vrijdag 27 mei 2016

‘Dangerous Woman’ Ariana Grande pakt eerste plaats in albumlijst

Het zat er wel een beetje in, als we de lijn van haar vorige albums doortrekken. Yours Truly kwam in 2013 tot #5, My Everything in 2015 tot #3, dus een logische plek voor Dangerous Woman zou de eerste plaats zijn. En ja hoor, Ariana Grande presteert het om met haar derde studioalbum binnen te komen op de eerste plaats van de Album Top 100. In het kielzog van het album, krijgen twee tracks een notering (zie de singles).

TOP 5

1. EW  Ariana Grande: Dangerous Woman (ook #1 in de Britse albumlijst)
2. (1)   Broederliefde: Hard Work Pays Off 2
3. (5)   Drake: Views
4 .(3)   Beyoncé: Lemonade
5. EW  Eric Clapton: I Still Do (17e top 10-notering)

Gaan we over op het restant eerste weeks noteringen:
#7 Bob Dylan: Fallen Angels (dinsdag werd hij 75, zaterdagavond zend ARTE de documentaire 'No Direction Home’ van Martin Scorsese uit)
#24 Jungle By Night: Traveller
#27 Murda: We Doen Ons Best
#42 Katatonia: The Fall Of Hearts
#92 Richard Ashcroft: These People
#98 Ziggy Marley: Ziggy Marley

50 Years Anniversary Album van Golden Earring stond voor het laatst genoteerd op 9 januari van dit jaar. De afgelopen week verscheen er een gelimiteerde uitgave van 2.000 stuks op vinyl en dat zorgt er voor dat het album deze week op herhaling gaat op #57. Hoogste plaats tot nu toe was een 26e op 21 november 2015, de week van binnenkomst.

SINGLE TOP 5

1. (1)   Drake feat. Wizkid & Kyla: One Dance (zesde week)
2. (2)   Justin Timberlake : Can’t Stop The Feeling (al wel het meest gedraaide liedje op de Nederlandse rtv-stations)
3. (3)   Calvin Harris feat. Rihanna: This Is What You Came For
4. (4)   Cheat Codes x Kris Kross Amsterdam: Sex
5. (8)   the Chainsmokers feat. Daya: Don’t Let Me Down

‘No Money’ van het Zweedse duo Galantis gaat met sprongen door de Single Top 100. Via 96, 49, 30, 25 en vorige week 15, entert het nummer deze week de top 10 binnen op een 7e  plaats. Nog 4 plaatsen en het nummer evenaart hun eerste hit ‘Runaway (U & I)’ dat begin 2015 drie weken op de derde plaats stond. ‘No Money’ wordt niet gezongen door een vrouw, maar door Reece, de 10-jarige zoon van Andy Bullimore, één van de componisten van ‘No Money’. Mocht ‘No Money’ de eerste plaats bereiken, dan levert dat een bijzonder hitfeit op!

Ook nieuw bij de bovenste tien is ‘Desiigner’ van Panda, dat in de negende week van de 12e naar de 9e plaats stijgt. In de Amerikaanse hitparade haalde het nummer al de eerste plaats.

De meeste plaatsen winst boekt 'Samen' van Mr. Polska & Teske. Vorige week viel het nummer terug naar #95 (vanaf #84), maar deze week herpakt het zich en sprint naar de 51e plaats en is daarmee de topsprinter.

Eurovisiehits

Twee weken na het Eurovisie Songfestival zakt ‘Slow Down’ van Douwe Bob van de 5e naar de 23e plaats. Zijn derde album Fool Bar, vorige week gestegen naar de 2e plaats, moet ook inleveren, maar slechts vier plaatsen. Van de Songfestivalhits is er naast ‘Slow Down’ nog eentje over: ‘If I Were Sorry’ van de Zweedse Frans, dat zakt van de 34e naar de 36e  plaats.

Over naar de eerste weeks noteringen van deze week:
#17 B-Brave feat. Sevn Alias: One Night Stand (tiende notering en grootste hit voor B-Brave)
#34 Monica Geuze feat. Ruben Annik & Jonna Fraser: Nu Of Nooit
#53 ISMO: Morocash
#72 O’G3NE: Clown (nummer van Emeli Sandé, #25 in 2013, nu gezongen in het tv-programma ‘De Beste Zangers van Nederland’, za NPO 1, door de zusjes Lisa, Amy en Shelley Vol, ofwel O'G3NE)
#94 Mr. Probz: Fine Ass Mess

O ja, je hebt nog de tracks te goed van het #1-album Dangerous Woman van Ariana Grande, die ook een notering krijgen. Dat zijn:
#61 Into You
#100 Side To Side, feat. Nicki Minaj
‘Dangerous Woman’ blijft in de elfde week op de 40e plaats staan.

En tot zover deze Hitflits. Ergens dit weekend volgt er een nieuwe Megaman. Mis hem niet!

zondag 22 mei 2016

Megaman bij week 21 – 21 mei 2016

Drake blijft Justin Timberlake nog ver voor en haalt Justin Bieber in

En verder in deze Megaman:
-          Eurovisiehits 2016 (1)
-          Murda doet zijn best
-          Nederland doet toch (een beetje) mee op het EK 2016
-          Glowinthedark x SFB maken zich op voor hun debuutalbum
-          Jennifer Lopez scoort met nummer van Meghan Trainor

Hij ging hard, maar niet hard genoeg. Douwe Bob. En dus pakte hij net niet de eerste plaats in de Album Top 100. Wie wel? Je leest er alles over in de Hitflits.

Volg ons op Twitter en je hoeft niets meer te missen

Drake blijft Justin Timberlake nog ver voor en haalt Justin Bieber in

#1 Drake feat. Wizkid & Kyla: One Dance                                              *** vijfde week op #1 ***

Even leek het er op dat het de laatste week op #1 zou zijn voor ‘One Dance’ van Drake feat. Wizkid & Kyla. Na zijn optreden als pauze-act tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival, vorige week zaterdag, werd ‘Can’t Stop The Feeling!’van Justin Timberlake massaal gedownload en veel gestreamd. Maar uiteindelijk blijft zijn nummer ver achter bij ‘One Dance’, dat ruim een derde meer pakt. Qua streams is het verschil zelfs meer dan 700.000! En dus blijft ‘One Dance’ voor de vijfde week het meest gedownloade en gestreamde liedje in Nederland.

Justin Bieber voorbij

Overigens gaat het de Canadees zanger/rapper ook voor de wind met zijn album Views. Afgelopen week kwam dat beschikbaar voor de streaming platforms en dat zorgt er voor dat hij wereldwijd de meest gestreamde artiest is. Zowel in de Amerikaanse als Britse albumlijst is Views de bovenste beste. De teller van al zijn nummers bereikte deze week het aantal van 3,2 miljard! Daarmee verslaat Drake zijn landgenoot Justin Bieber, die op ‘slechts’ 3,17 miljard staat.

Vanwege de streams boekt Views bij ons twee plaatsen winst en komt uit op een vijfde plaats. Van het album krijgen de volgende tracks ook een notering:

#31 Drake feat. Rihanna: Too Good                                                          *** hoogste eerste weeks ***

Drake werkte al eerder met Rihanna op ‘What’s My Name?’ (#20 in 2011) en ‘Work’ (#1 in februari). Beide nummers zijn echter tracks van Rihanna, waarop Drake de gast is. op ‘Too Good’ zijn de rollen echter omgedraaid.

Too Good’ bevat een sample van ‘Love Yuh Bad’ van Popcaan van zijn mixtrack Where We Come From uit 2014.

#51 Controlla

Met ‘Controlla’ scoort Drake zijn vijftiende notering. Het nummer bevat een sample van
Tear Off Mi Garment’ van Beenie Man van zijn album Blessed uit 1995.

Sowieso is het een en al samples dat de klok slaat op Views van Drake. Van de twintig tracks bevatten er zeker dertien een sample.

Naast bovengenoemde nummers, staat Drake ook nog genoteerd met:
#28 (21)  Work, met Rihanna (geen track van Views)
#76 (100)  Pop Style, feat. The Throne
En gaat ‘Hotline Bling’ (#6 in 2015) op herhaling op #94.

Eurovisiehits 2016 (1)

Een week na de 61e editie van het Eurovisie Songfestival krijgen, na onze Douwe Bob, twee deelnemers een notering, waarover zo dadelijk meer. Naast de meer dan 200 miljoen mensen in Europa, was het festival voor het eerst live te zien via het kabelnetwerk Logo (50 miljoen kijkers), dat vooral gericht is op de LGBT-gemeenschap (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transseksuelen) in de Verenigde Staten van Amerika. En tenslotte was het gebeuren ook nog voor het eerst te zien in Azië via Human TV / Mango TV.
Zoals het er nu uitziet, organiseert de Asian-Pacific Broadcasting Union (ABU)  vanaf 2017 een eigen Songfestival in de regio, waaraan dan ook Australië zal deelnemen. Dat betekent dat dit land, dat wegens groot succes dit jaar weer meedeed aan het Eurovisie Songfestival, er dan niet meer bij zal zijn. En dat is maar goed ook, want dit jaar won Australië bijna! Over naar de Eurovisiehits van dit jaar, waaronder die van Australië.

#5 Douwe Bob: Slow Down (Nederland)

Niet alleen in de Album Top 100 boekt Douwe Bob winst, zijn album Fool Bar stijgt daar naar de tweede plaats; slechts een 100 exemplaren scheidden hem van de #1: Broederliefde met Hard Work Pays Off 2.

Maar ook in de Single Top 100 zit zijn nummer ‘Slow Down’, dat nu voor de tweede week het meest gedraaide liedje op de Nederlandse radiostations is, in de stijgers. Na de sprint vorige week van 95 naar #34, stijgt het nummer deze week verder door, naar een vijfde plaats en is daarmee opnieuw de topsprinter. Douwe scoort daarmee, na ‘Multicoloured Angels’ (#4 in 2012) en ‘Hold Me’ met Anouk (#2 in 2015), zijn derde top 5-notering.
Stijgen nadat je bent uitgeschakeld (Douwe werd elfde), is bijzonder. Niet eerder boekte een inzending voor het Eurovisie Songfestival zo’n grote winst, nadat het was uitgeschakeld of niet had gewonnen! Met een vijfde plaats staat ‘Slow Down’ van Douwe Bob al hoger dan ‘Walk Along’ van Trijntje Oosterhuis, dat op 20 december 2014 binnenkwam op de zevende plaats!

Over naar de twee nieuwe Eurovisiehits

#34 Frans: If I Were Sorry (Zweden)

In 2015 won Måns Zelmerlöw met ‘Heroes’ het Eurovisie Songfestival voor Zweden. Het was de zesde overwinning voor zijn land. De kans dat Zweden opnieuw het Songfestival zou winnen dit jaar, was zeker aanwezig. ‘If I Were Sorry’ behoorde lange tijd tot één van de favorieten.

Zowel de vakjury (122 punten) als de tele-voters (139), kwam echter niet verder dan een vijfde plaats. Opvallend dan ook dat zijn liedje veel hoger scoort dan andere inzendingen zoals bijvoorbeeld Australië (tweede), dat slechts binnenkomt op de 100e plaats (zie daar). Wellicht scoort het nummer zo goed omdat het veel weg heeft van ‘Catch And Release’ van Matt Simons? Juist dat zou een reden moeten zijn, om het links te laten liggen, want de originaliteit was dit jaar weer ver te zoeken.
Frans, volledige naam Frans Osifoh Jeppsson Wall (Ystad, Skäne, Zweden, 19 december 1998), heeft sinds zijn achtste een aantal jaren gewoond in Londen, waar zijn vader, van Nigeriaanse afkomst, is opgegroeid. Frans is dan ook tweetalig opgevoed: Engels en Zweeds, maar hij spreekt bijna nooit Zweeds!

blessure

Het was niet vanzelfsprekend dat Frans de muziek in zou gaan. Hij was een verdienstelijk turner totdat hij moest stoppen vanwege een knieblessure. Tijdens het WK voetbal van 2006, zong Frans het nummer ‘Who’s Da Man’, als eerbetoon aan de Zweedse voetballer Zlatan Ibrahimović. In Zweden doorliep Frans de muziekschool en raakte bedreven in drummen en gitaarspelen. Samen met Fredrik Andersson, zijn producer, schreef Frans het nummer ‘If I Were Sorry’, waarmee hij op 12 maart met 14,4% van de stemmen van tele-voters, het   Melodifestivalen, de Zweedse voorronde, won en Zweden mocht vertegenwoordigen.

#100 Dami Im: Sound Of Silence (Australië)

Voor het eerst werden dit jaar de punten van de vakjury en de tele-voters gescheiden. Met 320 punten was ‘Sound Of Silence’ van Dami Im het populairste liedje bij de vakjury, Oekraïne volgde met 211, Rusland met 130 punten. Van te voren was min of meer afgesproken, dat mocht Australië het festival winnen, dan zou dat in 2017 niet down under worden gehouden, maar in Duitsland. Een opsteker voor dat land, dat al sinds 2013 geen top 10-positie meer wist binnen te halen. Sterker, zowel in 2015 als dit jaar eindigden ze onderaan!

Terug naar Dami Im, want ze moest eerst nog wel winnen natuurlijk. Aanvankelijk leek het ook die kant op te gaan met de stemmen van de tele-voters, maar het venijn zat ‘m in de staart. Want bij de laatste verdeling, schoof zij naar plek 2 (+ 191=511), Rusland naar de derde plaats (+ 361=491) en was de winst voor Oekraïne (+ 323=534).

Dami Im, geboren in Seoul, Zuid-Korea op 17 oktober 1988, begon op haar vijfde met pianospelen. Op haar negende emigreerde ze met haar moeder en broertje Kenny naar Australië, omdat haar ouders dachten dat ze daar meer mogelijkheden zou hebben. Vader, een getrainde operazanger, bleef nog even achter in Zuid-Korea om geld te verdienen. Dami volgde het conservatorium, studeerde af in bijzondere zang en was een tijdje pianolerares.

In 2013 deed Dami mee aan de vijfde seizoen van de Australische X Factor, die ze op 27 oktober van dat jaar won. Daarna bracht ze diverse singles en de albums Dami Im (2013) en Heart Beats (2014) uit. Onlangs verscheen Classic Carpenters met liedjes van the Carpenters.

Op 17 november 2015 werd bekend dat Australië opnieuw (na in 2015 meegedaan te hebben met Guy Sebastian, omdat het festival 60 jaar bestond) zou meedoen aan het Eurovisie Songfestival. Dit keer was Australië niet automatisch geplaatst, maar moest net als de meeste landen één van de halve finales zien te overleven. Dat lukt Dani Im zonder probleem met ‘Sound Of Slilence’, want het kreeg de meeste punten: 330, 43 meer dan ‘1944’ van Jamala, de uiteindelijke winnares. De rest is Eurovisie-geschiedenis.

‘Sound Of Slilence’ is geschreven door Anthony Egizii en David Musumeci. Beide schreven nummers voor onder andere the Veronicas, Ricky Martin en Guy Sebastian, in 2015 deelnemer voor Australië. Alleen het winnende lied toen, ‘Heroes’, schreef Sebastian zelf. Wel is ‘Sound Of Slilence’ door hetzelfde team geproduceerd: DNA, waarachter Anthony Egizii en David Musumeci zitten.

(nog) geen winnaar

Naast Douwe Bob, hebben dus slechts twee Eurovisienummers de Single Top 100 bereikt. De grote afwezige is de 32-jarige Susana Jamaladinova, ofwel zangeres Jamala, die op 14 mei met ‘1944’ de winst voor Oekraïne binnensleepte. Zij staat op #166 in de Bubbling Under Top 100, de wachtkamer van de Single Top 100.

Als ‘1944’ niet alsnog scoort (en dat verwachten wij), is het de tiende keer dat het winnende liedje geen notering krijgt. De voorlaatste keer was in 2008, toen Dima Bilan voor Rusland won met ‘Believe’, Ondanks dat producer Timbaland zich er tegenaan had bemoeid, kreeg het geen notering.

Daarvoor kwam het in het eerste decennium van deze eeuw twee keer voor: in 2007 (Marija Šerifović met ‘Molitva’ voor Servië) en in 2002 (Marie N. met ‘I Wanna’ voor Letland). In de vorige eeuw kregen zes winnaars geen notering, maar toen was de hitparade ook veel korter dan nu: in 1969, 1963, 1962, 1961, 1958 én in 1956, de allereerste editie: Lys Assia met ‘Refrain’!

Murda doet zijn best

#80 Murda feat. Ronnie Flex: Niet Zo

In 2015 scoorde Ronnie Flex 15 nieuwe hits. We zitten nog maar in mei, en nu staat de teller al op 12! Na de zomer komt Flex met zijn debuutalbum, dus dan komen er nog wel 12 bij. Zijn twaalfde hit dit jaar is ‘Niet Zo’ met Murda.
Murda of voorheen Önder, is het alter ego van Önder Doğan, geboren in Amsterdam-Noord. Op jonge leeftijd verhuisde hij met zijn ouders, theatermensen, naar Madrid, waar hij op een internationale school zat. Vervolgens woonde hij een tijdje in Istanboel, waar hij via zijn neef de hiphop ontdekte. Terug in Nederland, belandde hij in Eindhoven, waar hij onder andere met Fresku, muziek ging schrijven en opnemen. In 2010 nam hij als Önder met FS Green het album De Kassier: Een Monnie Album op, dat tot #55 kwam.

‘Niet Zo’ is een nummer van het album We Doen Ons Best van Murda, dat afgelopen vrijdag is uitgebracht. Aan dat album is onder andere meegewerkt door Ali B, Hef en Jonna Fraser.

Nederland doet toch (een beetje) mee op het EK 2016

#83 David Guetta feat. Zara Larsson: This One’s For You (Euro2016 Official Song)

Nog een kleine drie weken, en dan begint de 15e editie van het EK Voetbal. Voor de derde keer is Frankrijk het gastland. In 1960 ging de winst nog naar de Sovjet-Unie, maar in 1984 won Frankrijk zelf. Of dat de Fransen dit keer weer gaat lukken, weten we op zondag 10 juli.
In 2012 werd het EK gehouden in Oekraïne en Polen. De Duitse zangeres Oceana, populair in de gastlanden, leverde de UEFA Official Song: ‘Endless Summer’, dat bij ons niet verder kwam dan de 83e plaats.
Op diezelfde positie komt ‘This One’s For You’ van David Guetta feat. Zara Larsson binnen en dat zal niet de hoogste plaats blijven! Parijzenaar Pierre David Guetta, zal het nummer live  brengen tijdens de openings- en sluitingsceremonie. Daarnaast wordt het nummer ook gebruikt als thema van de tv-uitzendingen én als er een goal gescoord wordt.

toch nog Nederlands succes

Ondanks dat het Nederlandse elftal zich niet heeft gekwalificeerd voor dit EK, zijn we er toch een beetje bij! ‘This One’s For You’ is namelijk mede geschreven door Giorgio Tuinfort en Nick Van de Wall ofwel Afrojack. Beiden bespelen samen met David Guetta alle instrumenten en produceerden het nummer ook.

Maar dan zijn we er nog niet, want in het achtergrondkoor zitten ook nog de volgende landgenoten: Elio Debets, Rob Bekhuis en Eelco Bakker. Overigens doen er ook nog talloze fans op het nummer mee onder de naam One Million Voices of Fans around the World. Via een speciale app kon iedereen zijn bijdrage insturen.

Glowinthedark x SFB maken zich op voor hun debuutalbum

#97 Glowinthedark x SFB: Wekker

Aanstaande vrijdag is een spannende dag voor Glowinthedark x SFB, want dan verschijnt hun album Lutuatie. Op ‘Elleke Keer’ (#100 in april) en ‘Dansen Op Labanta’ (deze week op #72), beide feat. Philly Moré, hebben ze al een beetje laten horen welke kant het opgaat. Deze week komt daar ‘Wekker’ bij en dat zal zeker niet de laatste track zijn dat scoort!

Jennifer Lopez scoort met nummer van Meghan Trainor

#99 Jennifer Lopez: Ain’t Your Mama

In de week dat Thank You, het tweede album van de Amerikaanse zangeres Meghan Trainor binnenkomt op de 20e plaats van de Album Top 100, scoort haar landgenote, Jennifer Lopez, met een oud nummer van haar: ‘Ain’t Your Mama’. Dat nummer, nu de 23e notering voor Lopez, schreef Trainor in 2014 met Lukasz Sebastian Gottwald alias Dr. Luke, voor haar debuutalbum Title. Het nummer haalde haar album – om nog onduidelijke redenen – niet.

aangeboden

Toen Meghan Tainor hoorde dat Jennifer Lopez aan haar negende studioalbum werkte, stuurde ze ‘Ain’t Your Mama’ op naar Lopez met de vraag of ze het een leuk liedje vond.
Lopez reageerde enthousiast: niet alleen zij, maar ook haar kind was dol op het nummer. Ze wilde het nummer dan ook zo snel mogelijk opnemen. Aangezien beide zangeressen bij EPIC, hetzelfde label zitten, was een opname snel geregeld.

Overigens hebben naast Dr.Luke en Meghan Trainor, nog meer mensen een bijdrage geleverd aan ‘Ain’t Your Mama’. Daaronder Gamal Lewis, ofwel Lunchmoney, bekend van zijn hit ‘Bills’. Zowel Lewis als Meghan Trainor zingen mee in het achtergrondkoortje.