van Hopeless Fountain Kingdom, het tweede album van de Amerikaanse zangeres Halsey, dat binnenkomt op de vijftiende plaats. Badlands in 2015 kwam binnen op de vijfde plaats.
Na het succes met de #1-hit ‘Closer’ met the Chainsmokers in 2016, wil iedereen wel met de als Ashley Nicolette Frangipane in Washington, New Jersey geboren Halsey, werken. Voor  Hopeless Fountain Kingdom schreef Halsey nummers met onder meer Abel Tesfaye (= the Weeknd), Eric Frederic (Robin Schulz, Robin Thicke) en Greg Thurston (Adele, Ellie Goulding).

#42 Stichting Opwekking: Opwekkingsliederen 41
Jaarlijks wordt in het derde weekend van maart in conferentiecentrum De Kroeze Danne in Ambt Delden een zangfestijn gehouden. Ook dit jaar, op 24, 25 en 26 maart, zongen de deelnemers, begeleid door een band onder leiding van Elisa Krijgsman, de nieuwste opwekkingsliederen 796-807.

#43 Dan Auerbach: Waiting On A Song
Je kon er natuurlijk opwachten. Dan Auerbach, zanger van the Black Keys en actief als producer van onder andere Michael Kiwanuka en Lana Del Rey, komt met een soloalbum, Waiting On A Song. Maar de kenner weet natuurlijk allang dat Auerbach al eerder een album uitbracht, Keep It Hid in 2009, dat echter aan onze aandacht is ontsnapt.

Voor Waiting On A Song heeft Auerbach aardig wat uit de kast getrokken. Aan het album, opgenomen in Nashville, de thuisstad van zijn band the Black Keys, werkten zo’n twintig muzikanten mee. Daaronder niet de minsten. Wat te denken van John Prince, Mark Knopfler en Duane Eddy.

#45 All Time Low: Last Young Renegade
Sinds 2009 hebben de Nederlandse fans de Amerikaanse rockband All Time Low in de armen gesloten. Sindsdien krijgt ieder album van het kwartet een notering in onze albumlijst. All Time Low begon in 2003 op school als coverband van Blink-182. Nog voor het einde van het laatste studiejaar had de band een platencontract op zak. Last Young Renegade is hun zevende studioalbum.

#73 Donnie: Bfmijt
In 2015 was de in Amsterdam, maar met Zweedse roots, geboren Donnie (echte naam Donald Scloszkie) nog niet echt bekend en flopte zijn album Mannelogie. Vervolgens bracht de rapper een aantal mixtapes uit, waarvan Loei Ordinair vorig jaar een weekje op #99 stond. Op zijn tweede album Bfmijt, dat geproduceerd werd door Bas Bron van de Jeugd van Tegenwoordig, staat het nummer ‘180 Linkerbaan’ dat hij maakte met darter Raymond van Barneveld.