vrijdag 25 september 2009

Hitflits: Kyteman blaast zichzelf bijna naar #1; zevende #1-album voorAnouk

Er was al een prachtige live versie van 'Sorry', opgenomen in Tivoli in Utrecht. Vervolgens stond Kyteman in augustus op Lowlands en ook toen speelde hij het nummer op zijn trompet en ook toen luisterde iedereen ademloos. Die versie is nu ook te koop en in combinatie met een optreden in 'Pauw & Witteman', sprint 'Sorry' naar de tweede plaats van de Single Top 100. Dankzij 'Sorry' stijgt het album 'The hermit sessions' van 15 naar #6.

Met een verschil van 14% op Sorry, blijft 'Mi rowsu (tuintje in mijn hart)' van Damaru & Jan Smit de #1. Het nummer staat nu in totaal zeven weken bovenaan, waarmee Jan Smit zichzelf verbeterd. Tot nu toe lukte het hem niet langer dan zes weken op #1 te staan. Dat was in 2006 met 'Als de morgen is gekomen'.

De hoogste eersteweeks is op een tiende plaats 'De storm (geef niet op)' van Bløf. Het nummer is het thema van de film 'De storm', die sinds deze week in de bioscopen draait. Het is de tweede keer dat Bløf een nummer uit een film de top 10 inzingt. In 2007 scoorden ze zelfs een #1-hit met 'Alles is liefde' uit de gelijknamige film.

Op #29 komt Zirkus zirkus binnen met '17 & smoorverliefd'. Het trio, bestaande uit Sigourney Korper, Mitchell (Sherman) Doesburg en Nicolaas (Niels) Laurens Littooij, is een product van kinderzender Nickelodeon. Sigourney deed vorig jaar mee aan 'So you think you can dance'.

En dan de andere binnenkomers:
#36 - Jay-Z feat. Alicia Keys: Empire state of mind
#40 - Monroe: The real thing (trio rond Raffaëla, winnares Idols 2006)
#53 - Esmée Denters: Admit it
#76 - Astrid Koelewijn: Piroschka
#78 - Jenny Lane: Say say say (echte naam Jenny Willemstijn, achtergrondzangeres op 'For bitter or worse' van Anouk)
#80 - James Morrison: Nothing ever hurt like you
#84 - Frans Bauer: Geen woorden (geschreven door Guus Meeuwis)
#85 - Valerius: Whenever
#88 - DJ Silence: Latin injection
#89 - John Marks feat. Patricia Paay: Who's that lady with my man (remake van de #2-hit uit 1977)
#94 - Janneke de Roo: Zeeman
#98 - Nelly Furtado: Manos al aire

Ondanks dat Remon Stotijn alias the Postman, niet echt van haar muziek hield, haar burgerlijk vindt en daarom koos voor een ander leven, mogen we hem toch wel dankbaar zijn. Want doordat zijn relatie met Anouk stuk liep, levert Anouk (volgens eigen zeggen) met 'For bitter or worse' haar beste album af. Het is een album geworden waarop ze afscheid neemt van haar oude liefde en haar nieuwe liefde, the Unorthodox, bezingt. Een doorleefd album dus, dat door de fans gewaardeerd met een eerste plaats in de Album Top 100. Overigens zakt 'Postman', het eigen album van Postman, waarop hij flink van leer trekt tegen Anouk, van 29 naar #49. 'For bitter or worse' is na 'Together alone' (1x in 1997), 'Urban solitude' (4x in 1999), 'Lost tracks' (5x in 2001), 'Hotel New York' (12x in 2004/2005), 'Who's your momma' (1x in 2007) en 'Live in Gelredome' (1x in 2008), haar zevende #1-notering. Vorige week is 'For bitter or worse' platina (meer dan 50.000 exemplaren) uitgeleverd. Daarvan zijn er in de eerste week zo'n tweederde verkocht. Het overwicht van het album op de #2 is bijna 90%!

Alle aandacht voor Anouk zorgt er voor dat in de Backcatalog Top 50, de lijst met oudere albums, vier albums van haar staan. Naast 'Anouk is alive (Jewelcase)' op #23 (van #48) komen 'Hotel New York' (op #29), 'Together alone' (op #37) en 'Urban solitude' (op #44) binnen. Geen slechte week dus voor Anouk Teeuwe!

Vorige week kwam Jay-Z met zijn album 'The blueprint vol. 3' binnen op de eerste plaats van de Billboard Album Top 200. Het is zijn elfde #1-album in Amerika en daarmee evenaart hij Elvis Presley. Deze week is het de beurt aan Madonna om Elvis te evenaren. Alleen doet ze dat niet in de Amerikaanse, maar Britse albumlijst. Aankomende zondag zal haar remix-album 'Celebration' daar binnenkomen op #1. Dat wordt dan ook haar elfde #1-album en dat is evenveel als Elvis Presley. Aan beide kanten van de oceaan wordt dus flink gezaagd aan de hegemonie van Elvis Presley! Bij ons komt 'Celebration' binnen op een tweede plek.

Naast Anouk en Madonna zijn er nog hoge binnenkomers van Pearl jam met 'Backspacer' (op #3) en Mika met 'The boy who knew too much' (op #5). Daar tussenin op #4 staat de #1 van vorige week: 'The resistance' van Muse.

De andere binnenkomers zijn:
#50 - Sonata arctica: The days of grays
#51 - Slaid cleaves: Everythibg you love will be taken away
#61 - Monsters of folk: Monsters of folk
#67 - Kayak: Letters from Utopia
#72 - Cliff Richard & the Shadows: Reuninted the 50th anniversary
#84 - Basement jaxx: Scars
#86 - All time now: Nothing personal
#99 - Ace Frehley: Anomaly (special edition)

Een paar weken geleden stond Michael Jackson nog met vijf albums genoteerd in de Album Top 100. Deze week zijn het er nog twee: 'King op pop - the Dutch collection' (op #11) en 'The collection' (op #43).

Daarentegen scoren the Beatles deze week een record aantal van acht albums. Naast 'The Beatles in stereo', gezakt van #17 naar #33, komen er zeven oudere albums van de Fab four binnen, die eigenlijk in de Backcatalog top 50 thuis horen. 'Maar omdat het gaat om nieuwe configuraties met als extra onder meer een minidocumentaire, zijn ze opgenomen in de Album Top 100', laat Michel Admiraal van GfK Dutch Charts weten. Het zijn:
#47 - Abbey road
#53 - Sgt. Peppers lonely hearts club band
#65 - The Beatles (white album)
#81 - Revolver
#87 - Rubber soul
#89 - Magical mystery tour
#90 - Past masters
Wereldwijd zijn er in de eerste week zo’n 2,25 miljoen albums van the Beatles verkocht in Noord-Amerika, Japan en Groot-Brittannië. In de bubbling under staan nog eens zes album van the Beatles:
#118 - Let it be
#121 - Help! (van #64)
#131 - A hard days night (van #86)
#133 - The Beatles in mono (van #58)
#141 - Beatles for sale
#158 - Please please me (van #89)

Na het weekend melden we ons weer met een nieuwe Megaman.

maandag 21 september 2009

Megaman bij week 38 – 19 september 2009

Welkom bij de Megaman, waarin Damaru & Jan Smit Anouk terugpakken, een Roemeen en een Russin zorgen voor een Europese zomerhit, de nazaten van Berry Gordy gekoppeld worden aan een Nederlandse dj, er voor Eva Simons leven is na Raffish en de droom voor de Meiden uit Leiden uitkomt. Dit en meer over de hits in de Single Top 100 van deze week.

Het stuk over de dertigste editie van Kinderen voor kinderen volgt later!

Damaru & Jan Smit pakken Anouk terug

Damaru & Jan Smit: Mi rowsu (tuintje in mijn hart) (1) *** terug op #1 / zesde week op #1 ***

‘Three days in a row’ zong Anouk vorige week nog bovenaan de Single Top 100. Maar langer dan één week staat ze daar niet. Ze heeft plaats moeten maken voor ‘Mi rowsu (tuintje in mijn hart)’ van Damaru & Jan Smit, dat de eerste plaats van haar terugpakt. Het is de derde keer dat het nummer de eerste plaats bereikt. De gehele maand augustus stond het nummer op de eerste plaats, en inmiddels de halve maand september, in totaal zes weken. Voor Damaru is elke week een cadeautje, maar voor Jan Smit is die zes weken een evenaring van ‘Als de morgen is gekomen’ uit 2006 dat ook zes weken bovenaan stond. Alleen was dat wel in één run.

ziek

Afgelopen weekend moest Jan een aantal optredens afzeggen. De eerste berichten hadden het over een griepje, maar er blijkt toch meer aan de hand te zijn. Het management spreekt nu over een voorhoofdontsteking, en dan ben je wel even onder … de pillen, want Jan heeft een antibioticakuur voorgeschreven gekregen!

Zomerhit uit Zuid-Oost Europa nu ook in Nederland

Edward Maya & Vika Jigulina: Stereo love (13) *** hoogste eersteweeks ***

In de week dat ‘Mirowsu (tuintje in mijn hart)’ van Damaru & Jan Smit, de zomerhit van 2009, opnieuw bovenaan de Single Top 100 staat (zie onder #1), is één van de zomerhits uit het Zuid Oosten van Europa de hoogste eersteweeks. ‘Stereo love’ van Edward Maya & Vika Jigulina, een hit in onder andere Griekenland, Bulgarije, Turkije en Italië knalt binnen op een dertiende plaats.

Eduard Marian Ilie (Boekarest, Romenië, 29 juni 1986) schrijft, zingt en produceert. Na de middelbare school gaat hij studeren aan het conservatorium. Inmiddels zit hij in het laatste jaar van zijn studie. Op zijn negentiende schreef hij het nummer ‘Tornero’ waarmee Michael Treistariu, Roemenië vertegenwoordigde op het Eurovisie songfestival en daarmee tot de vierde plaats kwam. Vorig jaar produceerde Eduard onder de naam Edward Maya het nieuwe album van de groep Akcent, dat bij ons bekend werd door ‘Kylie’ (#4 in 2005).

Zangeres op ‘Stereo love’ is Vika Jigulina, geboren op 15 juli 1976 in Moskou. Haar ouders zijn Russisch: haar moeder woont in Moldavië, haar vader in Moskou. De Roemeense taal heeft ze geleerd in Timisoara, waar ze studeerde aan de universiteit. De muziekindustrie in Moldavië is van een kleine omvang en dus bleef ze in Roemenië. Daar werd ze de vaste dj in club ‘Discoland’. Vervolgens kwam ze ook in andere clubs terecht en in contact met dj’s als Tom Craft, ATB, Sebastian Ingrosso en Steve Angello. Om nog meer bekendheid te krijgen, vertrok ze naar Boekarest. Daar heeft ze nu een wekelijks programma op Vibe FM.

Overigens blijken er twee versies te bestaan van ‘Stereo love’. Eentje ingezongen door Vika en eentje door ene Alicia.

Acda en de Munnik roepen hulp in van Amerikaanse producer

Acda en de Munnik: Ik blijf jouw leven lang bij mij (55)

Wie bedenkt zo’n titel? Dat kunnen alleen Acda en de Munnik. Nog voordat ze in 1998 onder die naam succes kregen, maakte Thomas Acda deel uit van Herman en ik, dat in 1993 bijna een hit scoorde met het nummer ‘Als je bij me weggaat’, dat vervolgd wordt met de zin ‘mag ik dan met je mee’. Kan het mooier? Naast Thomas maakte onder ander David Middelhoff deel uit van Herman en ik. En zestien jaar later werken de twee nog steeds samen. De meeste nummers van Acda en de Munnik zijn geschreven door Thomas en David. Dat geldt ook voor ‘Ik blijf jouw leven lang bij mij’, de 20ste notering als Acda en de Munnik, en inclusief de Poema’s (de samenwerking met Van dik hout), de 23ste hit. In tegenstelling tot andere nummers van Acda en de Munnik, is het arrangement van ‘Ik blijf jouw leven lang bij mij’ gemaakt door een buitenlander. De Amerikaanse componist/zanger/producer Van Dyke Parks, bekend van zijn nummers voor onder andere the Beach boys en the Byrds. Thomas: “Parks mailde me dat toch maar weer blijkt hoe universeel muziek is: je hoeft elkaar niet te verstaan om elkaar toch te begrijpen”. Volgende maand verschijnt het album ‘Jouw leven lang bij mij’ en vanaf januari 2010 gaan Acda en de Munnik het theater in voor hun tour ‘Ode’.

Nazaten van Berry Gordy gemixt met Nederlandse dj

Chuckie & LMFAO: Let the bass kick in Miami bitch (64)

Dat krijg je als een dj uit Chicago een mashup maakt van twee nummers: ‘Let the bass kick’ van DJ Chuckie en ‘I'm in Miami bitch’ van de Amerikaanse rappers LMFAO, beide uit 2008. Het nummer van Chuckie was vorig jaar al een hit in Frankrijk (#22). En ook ‘I'm in Miami bitch’ van LMFAO was al zeer populair in de clubs. Maar als DJ Inphinity (echte naam: Garrett Thomas), de mashup niet op zijn MySpace had gezet, was er waarschijnlijk nog niets gebeurd en een beetje geluk kan ook geen kwijt. Want bij toeval ontdekten de mensen achter het label Dirty Dutch music het nummer. In allerijl werd de mix verstuurd naar een selecte club dj’s, die draaien op de jaarlijkse Miami winter conference, een beurs voor dj’s. Zij begonnen het nummer te draaien, en inmiddels is het op Ibiza de meest gedraaide track in de clubs.

DJ Chuckie (echte naam: Clyde Sergio Narain) kennen we al een tijdje, maar van LMFAO hadden wij nog nooit gehoord. Hierachter zitten Redfoo (= Stephen Kendal) en Sky blu (= Skyler Husten), beiden met de achternaam Gordy. En als je een beetje wat van muziek afweet, dan gaan er vast wel een paar bellen rinkelen. Berry Gordy was de oprichter van het beroemde platenlabel Motown, waarop artiesten als Michael Jackson, Diana Ross en Stevie Wonder, hun nummers uitbrachten of brengen. Berry is dan ook de vader van Stephen en de opa van Skyler. Skyler is de neef van Stephen en moet oom tegen hem zeggen!

Oma had laatste woord

De naam LMFAO ontstond na een iChat dat Skyler (links op de foto) had met z’n oma. Hij vroeg aan haar wat ze vond van de naam ‘Sexy dudes’, die ze wilden gebruiken. Daarop antwoordde zijn oma met ‘LMFAO’, hetgeen ‘laughing my fucking ass off’ betekent in het Amerikaans. In gewoon Nederlands zouden we zeggen ‘dubbel liggen van het lachen’. Ook hun vrienden vonden het een geschikte naam. Alleen hun ouders ware er niet zo blij mee. Pa begreep niet wat LMFAO betekende en moeder bestempelde het als ‘poop sauce’, diarree. En dus hebben ze de naam zo gelaten.

De hits worden kleiner en kleiner voor Beyoncé

Beyoncé: Radio (76)

Nog steeds levert het album ‘I am … Sasha Fierce’ van Beyoncé, dat vorig jaar november verscheen, hitsingles op. ‘Radio’ is inmiddels de zesde single van het album, dus dat betekent bijna elke twee maanden een single. Dat kan niet anders of dat heeft gevolgen en dat zien we dan ook. Want sinds de eerste ‘If I were a boy’ (#2 in 2008), werden de hits kleiner. ‘Single ladies (put a ring on it)’ (#12), ‘Halo’ (#14), ‘Diva’ (#73), ‘Sweet dreams’ (#46) en ‘Ego’, dat helemaal geen notering kreeg. Tijd dus voor nieuw werk!

Voor Eva Simons is er leven na Raffish

Eva Simons: Silly boy (79)

Als je uit een familie komt, waarin je opa een bekende accordeonspeler is en je moeder op menig album te horen is als achtergrondzangeres, dan kan het bijna niet anders, of je wordt er door aangestoken. Dat overkwam Eva Simons (Amsterdam, 17 maart 1985), wiens grootvader Johnny Meijer was en moeder Ingrid Simons deel uitmaakte van Say when, Ebonique en op albums van Danny de Munk en Ruth Jacott te horen is. Daarnaast is haar moeder ook nog eens de zangeres op ‘Rainbow in the sky’ van DJ Paul Elstak en ‘No time 2 waste’, de eerste hit van T spoon. Haar voorliefde voor muziek zorgde er voor dat Eva een hekel aan school kreeg, omdat ze daar maar één uurtje per week met muziek bezig mocht zijn. En dus besloot ze op haar zestiende zich aan te melden voor het Conservatorium van Amsterdam. Daar kon ze de hele dag bezig zijn met muziek. Ze studeerde Wereldmuziek, schoof op naar jazz, pop en studeerde op haar 23ste af. Intussen was ze zich al aan het bekwamen als achtergrondzangeres en het inzingen van reclamespotjes. In 2004 deed ze mee aan Popstars – the rivals, waarbij ze in de meidengroep Raffish belandde. Begin 2005 scoorde de groep een #1-hit met ‘Plaything’. Na het eerste album verlaat Eva in de zomer van dat jaar de groep.

Eva gaat verder met zingen en begint ook met het schrijven van nummers voor anderen. Vorig jaar komt ze tijdens een opname in contact met de Nederlandse producer Tearce ‘Kizzo’ Keaz. Ze vertelt hem dat ze bezig is met het schrijven van nummers. Daarop besluiten de twee samen te gaan werken. In augustus 2008 komt Kizzo met een beat en benadert de Britse componist Mike Hamilton, die met de titel ‘Silly boy’ komt. Als ook componist John Person er bij gehaald wordt, is ‘Silly boy’ eind 2008 af.

boos

Begin dit jaar duikt Eva op als achtergrondzangeres bij ‘X-factor’ en ‘Dancing with the stars’. In mei circuleert ‘Silly boy’ ineens op YouTube. Het nummer is er op gezet door LadyGagaMex, een fanclub van Lady Gaga. Die denken dat het om een nummer gaat van Rihanna feat. Lady Gaga. ‘Silly boy’ zou over Chris Brown gaan, de ex van Rihanna. Eva hoort dat haar nummer op YouTube staat en in eerste instantie is ze kwaad, want wie durft er aan haar nummer te komen??! Maar als ze hoort dat meer dan vier miljoen mensen het nummer beluisteren en dat er heel veel positieve reacties opkomen, slaat haar houding om. Ze ziet in dat zoveel ongevraagde publiciteit ook voordelig kan werken. Samen met Tearce gaat ze de boer op langs platenmaatschappijen en binnen korte tijd hapt Wall Boomers toe en wordt een clip gemaakt.

De afgelopen week moest ze voor promotie naar Londen en Berlijn. Want ‘Silly boy’ komt in twintig landen uit. Na Nederland volgen Duitsland, de Verenigde Staten van Amerika en dan de rest van het vasteland van Europa. Groot-Brittannië is op 12 oktober aan de beurt. Na Esmee Denters is er weer een Nederlandse zangeres die groots doorbreekt. Volgend jaar komt Eva met een heel album.

Concertreeks Guus Meeuwis in 2010 gaat door

Guus Meeuwis: Ik ook van jou (82)

Het is vijf jaar geleden dat een nummer van Guus Meeuwis zo laag de Single Top 100 binnenkomt. Op 6 november 2004 kwam op #99 het nummer ‘Toen ik je zag’ binnen. Uiteindelijk kwam het tot de 41ste plaats, dus er is nog alle hoop voor een hoge notering voor ‘Ik ook van jou’. Wij gaan er van uit dat het nummer, zijn 28ste notering, en de opvolger van ‘Dat komt door jou’ dat in mei de vierde plaats bereikte, volgende week een stuk hoger staat, wellicht in de top 10 zelfs. Beide nummers prijken op het laatst verschenen album ‘NW8’, opgenomen in de Abbey Road studio’s in Londen.

concertreeks op losse schroeven?

Hoewel Guus geen mede-eigenaar is van de Entertainment group, wat Marco Borsato wel is, is ook hij gedupeerd door het faillissement van deze firma. Naast onder andere Ilse DeLange, is hij ook één van de artiesten waarvan de belangen worden behartigd. Hij zou zelfs nog zo’n €736.000 te goed hebben voor zijn ‘Groots met een zachte G’ concerten in Eindhoven en Heerenveen, eerder dit jaar. En dus duiken de geruchten op dat zijn concerten volgend jaar niet doorgaan. Bij Giel liet Guus daar vanochtend geen twijfel over bestaan: die gaan door! En dat is goed nieuws voor de fans die al een kaartje hebben. Want anders zouden ze naar hun geld kunnen fluiten. Van een kale kip kun je immers geen veren plukken?!

Country ontmoet dance

Laurent Wolf: Walk the line remix (83)

De Franse dj/producer Laurent Wolf (= Laurent Debuire (Toulouse, 1971)), staat al sinds zijn twaalfde achter de draaitafels. Hij werd ontdekt door de programmeurs van de bekende nachtclub de ‘Queen’ in Parijs, waar hij tien jaar lang de resident-dj werd. In 1995 maakte hij zijn eerste productie ‘House train’, dat een grote clubhit was. Zeven jaar later richtte hij samen met producer Christian Lester de platenlabels Darkness, Afrodynamic en Ritmodynamic op. In 2004 scoorde hij Laurent zijn eerste hit, alleen niet onder zijn eigen naam, maar als Ritmo dynamic, dat met ‘Colinda’ de 20ste plaats bereikte. Pas vorig jaar kwam het succes onder eigen naam met ‘No stress’ (#10) en ‘Wash my world’ (#63).

‘Walk the line remix’ is geen remix van een eigen nummer van Laurent, maar van de Amerikaanse zanger/componist Johnny Cash, overleden op 12 september 2003. Hij schreef het nummer ‘I walk the line’. De akkoorden zijn geïnspireerd op het geluid dat ontstond, toen hij tijdens zijn tijd bij de luchtmacht, toevallig zijn taperecorder achteruit speelde. De tekst van ‘I walk the line’ schreef hij later. backstage, in een kleedkamer in Gladewater in Texas. De titel ontstond na een discussie met zanger Carl Perkins die daar ook optrad. Oorspronkelijk was het nummer een langzame ballad, maar producer Sam Philips zorgde dat het een up-tempo nummer werd. Geen verkeerde keuze, want ‘I walk the line’ werd in 1956 zijn eerste #1 in de Amerikaanse countrylijst. Het nummer belandde twee keer in een film. In 1970 op de soundtrack van ‘I walk the line’ en in 2005 in de film ‘Walk the line’ over het leven van Johnny Cash, die tijdens zijn leven het nummer vier keer opnam. In 2006 nam de rockband Murder by death het nummer ‘Sometimes the line walk you’ op. als een eerbetoon aan het werk van Cash. We mogen dan ook hopen dat Laurent Wolf, met zijn remix, waarin hij ‘I walk the line’ sampled, datzelfde respect toont. Aan het einde van de clip staat nog wel te lezen ‘in memory of Johnny Cash’ …

Sean Kingston stookt het vuurtje weer op

Sean Kingston: Fire burning (89)

Twee jaar geleden was hij daar ineens, Sean Kingston met ‘Beautiful girls’, dat bij ons tot #11 kwam, maar in de Amerikaanse en Britse hitparade tien plaatsen hoger, #1! De opvolger ‘Me love’ deed het al stukken minder (#14 in Amerika en #32 bij de Britten) en bij ons helemaal niets. Maar Sean Kingston geboren als Kisean Jamal Anderson op 3 februari 1990 in Kingston, Jamaica, en kleinzoon van de Jamaicaanse producer Burning Spear, is terug. Met een nieuwe single ‘Fire Burning’ (#12 bij de Britten) en een nieuw album ‘Tomorrow’. De single doet het zo’n beetje overal goed (Canada: #2, Amerika: #5, Groot-Brittannië: #12), dus nu zijn wij aan de beurt. Sean dwong in 2006 een platencontract af, nadat hij Myspace-platenbaas Jonathan ‘J.R.’ Rotern drie keer per dag had bestoken met een berichtje. In no-time had hij toen een contract. Dus je weet nu hoe het werkt!

Zangeres ‘Get shaky’ hoeft geen platencontract; dat kunnen we zelf wel!

The Ian Carey project: Get shaky (92)

Als we alleen afgaan op de hits in Nederland van de Amerikaanse dj/producer Ian Carey (Maryland, 13 september 1975), dan komt hij er met drie noteringen maar mager van af. ‘Say what you want’ feat. Miss Bunty (#96 in 2006), ‘Keep on rising’ feat. Michelle Shellers (#16) en ‘Red light’ (#28), beide in 2008. Zelfs als we zijn productie van ‘Rise’van Soul providers (#62 in 2000) er bij betrekken, blijft het weinig. Maar als we het breder trekken, dan blijkt hij zeer productief te zijn. Wereldwijd verkocht hij meer één miljoen platen. In 1993 werd hij dj en vijf jaar later producer. Zijn eerste productie stamt uit 2002 en dit jaar maakte hij er al twee: ‘SOS’ en ‘Shot caller’. Met andere woorden, wij lopen met ‘Get shaky’ opgenomen als the Ian Carey project, (weer) eindeloos achter. Het nummer stamt uit 2008 en stond al in de top 10 in Australië (#2), Nieuw-Zeeland (#7) en Groot-Brittannië (#9). In Australië werd het nummer zelfs dubbelplatina en werd de clip tijdens de MTV Music Video Awards uitgeroepen tot ‘best dance video’.

Het succes van ‘Get shaky’ is mede te danken aan Ragsy, het project van zangeres Kelly Barnes samen met haar ex-man, Sutton Althisar. Daarnaast leveren Justin White en Eric Tat ook bijdragen aan Ragsy. Voor Ragsy (in de persoon van Kelly Barnes) is ‘Get shaky’ niet de eerste notering. In 2007 was ze al te horen op ‘Take u down’ van Roy Gates (#51). Maar net als ‘Get shaky’ kreeg ze daar geen credit voor. Het zal Kelly waarschijnlijk een zorg zijn, want met haar eigen project Ragsy heeft ze niet eens een platencontract, en dat vindt ze geen probleem: “want dat kunnen we zelf wel!’ In januari verscheen dan ook het album ‘Broken bridge’ in eigen beheer.

John de Bever merkt (nog) niets van de crisis

John de Bever: Mensen kijken en wijzen (98)

Eind januari kwam John de Bever (Berlicum, 7 april 1965)met ‘Niemand zal het weten’ tot #81. Sindsdien kwam zijn vijfde album ‘Geef je over aan de liefde’ uit (in februari) en trouwde hij met zijn vriend en manager Kees Stevens (in april). Zijn grote voorbeelden zijn z’n vader en z’n moeder. Na zijn (zaal)voetbalcarrière is hij de zanger van wat hij noemt ‘huisvrouwenliedjes’. Hij heeft een eigen geluid ontwikkeld, ‘een soort Engelbert Humperdinck, maar dan in het Nederlands. Beetje lachen, beetje huilen.’ Ter informatie: Engelbert Hunperdinck verkocht wereldwijd 150 miljoen albums. Wat de crisis betreft, daar merkt John (nog) niets van. “Ik heb het nog nooit zo druk gehad met optredens. De mensen hebben nu misschien wat meer vertier nodig”.

Droom komt uit voor de Meiden uit Leiden

De Meiden uit Leiden: Tot de morgen weer komt (100)

Zo, de afkomst hoeven we niet meer te noemen van Marianne de Graaf (28 maart 1973), Dewi Klein (25 mei 1980) en Wendy Laterveer, die zich al enige jaren de Meiden uit Leiden noemen. De drie vriendinnen zijn op menig feestje te vinden, dansend en zingend, waarbij je moet denken aan een kruising tussen Luv’ en Linda Roos en Jessica. Ze traden op bij de Toppers, Gerard Joling en Wolter Kroes. Marianne figureerde in de clip van ‘Nee niet zeggen hoe ik leven moet’ van Frans Duijts. Zij staat links op de foto, Wendy staat rechts en Dewi staat in het midden. Via via kwamen de Meiden in contact met Jakob Hut, Pascal de Vormer en Ray Hardorff van platenmaatschappij JPR Music, die nummers schrijven voor Rob Ronalds. Voor de Meiden, schreven de heren het nummer ‘Tot de morgen weer komt’, waarvan de clip opgenomen werd in … Leiden. Ze pretenderen niet echt zangeressen te zijn maar het zijn sfeermakers op feestjes. Ze willen mensen een positief gevoel meegeven. Hun grote droom luidt: “Wij willen heeeeeel graag in de Single Top 100. Voor de prijs van nog geen biertje kun je onze single downloaden en dan maak je ons heel erg blij.” Deze week wordt hun droom bewaarheid, want het nummer is de hekkensluiter is op #100. Dus wat is jullie volgende droom?