vrijdag 29 januari 2016

Hitflits: records voor zowel Frank Boeijen als Justin Bieber

‘What Do You Mean?’ voerde acht weken de Single Top 100 aan en ook ‘Lose Yourself’ lukte dat. Deze week was het de vraag of Justin Bieber een persoonlijk record kon scoren en het antwoord is bevestigend. ‘Lose Yourself’ blijft de bovenste beste en dat voor de negende week. Nog steeds op de hielen gezeten door ‘Light It Up (remix)’ van Major Lazer feat. Nyla & Fuse ODG. Daaronder op #3, na drie weken op de vierde plaats te hebben doorgebracht, ‘7 Years’ van de Deense band Lukas Graham.

SINGLE TOP 5

1. (1)   Justin Bieber: Love Yourself (negende week)
2. (2)   Major Lazer feat. Nyla & Fuse ODG: Light It Up (remix)
3. (4)   Lukas Graham: 7 Years
4. (2)   Justin Bieber: Sorry
5. (5)   Mike Posner: I Took A Pill In Ibiza (SeeB Remix)

‘Catch & Release (Deepend Remix)’ van Matt Simons boekt een plaatsje winst en staat nu op  de zevende plaats. Daarmee scoort hij zijn grootste hit, want ‘With You’ kwam in 2013 niet hoger dan de achtste plaats.

Er zijn twee nieuwe noteringen bij de bovenste tien.
De eerste is ‘Fast Car’ van Jonas Blue feat. Dakota, dat in de zesde week van de vijftiende naar de negende plaats stijgt. Het origineel van Tracy Chapman stond in juli 1988 twee weken op de tweede plaats achter ‘Wij Oranje’ van André Hazes en het Nederlands Elftal.

Ook nieuw bij de bovenste tien is ‘Faded’ van Alan Walker, dat in de vierde week van de zestiende naar de tiende plaats stijgt.

De topsprinter deze week is ‘Renegades’ van X Ambassadors, dat in de tweede week achttien plaatsen winst boekt en op de 25e plaats terecht komt.

Resten nog de tien eerste weeks noteringen:
#52 Charlie Puth: One Call Away
#56 Tiësto + Oliver Heldens feat. Natalie La Rose: The Right Song (Wombass)
#69 Snakehips feat. Tiashe & Chance the Rapper: All My Friends
#75 Fleur East: Sax
#88 Keizer, Gio & Freddy Moreira: Omlaag
#89 Ruth B.: Lost Boy
#90 Flo Rida: My House
#94 Dnce: Cake By The Ocean
#97 Chris Brown: Fine By Me
#100 Jess Glynne: Take Me Home

ALBUMS

Even leek het er op dat Land Van Belofte, het 27e album van Frank Boeijen, zijn allereerste #1-album zou worden. Maar na het weekend bleken de verkopen daarvan af te nemen in plaats van toe te nemen, waardoor Frank uiteindelijk genoegen moet nemen met een vierde plaats. Maar daarmee scoort hij wel zijn beste soloalbum, want tot deze week kwam hij solo niet hoger dan de zesde plaats, met Heden in 2001. Met zijn groep haalde hij al wel eens de tweede plaats, in 1987 met Welkom In Utopia.
In de week dat bekend werd dat ‘David Bowie is’, de tentoonstelling in het Groninger museum verlengd is tot 10 april, blijft zijn album (Blackstar) voor de derde week de bovenste beste in de Album Top 100. Het album wordt op de hielen gezeten door 25 van Adele.

De kans dat Adele volgende week alsnog de eerste plaats terugpakt, is echter klein. Vandaag is ANTi, het achtste album van Rihanna verschenen. Afgelopen donderdag lekte het album uit bij streamingdienst Tidal, waarna het een dag gratis kon worden gedownload. Het fysieke album volgt komende maand, de download is vanaf vandaag beschikbaar via de verschillende platforms.

ALBUM TOP 5

1. (1)   David Bowie: (Blackstar) (derde week)
2. (3)   Adele: 25
3. (4)   Justin Bieber: Purpose
4. EW  Frank Boeijen: Land Van Belofte
5. (3)   Claudia de Breij: Alles Is Goed (De Mooiste Liedjes)

Gaan we direct over op de andere eerste weeks noteringen:
#6 Jett Rebel: Truck
#9 Steven Wilson:
#16 Ismo: Nu Of Nooit
#21 Lucinda Williams: The Ghosts Of Highway 20
#23 Suede: Night Thoughts
#24 Tindersticks: The Waiting Room
#25 Megadeth: Dystopia
#26 Wesley Klein: Onderweg
#39 Savages: Adore Life
#85 Abbath: Abbath
#87 Elske DeWall: Velvet Soldier

Weer een aardig rijtje nieuwkomers in de Album Top 100, dus we gaan er even voor zitten. Het resultaat daarvan kun je tegemoet zien op de nieuwspagina van 3FM. En voor het einde van dit weekend gooien wij ons nog op een nieuwe Megaman.

update 31-1: helaas kan er wegens overmacht dit weekend geen Megaman gemaakt worden. Volgende week hopen we dat in te kunnen halen.

de Megaman

maandag 25 januari 2016

Megaman bij week 4 – 23 januari 2016

Justin Bieber evenaart zichzelf

En verder in deze Megaman:
-          Sevn Alias leerde Marokkaans op straat
-          Lil Kleine heeft een nieuw project
-          Debuut voor Twenty One Pilots
-          Vriendin Claudia de Breij kwam met Waylon
-          Snollebollekes weer een week onder de pannen
-          Two Crooks / F1rstman bundelen krachten
-          Taio Cruz helpt Duitse producer aan hit

Hoewel David Bowie flink heeft ingeleverd, blijft zijn album Blackstar de bovenste beste in de Album Top 100. Daarin scoort de Staat hun derde top 5-notering. Je leest er alles over in de albumsnippers op de nieuwssite van 3FM.

Volg ons op Twitter en je hoeft niets meer te missen.

Justin Bieber evenaart zichzelf

#1 Justin Bieber: Love Yourself     *** achtste week op #1 ***

Voor de achtste week voert Justin Bieber met ‘Lose Yourself’ de Single Top 100 aan. Daarmee evenaart hij zichzelf, want ook zijn eerste #1-hit ‘What Do You Mean?’, hield het bovenaan acht weken vol. Of er nog een negende week inzit voor ‘Lose Yourself’, hangt af van de verrichtingen van ‘Light It Up (remix)’ van Major Lazer feat. Nyla & Fuse ODG. Dat nummer wint met de week terrein en heeft ‘Sorry’, Bieber zijn vorige #1-hit, al ingehaald.

En ‘Sorry’ is hier ook wel op zijn plaats, want in de Megaman van twee weken geleden  schreven we dat Justin Bieber voor de zesde week heer en meester was op het podium. Dat was echter niet juist, want ‘What Do You Mean?’ zakte in die week naar de vijfde plaats en viel dus van het podium. Dank voor jullie oplettendheid!

Sevn Alias leerde Marokkaans op straat

#46 Kifesh
#73 Sevn Alias feat. Frenna x Lijpe: Woosh
#75 Sevn Alias feat. Frenna: 2 Cups / Geen Rijst
#84 Wegen
#94 Beweging, feat. Kevin

Vorige week kwam ‘Kifesh’ van Sevn Alias binnen op de 76e plaats, deze week is het met 30 plaatsen winst, de topsprinter. Tevens is het één van de vijf tracks dat deze week een notering krijgt in de Single Top 100. De tracks zijn alle afkomstig van zijn tweede mixtape Twenty Four Sevn 2, dat binnenkomt op de tiende plaats van de Album Top 100.

Marokkaans

Sevn Alias (echte naam: Sevaio Mook) groeide op tussen de Marokkaanse jongeren in Amsterdam, Westerpark en leerde zo een mondje Marokkaans. ‘Kifesh’ is Marokkaans voor ‘hoezo’. Binnen twee weken is het nummer al zo’n half miljoen keer gestreamd.

De Kevin op ‘Beweging’ is Kevin Ramg uit Rotterdam.

Lil Kleine heeft een nieuw project

#60 Giocatori feat. Ronnie Flex, Lil Kleine & Sjaak: Alleen                     *** hoogste eerste weeks ***

We waarschuwen je nu alvast dat we Giocatori, alleen of met anderen, vaker zullen tegenkomen dit jaar. Giocatori bestaat sinds 2014 en is sindsdien uitgegroeid van een clubact tot een creatieve en vernieuwende DJ act. Giocatori bestaat uit dj/producer Celvin van het Schip, Dennis Brugman & MC Lil Kleine. Maandelijks brengen ze nummers en remixen uit, dus er staat ons nog heel wat te wachten dit jaar.

‘Alleen’ feat. Ronnie Flex,  Lil Kleine & Sjaak is het eerste nummer dat de Single Top 100 haalt. Het nummer is één van de zestien tracks op de mixtape Future Trap Mix 01. Daarop staan naast nieuwe nummers, remixen op van onder andere ‘Drank & Drugs’ en ‘No Zone’, maar ook ‘Hotline Bling’.

debuut voor Twenty One Pilots

#68 Twenty One Pilots: Stressed Out

Het album Blurryface van de Amerikaanse duo Twenty One Pilots ging begin deze maand op herhaling, na ruim vier maanden afwezig te zijn geweest. Aanleiding voor de hernieuwde aandacht is de single ‘Stressed Out’, dat deze week binnenkomt op de 68e plaats en het debuut voor de heren Tyler Josph en Josh Dun is in ons land.

Vriendin Claudia de Breij kwam met Waylon

#72 Claudia de Breij & Waylon: Mis Je Zo Graag

In de 81e week stijgt ‘Mag Ik Dan Bij Jou’ van Claudia de Breij van de 85e naar de 57e plaats. Let wel, het gaat hier alleen om de versie die in 2011 als download werd uitgebracht, van het album Wat Ik Zeker Weet, met liedjes uit haar voorstelling ‘Hete Vrede’. Op haar nieuwste album Alles Is Goed (De Mooiste Liedjes), #3 in de Album Top 100, staat een nieuwe versie van ‘Mag Ik Dan Bij Jou’. Van dat nieuwe album komt wel ‘Mis Je Zo Graag’, haar duet met Waylon.
Vanwege het succes van het theaterlied ‘Mag Ik Dan Bij Jou’ (platina in september 2014), wilde Claudia nog wat meer doen met de liedjes uit haar theatervoorstellingen. Net als ‘Mag Ik Dan Bij Jou’, deed ‘Ik Mis Je Zo Graag’ ook uit de voorstelling ‘Hete Vrede’, wat in het theater, het was een ding, er gebeurde iets als ze het zong met haar componisten Sander Geboers en Rogier Wagenaar.

Waylon

Claudia: “Het is een lekker countryliedje. Ik wilde het nog één keer echt goed opnemen en ben toen met een paar vrouwen, waaronder mijn vriendin Jessica gaan zitten brainstormen, die toen zei: ‘Je moet Waylon vragen, die heeft seks aan z’n broek!’ En country en een mooie stem.”

Nederlands

Waylon: “Ik kreeg een sms-je en was zeer blij verrast. Claudia stelde mij de vraag: ‘Ik heb een liedje, kun je hier iets mee, kun je er wat aan toevoegen?’” Waylon was niet heel erg op de hoogte van haar werk en wist dus ook niet wat hij moest verwachten. Maar toen hij het liedje kreeg, dacht hij wauw en dook met haar de studio in. Voor Waylon is het de eerste keer dat hij in het Nederlands zingt.

Snollebollekes weer een week onder de pannen

#77 Snollebollekes: Feestmuts

In het weekend van 6 februari, dus over twee weken, gaat het zuiden weer een kleine week op slot, want dan is het carnaval. In die week zal er weer op menig carnavalesk nummer gehost worden.

In 2013 bedachten Maurice Hermans (DJ Maurice) en Jurjen Gofers (dj bij Veronica) de act Snollebollekes. Het gezicht van de act werd Rob Kemps. Met ‘Vrouwkes’ was het direct raak, het nummer tikte net niet de top 10 aan. Daarna schommelden de noteringen heen en weer. Dit jaar komt Snollebollekes met het nummer ‘Feestmuts’. Voor de videoclip strikten ze een paar (feest)dj’s (onder andere dj’s Rick van Velthuysen en Jeroen van Inkel) en (feest)artiesten als Huub Hangop en de Alpenzusjes.

Two Crooks & F1rstman bundelen krachten

#86 Two Crooks / F1rstman: Op En Neer

‘Op En Neer’ had de titel van een carnavalsnummer kunnen zijn, eentje met een knipoog natuurlijk. Het is echter een hiphopnummer van Two Crooks & F1rstman, dat, bij het zien van de videoclip, niet onderdoet voor de Amerikaanse tegenhangers, met veel vrouwelijk schoon dus. Two Crooks (=Ravuth Ty en een vriend), F1rstman (= Hassan Syed). Beide stonden al eerder separaat van elkaar genoteerd.

Bryson Tiller begon op SoundCloud

#87 Bryson Tiller: Don’t

Trapsoul, het debuutalbum van de Amerikaanse r&b liedjeszanger/rapper Bryson Tiller zit al sinds het begin van dit jaar in de lift. Via 88,64, staat het album deze week op de 40e plaats. Wellicht zit er nog wel meer in, nu de track ‘Don’t’ begint aan te slaan. In dat nummer zit een sample van ‘Shake It Off’ van Mariah Carey van haar album The Emancipation Of Mimi uit 2005.
Bryson Djuan Tiller (Louisville. Kentucky, 2 januari 1993), begon zijn carrière, zoals veel van zijn collega’s, op SoundCloud. Daar plaatste hij in oktober 2014 het nummer ‘Don’t’, dat veel aandacht kreeg. Via platenproducer Timbaland en rapper Drake, leidde dit uiteindelijk tot een contract met RCA Records. Het duurde tot september 2015 eer ‘Don’t’ officieel werd  uitgebracht.

Taio Cruz helpt Duitse producer aan hit

#90 Tujamo & Taio Cruz: Booty Bounce

Vorig jaar was ‘Booty Bounce’ nog een instrumentaal nummer, maar wist niet te scoren. En dus probeert Tujamo het opnieuw, maar dan met de hulp van de Britse zanger Taio Cruz, die er een tekst opschreef. En nu lukt het wel.

Achter Tujamo zit de Duitse producer Matthias Richter (Detmold, Duitsland, 18 januari 1988), die met ‘Booty Bounce’ zijn eerste hit scoort. Voor Taio Cruz is ‘Bounty Bounce’ zijn tiende notering, maar de eerste notering in vier jaar. Grootste hit in de afgelopen zes jaar was ‘Dynamite’ (#4 in 2010).