vrijdag 27 mei 2016

‘Dangerous Woman’ Ariana Grande pakt eerste plaats in albumlijst

Het zat er wel een beetje in, als we de lijn van haar vorige albums doortrekken. Yours Truly kwam in 2013 tot #5, My Everything in 2015 tot #3, dus een logische plek voor Dangerous Woman zou de eerste plaats zijn. En ja hoor, Ariana Grande presteert het om met haar derde studioalbum binnen te komen op de eerste plaats van de Album Top 100. In het kielzog van het album, krijgen twee tracks een notering (zie de singles).

TOP 5

1. EW  Ariana Grande: Dangerous Woman (ook #1 in de Britse albumlijst)
2. (1)   Broederliefde: Hard Work Pays Off 2
3. (5)   Drake: Views
4 .(3)   Beyoncé: Lemonade
5. EW  Eric Clapton: I Still Do (17e top 10-notering)

Gaan we over op het restant eerste weeks noteringen:
#7 Bob Dylan: Fallen Angels (dinsdag werd hij 75, zaterdagavond zend ARTE de documentaire 'No Direction Home’ van Martin Scorsese uit)
#24 Jungle By Night: Traveller
#27 Murda: We Doen Ons Best
#42 Katatonia: The Fall Of Hearts
#92 Richard Ashcroft: These People
#98 Ziggy Marley: Ziggy Marley

50 Years Anniversary Album van Golden Earring stond voor het laatst genoteerd op 9 januari van dit jaar. De afgelopen week verscheen er een gelimiteerde uitgave van 2.000 stuks op vinyl en dat zorgt er voor dat het album deze week op herhaling gaat op #57. Hoogste plaats tot nu toe was een 26e op 21 november 2015, de week van binnenkomst.

SINGLE TOP 5

1. (1)   Drake feat. Wizkid & Kyla: One Dance (zesde week)
2. (2)   Justin Timberlake : Can’t Stop The Feeling (al wel het meest gedraaide liedje op de Nederlandse rtv-stations)
3. (3)   Calvin Harris feat. Rihanna: This Is What You Came For
4. (4)   Cheat Codes x Kris Kross Amsterdam: Sex
5. (8)   the Chainsmokers feat. Daya: Don’t Let Me Down

‘No Money’ van het Zweedse duo Galantis gaat met sprongen door de Single Top 100. Via 96, 49, 30, 25 en vorige week 15, entert het nummer deze week de top 10 binnen op een 7e  plaats. Nog 4 plaatsen en het nummer evenaart hun eerste hit ‘Runaway (U & I)’ dat begin 2015 drie weken op de derde plaats stond. ‘No Money’ wordt niet gezongen door een vrouw, maar door Reece, de 10-jarige zoon van Andy Bullimore, één van de componisten van ‘No Money’. Mocht ‘No Money’ de eerste plaats bereiken, dan levert dat een bijzonder hitfeit op!

Ook nieuw bij de bovenste tien is ‘Desiigner’ van Panda, dat in de negende week van de 12e naar de 9e plaats stijgt. In de Amerikaanse hitparade haalde het nummer al de eerste plaats.

De meeste plaatsen winst boekt 'Samen' van Mr. Polska & Teske. Vorige week viel het nummer terug naar #95 (vanaf #84), maar deze week herpakt het zich en sprint naar de 51e plaats en is daarmee de topsprinter.

Eurovisiehits

Twee weken na het Eurovisie Songfestival zakt ‘Slow Down’ van Douwe Bob van de 5e naar de 23e plaats. Zijn derde album Fool Bar, vorige week gestegen naar de 2e plaats, moet ook inleveren, maar slechts vier plaatsen. Van de Songfestivalhits is er naast ‘Slow Down’ nog eentje over: ‘If I Were Sorry’ van de Zweedse Frans, dat zakt van de 34e naar de 36e  plaats.

Over naar de eerste weeks noteringen van deze week:
#17 B-Brave feat. Sevn Alias: One Night Stand (tiende notering en grootste hit voor B-Brave)
#34 Monica Geuze feat. Ruben Annik & Jonna Fraser: Nu Of Nooit
#53 ISMO: Morocash
#72 O’G3NE: Clown (nummer van Emeli Sandé, #25 in 2013, nu gezongen in het tv-programma ‘De Beste Zangers van Nederland’, za NPO 1, door de zusjes Lisa, Amy en Shelley Vol, ofwel O'G3NE)
#94 Mr. Probz: Fine Ass Mess

O ja, je hebt nog de tracks te goed van het #1-album Dangerous Woman van Ariana Grande, die ook een notering krijgen. Dat zijn:
#61 Into You
#100 Side To Side, feat. Nicki Minaj
‘Dangerous Woman’ blijft in de elfde week op de 40e plaats staan.

En tot zover deze Hitflits. Ergens dit weekend volgt er een nieuwe Megaman. Mis hem niet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten