zondag 22 mei 2016

Drake blijft Justin Timberlake nog ver voor en haalt Justin Bieber in

#1 Drake feat. Wizkid & Kyla: One Dance                                              *** vijfde week op #1 ***

Even leek het er op dat het de laatste week op #1 zou zijn voor ‘One Dance’ van Drake feat. Wizkid & Kyla. Na zijn optreden als pauze-act tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival, vorige week zaterdag, werd ‘Can’t Stop The Feeling!’van Justin Timberlake massaal gedownload en veel gestreamd. Maar uiteindelijk blijft zijn nummer ver achter bij ‘One Dance’, dat ruim een derde meer pakt. Qua streams is het verschil zelfs meer dan 700.000! En dus blijft ‘One Dance’ voor de vijfde week het meest gedownloade en gestreamde liedje in Nederland.

Justin Bieber voorbij

Overigens gaat het de Canadees zanger/rapper ook voor de wind met zijn album Views. Afgelopen week kwam dat beschikbaar voor de streaming platforms en dat zorgt er voor dat hij wereldwijd de meest gestreamde artiest is. Zowel in de Amerikaanse als Britse albumlijst is Views de bovenste beste. De teller van al zijn nummers bereikte deze week het aantal van 3,2 miljard! Daarmee verslaat Drake zijn landgenoot Justin Bieber, die op ‘slechts’ 3,17 miljard staat.

Vanwege de streams boekt Views bij ons twee plaatsen winst en komt uit op een vijfde plaats. Van het album krijgen de volgende tracks ook een notering:

#31 Drake feat. Rihanna: Too Good                                                          *** hoogste eerste weeks ***

Drake werkte al eerder met Rihanna op ‘What’s My Name?’ (#20 in 2011) en ‘Work’ (#1 in februari). Beide nummers zijn echter tracks van Rihanna, waarop Drake de gast is. op ‘Too Good’ zijn de rollen echter omgedraaid.

Too Good’ bevat een sample van ‘Love Yuh Bad’ van Popcaan van zijn mixtrack Where We Come From uit 2014.

#51 Controlla

Met ‘Controlla’ scoort Drake zijn vijftiende notering. Het nummer bevat een sample van
Tear Off Mi Garment’ van Beenie Man van zijn album Blessed uit 1995.

Sowieso is het een en al samples dat de klok slaat op Views van Drake. Van de twintig tracks bevatten er zeker dertien een sample.

Naast bovengenoemde nummers, staat Drake ook nog genoteerd met:
#28 (21)  Work, met Rihanna (geen track van Views)
#76 (100)  Pop Style, feat. The Throne
En gaat ‘Hotline Bling’ (#6 in 2015) op herhaling op #94.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten