vrijdag 18 augustus 2017

Hitflits: persoonlijk record voor Lil Kleine: album Alleen 10 weken op #1

Vorig jaar stond het album WOP! van Lil’ Kleine negen weken onafgebroken op de eerste plaats. Alleen dat in juni verscheen, moest na vijf weken plaats maken voor Rémi van Ronnie Flex en 77 Nachten door SFB. Maar na twee weken, en dat bewijst dat een album echt goed is, steeg Alleen weer terug naar de eerste plaats en staat daar nog steeds, nu voor de tiende week. Een persoonlijk record dus voor Lil’ Kleine.

Een elfde week zit er vast ook nog wel in, maar dan is het gebeurd voor Alleen. Volgende week vrijdag komen nieuwe albums uit van onder andere Queens of the Stone Age en the War on Drugs, maar de meeste kans voor een eerste plaats geven wij Gate 17 van Rotterdam Airlines. Over twee weken weten we het!

ALBUM TOP 5

1. (1)   Lil’ Kleine: Alleen (tiende week op #1)
2. (2)   SFB: 77 Nachten (op bijna 50%)
3. (3)   Ronnie Flex: Rémi
4. (4)   Ed Sheeran: ÷ (Divide
5. (5)   Boef: Slaaptekort

Nederland is nog steeds in vakantiestemming en dus worden er niet veel nieuwe albums uitgebracht. Het resultaat is dan ook dat er slechts twee (vorige week drie) eerste weeks noteringen zijn. Het zijn de vrouwen die deze week de dienst uitmaken:
#10 Kesha: Rainbow
#64 Melissa Lopes: Single

SINGLE TOP 5

1. (1)   J. Balvin & Willy William: Mi Gente (tweede week op #1)
2. (2)   Luis Fonsi feat. Daddy Yankee & Justin Bieber: Despacito (op ruim 8%)
3. (3)   Lil’ Kleine feat. Boef: Krantenwijk
4. (4)   SFB feat. Ronnie Flex: Lovely Boy
5. (5)   Lil’ Kleine feat. Ronnie Flex: Loterij

Haar eerste hit, ‘Be The One’ bleef steken op een 11e plaats. Opvolger ‘Hotter Than Hell’ kwam niet verder dan de 32e plaats. Ook ‘No Lie’ met Sean Paul lukte het niet de top 10 te bereiken (#14). Dat alles in 2016. Dit jaar begon beter voor Dua Lipa. ‘Scared To Be Lonely’ met Martin Garrix kwam binnen op de 5e plaats en steeg later door naar de 3e plaats.
Leuk natuurlijk, maar nog altijd met hulp van anderen. Maar toen kwam ‘New Rules’, dat ze alleen opnam. En zowaar, het levert haar deze week haar eerste eigen top 10-hit op, want in de vierde week stijgt het nummer van de 13e naar de 8e plaats.

Over naar de eerste weeks noteringen van deze week:
#60 Avicii feat. Sandro Cavazza: Without You
#68 Kevin feat. Hef & Vic9: Allemaal Voor Niks
#74 Jairzinho feat. BKO & Johnny Sellah: Matta
#75 P!nk: What About Us
#84 Killer Kamal: Saaf Slaaf
#88 the Script: Rain

Tot zover deze Hitflits. Dit weekend is er nog geen Megaman, want die heeft nog een extra weekje vrij genomen.