zondag 7 augustus 2016

Megaman bij week 32 – 6 augustus 2016

Laatste week voor ‘Cold Water’?

En verder in deze Megaman:
-          Martin Garrix kan zich weer volledig richten op muziek
-          Chainsmokers wisselen per hit van zangeres
-          Bazhacker ziet ‘s nachts rood
-          Oekraïnse zangeres scoort hit dankzij Ierse producer
-          Zus Jade Lauren helpt haar zus aan doorbraak

In de Album Top 100 evenaren Nederlandse hiphoppers elkaar. Maar het echte nieuws komt van BVSC en DS. Wie dat zijn? Je leest het in de Hitflits.

Volg ons op Twitter en je hoeft niets meer te missen.

laatste week voor ‘Cold Water’?

#1 Major Lazer feat. Justin Bieber & MØ: Cold Water
     *** tweede week op #1 ***

Als je verwachtte dat ‘One Dance’ van Drake feat. Wizkid & Kyla weer terug zou stijgen naar de eerste plaats, dan heb je het mis. Weliswaar staat ‘One Dance’ nog steeds op de tweede plaats, maar heeft relatief wel flink ingeleverd. Het verschil met ‘Cold Water’ van Major Lazer feat. Justin Bieber & MØ is toegenomen van 19 naar 34%! Twee weken geleden was het dus echt een last dance!
De kans dat ‘Cool Water’ het aantal weken (veertien stuks) van ‘One Dance’ gaat halen, is niet groot. Weliswaar staat ‘Cool Water’ stevig op de eerste plaats, maar in dit digitale tijdperk is een nieuw nummer zo gelanceerd en wordt direct breed opgepakt en gestreamd. We zagen dat vorige week al met ‘Cool Water’.

wie neemt het stokje van 'Cold Water' over?

Afgelopen vrijdag verschenen maar liefst drie nummers die allen in de komende weken kans maken een grote hit te worden, wellicht zelfs #1. De meeste kans lijkt ‘Vakantie’ van Lil’ Kleine te maken. Daarna volgt ‘Let Me Love You’ van DJ Snake, maar met Justin Bieber! En als laatste ‘Shadow Wind’ van Dotan, dat de komende week breed gesteund wordt door 3FM (Megahit), NPO Radio 2 (Top Song) en Radio 538 (Alarmschijf). Bovendien gebruikt de NOS het nummer tijdens de uitzendingen van de Olympische Spelen in Rio.

Martin Garrix kan zich weer volledig richten op muziek

#26 Martin Garrix & Bebe Rexha: In The Name Of Love
       *** hoogste eerste weeks ***

Na de twee flops ‘The Only Is Up’ met Tiësto (#74 in 2015) en ‘Now That I’ve Found You’ feat. John & Michel (#73 in maart), scoort Martin Garrix met ‘In The Name Of Love’ weer een hit van formaat. Hij doet dat samen met de Amerikaanse zangeres Bleta ‘Bebe’ Rexha, die net als Halsey (zie ‘Closer’ onder #70) opgroeide in Brooklyn, New York.
Garrix, geboren als Martijn Gerard Garritsen in Amstelveen, debuteerde precies drie jaar geleden met ‘Animals’ dat twee weken op derde plaats verbleef. Daarna volgden nog elf noteringen, maar een top 10-positie zat daar niet bij. Wellicht dat het Garrix gaat lukken met ‘In The Name Of Love’, zijn veertiende notering.

nieuwe platenmaatschappij

Dat is niet alleen leuk voor de 20-jarige Garrix, maar ook voor platenmaatschappij SONY, met wie hij onlangs een contract heeft gesloten. Tot voor een jaar werden zijn nummers uitgebracht door Spinnin’ Records. Vanwege een conflict over eigendomsrechten spande hij een kort geding aan tegen het label, dat echter werd afgeblazen omdat Spinnin’ Records hem de rechten teruggaf.

Martin Garrix over het contract met SONY: “Hun vooruitstrevende aanpak van streaming en professionele behandeling van getalenteerde kunstenaars gecombineerd met hun passie en begrip voor mijn visie op de toekomst van mijn muziek maakte dit een no brainer.”

en nieuw management

Garrix heeft niet alleen gebroken met Spinnin' Records, maar ook met het managementbureau Music Allstars. Zijn zaken worden nu beheerd door Scooter Braun, die onder andere ook de zaken behartigt van Justin Bieber en Ariana Grande. Na een jaar waarin het vooral ging over zakelijke aangelegenheden, kan Martin Garrix zich eindelijk weer volledig richten op datgene wat hij het liefst doet: muziek maken!

Chainsmokers wisselen per hit van zangeres

#70 the Chainsmokers feat. Halsey: Closer

Na hun debuuthit ‘#SELFIE’ (#12 in 2014), scoren de Amerikanen Andrew Taggert en Alex Pall, die the Chainsmokers vormen, de ene hit na de andere. Daarvoor vragen ze telkens een andere zangeres. Op ‘Roses’ (#18 in maart) was dat Rozes, voor ‘Don’t Let Me Down’ (#5 in april) Daya, Dat nummer staat al 22 weken in de Single Top 100 en stijgt deze week opnieuw de top 10 in, naar de negende plaats.

Na Rozes en Daya, mag de Amerikaanse zangeres Halsey the Chainsmokers aan nog meer succes helpen. Vorig jaar lifte ze ook al mee op ‘The Feeling’ (#25) van een andere grote artiest, Justin Bieber. Haar eigen single ‘New Americana’ flopte vorig bij ons, maar het album Badlands bereikte de vijfde plaats. Ashley Nicolette Frangipane, zoals ze eigenlijk heet, viert op 29 september haar 22e verjaardag. De naam Halsey is een anagram van haar werkelijke naam en verwijst naar de straat in Brooklyn, New York, waar ze als teenager veel tijd doorbracht.

Bazhacker ziet ‘s nachts rood

#83 Bazhacker: Red Night

Achter Bazhacker gaat geen Duitse of Zwitserse dj schuil, maar Alberto Blake, die bas leerde spelen in een orkest in Mexico. Tegenwoordig opereert hij vanuit Londen. Met zijn broer heeft hij onder de naam Ana, een pop-salsa project. Bazhacker combineert elektrische gitaar met verschillende instrumenten. Het instrumentale nummer ‘Red Night’ is zijn eerste hit.

Oekraïnse zangeres scoort hit dankzij Ierse producer

#95 Kamaliya: Timeless (Funk-DeVice Remix)

Afgelopen zaterdag, 6 augustus, voer de Oekraïnse zangeres Kamaliya mee tijdens de botenparade van ‘Europride’ met haar eigen boot ‘Freedom Princess’. Daarmee wil ze de homo en lesbische scène een hart onder de riem steken. Stiekem was het ook een moment om Nederland kennis met haar te maken, want na het Oostblok, wil ze ook succes in de rest van Europa.

Ze krijgt daarbij hulp uit onverwachte hoek. De Ierse dj/producer Micky Modelle, die vooral veel furore maakt in Groot-Brittannië met de Zweedse artiest Basshunter, maakte onder zijn alter ego Funk-DeVice, een remix van Kamaliya’s single ‘Timeless’. Sindsdien staat het nummer in de hoogste regionen van de iTuneslijst.

Kamaliya is ons land vooral bekend van de FOX tv-serie ‘Meet The Russians’, waarin ze samen met haar man, de Pakistaanse miljardair Mohammad Zahoor, was te zien. Kamaliya is geboren als Natalya Shmarenkova op 18 mei 1977 in Zabaykalye, dat toen nog onderdeel was van de Russische federatie
Naast zangeres is Kamaliya ook actrice en model. In 2008 werd ze zelfs Mrs. World. Nadat haar familie begin jaren ’90 naar Liviv in Oekraïne verhuisde, nam ze vioolles en les in opera. Sinds 1997 heeft Kamaliya vijf albums uitgebracht.

Nena

‘Timeless’ is mede geschreven door Uwe Fahrenkrog-Petersen, de man die de meeste hits voor de Duitse groep Nena schreef, waar hij zelf ook deel van uitmaakte. Sinds 2013 is Petersen betrokken bij de carrière van Kamaliya.

Zus Jade Lauren helpt haar zus aan doorbraak

#99 Yellow Claw feat. Yade Lauren: Invitation

Jade Lauren Clevers zal haar zus eeuwig dankbaar zijn. Nadat haar zus op 15 december 2014 de video waarin ze het nummer ‘Jar Of Hearts’ zingt, zichzelf begeleidend op een gitaar,  plaatste op YouTube, hingen al snel de mannen van Yellow Claw aan de telefoon.

Nils Rondhuis van Yellow Claw: “Haar talent kun je niet ontkennen en dat is bijzonder als je weet dat ze zichzelf leerde spelen op gitaar en piano.” Onlangs vroegen ze haar voor een bijdrage  aan hun nummer ‘Invitation’. Jade, geboren op 8 april 1999, en dus inmiddels 17 lentes jong, werkt daarnaast ook aan eigen materiaal, allemaal onder de artiestennaam Yade Lauren.
Yellow Claw bestaat uit Jim Aasgier (Jim Taihuttu, links op de foto) en Nizzle (Nils Rondhuis). Samen met  Bizzey (Leo Roelandschap) startten ze in 2010 Yellow Claw. ‘Invitation’ is de achtste notering voor Yellow Claw, maar de eerste zonder Bizzy ofwel Leo Roelandschap.

Op 22 juni liet Leo weten dat hij meer tijd met zijn familie en gezin wil doorbrengen. Daarnaast wil hij zich richten op zijn solocarrière die meer dan Yellow Claw dat de hele wereld afreist, gericht is op Nederland. Drie dagen daarvoor, op zondag 19 juni 2016, was zijn laatste optreden met Yellow Claw  tijdens het driedaagse dance-evenement EDC Las Vegas.