zondag 7 augustus 2016

laatste week voor ‘Cold Water’?

#1 Major Lazer feat. Justin Bieber & MØ: Cold Water
     *** tweede week op #1 ***

Als je verwachtte dat ‘One Dance’ van Drake feat. Wizkid & Kyla weer terug zou stijgen naar de eerste plaats, dan heb je het mis. Weliswaar staat ‘One Dance’ nog steeds op de tweede plaats, maar heeft relatief wel flink ingeleverd. Het verschil met ‘Cold Water’ van Major Lazer feat. Justin Bieber & MØ is toegenomen van 19 naar 34%! Twee weken geleden was het dus echt een last dance!
De kans dat ‘Cool Water’ het aantal weken (veertien stuks) van ‘One Dance’ gaat halen, is niet groot. Weliswaar staat ‘Cool Water’ stevig op de eerste plaats, maar in dit digitale tijdperk is een nieuw nummer zo gelanceerd en wordt direct breed opgepakt en gestreamd. We zagen dat vorige week al met ‘Cool Water’.

wie neemt het stokje van 'Cold Water' over?

Afgelopen vrijdag verschenen maar liefst drie nummers die allen in de komende weken kans maken een grote hit te worden, wellicht zelfs #1. De meeste kans lijkt ‘Vakantie’ van Lil’ Kleine te maken. Daarna volgt ‘Let Me Love You’ van DJ Snake, maar met Justin Bieber! En als laatste ‘Shadow Wind’ van Dotan, dat de komende week breed gesteund wordt door 3FM (Megahit), NPO Radio 2 (Top Song) en Radio 538 (Alarmschijf). Bovendien gebruikt de NOS het nummer tijdens de uitzendingen van de Olympische Spelen in Rio.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten